Faʻaitiitia le laʻititi o le faila i le Microsoft Excel

O le faʻaaogaina o soʻo se polokalama e foliga faigofie lava ona o le masini ma le faʻafaigofieina o le faʻagasologa. Ae ui i lea, e le faʻaaogaina atoa lenei i le faʻapipiʻiina o vaega o Microsoft Office. O mea uma e manaʻomia le faia ma le manino ma manino.

Saunia e faʻapipiʻi

O le taimi lava lea e aoga ai le faia o se maliega e leai se avanoa e sau ai se isi talosaga ese mai le MS PowerPoint. E masani lava ona na o se vaega o le Microsoft Office, ma o le maualuga e mafai ona faia e se tagata o le faʻapipiʻiina naʻo lenei vaega, lafoai isi. O lea, afai e na o oe e manaʻomia le faʻaeʻeina o lenei polokalame, ona lua auala lea:

  • Faʻamau naʻo le vaega filifilia mai le afifi atoa;
  • Faaaoga faʻaogalogo o le PowerPoint.

O se taumafaiga e suʻe ma faʻapipiʻi lenei polokalame i luga o le Initaneti eseese, e masani lava ona faapaleina i se tulaga manuia i le tulaga o le faʻafitauli o le tino.

E ese lava, e tatau ona fai atu e uiga i le Office Microsoft Office lavalava. E taua tele le faʻaaogaina o le laisene laiseneina o lenei oloa, aua e sili atu ona mausali ma e sili atu ona faʻatuatuaina nai lo le tele o tagata ua faʻafefe. O le faʻafitauli i le faʻaaogaina o se ofisa tiotio e le o se mea e le tusa ai ma le tulafono, o se kamupani o loʻo leiloloa tupe, ae o lenei polokalama e faigofie ma mafai ona mafua ai le tele o faafitauli.

Tikiake Microsoft Office Suite

I lenei sootaga, e mafai ona e faʻatau le Microsoft Office 2016 poʻo le lesitala i le Office 365. I faʻasalalauga uma e lua, o loʻo iai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

Polokalame polokalame

E pei ona taʻua muamua, o le ae manaʻomia se faʻatulagaina atoa o le MS Office. Ua manatu e avea ma afifi sili ona lata mai mai le 2016.

  1. A maeʻa le faʻatupeina o le faʻapipiʻi, o le polokalama o le a muamua ofo atu e filifili le afifi o loʻo manaʻomia. Manaomia le filifiliga muamua lava "Microsoft Office ...".
  2. E lua ni kuluga e filifili mai ai. Muamua o le "Faʻatulagaga". O lenei filifiliga o le a otometi lava ona amatalia le faagasologa i tulaga faatapulaa ma faatulagaga masani. Lua - "Seti". O iinei e mafai ona e faʻapipiʻiina galuega uma e tatau ai ma sili atu. E sili le filifilia o lenei mea ina ia iloa atili ai mea o le a tupu.
  3. O mea uma o le a alu i le auala fou, lea o loʻo i ai faʻamau uma i totonu o tafa i le pito i luga o le faamalama. I le muamua laupepa e tatau ona e filifilia le gagana o le polokalama.
  4. I le lisi "Filifiliga Faʻatonu" E mafai ona e filifilia e oe lava ia vaega talafeagai. E tatau ona e kiliki-i luga o le vaega ma filifili le filifiliga talafeagai. Muamua o le a faʻatagaina le faʻatulagaga o le vaega, o le mulimuli ("E le maua se mea") - faʻasaina lenei faiga. O lenei auala e mafai ai ona e tape uma polokalama le aoga Microsoft Office.

    E taua le maitauina o vaega uma nei o loʻo faʻavasegaina i vaega. O le faʻaaogaina o se faʻasalaga poʻo le faʻatagaina o le faʻapipiʻiina i se vaega e faʻalautele ai le filifiliga i ona sui uma. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o se mea patino, ona e manaʻomia lea e faʻalautele vaega e ala i le kilikiina o le ki ma se faʻamaufaʻailoga faaopoopo, ma ua uma ona faʻaogaina le faʻaoga i elemene talafeagai.

  5. Suʻe ma faʻapipiʻi le faʻatagaga o le tuʻuina "Microsoft PowerPoint". E mafai lava ona e filifilia naʻo, ma faʻamalo uma isi elemene.
  6. Ona sosoo mai ai lea o le lisi File Location. Iinei e mafai ona e faʻamaonia le nofoaga o le pusa o le sailiga pe a uma ona faʻatulagaina. E sili ona lelei le faʻapipiʻi pe a fai e filifili e le faʻapipiʻi e ala i le lē mafai - i le aʻa i le pusa "Polokalama Polokalama". Ma o le a sili atu ona faʻatuatuaina, i isi nofoaga atonu e leʻo saʻo le polokalama.
  7. "Faamatalaga o Tagata" faataga oe e faʻamaoti pe faʻapefea ona mafai e le polokalama ona maua le tagata e faʻaaogaina. A maeʻa nei tulaga uma, e mafai ona e kiliki "Faʻamau".
  8. O le faʻatulagaina o le faʻavae e amata. O le umi e faʻalagolago i le mana o le masini ma le tikeri o lana uta i isi faiga. E ui lava i luga o masini malolosi, o le faiga e masani ona foliga umi.

