Aveese tupe mai WebMoney

E mafai e Microsoft Excel ona fesoasoani tele i le tagata faigaluega i luga o laulau ma faʻamatalaga numera, faʻaaogaina. E mafai ona ausia lenei mea i le faʻaaogaina o le meafaigaluega o lenei talosaga, ma ona tiute eseese. Seʻio tatou tilotilo i mataʻupu sili ona aoga o Microsoft Excel.

Vpr galuega

O se tasi o mea sili ona lauiloa i Microsoft Excel o VLOOKUP. Faatasi ai ma lenei galuega, e mafai ona e faatauaina tulaga faatauaina o se tasi poo ni laulau, toso i le isi. I lenei tulaga, o le suʻesuʻega na o le koluma muamua o le laulau e faia. O le mea lea, pe a suia faʻamatalaga i le laulau, o faʻamaumauga e otometi lava ona gaosia i le laulau maua, lea e mafai ai ona faia faʻataʻotoga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamatalaga mai le laulau o loʻo lisiina ai lisi o tau o mea taugofie e mafai ona faʻaaoga e fuafua ai faʻamatalaga i le laulau, e uiga i le tele o faʻatau i faʻamatalaga tau tupe.

O le CDF e amata i le faaofiina o le "CDF" mai le Faauluuluga Mataga i totonu o le cell lea e tatau ona faaali ai faamatalaga.

I le faamalama e aliali mai, pe a uma ona amata lenei galuega, e manaʻomia ona e faʻamaonia le tuatusi o le telefoni poʻo le tele o sela e mafai ona toso mai ai faʻamatalaga.

Lesona: Faʻaaogaina o le WFD i Microsoft Excel

Aotelega Laulau

O le isi vaega tāua o Excel o le fatuina o laulau taua. Faatasi ai ma lenei galuega, e mafai ona e faʻasoa faʻamaumauga mai isi laulau e tusa ai ma taʻiala eseese, faʻapea foʻi ma faʻatusatusaga faʻatasi ma i latou (aofai, tele, vaevaega, ma isi), ma faia taunuʻuga i se isi laulau. I le taimi lava e tasi, e tele avanoa mo le faʻatulagaina o laulau laulau.

E mafai ona fatuina se laulau taua i le "Insert" i le kiliki i luga o le "lea ua taʻua o le" Pivot Table "button.

Lesona: Faʻaaogaina o PivotTables i Microsoft Excel

Faia o siata

Mo faʻamatalaga vaaia o faʻamaumauga tuʻuina i le laulau, e mafai ona e faʻaaogaina siata. E mafai ona faʻaaogaina e faia ai ni faʻataʻitaʻiga, tusi pepa suʻesuʻe, mo suʻesuʻega, ma isi. O Microsoft Excel e maua ai le tele o meafaigaluega mo le fatuina o ituaiga eseese o siata.

Ina ia fatuina se siata, e tatau ona e filifilia se seti o sela ma faʻamaumauga e te manaʻo e faʻaalia. Ma, i le i ai i le "Insert" tab, filifili i luga o le lipine le ituaiga o ata e te manatu sili ona talafeagai mo le ausia o sini ua setiina.

O se faatulagaga sili atu ona manino o ata, e aofia ai le faatulagaina o ona igoa ma fausaga, ua faia i le lisi "Galulue faatasi ma ata".

O le tasi ituaiga o siata o ata. O le mataupu faavae o lo latou fausiaina e tutusa ma isi ituaiga o ata.

Lesona: Faʻaaogaina o siata i Microsoft Excel

Faʻataʻitaʻiga i totonu o EXECEL

Ina ia galue i faʻamatalaga numera i le Microsoft Excel, e faigofie ona faʻaaoga faʻavae faʻapitoa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia ni faʻasologa faʻasologa faʻatasi ma faʻamatalaga i luga o laulau: faʻaopoopoga, faʻavae, faʻaopoopoga, vaevaega, siitia i le tikeri o aʻafiaga o aʻa, ma isi.

Ina ia mafai ona faʻaaogaina le fua faʻatatau, e te manaʻomia i le cell lea e te fuafua e faʻaalia le iuga, tuʻu le "=" faʻailoga. A maeʻa lena, o le tulafono lava ia e faʻaofiina, lea e mafai ona aofia ai faʻasologa o numera, fuainumera, ma tuatusi o le cell. Ina ia faʻamautinoa ai le tuatusi o le sela lea e ave ai faʻamaumauga mo le fuafuaina, ia na o le kiliki i luga ma le kiore, ma o ona faʻasalalauga o le a oʻo mai i totonu o le masini e faʻaalia ai le iuga.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina Microsoft Excel o se calcula masani. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le faʻasolosolo taofi po o soʻo se masini e faigofie lava ona e ulufale i faʻamatalaga matematika i le maeʻa o le "=" faʻailoga.

Lesona: Faʻaaogaina fua faʻatatau i Microsoft Excel

IF function

O se tasi o uiga lauiloa e faʻaaoga i Excel o le "IF" galuega. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e tuʻuina i totonu o le cell le mea e maua mai i le tasi iuga pe a ausia se tulaga faapitoa, ma se isi iuga, i le tulaga o le le ausia.

