Faʻasinomaga le vave


O oloa ZyXEL e lauiloa i le IT-specialists, aʻo faʻapitoa i masini komepiuta. O loʻo i ai foi i le kamupani ni masini faʻatau: aemaise lava, o Zixel o le tagata muamua e ulufale i le soʻo-Soviet faʻatau tekonolosi ma le faʻaogaina o modems. O le taimi nei o lenei gaosimea e aofia ai le telefoni feaveai e pei o le Keenetic series. O le masini mai lenei laina ma le igoa Lite 3 o le tala fou o le paketi ZyXEL Internet centres - i lalo ifo o le a matou taʻuina atu ia te oe le auala e saunia ai mo le galue ma fetuunai.

Uluaʻi sauniuniga sauniuniga

O laasaga muamua e tatau ona fai o le saunia lea mo le galuega. E faigofie le faʻatinoga ma e aofia ai mea nei:

  1. Filifilia le nofoaga o le alatele. I le taimi lava e tasi, taumafai e taofi le masini mai punavai o le faʻafefe i foliga o, mo se faʻataʻitaʻiga, masini Bluetooth po o leitiola, ma faʻalavelave uʻamea e mafai ona faʻaleagaina ai le taʻaloga o le faailo.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le telefoni tuʻuina atu i le uila ma fesoʻotaʻi le masini i le komepiuta e faʻaaoga ai se patchcord. I le pito i tua o le mataupu o loʻo i ai se poloka ma fesoʻotaʻiga - e tatau ona fesoʻotaʻi le cable cable i le fesoʻotaʻiga WAN, ma e tatau ona tuʻuina pito uma o le patchcord i totonu o le LAN o le fesoʻotaʻiga ma le komepiuta. O fesoʻotaʻiga uma e sainia ma makaina i lanu lanu, o lea e le tatau ona i ai ni faʻafitauli fesoʻotaʻiga.
  3. O le faʻasalaga mulimuli o le faʻapipiʻi o le sauniuni i komepiuta. Tatala meatotino o le TCP / IPv4 ma ia mautinoa o loʻo maua uma e le keli o fesoʻotaʻiga ia tuatusi i le faiga faʻapitoa.

Faitau atili: Faʻasalalau le fesoʻotaiga o le Windows 7

Fesoʻotaʻi le router i luga o lima ma faʻaauau le faʻatulagaga.

Filifiliga mo le faʻatulagaina o le ZyXEL Keenetic Lite 3

O le faʻatulagaina o le alatele o loʻo fesiligia e faʻataunuuina e ala i se 'upega tafaʻilagi, lea i lenei gaosiga o se OS laʻititi. Ina ia maua, o le ae manaʻomia le faʻaogaina o se komepiuta: tatala, ulufale i le tuatusi192.168.1.1a lemy.keenetic.netma lolomiina Ulufale. I totonu o le pepa ulufale faʻatagaina tusi tusi ai le igoapulema le upu faila1234. O le a le sili atu le manaia le tilotilo i le pito i lalo o le masini - o loo i ai se mea e faapipiiina ma le saʻo faamatalaga o le fesuiaiga i le atigi fesootaiga.

O le faʻatulagaga moni lava e mafai ona faia i ni auala eseese se lua: faʻaaogaina le faʻaaogaina vave o le faʻaaogaina poʻo le faʻatulagaina o faʻamaufaʻailoga ia oe lava. O metotia taʻitasi e iai ona lelei, o lea ia mafaufau uma i ai.

Faʻamatalaga vave

I le taimi muamua o le fesoʻotaʻiga i le komepiuta, o le a ofoina e le polokalama le faʻavave vave pe vave alu i le tuatusi faakomepiuta. Filifili muamua.

Afai e le fesoʻotaʻi le laulaʻa o loʻo tuʻuina atu i le masini, o le a e vaʻai i le savali lenei:

E aliali mai foi pe a iai ni faʻafitauli i le fesoʻotaʻiga o le uaea poʻo le fesoʻotaʻi. Afai e le oʻo mai lenei faʻamatalaga, o le a faʻagasolo le faiga lenei:

  1. Muamua, fuafua ia tafaoga o le tuatusi MAC. O igoa o avanoa avanoa e tautala mo i latou lava - seti le mea e manaʻomia ma faʻasalalau "Lisi".
  2. I le isi itu, faatulaga seti mo le mauaina o se tuatusi IP: filifili le mea talafeagai mai le lisi ma faʻaauau pea le faatulagaga.
  3. I le isi faʻasalaga, ia tusia faʻamatalaga faʻamaoni e tatau ona tuʻuina atu e le ISP ia oe.
  4. Lenei faʻamaonia le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga ma ulufale i isi faʻaopoopoga, pe a manaʻomia.
  5. Ua maeʻa le faʻatinoga e ala i le kilikiina o le ki. "Faʻasalalau Faʻasinomaga".

