Faʻavaveina o se komepiuta Windows: o se filifiliga o polokalama sili mo le lelei ma le faʻamamaina

Susū mai i laʻu blog.

I aso nei, e mafai ona e maua le tele o polokalama i luga o le Initaneti, o le au tusitala lea e folafola atu o lau komepiuta o le a toetoe lava a "lele i luga" pe a uma ona faaaogaina. I le tele o tulaga, o le a aoga foi, pe afai e le tauia oe i le tele o faʻalapotopotoga faʻalauiloa (lea o loʻo faʻapipiʻi i le masini e aunoa ma lou iloa).

Ae ui i lea, o le tele o mea aoga e faʻamamaina lelei ai lau 'upega mai lapisi, faʻamalosi le pu. Ma e mafai lava pe afai e te leʻi faia nei gaioiga mo se taimi umi, o lau PC o le a sili atu lona saoasaoa nai lo le taimi muamua.

Ae ui i lea, o loʻo i ai mea e mafai ona vave faʻavaveina ai le komepiuta e ala i le faʻatutuina o tulaga lelei o le Windows, ma faʻatulaga lelei le PC mo lenei po o lena talosaga. Sa ou taumafai i nisi o polokalama. Ou te fia taʻu atu e uiga ia i latou. Ua vaevaeina le polokalame i ni vaega talafeagai se tolu.

O le anotusi

  • Faʻavave komepiuta mo taʻaloga
    • Taʻalo taʻavale
    • Taaloga taʻavale
    • Taʻalo afi
  • Polokalama mo le fufuluina o le disiki mai otaota
    • Galury utilities
    • Masalo Puipuiga o le Poto
    • CCleaner
  • Faʻamautinoa ma faʻaaogaina Windows
    • Advanced SystemCare 7
    • Auslogics booststpeed

Faʻavave komepiuta mo taʻaloga

I le auala, ao leʻi fautuaina le 'auʻaunaga e faʻaleleia le faʻatinoga i taʻaloga, ou te fia faia se faʻamatalaga laitiiti. Muamua, e tatau ona e faʻafou le avetaʻavale i le kata vitio. Lua, fetuunai ia tusa ai. Mai lenei tulaga o le a tele taimi e maualuga atu!

Lisi i mea aoga:

  • AMD / Radeon faʻatalanoaina pepa card: pcpro100.info/kak-uskorit-videokartu-adm-fps;
  • NVidia faʻailoga seti: pcpro100.info/proizvoditelnost-nvidia.

Taʻalo taʻavale

I loʻu manatu faamaualalo, o lenei aoga o se tasi o ituaiga sili ona lelei! E tusa ma le tasi le kiliki i le faʻamatalaga o le polokalama, na fiafia le tusitala (seivagana ua e faʻapipiʻi ma resitala - o le a alu 2-3 minute ma se keneka kiliki) - ae e vave galue.

Avanoa:

  1. Taʻitaʻia le faʻaogaina o le polokalama o le faʻaogaina o Windows (lagolagoina pusa o XP, Vista, 7, 8) aoga e sili ona lelei mo le tele o taaloga. Ona o lenei mea, ua amata ai ona latou galulue i se vave vave nai lo le taimi muamua.
  2. Faʻaseseina o faila ma taaloga faʻapipiʻiina. I le tasi itu, o loʻo i ai se filifiliga le aoga mo lenei polokalama (i le mea e tasi, o loʻo i ai foi ni mea e faʻaaogaina i totonu o Windows), ae i le faamaoni uma, o ai oi tatou e faia faʻasalaga masani? Ma o le aoga o le a le galo, ioe, afai e te faapipiiina ...
  3. Suʻeina le faiga mo vailaau faʻafitauli ma tulaga le lelei. O se mea talafeagai, e mafai ona e aʻoaʻoina le tele o mea manaia e uiga i lau polokalama ...
  4. Taʻaloga Taʻaloga e mafai ai e oe ona teu sau vitio ma sikisa. E faigofie, ioe, ae e sili atu le faʻaaogaina o le polokalame Fraps (o loʻo i ai lana lava codec fast fast).

Faaiuga: Talosaga Taaloga o se mea e manaʻomia ma afai o le saoasaoa o au taaloga e totoe mea e manaʻomia - taumafai faʻamautinoa! I soo se tulaga, o aʻu lava ia, o le a amata faʻaaoga lelei le PC!

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei polokalame, tagaʻii le tusiga lenei: pcpro100.info/luchshaya-programma-dlya-uskoreniya-igr

Taaloga taʻavale

Taʻaloga Accelerator - e le o se polokalama le lelei e faʻavave ai taaloga. E moni, i loʻu manatu e leʻi toe faʻafouina mo se taimi umi. Mo se faiga e sili atu ona mausali ma lamolemole, o le polokalama e faʻamautu ai Windows ma meafaigaluega. O le aoga e le manaʻomia ai se malamalamaʻaga patino mai le tagata faʻatau, ma isi. - na o le taufetuli, faʻasaʻo tulaga ma faʻaitiitia i le fata.