O le tuufaatasiga o lenei galuega o loʻo mulimuli mai "IF (faʻamatalaga talafeagai; [taunuʻuga pe moni;] [taunuʻuga pe a fai sese])".

Faatasi ai ma le fesoasoani a le kamupanī "MA", "POO" ma le galuega faʻafesoʻotaʻi "AF", e mafai ona e faʻatulagaina le tausisia o nisi o aiaiga, poʻo se tasi o nisi tulaga.

Lesona: Faaaogaina o le IF IF function in Microsoft Excel

Macros

Faʻaaogaina o macros i Microsoft Excel, e mafai ona e faʻamaumau le faʻatinoga o nisi o taga, ona e taʻalo aunoa lea. E matua lavelave tele lenei taimi i le faia o le tele o galuega o le ituaiga lava e tasi.

O Macros e mafai ona faʻamaumauga e ala i le faʻagaoioia o le pueina oa latou taga i le polokalama, e ala i le fetaui tutusa i luga o le lipine.

E le gata i lea, e mafai ona faamaumauina macros i le faʻaaogaina o le gagana Visual Basic i se faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Lesona: Faʻaaogaina Macros i Microsoft Excel

Faiga Faʻavae

Ina ia mafai ona filifilia nisi faʻamatalaga i luga o le laulau, e faʻaaogaina le faʻatulagaina o le faʻatulagaina o le faʻatulagaga. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, e mafai ona e faʻavasegaina tulafono o filifiliga filifili. E mafai ona faia le faatulagaina o ia lava i le tulaga o se histogram, se lanu lanu, po o se seti o ata.

Ina ia mafai ona e alu i se faatulagaga faatulagaina, e tatau ona e filifilia le tele o sene o le a e faia i le faatulagaga, ae i totonu o le tab Home. I le isi itu, i totonu o le masini komepiuta a Styles, kiliki le ki, lea e taua o le Tuʻuina o Tuʻu. A maeʻa lena, e tatau ona e filifilia le filifiliga o le faatulagaga e te manatu sili ona fetaui.

O le a faia le faʻasalalauga.

Lesona: Faʻaaogaina le Faʻatulagaina o Tuʻu i le Microsoft Excel

Lisi Ata

E le o tagata uma e iloa o se laulau, na o le tosoina i le penitala, poʻo le faʻaaogaina o se tuaoi, Microsoft Excel e iloa o se vaega faigofie o sela. Ina ia mafai ona iloa lenei faʻamaumauga e fai ma laulau, e tatau ona toe faʻatulagaina.

E naʻo le mea lenei e fai. I le amataina, filifili le laina manaomia i faʻamaumauga, ona, i le i ai i le "Home" tafaʻata, kiliki i le "Faʻamatalaina o le laulau" button. A maeʻa lena, o le lisi o loʻo faʻaalia ma le tele o filifiliga mo le laulau o laulau. Filifili le sili ona talafeagai mo i latou.

E le gata i lea, e mafai ona faia se laulau i le kiliki i luga o le "Lisi" le faamau, lea o loo i totonu o le "Insert" tab, pe a uma ona filifili le vaega patino o le pepa o faamatalaga.

A maeʻa lena, o le seti filifilia o sene o Microsoft Excel o le a avea o se laulau. O se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ulufale i nisi o faʻamaumauga i totonu o sela o loʻo i luga o le laulau, o le a otometi ona aofia i lenei laulau. E le gata i lea, pe a faasolo i lalo, o le faaulutala o le laulau o le a faʻaauau i totonu o le vaaiga.

Lesona: Fausia o se ripoti i totonu o Microsoft Excel

Filifiliga faʻatatau

Faatasi ai ma le fesoasoani o le galuega filifilia o le filifiliga, e mafai ona e pikiina le faʻamaumauga autu e faavae i luga o le iuga mulimuli e te manaʻomia.

Mo le faʻaaogaina o lenei galuega, e tatau ona e i totonu o le "Data" tab. Ma, e tatau ona e kiliki i le "Iloilo" pe a fai "le faamau, lea o loo i totonu o le" Galuega with data ".

Ua vavae ese le faamalama o le filifiliga o filifiliga. I totonu o le fanua "Faʻamau i totonu o le cell" e tatau ona e faʻamaonia se fesoʻotaʻiga i le cell lea o loʻo aofia ai le fua faʻatatau. I totonu o le fanua "Taua" e tatau ona faamaotiina le iuga mulimuli e te manao e maua. I totonu o le "Suiga o le televise" faʻalapotopotoga e te manaʻomia e faʻamautinoa ai faʻamaumauga o le cell ma le faʻasologa faʻasolo.

Lesona: Faʻaaogāina o Filifiliga Faʻamatalaga i Microsoft Excel

Matafaioi "INDEX"

O gafatia e maua mai i le galuega INDEX e latalata i le mafai gafatia o le galuega CDF. E mafai ai foʻi ona e suʻeina faʻamatalaga i se tulaga taua, ma toe faafoi atu i le telefoni faʻamaonia.

O le tuufaatasiga o lenei galuega e faapenei: "INDEX (laina telefoni; numera numera; numera o le kolisi)."

E leʻo se lisi atoa o galuega uma o loʻo maua i le Microsoft Excel. Na matou le toe gauai atu i le sili ona taʻutaʻua, ma sili ona taua.