Faʻaopoopo ata i Photoshop


O le tele o taimi, pe a faʻatulagaina ata, matou te taumafai e faʻamalamalama le mea autu poʻo le amio e faasaga i le talaaga o le lalolagi lata ane. E maua lenei mea e ala i le faailogaina, tuʻuina atu o le manino i le mea faitino poʻo le faʻaaogaina o manipulations ma le talaaga.

Ae i le olaga ei ai tulaga e tutupu ai mea sili ona taua i le talaaga, ma e tatau ona tuʻuina atu i le pito i tua ata le maualuga o le visibility. I lenei lesona o le a tatou aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona faʻaalia le pogisa i ata.

Faʻamalamalamaina o talaʻaga pogisa

Faʻamalamalama le talaaga o le a tatou i ai i lenei ata:

O le a tatou le vavaeina se mea, ae o le a tatou suesueina ni metotia o le faamalamalamaina o le talaaga e aunoa ma lenei faiga faigata.

Metotia 1: Curves Correction Layer

  1. Fatu se kopi o le talaaga.

  2. Faaaoga le faʻavasegaina o fetuutuunaiga "Toto".

  3. Faʻaliliuina o le 'au i luga ma le agavale, matou te faʻamalamalamaina le ata atoa. Aua le gauai atu i le mea moni e faapea, o le tagata o le a matua malamalama.

  4. Alu i le paʻu papa, faʻapipiʻi luga o le fagu masini ma pupuni ma faʻapipiʻi le kulupu autu FMTL + I, faʻafeiloaʻi le ufimata ma faʻamalo uma le aafiaga o le faʻavelaina.

  5. O le isi, e manaʻomia ona tatou tatalaina le aafiaga i luga o le talaaga. O le meafaigaluega o le a fesoasoani ia i tatou i lenei mea. Fusi.

    lanu paʻepaʻe.

    O se pulumu vaivai e sili ona talafeagai mo o tatou faʻamoemoega, aua e fesoasoani e aloese mai tuaoi faʻatau.

  6. O lenei palasi o loʻo sosolo malie mai i tua, ma taumafai e aua nei paʻi atu i le tagata (uncle).

Metotia 2: Laʻasaga o le Lisi Faʻalelei

O lenei auala e talitutusa lava ma le muamua, o lea o le a faʻapuupuuina le faʻamatalaga. O lenei manatu ua faia se kopi o le pito i lalo.

  1. Faaaoga "Tulaga".

  2. Faʻasaga le faʻalelei o le faʻalelei ma le tagata paʻu, ao galue naʻo le pito i luga tonu (malamalama) ma le vaeluaga (ogatotonu ogatotonu).

  3. Ona tatou faia lea o taga tutusa e pei o le faataitaiga ma "Toto" (faʻamalosolo, fuga papaʻe).

Metotia 3: faʻafefiloi auala

O lenei metotia e sili ona faigofie ma e le manaʻomia le fetuunaiga. Ua e fatuina se kopi o le laulau?

  1. Suia le auala faʻafefiloi mo le kopi i "Mata" pe i luga "Faʻatonuina o le laina". O nei auala e ese mai le tasi i le isi i le mana o faʻamalamalamaga.

  2. Matou te patipati Alt ma kiliki i luga o le faʻamalama i le pito i lalo o le paʻu papala e maua ai se paʻu paʻu uliuli.

  3. Toe fai, ave le pulumu paʻepaʻe ma tatala le susulu (i luga o le matapulepule).

Metotia 4: pulumu paʻepaʻe

O se isi auala sili ona faigofie e faʻamalamalama ai le talaaga.

  • Matou te manaʻomia le fausia o se faʻavae fou ma suia le faiga faʻafefiloi i "Lulu mama".

  • Ave se pulumu paepae ma vali le talaaga.

  • Afai o le aafiaga e foliga mai e le lava le malosi, ona mafai lea ona e faia se kopi o le paʻepaʻe paʻepaʻe (FMTL + J).

  • Metotia 5: Fetuunai le Ata / Malamalama

    O lenei metotia e sili atu le faigata nai lo mea ua tuanai, ae o lona uiga e sili atu fetuunaiga fetuutuunai.

    1. Alu i le lisi "Ata - Faʻasaoga - Ataata / Malamalama".

    2. Tuu se mea i luma o le mea "Filifiliga Maualuga"i poloka "Ata" faigaluega ma tagata tafafao "Aafiaga" ma "Telefoni Faʻateleina".

    3. Ma le isi, fai se masini uliuli ma valivali le talaaga i se pulumu paʻepaʻe.

    O lenei mea e faʻaogaina ai auala e faʻamalamalama ai le tala i Photoshop. O i latou uma lava ei ai o latou lava uiga ma mafai ai ona e ausia ni taunuuga eseese. E le gata i lea, o ia lava ata e le o tupu, o lea e tatau ai ona i ai i totonu o le auupega o nei auala uma.