E faʻapefea ona iloa pe o ai e fesoʻotaʻi atu i laʻu router Wi-Fi

Lelei lelei

E te iloa o le mafuaʻaga o se paʻu o le saoasaoa i se 'upega tafailagi Wi-Fi e mafai ona avea ma tuaoi oe na fesoʻotaʻi atu i lau telefoni ma faʻaaoga le ala atoa ma a latou oso? E le gata i lea, o le a lelei pe afai e na o latou sii mai, ma afai latou te amata solia le tulafono e faʻaaoga ai lau initaneti? Talosaga muamua, o le a oʻo ia te oe!

O le mafuaaga lena e fautuaina ai le setiina o se upega tafaila i luga o lau Wi-Fi fesoʻotaʻiga ma o nisi taimi e vaʻai pe o ai e fesoʻotaʻi atu i se roea Wi-Fi (o ai masini, oe oe?). Mafaufau i nisi auiliiliga pe faapefea ona faia lenei mea (O le tusiga e maua ai auala e 2)…

Fua numera 1 - e ala i le faʻaogaina o le uila

Laasaga 1 - ulufale i le faatulagaga o le uila (fuafua le tuatusi IP e ulufale ai i le faatulagaga)

Ina ia iloa po o ai e fesoʻotaʻi atu i se 'upega tafailagi Wi-Fi, e tatau ona e ulufale i le faatulagaga o le uila. Mo le faia o lenei mea, o loʻo i ai se itulau faʻapitoa, ae ui i lea, e tatalaina i le tele o auala - i tuatusi eseese. E faʻapefea ona maua lenei tuatusi?

1) Tagata taofiofi ma fasi pepa i le masini ...

O le auala pito sili ona faigofie o le tilotilo saʻo atu i le uila (poo ona pepa). I le tulaga o le masini, e masani lava, o loʻo i ai se mea faʻamaʻoti e faʻaalia ai le tuatusi mo tulaga, ma le saini e teu ai se upega tafailautusi e teu ai.

I le fig. 1 o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o se mea faapipii, mo le avanoa i aia "admin" i tulaga, e te manaʻomia:

  • faʻamatalaga ulufale: //192.168.1.1;
  • saini (igoa ole igoa): admin;
  • password: xxxxx (i le tele o mataupu, e le mafai, e leʻo faʻamaoniaina le upu faʻamaonia, pe tutusa foi ma le saini).

Fig. 1. Faʻapipiʻi i luga o le uila i tulaga.

2) Poloaiga laina ...

Afai ei ai sau initaneti i luga o se komepiuta (komepiuta), ona mafai lea ona e mauaina le auala autu e ala i le galuega fesoʻotaʻi (ma o le tuatusi IP lea mo le ulufale atu i le itulau ma le faʻaogaina o le uila).

Faʻasologa o taga:

  • muamua lele le laina o le tulafono - o se tuufaatasiga o kulini WIN + R, ona e manaʻomia lea e ulufale i le CMD ma kiliki i le INTER.
  • I le poloaiga vave, ulu i le ipconfig / poloaiga uma ma faʻafesoʻotaʻi le INTER;
  • E tatau ona i ai se lisi tele, saili lau fesoʻotaʻiga i totonu (lea e alu i ai le Initaneti) ma vaʻai i le tuatusi o le faitotoa autu (ma ulufale i totonu o le tuatusi o lau sailiga).

Fig. 2. Poloaiga laina (Windows 8).

3) Faʻamatalaga. aoga

E iai mea faapitoa. Faletupe mo le sailia ma le fuafuaina o le tuatusi IP e ulufale ai i faatulagaga. O se tasi o nei aoga taua o loʻo faʻamatalaina i le vaega lona lua o lenei tusiga (ae e mafai ona e faʻaaoga analog, o lea e lava le "lelei" i le tele o fesoʻotaiga :)).

4) Afai e le mafai ona e ulufale mai ...

Afai e te leʻi mauaina le itulau faʻatulagaina, ou te fautuaina e faitau mataupu nei:

- ulufale i tulaga o le uila;

- aisea e le alu ai i le 192.168.1.1 (le tuatusi IP lauiloa pito sili ona lauiloa).

Laasaga 2 - vaai pe o ai e fesoʻotaʻi i se 'upega tafailagi Wi-Fi

O le mea moni, pe afai e te ulu atu i tulaga o le uila - o le toe maimoaina o le tagata e fesoʻotaʻi atu i ai o se mataupu o tekinolosi! O le mea moni, o le faʻaogaina i ituaiga eseese o tagata faufautua e ono eseese lava, mafaufau i nisi o ia mea.

I le tele o isi faʻataʻitaʻiga o taʻavale (ma ituaiga eseese o firmware) e tutusa lava tulaga o le a faʻaalia. O le mea lea, i le vaʻavaʻai i faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, o le ae mauaina lenei faʻamau i lau router.

