Faʻamatalaga faʻafitauli o le faʻafitauli ma le faʻamalamalamaina o le malamalama i le Windows 10

O le mea e tupu pe a faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le polokalama e umi se taimi e amata ai pe le amataina vave foi e pei o le tagata e manaʻo iai. O le mea lea, ua leai se taimi taua mo ia. I lenei tusiga o le a tatou faʻamatalaina auala eseese e faʻateleina ai le saoasaoa o le faʻagasoloina o le faiga faʻaoga i le Windows 7.

Auala e vave ai le uta

E mafai ona faatelevave le faʻalauiloaina o le OS, faʻatasi ai ma le fesoasoani a le 'aufaipisinisi faʻapitoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega na fausia i totonu o le tino. O le vaega muamua o auala e sili atu ona faigofie ma o le a fetaui, muamua lava, e le o ni tagata tomai masani. O le lona lua e talafeagai mo i latou e masani ona malamalama i mea latou te suia i luga o le komepiuta.

Metotia 1: Windows SDK

O se tasi o nei 'auʻaunaga faʻapitoa e mafai ona faʻateleina le faʻalauiloaina o le faʻaogaina o le polokalama o le atinaʻeina lea o Microsoft Windows SDK. E masani lava, e sili atu le faʻaaogaina o isi meafaigaluega mai le kamupanī ia lava, nai lo le talitonuina o tagata faʻatau tolu.

Faʻaola Windows SDK

  1. A maeʻa ona e siiina le faila o le Windows SDK faila, faʻafetaui. Afai e leai sau vaega faʻapitoa e faʻapipiʻiina e talafeagai mo le faʻaaogaina o lenei aoga, o le a ofoina atu e le faʻapipiʻi e faʻapipiʻi. Kiliki "Lelei" e alu i le faʻatulagaga.
  2. Ona tatala lea o le Windows Installer Welcome Welcome. O le faʻapipiʻiina ma le atigi atigipusa o le aoga o le Igilisi, o lea o le a matou faʻamatalaina auiliiliga auiliiliga o laasaga faʻatulagaina. I lenei faamalama e tatau ona e kiliki "Lisi".
  3. O le faamalama o le maliega o laisene ua aliali. Ina ia malilie faatasi ma ia, faatulaga le ki o le leitio i le tulaga. "Ou te malilie" ma lolomiina "Lisi".
  4. Ona tuʻuina atu lea ia oe e faʻamautinoa le ala i luga o le puʻupuʻu o le a faʻapipiʻi ai le afifi. Afai e te le o iai se manaʻoga ogaoga mo lenei mea, ona lelei lea e le suia nei tulaga, ae ia kiliki "Lisi".
  5. O le isi mea o le a tatalaina ai se lisi o mea taua e faʻapipiʻi. E mafai ona e filifilia mea e te manatu e fetaui, aua o loʻo i ai le aoga tele mai le saʻo le faʻaaogaina o ia mea taitasi. Ae o le faʻamalieina o la matou sini patino, na o oe e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le Toolkit Toolkit. O le mea lea, tatou te aveese le mea mai isi itu uma ma tuʻu ai na o le faʻafeagai "Mea e Fai a le Windows Toolkit". A uma ona filifilia mea aoga, kiliki "Lisi".
  6. A maeʻa lenei mea, e tatalaina le feau, o loʻo taʻu mai ai ua uma ona ulufale atu laina uma talafeagai ma e mafai nei ona e sii mai le aoga mai le upega tafaʻilagi a le Microsoft. Faasolo i lalo "Lisi".
  7. Ona amata lea o le faagasologa o le faʻatauina ma le faʻapipiʻi. Aʻo faagasolo lenei faagasologa, e le manaʻomia e le tagata faʻaoga ona faʻalavelave.
  8. A maeʻa le faagasologa, ona tatalaina lea o se faamalama faapitoa, ma taʻu atu lona maeʻa manuia. E tatau ona faʻaalia le tusiga "Faʻatonu Faʻatonu". Faʻamau le pusa i autafa o le faʻamatalaga "Vaai i le Windows SDK Release Notes". A maeʻa lena mea e mafai ona e taʻalo "Faauma". O le aoga matou te manaʻomia e faʻapipiʻiina lelei.
  9. I le taimi nei, tuusao ina ia faʻaaogaina le Toolkit o le Windows Performance Tool ina ia faʻateleina ai le saoasaoa o le OS, faʻaagaga le meafaigaluega Taumafaie ala i le kiliki Manumalo + R. Ulufale:

    xbootmgr -trace boot -prepSystem

    Faasolo i lalo "Lelei".