Faamanuiaga ma uiga:

  • Auala faʻaoga tele: maualuga le saoasaoa, faʻamafanafanaina, setiina o le taaloga i tua;
  • faʻapipiʻiina faʻamalosi malosi;
  • DirectX tweaking;
  • fuafuaina lelei o le fofo ma le fua faatatau i le taaloga;
  • le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaoga.

Faaiuga: e leʻi toe faʻafou le polokalame mo se taimi umi, ae i le taimi e tatau ai, i le tausaga o pisinisi 10 na fesoasoani e faʻavave ai le fale PC. I lona faaaogaina e talitutusa lava ma le aoga muamua. I le auala, ua fautuaina le faʻaaogaina faʻatasi ma isi mea aoga mo le faʻaleleia ma le faʻamamaina o Windows o faila otaota.

Taʻalo afi

"Taaloga mu" i le faaliliuga i le sili ma le malosi.

O le mea moni, o se polokalama sili ona manaia, e sili ona manaia lea o le a fesoasoani e faʻateleina ai le komepiuta. E aofia ai filifiliga e le faigofie i isi analogues (e ala i le auala, e lua lomiga o le aoga: totogi ma leai se totogi)!

Faamanuiaga:

  • Tasi-kiliki le PC e sui i le turbo mode mo taaloga (super!);
  • faʻamalieina Windows ma ona faatulagaga mo galuega lelei;
  • faʻataunuʻuina o laupepa ma taʻaloga mo le vave ona oʻo atu i faila;
  • faʻamuamua tapulaa o talosaga mo gaioiga sili ona lelei, ma isi.

Faaiuga: i se tulaga lautele, o se "lelei" lelei mo tagata e fiafia e taaalo. Ou te fautua atu ma le le mautonu mo le tofotofoina ma le masani. Sa ou fiafia lava i le aoga!

Polokalama mo le fufuluina o le disiki mai otaota

Ou te manatu e le o se mea faalilolilo o le tele o faila le tumau e faaputuputuina i luga o le disiki (e taua foi o "faila funk"). O le mea moni o le taimi o le faʻaogaina o le faiga faʻaogaina (ma le tele o talosaga) latou te faia faila latou te manaʻomia i se taimi patino i le taimi, ona latou tapeina lea, ae le o taimi uma. O le taimi e alu - ma o ia faila e le faʻaaogaina ua sili atu ma le tele, o le polokalama e amata ona faʻagesegese, taumafai e faʻailoa se tele o faʻamatalaga le talafeagai.

O le mea lea, o nisi taimi, e manaʻomia le faʻamamaina o nei faila. E le gata o le a le gata i le avanoa i luga o lau kiona, ae faʻateleina foi le komepiuta, o nisi taimi e matua taua!

Ma o lea, mafaufau i luga o le tolu (i loʻu manatu taua) ...

Galury utilities

E na o se masini tele mo le fufuluina ma le faʻamalamalamaina o lau komepiuta! Glary Utilities e mafai ai ona e le gata ina faʻamalo le disk o faila lē tumau, ae ia faʻamamaina ma faʻamaonia le resitala, faʻamalamalamaina le mafaufau, faia faʻamaumauga faʻamaumauga, faʻamalamalama le talafaasolopito o upega tafaʻilagi, faʻataʻitaʻiga HDD, maua faʻamatalaga e uiga i le polokalama, ma isi.

O le mea sili ona fiafia: o le polokalama e saoloto, masani ona faʻafouina, o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia, faʻaopoopo i le gagana Rusia.

Faaiuga: o se mea e sili ona lelei, faʻatasi ai ma lona faʻaaoga soo faatasi ma nisi mea aoga mo le saoasaoa o taaloga (mai le parakalafa muamua), e mafai ona ausia ni taunuuga sili ona lelei.

Masalo Puipuiga o le Poto

O lenei polokalame, i loʻu manatu, o se tasi o mea aupito sili ona vave faʻamamāina se puʻupuʻu mai faila eseese ma le le talafeagai: puipui, asiasi i tala faasolopito, faila lē tumau, ma isi mea faapena. e ala i le aveeseina o le, o le a le tele o avanoa e mafai ona e mauaina, ona aveese lea o le mea e le talafeagai mai le lelea. Le manaia!

Faamanuiaga:

  • saoloto + i le gagana Rusia;
  • e leai se mea e le mafaamatalaina, mamanu;
  • anapogi ma le leaga (pe a uma ona le toe aoga se isi aoga o le a mafai ona maua se mea i luga o le HDD e mafai ona tapeina);
  • lagolagoina lagolagoina uma o Windows: Vista, 7, 8, 8.1.

