Faaaogaina o laulau atamai i Microsoft Excel

E toetoe o tagata taʻitasi uma o le Excel na faʻafetaia se tulaga, pe a faʻaopoopo se laina fou poʻo se laina i luga o se laulau, e tatau ona toe faʻasolosolo fua ma faʻatulagaina lenei elemene mo se auala lautele. O nei faafitauli o le a le maua pe afai, nai lo le masani masani, tatou te faʻaaoga le laulau e taʻua o le atamai. O lenei mea o le a otometi lava ona "tosina" ai elemene uma o loʻo i ai i le tagata faʻapitoa i ona tuaoi. A maeʻa lena, ona amata lea ona iloa e Excel o se vaega o le laulau. E leʻo se lisi atoa o mea aoga i le laulau "atamai". Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona fatuina, ma pe oa avanoa e maua ai.

Faaaoga se laulau atamai

O se laulau atamai o se ituaiga faapitoa o le faatulagaina, pe a maeʻa ona faaaoga i se fuainumera o faamatalaga, o le tele o sela e maua ai ni mea totino. Muamua lava, a maeʻa le polokalama amata ona mafaufau e le o se tele o sela, ae o se elemene taua. O lenei foliga na faʻaalia i le polokalame, e amata i le Excel 2007. Afai e te faia se pepa i totonu o sela o se laina poʻo se koluma e tu latalata i tuaoi, ona faʻapipiʻiina lea o lenei laina poʻo le koluma i lenei laulau.

O le faʻaaogaina o lenei tekonolosi e le mafai ai ona toe faʻasolo faʻasolosolo ina ua maeʻa ona faaopoopo laina, pe afai o le faʻamaumauga mai lea mea e toso i se isi itu e ala i se galuega faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga Vpr. E le gata i lea, o mea lelei e tatau ona faʻamaonia ai tapuni faʻapipiʻi i le pito i luga o le pepa, faʻapea foʻi ma le i ai o kulini faʻamama i ulutala.

Ae, o le mea e leaga ai, o lenei tekinolosi ua i ai ni tapulaa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasia o le cell e le manaʻomia. E moni lava lenei mea i le pulou. Mo ia, o le tuufaatasia o elemene e masani ona le taliaina. E le gata i lea, e tusa lava pe e te le manao i se tau o loʻo i tuaoi o le laulau e tuʻuina i totonu (mo se faʻataʻitaʻiga, se tusi), o le Excel o le a avea pea o se vaega taua. O le mea lea, o tusiga uma e le tatau ai e tatau ona tuʻuina ia le itiiti ifo i le tasi avanoa mai le laulau. E le gata i lea, o le faasologa o fuainumera o le a le aoga i totonu ma e le mafai ona faʻaaoga le tusi mo le faʻasoa. O igoa uma koluma e tatau ona tulaga ese, o lona uiga, e le toe faia.

Fausia se laulau atamai

Ae ao le i agai i luma e faamatala le gafatia o se laulau atamai, sei tatou saili pe faapefea ona fatuina.

  1. Filifili le tele o siama po o soʻo se elemene o le laina lea tatou te mananaʻo e faʻaogaina le laulau o le laulau. O le mea moni e faapea e tusa lava pe tatou te nofofua i se tasi o vaega o le vaega, o le polokalama o le a puʻeina uma elemene lata ane i le faagasologa o le faatulagaga. O le mea lea, e leai se eseesega tele pe e te filifilia le tau atoa poʻo le naʻo se vaega.

    A maeʻa lena alu i le lisi "Aiga", pe afai oei ai nei i se isi Excel tab. Le isi, kiliki le ki "Faatulagaina o le laulau"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Ata". A maeʻa lena, e amata se lisi i se filifiliga o auala eseese mo le laulau. Ae o le filifiliga filifilia o le a le afaina ai le gaioiga i soo se auala, o le mea lea matou te kiliki i le fesuiaiga lea e te fiafia i ai.

    E i ai foi se isi filifiliga o le faatulagaina. I se tulaga talitutusa, filifili uma poʻo se vaega o le laina o le a tatou liliu atu i le laulau. Le isi, agai i le lisi "Faaofi" ma luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Laulau" kiliki i le ata tele "Laulau". Naʻo le tulaga lenei, o le filifiliga o le style e le o saunia, ma o le a faʻapipiʻi ona o le faaletonu.

    Ae o le filifiliga sili ona vave o le faʻaaogaina lea o le fuʻa kesi i le filifilia o se cell poʻo le laina. Ctrl + T.

