Faʻapefea ona faʻaoga le avanoa avanoa Windows 10

I totonu o le Windows 10 (ma le 8) o loʻo i ai se galuega faʻatulagaina "Space Disk", lea e mafai ai e oe ona fatu se kopi o faʻamaumauga i luga o ni faʻafitauli faigata faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o disks e pei o le tasi disk, ie. fatufatu se ituaiga polokalama faʻanatura RAID.

I totonu o lenei tusi lesona - auiliiliga pe faʻapefea ona e faʻapipiʻi le avanoa vaʻa, oa avanoa e maua ma mea e manaʻomia e faʻaoga ai.

Mo le fatuina o avanoa vaʻa, e tatau ona i ai i le komepiuta le sili atu ma le tasi le disabilities faaletino poʻo le SSD ua faʻapipiʻiina, aʻo faʻaaogaina masini USB (e tutusa lava le tele o le taʻavale).

O avanoa nei o avanoa e teu ai avanoa.

  • Faʻamatalaga faigofie - o le tele o disks e faʻaaogaina e tasi o le disk, leai se puipuiga mai le leiloa o faʻamatalaga.
  • Faʻafaʻataʻalua itu-o le faʻamaumauga e faʻaluaina i luga o le lua, ae pe a uma le tasi, ona maua lea o faʻamatalaga.
  • Faʻaata faʻataʻitaʻiga - a itiiti ifo ma le lima faʻaletonu faaletino e manaʻomia mo le faʻaaogaina, o faʻamaumauga e faʻasaoina i le tulaga o le toilalo o le lua disks.
  • "Palemia" - fatuina se avanoa vaʻavaʻai ma se siaki siaki (faʻamaonia faamaumauga, lea e le mafai ai ona leiloloa faʻamaumauga pe a uma le tasi o le disks, ma o le avanoa avanoa i le avanoa e sili atu nai lo le faʻaaogaina o faʻata), a itiiti mai e 3 faʻaaliga.

Faʻasaina o avanoa avanoa

Taua: o faʻamatalaga uma mai faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina e fatuina ai le masini mokesi o le a faʻamutaina i le faagasologa.

E mafai ona e fatuina avanoa vaʻa i le Windows 10 e faʻaaoga ai le mea talafeagai i le laulau faʻalogo.

  1. Tatala le laupapa faʻalogo (e mafai ona e amata tapena le "Panel Mana" i le sailiga pe lolomi le ki Win + R ma ulufale le pule).
  2. Faʻaliliu le laupapa o le faʻalogo i le "Ata" ma tatala le "Disk Spaces" mea.
  3. Kiliki i le Fausiaina o le Vaitafe Fou ma le Space Disk.
  4. Afai ei ai ni faʻafesoʻotaʻiga lē lelei, o le ae vaai ia i latou i le lisi, e pei o le screenshot (siaki ia faʻasalalauga e te manao e faʻaoga i le avanoa avanoa). Afai ua uma ona faatulagaina le disks, o le ae vaaia se lapataiga o le a leiloloa ia faʻamaumauga. Faʻafeiloaʻi, maka le vaʻaiga e te manaʻo e faʻaaoga e fatu ai le vaʻa masini. Kiliki i le "Fausiaina o le Poto" button.
  5. I le laasaga e sosoo ai, e mafai ona e filifilia se tusi avega lea o le a faapipiiina ai le avanoa i le Windows 10, se faila faila (pe afai e te faʻaaogaina le faila o le REFS, e te maua le faʻasalaga sese faʻamaonia ma sili atu le faatuatuaina), le ituaiga o avanoa vavalo (i le "Resilience Type" field). Pe a filifilia ituaiga taitasi, i le Soa fanua e mafai ona e iloa po o le a le tele o le avanoa o le a avanoa mo le pueina (o le avanoa i luga o kiliva o le a faʻaagaga mo kopi o faʻamatalaga ma o le a le avanoa le faʻamaumauga mo le tusiga). l avanoa avanoa "ma faatali mo le faagasologa ina ia faamaeaina.
  6. A maeʻa le faagasologa, o le a toe faʻafoi atu oe i le vaega o le vaʻaia o le avanoa i luga o le potu faʻalogo. I le lumanaʻi, o iinei e mafai ona e faʻaopoopo faʻamatalaga i le mokesi vavalo pe aveese mai ai.

I le Windows 10 Explorer, o le a faia le avanoa avanoa i le komepiuta po o le komepiuta, lea e tutusa uma lava taga e maua i luga o se kiliva masani.

I le taimi lava e tasi, afai na e faʻaogaina le avanoa vaʻavaʻai i le "Mirror" faʻapitoa, pe afai e le manuia se tasi (pe lua, i le tulaga o se "ata e tolu-itu") pe tusa foi pe o le a seʻi faʻafuaseʻi ona vavaeeseina mai le komepiuta, aveina ma faʻamatalaga uma i luga. Ae ui i lea, o lapataiga o le a aliali mai i totonu o le avanoa avanoa vavalo, e pei ona i ai i le screenshot i lalo (o le a faʻaalia foi le faʻaaliga i totonu o le nofoaga faʻamatalaga i le Windows 10).

Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e suʻeina le mafuaaga ma, pe a tatau ai, faʻaopoopo ni faʻaaliga fou i le avanoa vaʻa, sui mea ua le manuia.