Faʻafefea ona faʻaateleina le saoasaoa o se upega tafailagi Wi-Fi? Aisea e saoasaoa ai le saoasaoa o le Wi-Fi nai lo le faʻaalia i luga o le atigipusa ma le uila?

Faʻafeiloaʻiga i tagata asiasi uma blog!

O le tele o tagata faaaoga, pe a uma ona faatulaga se upega tafailagi mo i latou, ona fesili lea i le fesili lava e tasi: "Aisea e 150 Mbit / s (300 Mbit / s) le saoasaoa o le uila, ma o le saoasaoa o le faila o faila e sili atu ona maualalo nai lo le 2-3 MB / ma ... " O le mea tonu lenei ma e le o se mea sese! I lenei tusiga o le a tatou taumafai e iloa pe aisea ua tupu ai lenei mea, ma pe i ai ni auala e faatele ai le saoasaoa i totonu o le Wi-Fi i le fale.

1. Aiseā ua sili atu ai le saoasaoa nai lo le faʻaalia i luga o le atigipusa ma le uila?

O mea uma e uiga i faasalalauga, faasalalauga o le afi o le faʻatau! O le mea moni, o le tele o le numera o loʻo i luga o le afifi (ioe, faʻatasi ai le ata muamua o le ata ma le faaupuga "Super") - o le tele o le faʻatau o le a faia ...

O le mea moni, o le pusa o le maualuga lea o le saoasaoa vave. I tulaga moni, o le gaosiga e mafai ona fesuiaʻi tele mai fuainumera i luga o le afifi, faʻalagolago i le tele o mea: o le i ai o mea faʻalavelave, puipui; faalavelaveina mai isi masini; mamao i le va o masini, ma isi.

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai fuainumera mai le faiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le router i se saoasaoa o le 150 Mbps i luga o se afifi - i tulaga moni o le a mautinoa ai le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamatalaga i le va o masini e sili atu ma le 5 MB / s.

Taʻiala Wi-Fi

Tulaga faʻapitoa Mbps

Faʻasalaga saʻo Mbps

Faʻamatalaga moni (i le faʻatinoga) *, MB / s

IEEE 802.11a

54

24

2,2

IEEE 802.11g

54

24

2,2

IEEE 802.11n

150

50

5

IEEE 802.11n

300

100

10

2. Faʻalagolago i le saoasaoa o le Wi-Fi i le mamao o le kalani mai le alalaupapa

Ou te manatu o le toʻatele oe na faʻatutu se 'upega tafailagi Wi-Fi na maitauina o le mamao mamao mai le tagata o tausia, o le faʻaitiitia o le faailo ma le faʻaitiitia o le saoasaoa. Afai e faʻaali i luga o le ata le faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga mai le faʻatinoga, o le ata o loʻo mulimuli mai o le a faʻaalia (silasila i le ataata i lalo).

Siata o le faalagolago i le saoasaoa i se Wi-Fi (IEEE 802.11g) i luga o le mamao o le kalani ma le alalaupapa (faamatalaga faʻatatau *).

O se faʻataʻitaʻiga faigofie: afai o le router e 2-3 mita le mamao mai le komepiuta (IEEE 802.11g), ona oʻo loa lea i le 24 Mbit / s (silasila i le ipu i luga). Afai e te vaʻaia le komepiuta i se isi potu (mo ni puipui) - atonu o le a vave faʻaitiitia le saoasaoa (pei o le komepiuta e le 10, ae 50 mita mai le alalaupapa)!

3. Vaʻavave i fesoʻotaiga wi-fi ma le tele o tagata

E foliga mai afai o le saoasaoa o le uila o le, mo se faataitaiga, 54 Mbit / s, ona tatau lea ona galue i masini uma i lena saoasaoa. Ioe, afai e tasi le komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le alalaupapa i le "vaʻaia lelei" - o le saoasaoa maualuga o le a i totonu o le 24 Mbit / s (silasila i le laulau i luga).