  2. Mo nisi o filifiliga o loʻo i luga, e tatala ai se tamai faamalama. O loʻo i ai le tuatusi o le laina e tatau ona liua. I le numera tele o mataupu, o le polokalame e fuafua saʻo le itu, e tusa lava pe na e filifilia uma pe naʻo le tasi le cell. Ae peitai, i le tulaga tonu lava, e te manaʻomia le siakiina o le tuatusi o le lisi i le fanua ma, afai e le fetaui ma faʻasalalauga e te manaʻomia, ona sui lea.

    I se faaopoopoga, ia maitauina ei ai se faailoga i tafatafa o le parakalafa "Laulau ma ulutala", e pei o le tele o mataupu o loʻo i ai ulutala o le uluai faʻamaumauga faʻamaumauga. A maeʻa ona e faʻamautinoa ua sao ona sao uma ia tafaoga, kiliki le ki "Lelei".

  3. A maeʻa lenei gaioiga, o le faʻamaumauga o faʻamaumauga o le a liua i se laulau atamai. O lenei mea o le a faʻaalia i le mauaina o nisi meatotino faaopoopo mai lenei vaega, faʻapea foʻi ma le suia o lana ata vaaia, e tusa ai ma le auala na filifilia muamua. O le a matou talanoa e uiga i uiga taua o loʻo tuʻuina mai e nei meatotino.

Lesona: Faʻafefea ona fai se salalau i Excel

Igoa

A maeʻa le laulau "poto", o le igoa o le a otometi lava ona tofia i ai. O le faaletonu o le igoa lea. "Ata1", "Ata2" ma isi

  1. Ina ia iloa po o le a le igoa o la matou laulau o loʻo i ai, filifili se tasi o ona elemene ma agai i le tab "Fausiaina" fofo poloka "Galulue faatasi ma laulau". I le faapipii i se vaega o meafaigaluega "Meatotino" o le a tuʻu le fanua "Igoa o le Laulau". O lona igoa o loʻo i ai i totonu. I la tatou tulaga o le "Ata3".
  2. Afai e manaʻomia, e mafai ona suia le igoa i le na o le faalavelaveina o le igoa i le pito i luga.

I le taimi nei, pe'ā e galue faʻatasi ma fua faʻatatau, ina ia faʻaalia ai se galuega patino e te manaʻomia e faʻatulagaina ai le laulau atoa laulau, nai lo le masani masani, e naʻo lou manaʻo e ulufale i lona igoa o se tuatusi. I le faaopoopo atu, e le gata e faigofie, ae faʻapitoa foi. Afai e te faʻaaogaina le upega tafaʻilagi i le tulaga o faʻamaumauga, ona faʻaopoopo lea o se laina i le pito i lalo o le laulau, tusa lava pe a uma ona aofia ai i lona tuufaatasiga, o le galuega e le maua ai lenei laina mo le gaioiga ma o le a toe faʻavevesiina finauga. Afai e te faʻamaonia, i le avea o se faʻailoga o galuega, o se tuatusi i le tulaga o le igoa o le laulau, ona faʻapipiʻiina lea o laasaga uma i le lumanai i le galuega.

Faʻasalaga Taʻaloga

O lea, seʻi o tatou taulaʻi pe faapefea ona faaopoopo laina fou ma koluma i le laulau.

  1. Filifili soʻo se masini i le laina muamua i lalo o le laulau. Matou te faia i se mea sao.
  2. Ona kiliki ai lea o le ki Ulufale luga o le komepiuta. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o le laina atoa o loʻo i ai le faʻamaumauga fou fou o le a otometi ona aofia i le laulau.

E le gata i lea, o le faatulagaga lava lea e tasi na faʻaaogaina i ai e pei o le isi vaega o le laulau, ma o faʻatulaga uma o loʻo i totonu o koluma tutusa na tosoina.

O se faʻaopoopoga talitutusa o le a tupu pe afai tatou te faia se tusi i se koluma o loʻo tu i tuaoi o le laulau. O le a aofia ai foi i lona tuufaatasiga. E le gata i lea, o le a otometi lava ona tofia se igoa. E le mafai e le igoa ona i ai "Koluma1", o le isi koluma faaopoopo e sosoo ai "Laina2" ma isi mea faapena. Ae, pe a manaʻomia, e mafai ona toe faʻaigoaina i le auala masani.

O le isi mea aoga o se laulau atamai e tusa lava po o le a le tele o faamaumauga o loʻo i ai, e tusa lava pe e te alu i lalo, o le a iai pea igoa o koluma i luma o ou mata. E ese mai i le masani ona faʻapipiʻi pulou, i lenei tulaga, o igoa o koluma pe a alu i lalo o le a tuʻu tonu i le nofoaga o loʻo i ai le faʻalapotopotoga o le faʻasalalauga taʻitasi.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopo se laina fou i Excel

Faʻasologa o autafa

Muamua, na matou iloa pe a faaopoopo se laina fou, i totonu o lona potu o lena laina o le laulau, lea o loo i ai muamua auala, o lenei faiga e otometi ona kopiina. Ae o le faiga o galuega ma faʻamaumauga matou te suʻesuʻeina e mafai ona faia atili. Ua lava le faatumuina o le tasi lela o le koluma avanoa i se fua faʻatatau ina ia mafai ona kopiina i isi uma elemene o lenei koluma.

