Taiala i le mataupu pe a le faatulagaina le kalena

O se kata manatuaina o se 'eleʻele masani e galue tele i luga o le tele o ituaiga meafaigaluega. Ae e mafai e tagata faʻapipiʻi ona feagai ma tulaga e le iloa ai e se komepiuta, telefoni poʻo isi masini se kata. E i ai foi tulaga pe afai e tatau ona vave aveese mea uma mai le kata. Ona mafai lea ona e foia le faafitauli e ala i le faʻapipiʻiina o le kalama.

O ia faiga o le a faʻaaogaina ai le faʻaleagaina o le faila ma solo uma faʻamatalaga mai le pulou. O nisi telefoni feaveaʻi ma kamela ei ai le faʻatulagaga o le faʻatulagaga. E mafai ona e faʻaaogaina pe faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻapipiʻiina o le kata i se PC e ala i se tagata faila. Ae o nisi taimi e tupu ai le gaioiga e maua ai se mea sese "Palemia le kalama pepa" pe a taumafai e toe fuatai. Ua i ai se savali sese ile PC: "E le mafai e Windows ona faʻamaeʻaina le faatulagaga".

E le o faʻapipiʻiina le kati mo mafaufauga: mafuaʻaga ma fofo

Ua uma ona matou tusia pe faʻapefea ona foia le faafitauli i le faʻamatalaga sese a Windows. Ae i totonu o lenei taʻiala, o le a tatou tilotilo i le mea e tatau ona fai pe afai ei ai isi feʻau pe'ā galue i le microSD / SD.

Lesona: O le a le mea e fai pe afai e le faʻatalanoaina le ave taavale afi

O le tele lava o taimi, e amataina faafitauli ma se kati pe a iai ni faafitauli faʻaletino pe a faʻaaogaina se uila afi. E mafai foʻi ona faʻaaogaina le faʻaogaina o polokalame na faʻaaogaina i vaega o le pu. E le gata i lea, e mafai ona faʻafuaseʻi le vavaeeseina o le taavale pe a galue ai.

O le mafuaʻaga mo mea sese atonu o le mea moni o le kata lava ia e puipui ai le puipuiga. Ina ia mafai ona aveeseina, e tatau ona e liliu le masini inisiua i "tatala". E mafai foi ona aʻafia e le siama le faʻatinoina o se kalama. O lea, e sili atu, i le mea tonu lava, le matamata i le microSD / SD ma le antivirus, pe a iai ni faaletonu.

Afai e manino le faʻapipiʻiina, ona tatau lea ona manatuaina o lenei faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga uma mai le aufaasālalau o le a otometi ona tapeina! O le mea lea, e tatau ona faia se kopi o faʻamatalaga taua e teu i luga o se avetaʻavale e mafai ona ave. Mo le faʻatulagaina o microSD / SD, e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega i totonu o le Windows po o le isi vaega o le polokalama.

Metotia 1: D-Soft Flash Doctor

O le polokalame e faigofie tele ona faigofie ona malamalama i ai. O lona gaioioiga e aofia ai le mafai ona fatuina se ata o le disk, faʻataʻitaʻi se puʻe mo mea sese ma toe faʻaleleia le 'aufaasālalau. Ina ia galulue ma ia, ia faia lenei mea:

  1. Tikia ma faʻapipiʻi le D-Soft Flash Doctor i lau komepiuta.
  2. Tatalaina ma taomi le ki. "Faʻasalalau Faʻasalalauga".
  3. A maeʻa, kiliki "Fai".


A maeʻa lena, o le polokalama o le a vave ona motusia le mafaufauga o le uila e tusa ai ma le faʻatulagaga.

Metotia 2: Meafaigaluega Faʻapipiʻi Puipuiga o le Disk HP USB

Faatasi ai ma lenei polokalama faamaonia, e mafai ona e faʻamalosiina le faʻapipiʻiina o le manatuaina o le moli, fatuina se taʻavale faʻataʻavalevale pe siaki le pusa mo mea sese.

Mo le faʻamalosiina o le faʻatulagaga, fai mea nei:

  1. Tii, faʻapipiʻi ma tafe le HP USB Disk Storage Tool i luga o lau PC.
  2. Filifili lau masini i le lisi i luga.
  3. Faʻamanino le faiga o faila lea e te fuafua e galue ai i le lumanaʻi ("FAT", "FAT32", "FAAMATALAGA" poʻo "NTFS").
  4. E mafai ona e faʻatinoina le faʻatulagaga vave ("Telefoni Faʻamatalaga"). O lenei mea o le a sefe ai le taimi, ae le faʻamautinoa ai le faʻamamaina atoatoa.
  5. E i ai foi se galuega "faatulagaina o tele-pasese" (Verbose), lea e faʻamaonia ai le aveeseina ma le le mafai ona faʻaaogaina o faʻamatalaga uma.
  6. O le isi avanoa o le polokalama o le mafai lea ona toe faʻailogaina se kata e ala i le taina o se igoa fou i le fanua "Lisi o le tusi".
  7. A uma ona filifili faʻamautuga e manaʻomia, kiliki i luga le ki. "Faatulaga le masini".