Faatali 10-15 sekone mo laina e aoga. A maeʻa lenei taimi, e tatau ona faʻaoga le Initaneti. Faamolemole ia matau o le faiga faigofie ua le faatagaina ai le fetuunaʻi o le laina eletise - e na o le lima lava e mafai ona faia.

Faʻalogoina o oe lava

O le faatulagaina lelei o le laina o le alalaupapa e maua ai le mafai ona sili atu ona fetuutuunai fetuutuunai o le Initaneti, ma ua na o le pau lea o le auala e faatulaga ai se fesootaiga Wi-Fi.

Ina ia faia lenei mea, i le faamalama fiafia, kiliki le ki. "Faʻasalalau Faʻasinomaga".

Ina ia oʻo i le faʻatulagaga o le Initaneti, ia tilotilo i le poloka o faʻamau i lalo ma kiliki i luga o le ata o le kelope.

O isi gaioiga e faʻalagolago i le ituaiga o fesoʻotaʻiga.

PPPoE, L2TP, PPTP

  1. Kiliki le lisi i le igoa "PPPoE / VPN".
  2. Kiliki le filifiliga "Faʻaopoopo le fesoʻotaʻiga".
  3. O se faamalama o le a aliali mai ma laina. Muamua, ia mautinoa o loʻo i luma o le lua pito i luga o atigipusa.
  4. Ma le isi, e tatau ona e faʻatumu le faʻamatalaga - e mafai ona e taʻua e pei ona e fiafia i ai, ae e manaʻomia le faʻamaonia o le ituaiga o fesoʻotaʻiga.
  5. Faʻaaoga nei le faʻasalalauga - faʻalautele le lisi ma filifili le filifiliga e manaʻomia.
  6. I le palakalafa "Fesootai i le" toso ese "Fesoʻotaʻiga telefoni faʻatasi (ISP)".
  7. I le tulaga o se sootaga PPPoE, e tatau ona e tusia faʻamatalaga mo le faʻamaoni i luga o le 'auʻaunaga o loʻo tuʻuina atu.

    Mo le L2TP ma le PPTP, e tatau foi ona e faʻamaonia le tuatusi VPN o le kamupani o loʻo tuʻuina atu auaunaga.
  8. E le gata i lea, o le ae manaomia le filifiliina o le ituaiga o mauaina o tuatusi - faʻapipiʻi pe faʻamalosi.

    I le tulaga o se tuatusi tulaga, o le ae manaomia le ulufale i le tau aoga, faapea foi ma le tulafono o le server name server na tuuina atu e le tagata faafoe.
  9. Faaaoga le faamau "Faaaoga" e faʻasaoina ai le faʻasologa.
  10. Alu i le faailoga tusi "Sootaga" ma kiliki "Fesoʻotaʻiga telefoni fesoʻotaiga".
  11. Lenei, siaki pe afai o loʻo fesoʻotaʻi ports o fesoʻotaiga, siaki le tuatusi MAC, ma le tau o le MTU (mo PPPoE). Ina ua uma lena lolomi "Faaaoga".

E pei o le faʻavaveina o le faʻatulagaga, o le a umi se taimi e faʻaaoga ai le faʻasologa o mea na fai. Afai e faʻapipiʻi lelei mea uma ma e tusa ai ma faatonuga, o le a faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga.

Faʻasalalauga i lalo o le DHCP poʻo le IP faʻapitoa

O le faʻatulagaga mo le faʻasoaina o se fesoʻotaʻiga e ala i le tuatusi IP e ese lava le ese mai le PPPoE ma le VPN.