  1. Filifili muamua le masini i le koluma avanoa. Matou te ulufale atu i ai iina. Matou te faia i le masani masani: seti le faʻailoga i totonu o le masini "="ona kiliki lea i luga o sela, o le tuufaatasiga o le va o le mea o le a tatou faia. I le va o tuatusi o sela mai le kesi matou te tuu i lalo le faailoga o le gaioiga o le matematika ("+", "-", "*", "/" ma isi) E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e oʻo lava i le tuatusi o sela e faʻaalia ese nai lo le masani masani. Nai lo o faʻasalalauga o loʻo faʻaalia i luga o le lautele ma faʻamaufaʻailoga i luga o le numera ma le tusi Latina, i lenei tulaga, o igoa o koluma i le gagana na latou tusia ai, ua faʻaalia o ni tuatusi. Icon "@" o lona uiga o le masini o loo i le laina tutusa e pei o le fua. O se taunuuga, nai lo le faiga i le masani masani

    = C2 * D2

    matou maua le faʻamatalaga mo le laulau poto:

    = [@ Aotelega] * [@ Price]

  2. I le taimi nei, ina ia faʻaalia le iuga i le pepa, kiliki le ki Ulufale. Ae, e pei ona tatou vaʻaia, o le taua o le faʻatinoina o loʻo faʻaalia e le gata i totonu o le masini muamua, ae faʻapea foi i isi uma elemene o le koluma. O lona uiga, o le mamanu na otometi lava ona kopiina i isi siama, ma mo lenei mea e le i tatau ona faʻaaogaina se faʻailoga faʻatumu poʻo isi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

O lenei mamanu e le gata e faʻatatau i fua faʻatatau masani, ae o loʻo galue foi.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina afai e ulu atu le tagata faʻaoga i totonu ole cellular target e fai ma faʻatulagaga o tuatusi o elemene mai isi koluma, o le a faʻaalia i le tulaga masani, pei o soʻo se isi lava itu.

Lotu totoa

O le isi mea manaia o le faʻaaliga o le galuega i totonu o Excel o loʻo maua mai ai le faʻaaogaina o totoa i koluma i se isi laina. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona e faaopoopoina ma le lima se laina ma faaopoopo i ai le faatulagaga o le summation, talu ai o meafaigaluega o laulau atamai ua i ai nei algorithms manaomia i totonu oa latou auupega.

  1. Ina ia mafai ona faʻaosoina le summation, filifili se elemene taʻitasi. A maeʻa lena alu i le lisi "Fausiaina" tab vaega "Galulue faatasi ma laulau". I le poloka o meafaigaluega "Filifiliga o Ata o le Ata" togi le tau "Lisi o totoa".

    E mafai foi ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o ki vevela e faʻagaoioia le laina totals nai lo laasaga o loʻo i luga. Ctrl + Shift + T.

  2. A maeʻa lena, o le a oʻo mai se laina faaopoopo i le pito i lalo o le laulau, o le a taʻua ai - "Aofai". E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aofai o le koluma mulimuli o le a otometi lava ona faʻatulaga e le galuega faʻatulagaina. TAIMI FAATINO.
  3. Ae e mafai ona tatou faʻatatauina le aofaʻi o tau aogā mo isi koluma, ma faʻaaoga ituaiga eseese uma. Filifili i le pito i luga o le kusi o soʻo se masini i le laina. "Aofai". E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le icon i foliga o se tafatolu e aliali i le taumatau o lenei elemene. Kiliki i luga. Ae tatou te leʻi tatalaina se lisi o filifiliga eseese mo le tuʻuina atu:
    • Togi;
    • Aotelega;
    • Tulaga maualuga;
    • Sili;
    • Aofaʻi;
    • Totogi aitalafu;
    • Lafoaia o le Sii.

    Matou te filifili le filifiliga e togiina ai taunuuga matou te manatu e talafeagai.

  4. Afai oi tatou, mo se faʻataʻitaʻiga, filifili "Numera numera", ona oʻo lea i le laina o totoa o le numera o siama i le koluma o loʻo tumu i numera o loʻo faʻaalia. O lenei tau aogā o le a faʻaalia i le galuega tutusa. TAIMI FAATINO.
  5. Afai e le lava au faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu e le lisi o mea e fai ai aotelega o loʻo taʻua i luga, ona kiliki lea o le mea "Isi mea ..." i lona lava pito i lalo.
  6. E amataina le faamalama Pule sililea e mafai e le tagata faʻaaoga ona filifili soʻo se galuega Excel latou te maua aoga. O le taunuuga o lona gaioiga o le a faʻaofiina i totonu o le laina tutusa o laina. "Aofai".