Faaiuga: e mafai ona e fautuaina faʻamaonia uma tagata faaaoga Windows. Mo i latou e le fiafia i le "tuufaatasiga muamua" (Glary Utilites) ona o lona agavaʻa, o lenei polokalame faʻapitoa vaʻaia o le a apili i tagata uma.

CCleaner

Masalo o se tasi o laupepa sili ona lauiloa mo le faamamaina o PC, ma e le gata i Rusia, ae faapena foi i fafo. O le aoga sili o le polokalame o lona tulaga faʻamaonia ma le maualuga o le faʻamamaina o Windows. O lona gaioiga e le tutusa le tamaoaiga e pei o Glary Utilites, ae i le tulaga o le aveeseina o "otaota" o le a faigofie ona finau ma ia (ma atonu foi manumalo).

Faamanuiaga autu:

  • saoloto ma le lagolagoina o le gagana Rusia;
  • saoasaoa vave;
  • Lagolago mo lomiga lauiloa o Windows (XP, 7, 8) 32-bit ma le 64 bit system.

Ou te manatu e oo lava i nei aoga e tolu o le a sili atu nai lo le tele. E ala i le filifilia o soʻo se tasi oi latou ma e masani lava ona faʻataʻitaʻiina, e mafai ona faʻaateleina le saoasaoa o lau PC.

Ia, mo i latou o loʻo i ai nai nei mea aoga, o le a ou tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i se isi tusiga i luga o le iloiloga o polokalama mo le faamamaina o le 'ie mai "otaota": pcpro100.info/luchshie-programmyi-dlya-ochistki-kompyutera-ot-musora/

Faʻamautinoa ma faʻaaogaina Windows

I lenei vaega, ou te fia aumaia polokalama e galulue faatasi: ioe. latou te siakiina le faiga mo mea e sili ona lelei (pe afai e le seti, setiina), saʻo le fetuunai o talosaga, faatulaga mea e tatau ai mo auaunaga eseese, ma isi. I le lautele, o polokalama o le a faʻaaogaina ai le faʻalavelave atoa i le faʻatonutonuina ma le faʻaogaina o faatulagaga o le polokalama mo galuega sili atu.

I le auala, o ituaiga uma o ia polokalama, e na o le toalua lava na ou fiafia i ai. Ae latou te faʻaleleia atili le faʻatinoga o le PC, ma, o nisi taimi e sili atu!

Advanced SystemCare 7

O le a le mea e sili ona manaia i lenei polokalama o le itu lea i le tagata e faaaogaina, o lona uiga e te le tau feutagaʻi ma nofoaga uumi, faitau le tele o faatonuga, ma isi mea. Faʻatulagaina, faʻalauiloaina, kiliki e auʻiliʻili, ona malilie lea i suiga na fuafuaina e le polokalame - ma voila, aveese otaota, faʻasaʻo faasaʻo o le resitala, ma faasolo ina vave tele!

Faamanuiaga autu:

  • o loʻo i ai se fuataga saoloto;
  • faʻateleina le faʻaogaina o le polokalame atoa ma le Initaneti;
  • faʻatautaia lelei le faʻaogaina o Windows mo le tele o faʻatinoga;
  • faʻaalia ai le telefoni feaveai ma le "le o manaʻomia" faʻalauiloa polokalame, polokalama, ma aveeseina;
  • faalēaogāina ma faʻamautu le resitala;
  • faʻaogaina mea faʻaletonu, ma isi.

Faaiuga: o se tasi o polokalama sili mo le faamamaina ma le faʻamaonia o se komepiuta. I ni nai kiliki, e mafai ona vave faʻaosoosoina lau PC e ala i le faʻaumatia o se mauga atoa o faafitauli ma le manaʻomia e faʻapipiʻi mea e faʻaaogaina lona tolu. Ou te fautuaina ia faamasani ma faataitai!

Auslogics booststpeed

I le amataina o lenei polokalame mo le taimi muamua, e le mafai ona ou manatu o le a maua ai se tele o mea sese ma faafitauli e aafia ai le saoasaoa ma le mautu o le polokalama. E fautuaina ia i latou uma e le fiafia i le saoasaoa o le PC, e faʻapea foi, pe afai ei ai sau komepiuta mo se taimi umi, ma e masani ona "faasao".

Faʻapitoa:

  • vaʻaiga loloto faamama mai faila lē tumau ma le le talafeagai;
  • faasaʻoina o "mea sese" tulaga ma siata e aafia ai le saoasaoa o le PC;
  • foia tulaga le lelei e mafai ona aafia ai le mautu o Windows;

Faʻafitauli:

  • Ua totogiina le polokalama (i le saolotoga e leai ni tapulaa taua).

Pau lava lena. Afai ei ai sau mea e faʻaopoopo, o le a aoga tele. E sili atu!