  10. A maeʻa lena, o le a faʻaalia se savali e uiga i le toe toe faʻafouina o le komepiuta. I le lautele, mo le taimi atoa o le faagasologa, o le a toe faʻaaogaina le PC i le 6 taimi. E faʻaalu se taimi ma e le faʻatali mo le taimi e faʻauma ai, a maeʻa ona toe faʻafoʻi i totonu o le faʻamatalaga o loʻo faʻaalia, kiliki "Faauma". O le mea lea, o le toe faʻaleleia o le a vave faia, ae le o le maeʻa o le lipoti o le timer.
  11. A maeʻa ona toe foʻi mai, e tatau ona siitia le saoasaoa o le PC.

Metotia 2: Faʻamāina polokalama faʻatagaina

I le leaga, o le vave faʻalauiloa o se komepiuta e aʻafia i le faʻaopoopoga o polokalama i le pule. E tele taimi e tupu ai lenei mea i le taimi o le faʻatulagaga o nei polokalame, a maeʻa ona latou amataina loa lea pe a faʻavaeina le komepiuta, ma faʻateleina lona taimi faʻatinoina. O le mea lea, afai e te manaʻo e faʻanatinatiina le pusa o le PC, ona e manaʻomia lea e aveese mai le pule faataga ia tusi talosaga e le taua ai lenei tagata. I le uma, o nisi taimi o tusi talosaga e te le faʻaaogaina mo le tele o masina ua resitaraina i luga o le uta.

  1. Lafo le atigi Taumafaie ala i le kiliki Manumalo + R. Ulufale i le poloaiga:

    msconfig

    Faasolo i lalo Ulufale poʻo "Lelei".

  2. O se atigi faʻamalama o le faʻatulagaga o faʻatonuga o mea faʻaalia. Alu i lana vaega "Amata".
  3. O se lisi o tusi talosaga ua resitalaina i le masini otometi o Windows e ala i le resitala ua tatalaina. E le gata i lea, o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina o le komepiuta o loʻo faʻagasolo nei ma le polokalama, ma na faʻaulu muamua i le taʻavale, ae aveʻesea mai. O le vaega muamua o polokalama e ese mai le lona lua i totonu o lena mea e setiina se siaki e faʻafeagai ma o latou igoa. Iloilo ma le faaeteete le lisi ma fuafua pe oi ai nisi polokalama e mafai ona e faia e aunoa ma le taʻavale. Afai e te mauaina ia ituaiga o talosaga, siaki le atigipusa o loʻo tu i tafatafa o latou. Ia kiliki nei "Faaaoga" ma "Lelei".
  4. A maeʻa lena, mo le fetuunaiga e aoga, e tatau ona toe toe amata le komepiuta. O lenei e tatau ona amata vave le faiga. O le a le aoga o nei gaioiga o le a faalagolago i le tele o talosaga e te aveesea mai le pule faataga i lenei auala, ma pe faapefea ona "mamafa" nei talosaga.

Ae o polokalama i le pule faataga e mafai ona faʻaopoopoina e le gata i totonu o le resitala, ae faʻapea foi i le faia o ni gaioiga i totonu o le pusa "Amata". Faatasi ai ma le filifiliga o taga e ala i le faatulagaga o le polokalama, lea na faamatalaina i luga, e le mafai ona aveesea lea masini mai le pule faataga. Ona tatau lea ona e faʻaaogaina se eseesega algorithm o taga.

  1. Kiliki "Amata" ma filifili "Polokalama uma".
  2. Saili se lisi i le lisi. "Amata". Kiliki i luga.
  3. O le lisi o talosaga na faʻaopopo i le pule faataga i luga o le auala o le a tatala. Afai e maua se polokalama faʻapea e te le manaʻo e tamomoe aunoa ma le OS, ona kiliki lea i luga o lona ala. I le lisi, filifili "Aveesea".
  4. O le a faʻaalia se faamalama i le mea e te manaʻomia e faʻamaonia ai lau faʻaiuga e aveese le alalaupapa i le kiliki "Ioe".

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e vaʻaia isi alalaupu le talafeagai mai le faʻailoga. "Amata". O lenei Windows 7 e amata ona tamoe vave.

Lesona: Faʻapefea ona tape faʻamaonia talosaga i le Windows 7

Metotia 3: Aveese auaunaga autasi

E le itiiti ifo, ma atonu e sili atu, faʻagesegese le faʻalauiloaina o le polokalama e ala i ana auaunaga eseese, lea e amata faʻatasi ma le amataga o le komepiuta. E tutusa lelei ma le auala na matou faia ai e tusa ai ma polokalama, ina ia mafai ai ona faatelevaveina le faalauiloaina o le OS, e tatau ona e maua ni auaunaga e le aoga pe leai foi mo na galuega e faia e le tagata faʻaoga i lau komepiuta ma faʻaaoga.

