Faʻafouina Ata Pusa 7.3

O komepiuta komepiuta komepiuta o loʻo i ai se kata vitiō faʻatasi, ma o le vaʻaiga faʻapitoa e sili atu le taugata i luga o faʻataʻitaʻiga. O tagata e faʻaogaina le faigata ona taʻavale i taaloga poʻo polokalama e masani ona fesili: "Faʻafefea ona faateleina le manatua o se kata vitio." I ia tulaga, e tasi lava le auala mo ituaiga taʻitasi o le GPU, seʻi o tatou auiliʻiliʻili auiliili.

Vaʻai foi: O le masini o se kata vitio o aso nei

Matou te faateleina le manatuaina o le vitio i le komepiuta

O le faateleina o le taua o le manatuaina o se kata vitio e faia e ala i le suia o tulaga i le BIOS poʻo le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa. Mo ituaiga e lua o le GPU, o loʻo i ai se auala e sui ai laina talafeagai. E na ona e manaʻomia e filifili lau ituaiga ma mulimuli i faatonuga.

Metotia 1: Faʻapipiʻi Ata Faʻasologa

O loʻo faʻapipiʻiina se kata faʻatalanoa faʻatalanoa i komepiuta uma. O lenei pulou o loʻo faʻapipiʻi i le gaosiga ma e masani lava e matua vaivai, e le fetaui mo le faʻaaogaina o polokalame ma taaloga faigata. Matou te fautua e faitau la matou tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo e saili ai faʻamatalaga uma e tatau ai e uiga i le faʻaogaina o le pulou faʻamalosi.

Faitau atili: O le a le uiga o le kata vitio faʻatasi

O le faateleina o le manatuaina o lenei ituaiga GPU e faapenei:

  1. O gaioiga mulimuli ane o loʻo faia i le BIOS, o le mea muamua la o le alu i ai. O lenei faiga e faia i se auala faigofie i se tasi o auala e mafai ai. Faitau e uiga ia i latou i la tatou isi tusiga.
  2. Faitau atili: Faʻafefea ona e ulu atu i le BIOS i luga o se komepiuta

  3. I le lisi e tatala, alu i le vaega "Faiga Faʻapitoa Chipset". O tufuga eseese o le igoa o lenei vaega e mafai ona eseese.
  4. Filifili se filifiliga "Luga o le Faʻasalalau AGP" ma suia lona taua i le maualuga.
  5. I isi lomiga o le BIOS, o lenei faatulagaga e ese le valaʻau, e masani lava "DUMT / FIXED Memory Size".

E totoe na o le teuina o le faatulagaga ma toe amata le komepiuta. Matou te fautua atu e faʻalogo pe afai e te leʻi vaʻai i se faʻaaliga iloga aoe faʻalauteleina faailoilo, e mafai ona e toe faafoi atu ma le saogalemu ia tulaga i tulaga masani, o le a na ona faaumiumi ai le ola o le pulou ata.

Metotia 2: Faʻasinomaga Graphics Card

E mafai ona aveesea se kiliva ata ma e masani lava ona lava le malosi e taʻalo ai i taaloga faigata ma galue ai i polokalama faigata. O auiliiliga uma e uiga i lenei ituaiga GPU e mafai ona maua i la tatou tusiga i le sootaga o loʻo i lalo.

Faitau atili: O le a le kata faʻataʻitaʻi ata

E le o toe faʻaaogaina lenei ituaiga o GPU i le BIOS ma o le tasi le faateleina o le mafaufau e le lava e maua ai se faʻaopoopoga faʻalauiloa. O le lofia o kata mai AMD ma le NVIDIA o loʻo faʻatinoina i auala eseese ona o eseesega i le polokalama ma le faʻatulagaga. O isi tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi o loʻo i ai taʻiala-site-step instructions mo overclocking. Matou te fautuaina i latou mo le toe iloiloga.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻaipoʻa le NVIDIA GeForce
Faʻafeiloaʻi AMD Radeon

Mulimuli ma le faʻaeteete i faatonuga uma ma ia aua nei faʻalauiloaina faailoga i se mea taua tele i le taimi e tasi, talu ai o nei gaioiga e mafai ona mafua ai le faʻalavelave poʻo le faʻaaogaina foi o masini.

A maeʻaeʻa, o le GPU o le a lafoina le tele o vevela, lea e mafai ona mafua ai le lofia ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le komepiuta. Matou te fautua atu e faʻatele le saoasaoa o le fesuiaʻiga o tagata e faʻafeoloolo i soo se auala faigofie.

Faitau atili: Faateleina le saoasaoa o le suiga o le tagata e mama i le komepiuta

Faʻateleina le manatuaina o le vitio i se faʻaoga fesoʻotaʻiga ma vaʻaiaʻi e le faigofie, peitaʻi, a uma ona faʻataunuʻuina uma taualumaga, o le a vave ona e iloa le taunuʻuga, o le faʻatinoga o galuega ma le faʻaopoopoga o le faʻatinoga o masini. Faamoemoe, oa matou faʻatonuga ua fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le mataupu faavae o le suia o tulaga taua o le manatuaina o le vitio.

Tagai foi:
Faateleina le faatinoga o api i taaloga
Faʻateleina le galuega o le kata vitio