Le siakiina o le disk mo mea sese (o le a aoga foi pe'ā uma le faʻamalosi).

  1. Togi ile itu "Faʻasaʻo sese". O lea e mafai ona e faʻaogaina mea sese o le faila faila e maua e le polokalama.
  2. Ina ia suʻesuʻe atili ma le faaeteete, filifili "Sueina o le".
  3. Afai e le faʻaalia le aufaasālalau i luga o le PC, e mafai ona e faʻaoga "Siaki pe palapala". O lenei mea o le a toe faʻafoʻi atu ai le microSD / SD "visibility".
  4. Ina ua uma lena kiliki "Siaki le faila".


Afai e le mafai ona e faʻaogaina lenei polokalama, masalo o le a fesoasoani ia oe ia matou faatonuga mo le faʻaaogaina.

Lesona: Auala e toe faʻaleleia ai le komepiuta flash flash i le HP USB Disk Storage Format

Metotia 3: EzRecover

EzRecover o se faʻaaoga faigofie lea e faʻatulagaina masini komepiuta. E otometi lava ona iloa mai le 'aufaʻasalalau faʻatagaina, o lea e leai se mea e tatau ona faʻamautinoa ai le auala. O le galulue faʻatasi ma lenei polokalame e matua faigofie lava.

  1. Muamua faʻaeʻe ma taʻe.
  2. Ona oʻo mai lea o se faʻamatalaga faʻamatalaga e pei ona faʻaalia i lalo.
  3. O lenei la ua toe faʻalauteleina le uta i le komepiuta.
  4. Afai i totonu o le fanua "Tele le lapisi" Afai e leʻo faʻamaonia le tau, ona e ulufale lea i le masini puʻe muamua.
  5. Faasolo le faamau "Toe Maua".

Metotia 4: SDFormatter

  1. Faʻamau ma tafe le SDFormatter.
  2. I le vaega "Ave" Faʻamatala mai le aufaasālalau e leʻi faʻasalalauina. Afai na e amataina le polokalama aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi le aufaasālalau, faʻaaoga le galuega "Toe faafou". O le taimi nei i le lisi o mea faʻapitoa o le a faʻaalia.
  3. I le polokalama polokalama "Filifiliga" E mafai ona e suia le ituaiga o le faatulagaga ma mafai ai ona faʻafouina le faʻaaogaina o le pulou.
  4. I le isi faʻamalama, o le a maua ai laina nei:
    • "Faʻavave" - faʻasologa vave;
    • "Katoa (tapeina)" - e le gata na te lafoaia le laulau tuai meli, ae o faamaumauga uma e teuina;
    • "Faʻatoʻa (Faʻamatalaina)" - Ia faʻamautinoa le toe tusitusi atoa;
    • "Faʻaliliuina le tele o fetuunaiga" - o le a fesoasoani e sui le tele o le vine, pe afai o le taimi muamua na faʻamaonia saʻo ai.
  5. A uma ona faatulaga ia tulaga talafeagai, kiliki "Faatulaga".

Metotia 5: HDD Low Level Format Tool

HDD Low Level Format Format - o se polokalame mo le faʻatulagaina o tulaga maualalo. O lenei metotia e mafai ona toe faafoiina le pusa e galue e tusa lava pe a uma ni faʻalavelave ogaoga ma sese. Ae e taua le manatuaina o le faʻatulagaina o tulaga maualalo o le a matua soloia uma faʻamaumauga ma faʻatumu avanoa i zeros. O le toe maua mai o faʻamaumauga i lenei mataupu e le o le fesili. O ia faiga maʻaleʻale e tatau ona faʻaaogaina pe afai e leai se tali o loʻo i luga i le faafitauli na maua ai taunuuga.

  1. Faʻatonu le polokalama ma taʻe, filifili "Faʻaauau mo le saoloto".
  2. I le lisi o faʻasalalauga fesoʻotaʻi, filifili se kata o le kata, kiliki "Faaauau".
  3. Kiliki le lisi "Faʻasalalauga Maualuga" ("Laititi tulaga maualuga").
  4. Le isi, kiliki "Faatulaga lenei masini" ("Faatulaga lenei masini"). A maeʻa lena, o le a amata le faagasologa ma o taga o le a faʻaalia i lalo.