  1. Ina ia alu i le Nofoaga Autu o le Auaunaga, kiliki "Amata". Ona e lolomiina lea "Lisi Pulea".
  2. I le faamalama e aliali, kiliki "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. Ma le isi, alu i "Pulega".
  4. I totonu o le lisi o mea aoga o loʻo i totonu o le vaega "Pulega"maua igoa "Auaunaga". Kiliki i luga e alu i Pule o Auaunaga.

    I totonu Pule o Auaunaga E mafai ona e alu i se auala vave, ae mo lenei mea e tatau ona e manatua se tasi o poloaiga ma se tuufaatasiga o "vevela" ki. Pusa i luga o le komepiuta Manumalo + R, ma tatala ai le faamalama Taumafai. Ulufale le faaupuga:

    services.msc

    Kiliki Ulufale poʻo "Lelei".

  5. Po o le a lava le mea na e galue ai "Lisi Pulea" poʻo meafaigaluega Taumafaifaamalama o le a amata "Auaunaga"lea o se lisi o tautua ma le le atoatoa i luga o lenei komepiuta. Tetee igoa o tautua fesoasoani i totonu o le fanua "Tulaga" seti i "Galuega". Faʻafeagai ma igoa oi latou o loʻo tamomoe i le faiga i totonu o le fanua Ala amata taua le tau "Aunoa". Faitau ma le faʻaeteete lenei lisi ma fuafua po o fea auaunaga e amata otometi ona le manaʻomia oe.
  6. A maeʻa lena mea, e alu i meatotino o se auaunaga filifilia faapitoa, e faʻamaonia ai, kiliki le kesi i le itu agavale i lona igoa.
  7. O le faamalama o meatotino o loʻo amata. O le mea lea e te manaʻomia e faʻaaogaina e faʻafefe ai le pule. Kiliki i le fanua "Ala amata", lea e aoga nei "Aunoa".
  8. Mai le lisi e amata, filifili le filifiliga "Faʻafitauliina".
  9. Ona kiliki lea i luga o faamau "Faaaoga" ma "Lelei".
  10. A maeʻa lena, o le faamalama o meatotino o le a tapunia. O lenei i totonu Pule o Auaunaga e faʻafeagai ma le igoa o le auaunaga na faia ai suiga, i totonu o le fanua Ala amata o le a tumau le taua "Faʻafitauliina". I le taimi nei e amata ai le Windows 7, o le a le amataina lenei auaunaga, lea o le a faʻavaveina ai le OS OS.

Ae e tatau ona fai mai afai e te le iloa pe o le a se auaunaga patino e nafa ma pe e le o mautinoa pe o le a le taunuuga o le vavaeesea, o le a le malosi le fautuaina e faʻaaogaina. O lenei mea e mafua ai ni faʻafitauli matuia i le PC.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faamasani i mea o le lesona, lea e faamatalaina ai ia auaunaga e mafai ona tape.

Lesona: Taofi i lalo auaunaga i le Windows 7

Metotia 4: Faamamaina o le System

O le faʻavaveina o le faʻalauiloaina o le OS e fesoasoani e faʻamamā le faiga mai "otaota". Muamua lava, o lona uiga o le faʻasaʻoina o le disk mai faila lē tumau ma le soloia o faʻasalaga sese i le tusi resitala. E mafai ona faia lenei mea i le lima, faʻamalo le faila faila faila ma le tapeina o faʻamaumauga i totonu o le nusipepa resitala, poʻo le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa faʻapipiʻi. O se tasi o polokalama sili i lenei itu o le CCleaner.

Auiliiliga i le auala e faamama ai le Windows 7 mai otaota, o loʻo faʻamatalaina i se isi mea.

Lesona: Faʻafefea ona fufulu mama le otaota mai le lapisi i le Windows 7

Metotia 5: Faʻaaogāina o mea uma e fai ai siaki

I luga o se PC faʻatasi ai ma se polokalama tele-core, e mafai ona faʻavavevaveina le faagasologa o le amataina o se komepiuta e ala i le faʻaogaina uma o pusa faʻapipiʻi i lenei faagasologa. O le mea moni e faapea, e le mafai pe afai o le faʻatauina o le OS na o le tasi le autu e aofia ai, e tusa lava pe faʻapitoa i le faʻaaogaina o le komepiuta tele.

  1. Tatala le faamalama o le faatulagaga o le faatulagaga. O le auala e faia ai lenei mea ua uma ona talanoaina muamua. Alu i le lisi "Download".
  2. Alu i le vaega ua faʻamaonia, kiliki le ki. "Filifiliga Maualuga ...".
  3. Ua faalauiloaina le faamalama o isi vaega faaopoopo. Siaki le pusa i autafa o le mea "Aofaʻi o faʻagasolo". A maeʻa lenei, o le a faʻamalosia le fanua o loʻo i lalo. Mai le lisi pa'ū, filifili le numera maualuga. O le a tutusa ma le numera o pusa faʻapipiʻi. Ona e lolomiina lea "Lelei".
  4. Le isi, toe amata le komipiuta. O le tamoe i le Windows 7 e tatau ona vave vave ona tupu, aua o le a faʻaaogaina uma ia pusa.

