Faʻatuina le NetworkManager i Ubuntu

Fesootaiga i totonu o le polokalama o Ubuntu o loʻo faagaoioia e ala i se meafaigaluega e taʻua NetworkManager. O le faʻamafanafanaga, e mafai ai ona e le gata ina vaʻavaʻai i le lisi o fesoʻotaʻiga, ae ia faʻaagasolo foi fesoʻotaʻiga ma nisi fesoʻotaiga, faʻapea foʻi ma le faʻatutuina i auala uma ma le fesoasoani o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga. Ona o le lē mafai, NetworkManager ua i ai nei i le Ubuntu, peitaʻi, i le tulaga o le aveesea poʻo le le lelei o galuega, atonu e tatau ona toe faʻaleleia. O aso nei o le a tatou faʻaalia pe faapefea ona faia lenei mea i auala eseese e lua.

Faʻatuina le NetworkManager i Ubuntu

Faʻapipiʻi NetworkManager, pei o le tele o isi mea aoga, e faia e ala i le fale "Terminal" faʻaaoga tulafono talafeagai. Matou te mananao e faʻaalia ni metotia faʻapipiʻi se lua mai le ofisa faʻapitoa, ae o ni 'au eseese, ma o le ae na faamasani ia i latou taitoatasi ma filifili le mea sili ona talafeagai.

Metotia 1: faʻaaogaina le faʻatonuga

Faʻamatalaga fou faʻamau "Pule o Fesootaiga" utaina i le faʻaaogaina o le faʻatonugatalafeagai-maualea e faʻaaogaina e faʻaopoopo ai afifi mai fale faʻapitoa. E manaʻomia naʻo oe e faia na ituaiga o gaioiga:

  1. Tatala le faʻamafanafanaga e faʻaaoga ai soʻo se auala talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le lisi e ala i le filifilia o le mea talafeagai talafeagai.
  2. Tusi se manoa i totonu o le mea e ulufale aiSuo le fesoasoani-faʻapipiʻi le puleaina o fesoʻotaʻigama taomi le ki Ulufale.
  3. Ulufale mai le upu faʻamaonia mo lau tusitala sili ona faʻamaonia le faʻapipiʻiina. O tagata na tusia i totonu o le fanua e le o faʻaalia mo faamoemoega saogalemu.
  4. O faʻamatalaga fou o le a faaopoopoina i le tino pe a manaʻomia. I le i ai o le vaega o loʻo manaʻomia, o le a logoina oe.
  5. O le a na o le tau lava "Pule o Fesootaiga" faʻaaoga le poloaigasuo auaunaga NetworkManager amata.
  6. Ina ia siaki le faatinoga o le meafaigaluega, faaaoga le Nmcli aoga. Vaʻai tulaga e ala inmcli tulaga lautele.
  7. I le laina fou o le a e vaʻai i faʻamatalaga e uiga i le fesoʻotaʻiga ma le 'upega taʻavale eleelea.
  8. E mafai ona e mauaina le igoa ole tagata e te nofo ile fale ile tusinmcli general hostname.
  9. O fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻatonuinanmcli fesoʻotaʻiga faʻaaliga.

Ae mo isi faʻamatalaga o le poloaiganmcliei ai nisi oi latou. Latou te faia taitoatasi ni taga patino:

  • masini- fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga;
  • fesoʻotaʻiga- pulega o fesootaiga;
  • lautele- faʻamatalaga o faʻamatalaga i luga o fesoʻotaiga vavave;
  • leitio- pulega o Wi-Fi, Ethernet;
  • upega tafailagi- faʻatulagaina fesoʻotaiga.

Ole taimi nei ua e iloa le auala e malolo ai NetworkManager ma o loʻo pulea e ala ile faʻaaogaga faaopoopo. Ae ui i lea, o nisi tagata faaaoga atonu latou te manaʻomia se auala faʻapipiʻi eseese, lea tatou te faʻamatalaina i le isi.

Metotia 2: Faleoloa Ubuntu

E tele talosaga, tautua ma 'auʻaunaga e avanoa mo le sii mai mai le faleoloa Ubuntu aloaia. E i ai foi "Pule o Fesootaiga". E i ai se isi poloaiga mo lona faʻatulagaina.

  1. Taumafai "Terminal" ma faapipii i totonu o le pusafaʻailoa faʻapipiʻi le puleaina o fesoʻotaʻigaona kiliki ai lea Ulufale.
  2. O se faamalama fou o le a foliga mai ole talosaga mo le faʻamaoniga faʻamaonia. Ulufale i le motalala ma kiliki "Faamautu".
  3. Faatali mo le siiina mai o vaega uma e faamaea.
  4. Siaki le faʻaogaina o le meafaigaluega e ala ifaʻailoa fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga.
  5. Afai e le o faigaluega le fesoʻotaʻiga, e tatau ona faʻatūina e ala i le ulufalesudo ifconfig eth0 lugafea eth0 - fesoʻotaʻiga manaʻomia.
  6. O le fesoʻotaʻiga o le a faʻavaeina vave lava pe a uma ona ulufale i le aʻafiaga o le faʻamatalaga.

O metotia o loʻo i luga o le a mafai ai ona e faʻaopopoina pusa talosaga a le NetworkManager i lau faiga faʻaogaina e aunoa ma se faʻafitauli. Matou te ofoina atu filifiliga tutusa e lua, talu ai o le tasi oi latou e ono le mafai ona faʻaaogaina i ni faʻaletonu i OS.