Talosaga faʻatulagaina o faʻamatalaga i Microsoft Excel

O le faʻamaonia o se galuega tauave o le faʻatusatusaina lea o le tau o se galuega tauave mo faʻasalalauga e faʻatatau ai, tuʻuina atu i se laasaga patino, i totonu o tapulaa manino. O lenei faiga o se mea faigaluega mo le foia o galuega eseese. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e suʻeina aʻa o le fetaui, maua le tele ma le minima, foia isi faafitauli. O le faʻaaogaina o le Excel e faigofie tele ai le faʻamaonia nai lo le faaaogaina o pepa, peni, ma le calculator. Sei o tatou sailia pe faapefea ona faia lenei mea i lenei talosaga.

Faʻaaoga le faʻamatalaga

E faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga e ala i le faia o se laulau e faʻaaogaina ai le taua o le finauga ma le laasaga ua filifilia i le koluma e tasi, ma le faʻatusatusaina o le faʻatulagaina o galuega ile lua. Ma, e fuafua i le faʻatusatusaga, e mafai ona e fausia se kalafi. Mafaufau pe faapefea ona faia lenei mea i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Faʻatulagaina o laulau

Fausia se ulutala laulau i koluma xlea o le a taua ai le finauga, ma f (x)pe a faʻatusatusa ai le tau aogā tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave le galuega f (x) = x + 2 + 2x, e ui lava o se galuega o soʻo se ituaiga e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻasalaga taualumaga. Seti le laasaga (h) i le aofaiga o 2. Faʻailoga mai -10 agai i luga 10. O lenei e manaʻomia ona matou faʻatumu le koluma o finauga, mulimuli i le laasaga 2 i tuaoi ua tuuina atu.

  1. I le potu muamua o le koluma "x" ulufale i le tau "-10". A uma loa, kiliki le ki Ulufale. E taua tele lenei mea, aua afai e te taumafai e faʻaoga le kio, o le tau i totonu o le siaki o le a avea ma se fua faʻatatau, ae i lenei tulaga e le talafeagai.
  2. O isi faʻalautelega uma e mafai ona faʻatumu i le lima, mulimuli i le laasaga 2ae sili atu le faigofie ona fai lenei mea ma le fesoasoani a le mea e faʻaaoga ai le masini. Aemaise lava o lenei filifiliga e talafeagai pe afai o le tele o finauga e tele, ma o le laasaga e laʻititi lava.

    Filifili le sela ei ai le taua o le finauga muamua. Avea i le tab "Aiga", kiliki le ki "Faatumu"lea o loʻo tuʻuina i luga o le lipine i le atigipusa Faʻasaga. I le lisi o taga e aliali, filifili le aitema "Alualu i luma ...".

  3. Ua tatalaina le faamalama o le alualu i luma. I le parakalafa "Nofoaga" seti le ki i le tulaga "I koluma", talu ai i la matou tulaga, o le taua o le finauga o le a tuu i le koluma, ae le o le laina. I totonu o le fanua "Laasaga" seti le tau 2. I totonu o le fanua "Faatapulaaina le tau" ulufale i le numera 10. Ina ia mafai ai ona alualu i luma, kiliki i luga le ki "Lelei".
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua tumu le koluma i tulaga faatauaina ma le laasaga ma tuaoi.
  5. O lenei e manaʻomia ona matou faʻatumu le koluma o galuega. f (x) = x + 2 + 2x. Ina ia faia lenei mea, i le potu muamua o le koluma tali tutusa tatou te tusia le faaupuga e tusa ai ma le mamanu lenei:

    = x ^ 2 + 2 * x

    I lenei tulaga, nai lo le tau x sui ia faʻamaumauga o le muamua masini mai le koluma ma finauga. Matou te taomi le faamau Ulufale, ia faʻaalia le iuga o le faʻatusatusaina o le lau.

  6. Ina ia mafai ona faatino le faʻatulagaga o le galuega i isi laina, o le a matou toe faʻaaogaina le tekinolosi faʻavaʻomaʻoti, ae i lenei tulaga matou te faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu. Seti le fetuu i le tulimanu taumatau pito i lalo o le cell, lea ua i ai nei le fua. O se mea e faʻatumu ai le taga, o loʻo faʻatusalia o se koluse. Uu i lalo le faamaumatau agavale ma toso le pala i luga o le koluma atoa.
  7. A maeʻa lenei gaioiga, o le koluma atoa ma faʻamaumauga o galuega o le a otometi lava ona faʻatumu.

O le mea lea, na faʻataunuʻuina ai le galuega. E faavae i luga, e mafai ona tatou iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tapulaʻa o le galuega (0) ausia i tauvaga taufaasese -2 ma 0. Galuega aupito maualuga i totonu ole fesuiaiga o le finauga mai -10 agai i luga 10 ausia i le tulaga e tutusa ma le finauga 10ma faia 120.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

Plotting

E faʻavae i luga o laupepa na faia i le laulau, e mafai ona e faʻataʻatia le galuega.

  1. Filifili uma tulaga faatauaina i luga o le laulau faatasi ai ma le pepese ma le faamaumatau o le kulimi o loʻo i lalo. Alu i le tab "Faaofi"i totonu o poloka o meafaigaluega "Siata" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Siata". O se lisi o faʻataʻitaʻiga avanoa e faʻaalia. Filifili le ituaiga tatou te manatu i ai e talafeagai. I la tatou tulaga, mo se faataitaiga, o se fuafuaga faigofie e atoatoa.
  2. A maeʻa, i luga o le pepa, o le polokalama e faʻatinoina le faʻatinoga o le faufauga e faavae i luga o le laina laulau ua filifilia.

E le gata i lea, pe afai e manaʻomia, e mafai e le tagata faʻapitoa ona faʻataʻatia le faʻatulagaga e pei ona ia manatu ua talafeagai ai, faʻaaoga meafaigaluega Excel mo lenei faʻamoemoe. E mafai ona e faaopoopoina igoa o le aufaʻatasi ma le kalafi i lona atoaga, aveese pe toe faʻailogaina le tala, solo le laina o finauga, ma isi.

Lesona: Faʻafefea ona fausia se kalafi i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻatulagaina o galuega, i se tulaga aoao, o le faagasologa e faigofie. E moni, o faʻatusatusaga e mafai ona umi se taimi. Aemaise lava pe afai o lautele o le finauga e lautele, ma o le laasaga e laʻititi. Excel polokalama faʻapitoa e fesoasoani e laveai le taimi. E le gata i lea, i le polokalame e tasi i luga o le faʻavae o le taunuʻuga ua maua, e mafai ona e fausia se kalafi mo se ata vaaia.