O lenei polokalama e lelei tele i le laititi o le faatulagaga o faʻamalosi e mafai ona aveesea, lea e mafai ona maua i la tatou lesona.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatinoina masini komepiuta i le faʻatulagaina o faʻalauiloa

Metotia 6: Meafaigaluega a le Windows

Faʻaofi le kata meli i le kata pepa ma faʻafesoʻotaʻi i le komepiuta. Afai e leai lau kilika kata, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau telefoni e ala i le USB i le PC i le suiga o faʻamatalaga (USB drive). Ona iloa ai lea e Windows le kalama. Le faʻaaogaina o meafaigaluega o Windows, fai le mea nei:

  1. I laina Taumafai (mafua mai i ki Manumalo + R) tusi na o se poloaigadiskmgmt.mscona kiliki lea "Lelei" poʻo Ulufale luga o le komepiuta.

    Pe alu i "Lisi Pulea", seti le parakalafa mata - "Ata Laiti". I le vaega "Pulega" filifili "Puleaina o komepiuta"ona sosoo ai lea "Pulega o Disk".
  2. Suʻe se kata i totonu o le fesoʻotaʻiga.
  3. Afai i laina "Tulaga" faʻaalia "Soifua Maloloina", kiliki-i luga o le vaega manaomia. I le lisi, filifili "Faatulaga".
  4. Mo tulaga "E le Tufaina" o le a filifili "Fausia se voluma faigofie".

Vaaia vitio e foia ai le faafitauli


Afai o le faʻamalologa e tupu pea i se mea sese, atonu atonu o nisi o polokalama Windows e faʻaaogaina se taʻavale ma o le mea lea e le mafai ona faʻaogaina le faila faila ma o le a le faatulagaina. I lenei tulaga, o le metotia e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o polokalama faapitoa e mafai ona fesoasoani.

Metotia 7: Faʻatupulaʻia Poloaiga a le Polokalama

O lenei metotia e aofia ai laasaga nei:

  1. Toe amata lau komepiuta i se tulaga saogalemu. E faia lenei mea i le faamalama Taumafai ulufale i le poloaigamsconfigma kiliki Ulufale poʻo "Lelei".
  2. Lisi i le lisi "Download" siaki "Ala Lelei" ma toe faʻafouina le faiga.
  3. Faʻasaʻo le osofaʻiga o le poloaiga ma faʻapipiʻi le poloaigafaatulagaga n(n-tusi o le kalama). Ia o le faagasologa e tatau ona alu e aunoa ma ni mea sese.

Po o le faʻaaogaina o le laina o le poloaiga e faʻamalo le pu. I lenei tulaga, ia faia lenei mea:

  1. Taumafai le faʻasologa o le poloaiga e avea ma pule.
  2. Tusivavae ese.
  3. Le isi mea ulufalelisi le disk.
  4. I le lisi o faʻamatalaga e aliali mai, ia maua le kalama (i le volume) ma matau le numera o le masini. O le a sau o ia mo le isi au. I lenei laasaga, e tatau ona e matua faʻaeteete e le faʻafememeaʻi ia vaega ma ia aua nei faʻaumatia uma faʻamatalaga i le masini komepiuta o le komepiuta.
  5. I le fuafuaina o le numera o le faila, e mafai ona e faʻatinoina le poloaiga leafilifili le n. n(nmanaʻomia le suia i le numera o le numera i lau mataupu). O lenei 'au o le a filifilia le vaʻa manaʻomia, o tulafono mulimuli ane uma o le a faʻaaogaina i lenei vaega.
  6. O le isi laasaga o le fufulu atoa lea o le filifili ua filifilia. E mafai ona faia e se 'aumama.


Afai e manuia, o lenei poloaiga o le a faʻaalia ai le feau: "Faʻalelei le vaʻaia o disk". O le taimi nei e tatau ona avanoa le mafaufau mo le faasaʻoina. Ona faʻagasolo lea e pei ona fuafuaina muamua.

Afai o se auvavae esee le maua le 'ie, o le mea lea, e foliga mai, o le kalama pelemu e faʻaleagaina ma e le mafai ona toe maua. I le tele o tulaga, o lenei poloaiga e lelei tele.

Afai e leai se tasi o filifiliga ua matou ofoina na fesoasoani e foia ai le faafitauli, ona toe fai foi lea, o se mataupu o le faʻaaogaina o masini, o lea e le mafai ai ona toe faaleleia le taʻavale oe lava. O le filifiliga mulimuli o le faʻafesoʻotaʻi lea o se nofoaga mo le fesoasoani. E mafai foi ona e tusi e uiga i lou faafitauli i faʻamatalaga i lalo. Matou te taumafai e fesoasoani ia te oe pe fautuaina isi auala e faasaʻo ai mea sese.