  1. Tatala le lisi "Sootaga". O fesoʻotaʻiga IP ua faʻatuina e fesootaʻi ma le igoa "Broadband": o loʻo i ai i le lē mafai, ae le muamua faʻamalosia. Kiliki i lona igoa e faʻapipiʻi ai.
  2. I le tulaga o le IP malosi, ua lava lea e faʻamautinoa ai ua soloia siaki "Enable" ma "Faaaoga e faʻafesoʻotaʻi le Initaneti", ona ulufale atu lea i tuatusi tuatusi a le MAC, pe a manaʻomia e le 'auʻaunaga. Kiliki "Faaaoga" e faʻapolopolo le faatulagaga.
  3. I le tulaga o se IP tumau i le lisi "Faʻatulagaina o Tautuga IP" filifili "Tusi".

    O le isi, faʻamaʻoti i laina e talafeagai ai le tuatusi o le fesoʻotaʻiga, faitotoa ma le 'auʻaunaga igoa. Faʻasologa masini Subnet e tuʻu ai le faaletonu.

    Afai e tatau ai, ia suia laina o le tuatusi mea faufautua o le keli o fesootaiga ma lolomi "Faaaoga".

Matou faʻafeiloaia oe i le mataupu faavae o le faʻatulagaina o le Initaneti i luga o le alalaupapa Keenetic Lite 3. Alu i le faʻatulagaga o le Wi-Fi.

Keenetic Lite 3 Faʻasalalauga Lelei

Faʻasalaga Wi-Fi i le masini o loʻo fesiligia o loʻo i totonu o se isi vaega. "Wi-Fi fesoʻotaiga", lea o loʻo faʻaalia e se ki i le foliga o se faʻamaonia laina fesoʻotaʻiga i le pito i lalo o kuluma.

Le faʻafesoʻotaʻiga le lelei:

  1. Ia mautinoa ua tatala le laulau. 2.4 GHz Access Point. Le isi, seti le SSID - le igoa o le Wi-Fi i le lumanaʻi. I laina "Igoa o Fesootaiga (SSID)" faamaoti le igoa manaomia. Filifiliga "Faʻapolo SSID" tuu ese.
  2. I le lisi pa'ū Saogalemu i luga o Fesootaiga filifili "WPA2-PSK", le ituaiga saogalemu i le taimi nei. I totonu o le fanua "Key Network" E tatau ona e setiina se upu faila e faʻafesoʻotaʻi ai i le Wi-Fi. Matou te faʻamanatu atu ia te oe - ia le itiiti ifo ma le 8 faʻamaumauga. Afai ei ai ni ou faafitauli i le fatuina o se upega tafailagi, matou te fautuaina le faʻaaogaina o le afi.
  3. Mai le lisi o atunuu, filifili au - e manaʻomia lenei mea mo faʻamoemoega mo le saogalemu, talu ai e eseese atunuu e faʻaaogaina ai Wi-Fi.
  4. Tuʻua le vaega totoe o mea e pei ona i ai ma kiliki "Faaaoga" ia faamaeaina.

WPS

I totonu o vaega o laina ole fesoʻotaiga e leai ni fesoʻotaiga, o loʻo iai foi tulaga o le WPS, o se faiga faigofie faʻatasi ma masini e faʻaaoga ai le Wi-Fi.

E uiga i le faʻatulagaina o lenei faʻatinoga, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga auiliiliga e uiga i ona uiga, e mafai ona e aʻoaʻo mai se mea ese.

Faitau atili: O le a le WPS ma aiseā e manaʻomia ai?

IPTV faatulagaga

O le faʻatulagaina o le Initaneti i luga o le faʻamafanafana i luga o le uila o loʻo fesiligia e matua faigofie lava.

  1. Tatala le vaega "Sootaga" fesoʻotaiga fesoʻotaiga ma kiliki le vaega "Fesoʻotaʻiga telefoni fesoʻotaiga".
  2. I le palakalafa "Cable mai le tausiga" tuʻu se faailoga i lalo o le taulaga LAN lea e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le faʻamafanafanaga.


    I le vaega "Faʻasao VLAN ID" siaki e le tatau ona i ai.

  3. Kiliki "Faaaoga", ona faʻafesoʻotaʻi lea o le IPTV set-up box i le alalaupapa ma faʻatautaia.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, faʻamaopoopo lelei le ZyXEL Keenetic Lite 3 e le faigata tele. Afai ei ai ni au fesili faaopoopo - tusi i totonu o le faʻamatalaga.