Faʻafefea ona teu se faila māmā i faʻamaumauga uma ma Windows?

Le aso lelei.

E masani lava i le tele o faatonuga, aʻo leʻi toe faʻafouina le avetaavale poʻo le faʻapipiʻiina o soʻo se talosaga, e fautuaina e fai se faʻamaumauga e toe faʻafoʻi ai le komepiuta e galue, Windows. E tatau ona ou taʻutino atu o fautuaga lava e tasi, e masani lava, ou te tuuina atu ...

O le mea masani, i totonu o Windows o loʻo i ai se galuega e toe faʻaleleia ai (pe afai e te le tapeina, o le mea moni), ae ou te le taʻua e sili atu le faʻatuatuaina ma faigofie. E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le a le mafai ona fesoasoani lea ituaiga faʻasalalauga i mataupu uma, faʻaopoopo i ai i lenei mea e toe faʻafoʻisia ai le gau o faʻamatalaga.

I lenei tusiga ou te fia tautala e uiga i se tasi o auala o le a fesoasoani i le faia o se faʻamautuina faatuatuaina o le vaega atoa o le disk disks ma pepa uma, avetaavale, faila, Windows OS, ma isi.

Ma o lea, ia tatou amata ...

1) O a mea tatou te manaʻomia?

1. Leleilalalalalalalalalasilalalalalalalalalaʻi CD / DVD

Aisea ua tupu ai lenei mea? Faʻapea, o nisi ituaiga o mea sese ua tupu, ma ua le o toe faʻatauina e Windows - na o se lanu uliuli e aliali mai ma o le mea lea (i le ala, e mafai ona tupu lenei mea pe a maeʻa le malosi o le malosi o le malosiaga) ...

O le amataina o le polokalama toe faʻaleleia, matou te manaʻomia se faʻamalosi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi (lelei, poʻo se pulou, na o se avega uila e sili atu ona faigofie) ma se kopi o le polokalama. I le auala, soʻo se komepiuta flash USB e talafeagai, e oʻo lava ile matua tuai mo le 1-2 GB.

2. Polokalame mo le teuina ma le toe faʻaleleia

I se tulaga lautele, o lenei ituaiga polokalama e tele lava. O le tagata lava ia, ou te talosaga e taulai atu i le Acronis True Image ...

Acronis True Image

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.acronis.com/ru-ru/

Faamanuiaga autu (i tuutuuga o faʻamaumauga):

  • - faʻasolosolo vave o le disiki (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o laʻu PC, o le vavaega o le komipiuta Windows 8 ma polokalama uma ma pepa e ave 30 GB - o le polokalama na faia se kopi atoa o lenei "lelei" i le afa itula);
  • - faigofie ma faigofie le galue (lagolago atoatoa mo le gagana Rusia + se atunuʻu faʻaoga, e oʻo lava i se tagata faʻapitoa e mafai ona taulimaina);
  • - faigofie faʻavaeina o se taʻavale afi poʻo se pu;
  • - o le kopi o le kopi o le diski malo ua faʻapipiʻiina e ala i le lē mafai (mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻu kopi o le Vaega HDD o le 30 GB - na faʻapipiʻiina i le 17 GB, o lona uiga, toeitiiti 2 taimi).

Na pau lava le tupe toe faafoi o le totogi lea o le polokalama, e ui e le taugata (ae ui i lea, o loʻo i ai se vaitaimi o le suʻega).

2) Fausia o se vaega o le puʻupuʻu o le disk

A maeʻa ona faʻapipiʻi ma faʻataʻitaʻiina le Acronis True Image, e tatau ona e vaʻai i se mea e pei o lenei faamalama (e tele lava e faalagolago i le polokalama o le polokalama o le a e faʻaogaina i lau mata o le polokalama 2014).

I le taimi lava lea i luga o le ata muamua, e mafai ona e filifilia le galuega o le tausiga. Tatou amata ... (silasila i le faʻamalamalamaga i lalo).

Ma le isi, o se faamalama e iai mea e aliali mai. O lenei e taua le matauina o mea nei:

- faʻasalalauga o le a matou faia kopi kopi (o loʻo e filifili ai, ou te fautuaina le filifilia o le disk disk + disk lea na faʻapipiʻiina e Windows, silasila i le faʻamalamalamaga i lalo).