Tagai foi:
Excel function magic
Faʻasologa o le gaioiga i le sili atu

Totoina ma le filiga

I le laulau atamai, e le mafai, pe a fausiaina, o mea aoga aoga e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e mautinoa ai le faʻavasegaina ma le faʻavasegaina o faʻamatalaga.

  1. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le ulutala, i talaane o igoa o le koluma i totonu o potu taitasi, ua i ai nei ata i foliga o tafatolu. E ala mai ia i latou tatou te maua ai le avanoa i le galuega faamama. Kiliki i luga o le icon i tafatafa o le igoa o le koluma o le a matou faia ai le faʻaoga. A maea lena, o le lisi o taga e mafai ona tatala.
  2. Afai o le koluma o loʻo i ai faʻamaumauga o tusitusiga, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le faʻailoga e tusa ai ma le alafapeta poʻo le itu i tua. Ina ia faia lenei mea, filifili le mea e tusa ai. "Toto mai le A i le Z" poʻo "Toto mai le Z i le A".

    A maea lena, o le a faatulaga laina i le faasologa ua filifilia.

    Afai e te taumafai e faʻavasega tulaga taua i totonu o se koluma o loʻo i ai faʻamaumauga i le faasologa o aso, o le a ofoina atu ia oe se filifiliga o ni filifiliga se lua. "Toto mai le mea tuai i le fou" ma "Toto mai le fou i le matua".

    Mo le numera numera, e lua avanoa o le a ofoina atu foi: "Toto mai i le mea pito i lalo i le maualuga" ma "Faʻasolo mai i le sili atu i le itiiti ifo".

  3. Ina ia mafai ona faʻaaoga se faamama, i le auala lava lea e tasi, tatou te valaau i le faasologa ma le faasologa o mea e ala i le kilikiina o le icon i le koluma, e faatatau i le faʻamaumauga o le ae faʻaogaina. A maeʻa lena, i le lisi tatou te aveeseina siaki mai ia tulaga faatauaina o latou laina tatou te mananao e natia. A maeʻa le faia o taga o loʻo i luga, aua nei galo e kiliki le ki. "Lelei" i le pito i lalo o le lisi autu.
  4. A maeʻa lena mea, na o laina o le a tumau pea ona iloa, lata ane na e tuʻuina ai siaki i totonu o faʻataʻotoga filiga. O isi o le a natia. O uiga masani, o tulaga taua i le manoa "Aofai" o le a suia foi. O faʻamatalaga o laasaga faʻasaʻo e le tatau ona amanaia pe a faʻapipiʻi ma tauaofai isi totals.

    E sili atu le taua lenei mea pe afai e faʻaaogaina le faʻatulagaga o le faʻasalalauga (SUM), ae le o se tagata faʻatautaia TAIMI FAATINO, e oʻo lava i faʻamaumauga natia o le a aafia i le faʻatusatusaga.

Lesona: Faʻasalalau ma le filiga o faʻamaumauga i Excel

Laulau liliu mai i tulaga masani

O le mea moni, e seasea lava, ae o nisi taimi o loʻo i ai pea le manaʻoga e liua se laulau atamai i se faʻamaumauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tupu lenei mea pe afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o se faatulagaga faʻavae poʻo isi tekonolosi e le lagolagoina e le faiga o le faagaoioiga.

  1. Filifili soʻo se elemene o le laulau e tuʻuina. I luga o le lipine agai i le tab "Fausiaina". Kiliki le ata "Liliu mai i laina"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Auaunaga".
  2. A maeʻa lenei gaioiga, o le a foliga mai se pusa talanoa e fesili ia oe pe matou te mananao moni e liua le faʻamaumauga o le tuʻufaʻatasia i se mea masani masani? Afai e talitonu le tagata faʻaoga ia latou taga, ona kiliki lea o le ki "Ioe".
  3. A maeʻa lena, o le tasi laulau o le laulau o le a liua i se tulaga masani lea o le a aoga ai le tele o meatotino ma tulafono a Excel.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le laulau atamai e sili atu ona aoga nai lo mea masani. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e vavevave ma faʻafaigofie le fofo o le tele o galuega faʻatulagaina o faʻamaumauga. O le lelei o le faʻaaogaina e aofia ai le faʻalauteleina o le lautele o le laina pe a faʻaopoopo laina ma koluma, se fuʻa a le aunoa, faʻapipiʻiina o masini i fuataga, laina o totoa ma isi galuega aoga.