E faʻapefea ona teuina faʻamaumauga mai le tuatusi malulu (e aunoa ma le tatalaina o le komepiuta)

Aua le faateia (aemaise lava pe afai o oe o se tagata PC mo se taimi uumi) pe afai o loʻo i ai sau pea taʻavale mālosi eseese (SATA ma IDE) mai i komepiuta tuai, lea e ono aofia ai faʻamatalaga aoga. I le ala, e le aoga - faʻafuaseʻi o le a manaia tele le vaʻavaʻai i mea o loʻo i ai, i luga o se taʻavale malosi e 10-tausaga.

Afai e faigofie lava mea uma i le SATA - i le tele o mataupu, e mafai ona fesoʻotaʻi vave se mea vaivai i se komipiuta komepiuta, ma i totonu o soʻo se komepiuta komepiuta o fafo atu mo le HDD ua faʻatau atu, faʻatasi ai ma le IDE e mafai ona i ai faigata ona o le mea moni na tuʻuina atu nei komepiuta . E mafai ona e vaʻai i eseesega i le va o le IDE ma le SATA i le tusiga Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu i se komepiuta poʻo se komepiuta.

Auala e faʻafesoʻotaʻi ai se puʻupuʻu faigata mo le faʻaliliuina o faʻamatalaga

E tolu auala autu e faʻafesoʻotaʻi ai se puʻupuʻu faigata (mo tagata e faʻaaogaina fale,).

  • Fesoʻotaiga komepiuta faigofie
  • O le pisa o fafo o le eletise
  • USB i SATA / IDE adapter

Fesootai i komepiuta

O le filifiliga muamua e lelei mo tagata uma, sei vagana ai i luga o se PC faʻaonaponei e te le faʻapalaina i le drive IDE, ma e ese mai i lenei, e oʻo lava i le SATA HDD i aso nei, e sili atu le faigata pe a fai e iai se lole lole (po o le komepiuta).

Faʻamatalaga mai fafo mo faʻamalosi malosi

Mea sili ona faigofie, fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e ala i le USB 2.0 ma le 3.0, i mataupu o le 3.5 "e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi 2.5" HDD. E le gata i lea, o nisi e aunoa ma se malosiaga mai fafo (e ui lava o le a ou fautuaina pea, e sili atu le saogalemu mo se malo malo). Ae: o latou, i le avea ai o se tulafono, e na o le tasi lava le fesoʻotaiga e lagolagoina, ma e le o se tali sili ona faigofie.

Adapters (adapters) USB-SATA / IDE

I loʻu manatu, o se tasi o gizmos e faigofie tele ona avanoa. O le tau o nei tagata e faʻapipiʻiina e le maualuga (e tusa ma le 500-700 rubles), e faigofie tele ona felaʻuaiga (e mafai ona faigofie mo le faʻaaogaina), faʻatagaina oe e faʻafesoʻotaʻi puʻupuʻu SATA ma IDE i soʻo se komepiuta poʻo le komepiuta, ma le lautele o le USB 3.0 faʻapea foi ona tuʻuina atu vave faʻafeiloaʻi faila.

O le fea filifiliga e sili atu?

I le tagata lava ia, ou te faʻaaogaina mo oʻu lava faamoemoega se pupuni i fafo mo se masini e 3.5 "SATA faʻatasi ma se atunuʻu USB 3.0. Ae o lenei mea ona e le tatau ona ou taulimaina le tele o HDDs (E i ai laʻu puʻupuʻu faʻamaoni mautinoa iina, lea ou te tusia ai faamatalaga taua i totonu o le tolu masina, o le taimi atoa e vavae ese ai), a leai o le a ou sili atu i le USB-IDE / SATA adapter mo lenei faamoemoe.

O le toe faafoi o nei mea faʻapipiʻi, i loʻu manatu, o le tasi - e le o faʻamautuina le disiki, ma o lea e tatau ai ona e faʻaeteete: afai e te tosoina le uaea i le taimi o le faʻaliliuga o fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻaleagaina le lelei. A leai, o se fofo sili lenei.

O fea e faʻatau ai?

O fale faʻamalosi e faʻatau atu i soʻo se faleoloa komepiuta; O USB-IDE / SATA adapters e itiiti ifo le lautele o latou sui, ae e mafai ona faigofie ona maua i luga o faleoloa i luga o le initaneti ma e matua le taugofie.