- faʻamalamalama le nofoaga i luga o se isi puʻupuʻu o le a teuina ai le faʻamaumauga. E fautuaina e faʻasaʻo le faʻamaumauga i se isi puʻupuʻu ese, mo se faʻataʻitaʻiga, i fafo atu (o le taimi nei ua lauiloa ma taugofie.)

Ona faatoa kiliki lea o le "Archive".

Amata le faagasologa o le faia o se kopi. O le taimi o le foafoaga e faʻalagolago lava i le tele o le puʻupuʻu, o se kopi o loʻo e faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻu 30 GB tiliva na faʻaolaina atoa i le 30 minute (tusa lava pe itiiti ifo, 26-27 minute).

I le faagasologa o le faia o se faʻamaumauga, e sili atu le aua le utaina le komepiuta ma isi galuega: taʻaloga, tifaga, ma isi.

I le auala, o se faʻamalamalamaga o "laʻu komepiuta".

Ma i le sikolasipi i lalo, o se faʻamaumauga o le 17 GB.

E ala i le faia o se faʻamaumauga masani (pe a uma le tele o galuega ua uma ona faia, aʻo leʻi faʻapipiʻi mea taua, avetaavale, ma isi mea), e mafai ona sili atu pe itiiti le mautinoa e uiga i le saogalemu o faʻamatalaga, ma le mea moni, o le faʻaogaina o le PC.

3) Fausia se siaki faʻasolosolo faʻasalaga e faʻatino ai le polokalama toe faʻaleleia

Aʻo sauni le faʻapitoa o le disk, e tatau ona e faia se isi faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuasei poʻo se pulou (i le tulaga e musu ai Windows e taʻavale; ma i se tulaga aoao, e sili atu le toe faʻafoʻi mai e ala i le oso mai le lelalalalalalala).

Ma o lea, matou te amata i le alu i le vaega o le tausiga ma le toe faʻaleleia o le vaega ma faʻasalalau le "fatufatu faʻataʻitaʻiga".

Ona mafai loa lea ona e tuʻu uma atigipusa (mo le tele o galuega tauave) ma faʻaauauina le foafoaga.

Ona fai mai lea ia i matou e taʻu mai le vaʻa o le a faamaumauina ai le faʻamatalaga. O loʻo matou filifilia se kiliva flash flash poʻo se pu.

Faʻalogo! O faʻamatalaga uma i luga o le avega afi o le a faʻamutaina i lenei taotoga. Aua nei galo e kopi uma faila faila mai le taavale afi.

Ioe mea uma lava. Afai na sologa lelei mea uma, pe a ma le 5 minute (pe a) o se savali o loʻo taʻu mai ai o le pusi puʻupuʻu na faia lelei ...

4) Faʻafoʻisia mai le faʻasologa

Afai e te manaʻo e toe faʻafoʻi uma faʻamatalaga mai le faʻamaumauga, e manaʻomia ona faʻapipiʻi le BIOS e faʻaulu mai le pulou flash USB, faʻapipiʻi le pulou flash USB i USB ma toe amata le komepiuta.

Ina ia le toe faia, o le a ou tuuina atu se sootaga i le tusiga e uiga i le setiina o le BIOS mo le oso mai mai se taavale afi:

Afai e manuia le seevae mai le uila, o le a e vaʻai i se faamalama e pei o le faʻamalama i lalo. Sue le polokalama ma faʻatali mo le uta.

Ma le isi i le vaega "toe faʻaleleia", kiliki i le "search for backup" button - tatou maua le disk ma le foliga i le mea na tatou teuina ai le faʻamaumauga.

Ia, o le laasaga mulimuli lava e naʻo le pāti-saʻo i luga o le manaʻoga e manaʻomia (pe afai ei ai ni nai mea) ma amata le toe faʻafouga (silasila i le faʻamalamalamaga i lalo).

PS

Pau lava lena. Afai e le fetaui oe i le Acronis mo soʻo se mafuaʻaga, ou te fautuaina le gauai atu i mea nei: Faʻataʻitaʻiga Paragon, Paragon Hard Disk Manager, Master EaseUS Partition.

O na mea uma, o mea sili uma!