Iloiloga o le galuega Laplace i Microsoft Excel

I le taimi nei o loʻo i ai le tele o ituaiga o fonuka, e ui i lea, o nisi tagata faaaoga atonu latou te mananao e faia ni a latou lava ituaiga, mamanu tulaga ese. O le mea e lelei ai, i lo tatou taimi, e le o le i ai lea o le tomai o le tusiga igoa, ona e tele naua polokalame faʻapitoa e fuafuaina e faʻafaigofie ai lenei faiga.

X-fonter

X-Fonter e leʻi mamanuina e fatuina ai a oe lava fonuka. O ia, i le mea moni, o se pule sili atu, e mafai ai ona sili atu le faʻatautaia i le tele o seti o komepiuta e faʻaogaina i lau komepiuta.

I totonu o le X-Fonter o loʻo i ai se mea faigaluega mo le fatufatuina o ni fuʻa faʻatautaia faigofie.

Download X-Fonter

Ituaiga

O le ituaiga o se meafaigaluega sili mo le fatuina o oe lava fonuka. Faʻatagaina oe e tusi ata o tagata toetoe lava o faʻalavelave faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o avanoa i totonu o le meafaigaluega O nisi nei o laina tuusaʻo, o faʻavae ma mea autu autu.

I le faaopoopo atu i le auala masani o le fatuina o faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i luga, o loʻo i ai le tomai e faʻaaogaina ai ma le lima i latou i le faʻaaogaina o se faamalama o le faʻatonuga.

Download ituaiga

Scanahand

Scanahand e tu i fafo mai le malologa faʻafetai i le faiga o le galuega faʻataʻitaʻi o loʻo faʻaaogaina. Ina ia fatuina lau lava vai papatisoga iinei, e tatau ona e lolomiina le laulau ua saunia, ia faatumuina i le lima ma se maka po o se peni, ona siaki lea ma uta i totonu o le polokalama.

O lenei meafaigaluega faʻataʻitaʻi e aupito sili ona fetaui mo tagata ei ai tomai e tusitusi ai le calligraphic.

Download Scanahand

FontCreator

FontCreator o se polokalama na atiaʻe e High-Logic. O ia, e pei o Scanahand, e maua ai le tomai e fatu ai a oe lava fonuka tulaga ese. Ae ui i lea, e le pei o le fofo muamua, e le manaomia e FontCreator ona faʻaaoga meafaigaluega e pei o se scanner ma le lomitusi.

O le mea lautele, o lenei polokalama e talitutusa lava i lona faʻatinoga i le Momo, aua e faʻaaogaina le tutusa o meafaigaluega.

Download FontCreator

FontForge

O se tasi meafaigaluega mo le fatuina o oe lava ma le faʻataʻitaʻituina o faʻataʻotoga na faia. E toetoe lava tutusa le faʻatulagaina e pei o le FontCreator ma le Momo, ae o le saolotoga atoatoa.

O le faʻafitauli sili o FontForge o se faʻaoga le talafeagai, vaeluaina i le tele o faamalama eseese. E ui i lea, e ui lava i lenei, o lenei polokalame o loʻo i ai se tasi o tulaga taʻitaʻi ile tutusa fofo mo le fatuina o mamanu.

FontForge polokalama faʻapipiʻi

O polokalama o loʻo i luga o le a fesoa- soani ia sili atu le fegalegaleai ma isi paʻu. O i latou uma lava, sei vagana ai le X-Fonter, e tele mea aoga mo le fatuina o oe lava fonuka.