Metotia 6: Seti BIOS

E mafai ona e faʻatopetope le faʻatulagaina o le OS e ala i le faʻatulagaina o le BIOS. O le mea moni e masani lava o le BIOS muamua siaki le mafai ona faʻaʻe mai se atigi puʻe poʻo le USB-drive, ma faʻaalu ai taimi i taimi uma. E taua lenei mea pe a toe faʻafouina le polokalama. Ae, e tatau ona e taʻutino atu o le toe faʻaleleiaina o le faiga e le o se faʻaauau faifai pea. O le mea lea, ina ia faatelevave le utaina o le Windows 7, e talafeagai le faalēaogāina o le suʻega muamua o le mafai ona amata mai se atigipusa poʻo le USB-drive.

  1. Alu i le komipiuta BIOS. Ina ia faia lenei mea, pe a faʻatatauina, kiliki le ki U10, F2 poʻo Del. E i ai isi filifiliga. O le ki faapitoa e faalagolago i le fausiaina o tinaboard. Ae ui i lea, i le avea ai o se tulafono, o le faʻaaliga o le ki mo le ulufale i le BIOS o loʻo faʻaalia i luga o le mata i le taimi o le taʻavale PC.
  2. O isi gaioiga, pe a uma ona ulufale atu i le BIOS, o le a le mafai ona vali faʻamatalaga auiliili, talu ai e ese le faʻaogaina o atinaʻe eseese. Ae ui i lea, tatou te faamatalaina le algorithm lautele o taga. E tatau ona e alu i le vaega o loʻo faʻatulagaina ai le faʻatulagaga o le faʻatupeina o le tino mai i mea eseese. O lenei vaega i luga o le tele o versions BIOS ua valaauina "Papa" ("Download"). I lenei vaega, seti le mea muamua e faʻe ai mai le puʻupuʻu. Mo lenei faamoemoe, e masani ona faʻaaogaina le meataitasi. "1Taualuga Taualuga"o fea e seti ai le tau "Faigata".

A maeʻa ona e faʻasaoina le faʻavaeina o le BIOS, o le a vave ona liliu le komepiuta i le kesi i le sailiga o le faiga faʻaogaina, ma, talu ai ona maua i lea mea, o le a le fesiligia isi ala o faasalalauga, o le a sefe ai le taimi i le amataga.

Metotia 7: Faʻaleleia o masini

E mafai foi ona e faatelevave le saoasaoa o le siiina mai o le Windows 7 e ala i le faaleleia o mea komepiuta komepiuta. O le tele o taimi, o le tuai i le faʻatauina e mafai ona mafua ona o le saoasaoa o le saoasaoa o le puʻupuʻu. I lenei tulaga, e talafeagai le suia o le drive disk (HDD) faʻatasi ma se analogo vave. Ma sili atu i mea uma, sui le HDD ma le SSD, lea e sili atu le saoasaoa ma sili atu le lelei, o le a faʻaitiitia ai le taimi o le taimi o le OS. E moni, SSD ei ai ni mea faʻapitoa: tau maualuga ma se numera faatapulaaina o faʻatonuga tusitusi. O lea la, e tatau i le tagata faʻaoga ona fua uma mea lelei ma le lelei.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona tuʻuina atu le polokalama mai le HDD i SSD

E mafai foi ona e faanatinati le taavaletoso o le Windows 7 e ala i le faateleina o le tele o le RAM. E mafai ona faia lenei mea i le faʻatauina o nisi RAM nai lo le taimi nei faʻapipiʻiina i le PC, poʻo le faaopoopo i ai o se isi faʻaopoopoga.

E tele auala eseese o le faʻavaveina o le faʻalauiloaina o se komipiuta o loʻo faʻaogaina le Windows 7. E aʻafia uma i latou i vaega eseese o le polokalama, masini komepiuta ma meafaigaluega. I le taimi lava e tasi e ausia ai le sini, e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega e lua-fausaga ma isi polokalama. O le auala pito sili ona mataʻutia e foia ai le galuega o le suia lea o meafaigaluega o le komepiuta. E sili atu le aafiaga e mafai ona ausia e ala i le faʻapotopotoina uma o faʻamatalaga ua faʻamatalaina i luga poʻo le le faʻaaogaina foi o nisi oi latou i le taimi e tasi e foia ai le faafitauli.