O se router ma ni anetena e tolu.

Afai e te faʻafesoʻotaʻi 2 masini (ia tatou fai atu 2 laptopops) - o le saoasaoa i le fesoʻotaiga, ao faʻafesoʻotaʻi faʻamatalaga mai le tasi laptop i le isi, o le a na o le 12 Mbps. Aisea

O le mea o le i ai i le tasi vaega o le taimi e galue ai le uila ma le tasi mea e fetuunaʻi (tagata faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, se komepiuta). Ie E maua uma e le au eletise se faailo o le leitio o loʻo faʻagasolo nei e le uila le faʻamaumauga mai lenei masini, e liliu le rota i le isi iunite i se isi masini, ma isi. Ie Pe a fesoʻotaʻi le masini lona 2 i le Wi-Fi, e tatau ona faalua ona faaluaina le telefoni i le telefoni - o le saoasaoa, taʻitasi, e toʻalua faalua.

Faaiuga: faʻafefea ona faateleina le saoasaoa o se 'upega tafailagi Wi-Fi?

1) A e faʻatau, filifili le router i se fua faatatau maualuga o le fesiitaiga. E manaʻomia le i ai o se manava i fafo (ma e le o fausia i le masini). Mo nisi faʻamatalaga e uiga i uiga o le uila - tagaʻi i le tusiga lenei:

2) O le tele o masini o le a fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi network - o le maualuga o le saoasaoa o le ai ai! Ae aua lava neʻi galo pe afai e te faʻafesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, se telefoni faʻatasi ma le standard IEEE 802.11g, ona mulimuli uma ai lea o tagata (fai mai, o le komepiuta e lagolagoina le IEEE 802.11n) i le standard IEEE 802.11g pe a kopiina faamatalaga mai ai. Ie O le saoasaoa o le Wi-Fi o le a pa'ū tele!

3) O le tele o fesoʻotaʻiga i aso nei e puipuia e le WPA2-PSK faʻatulagaga faʻailoga. Afai e te le faʻamalamalamaina le faʻailogaina, o le a mafai ai ona televave faʻataʻitaʻiga o le telefoni (e oʻo atu i le 30%, tofotofoina i le poto masani). E moni, o le Wi-Fi i totonu o lenei mataupu o le a le puipuia!

4) Taumafai e tuʻu le router ma tagata (komipiuta, komepiuta, ma isi mea) ina ia latou vavalalata le tasi i le isi. E matuā manaʻomia lava i le va oi latou e leai ni puipui mafiafia ma vavaega (aemaise lava o loʻo tauaveina).

5) Faʻamaumau le avetaavale mo faʻapipiʻi fesoʻotaʻiga faʻapipiʻiina i le komepiuta / komipiuta. Ou te fiafia i le auala otometi aupito sili lava i le fesoasoani a DriverPack Solution (Na ou sii maia se fusi 7-8 GB i le taimi e tasi ma faʻaaogaina i luga o komepiuta, faʻafouina ma toe faʻaleleia Windows ma avetaavale). Mo nisi faʻamatalaga i le auala e faʻafouina ai le avetaavale, tagaʻii ai:

6) Faʻaaoga lenei fautuaga ile lava tulaga lamatia! Mo nisi o faʻataʻitaʻiga o le au taʻavale o loʻo i ai faʻalautelega firmware (firmware) na tusia e tagata fiafia. O nisi taimi o nei firmware e sili atu ona lelei le aloaia. I le lava le poto masani, o le firmware o le masini e vave ma aunoa ma ni faafitauli.

7) E i ai nisi "tagata atamamai" oe fautuaina e sui le antenna o le uila (manatu o le a sili atu ona malosi le faailo). O se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, latou te fautuaina le tautauina o se alumini e mafai mai le lemonade i luga o le antenna. O le tupe maua mai i lenei mea, i loʻu manatu, e le masalosalo ...

O na mea uma, o mea sili uma!