TP-Link

Ina ia iloa po o ai e fesoʻotaʻi, faigofie le tatalaina o le Vaega e le faʻaogaina, ona sosoo ai lea ma le vaega ole Fuainumera Faʻamaumauga. O le isi mea e te vaʻai i se faamalama ma le aofaʻi o masini fesoʻotai, a latou MAC-addresses. Afai o le taimi nei o loʻo e faʻaaogaina le 'upega tafailagi, ma e 2-3 lau masini e fesoʻotaʻi ai, e talafeagai le faʻailoaina o oe lava ma sui le upu faʻaulu (faatonuga mo le suiina o le upu password Wi-Fi) ...

Fig. 3. TP-Link

Rostelecom

O le lisi o tagata taʻavale mai Rostelecom, o se taʻiala, i le Rusia ma, i le avea ai o se tulafono, e leai ni faafitauli i le sailiga. Ina ia matamata i masini i luga o le fesootaiga, faigofie ona faalautele le vaega "Faamatalaga o Mea Laiti" o le DHCP tab. I le faaopoopo atu i le tuatusi MAC, o iinei o le ae iloa ai le tuatusi IP i totonu o lenei upega tafailagi, le igoa o le komepiuta (masini) e fesootai i le Wi-Fi, ma le taimi o fesoʻotaiga (tagai Ata 4).

Fig. 4. Router mai Rostelecom.

D-Link

Tupulaga sili ona lauiloa o tagata taʻavale, ma e masani lava o le lisi ile Igilisi. Muamua e te manaʻomia le tatalaina o le Vaega Leitio, ona tatala lea o le Tulaga o le Tulaga (i le mataupu faavae, e talafeagai mea uma).

I le isi itu, e tatau ona tuʻuina atu i ai le lisi ma mea uma e fesoʻotai i le uila (pei o le Ata 5).

Fig. 5. D-Link na auai

Afai e te le iloa le upega tafailagi e mafai ai ona faʻaogaina le ala o le uila (pe le mafai foi ona e ulufale i ai, pe e le mafai ona e mauaina faamatalaga talafeagai i totonu o le faatulagaga), ou te fautuaina e faʻaaoga le auala lona lua e matamata ai i masini faʻapipiʻi i lau Wi-Fi network ...

Fua numera 2 - faʻapitoa. aoga

O lenei metotia e i ai ona lelei: e te le manaʻomia le faʻaalu o le taimi e suʻe ai le IP tuatusi ma ulufale atu i tulaga o le router, e le manaʻomia ona faʻapipiʻi pe faʻatautaia se mea, e le manaʻomia ona e iloa se mea, e vave ona tupu mea uma (e manaʻomia ona e taufetuli i se mea aoga faapitoa - Faʻasalalauga Faʻasalalau Faʻasalalau)

Faʻasalalauga o fesoʻotaiga eletise

Upega tafaʻilagi: //www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

O se mea itiiti e le manaomia ona faʻapipiʻiina, lea o le a fesoasoani ia te oe e vave iloa ai poʻo ai e fesoʻotaʻi atu i le telefoni i le Wi-Fi, o latou tuatusi MAC ma tuatusi IP. Galue i lomiga fou o le Windows: 7, 8, 10. O le miti - e leai se lagolago mo le gagana Rusia.

A maeʻa ona faʻaaogaina le aoga, o le ae vaaia se faamalama e pei o le fig. 6. A o le i ai ni nai laina - ia maitau le koluma "Faamatalaga a le meafaigaluega":

  • lau uili - lau router (o lona tuatusi IP o loʻo faʻaalia foi, le tuatusi o faatulagaga na matou sailia mo se taimi umi i le vaega muamua o le tusiga);
  • lau komepiuta - lau komepiuta (mai le tasi o loʻo e faʻaaogaina nei le aoga).

Fig. 6. Faletonu Faʻasalalau lelei.

I se tulaga lautele, o se mea e sili ona talafeagai, aemaise lava pe afai e te le o lelei tele i le malamalama i mea faʻapitoa o tulaga o lau telefoni. E moni, e taua le matauina o le le lelei o lenei metotia e fuafua ai masini e fesoʻotaʻi atu i se 'upega tafailagi Wi-Fi:

  1. O le aoga e na o le faʻaogaina o masini fesoʻotaʻi i le initaneti i le fesoʻotaʻiga (pe a faʻapea o loʻo moe lau paaga ma tape le PC, o le a le maua ma o le a le faʻaalia ai e fesoʻotaʻi atu i lau fesoʻotaiga.) E mafai ona faaitiitia le aoga i le fata ma o le a susulu atu ia te oe, pe a fesoʻotaʻi se tasi i le mea faʻapipiʻi);
  2. e tusa lava pe e te vaʻai i se tasi "ese" - e le mafai ona e vaʻaia pe suia le upega o fesoʻotaʻiga (ia faia lenei mea, ulufale i le faatulagaga o le alalaupapa ma mai iina faʻasaʻo avanoa).

O lenei faaiʻuga o le tusiga, o le a ou faʻafetai mo faʻaopoopoga i le autu o le tusiga. Lelei Lelei!