A maeʻa sina taimi, ona maeʻa lea o le faʻatulagaga ma o le a saunia le Ofisa mo le faʻaaogaina.

Faʻaopoopo PowerPoint

E tatau foi ona e iloiloina le mataupu pe a uma ona faʻapipiʻi le Microsoft Office, ae le o PowerPoint e filifilia i le lisi o vaega ua filifilia. E le o lona uiga e te manaʻomia le toe faʻafoeina o le polokalama atoa - o le faʻatonuina, o le mea e sili ona lelei, e maua ai le mafai e faʻaopoopo i ai ni vaega e leʻi faʻapipiʻiina.

  1. I le amataga o le faʻapipiʻiina, o le a fesiligia foi e le faiga mea e tatau ona faʻapipiʻiina. E tatau ona e toe filifilia le filifiliga muamua.
  2. O le taimi nei o le a fuafua e le faʻapipiuta ua i ai le MS Office i luga o le komipiuta ma ofoina atu isi filifiliga. O le a tatou manaʻomia le muamua - "Faʻaopoopo pe aveese vaega".
  3. I le taimi nei o le a na o le lua nusipepa - "Gagana" ma "Filifiliga Faʻatonu". I le lona lua, o le ai ai se laau masani o vaega, lea e te manaʻomia e filifili ai le MS PowerPoint ma kiliki le ki "Faʻamau".

O le isi faʻataʻitaʻiga e leai se eseesega mai le lomiga talu ai.

Mataupu ua Iloa

O le mea masani, o le faʻapipiʻiina o se pusa laiseneina o le Microsoft Office e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi. Ae peitai, atonu e iai ni tuusaunoaga. E tatau ona e mafaufau i se lisi puupuu.

  1. Faiva le faʻatulagaina o faʻatulagaga

    Le faafitauli e masani ona tupu. Naʻo ia lava, o le galuega a le faʻapipiʻi e seasea lava ona alu. O le tele o taimi, o le tagata solitulafono o aʻafiaga lona tolu-faʻamaʻi, mamafa mamafa manatuaga, faʻasologa o le OS, faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma isi.

    E tatau ona filifili filifiliga taʻitasi taʻitasi. O le filifiliga silisili o le toe faʻaofi i le toe amataina o le komepiuta aʻo leʻi faia laasaga taitasi.

  2. Vaevaega

    I nisi o tulaga, o le faʻatinoga o le polokalama atonu o le a faʻavaivaia ona o lona vaevaeina i fusi eseese. I lenei tulaga, e ono le mafai e le faʻaaoga soʻo se vaega taua ma mumusu e galue.

    O le fofo o le faʻamalosi lea o le 'ie na faʻapipiʻi ai le MS Office. Afai e le fesoasoani lenei mea, e tatau ona e toe faʻaaogaina uma le pusa talosaga.

  3. Faʻamaumauga resitara

    O lenei faafitauli e aupito sili ona vavalalata ma le filifiliga muamua. O le tele o tagata na lipotia e faapea, i le taimi o le faʻatulagaina o le polokalame ua le manuia le taualumaga, ae ui i lea, o le faiga ua uma ona faʻauluina faʻamaumauga i totonu o le resitala o mea uma lava na faʻaleleiina ma le manuia. O se taunuuga, e leai se mea mai le pusa o loʻo galue, ma e talitonuina lava e le komipiuta o mea uma o loʻo tu ma faigaluega masani ma musu e aveese pe toe faʻaleleia.

    I se tulaga faapea, e tatau ona e taumafai i le galuega "Toe faʻafoʻisia"lea e aliali mai i vaega o le faamalama o loʻo faʻamatalaina i le mataupu "Faʻaopoopo le PowerPoint". E le o taimi uma e galue ai, i nisi tulaga e tatau ona e faʻatulagaina atoa ma toe faʻaofi Windows.

    E le gata i lea, o CCleaner, lea e mafai ona faʻasaʻo mea sese o le resitala, e mafai ona fesoasoani i le fofo o lenei faafitauli. E lipotia mai o nisi taimi na te maua ai faʻamatalaga le lelei ma faʻamalieina le faʻamamaina, lea na mafai ai ona faʻapipiʻi Office i le masani.

  4. Faitau atili: Faʻamāina le Ofisa Resitala ma le CCLeaner

  5. Le lava vaega i le vaega "Fausia"

    O le auala sili ona lauiloa e faʻaaoga ai pepa a le MS Office o le kiliki-saʻo i le nofoaga sao ma filifili le filifiliga "Fausia", ma ua i ai nei le elemene manaomia. Atonu e tupu pe a uma ona tuʻuina se seti o polokalama, e le o iai ni filifiliga fou i lenei lisi.

    I le avea ai o se tulafono, e fesoasoani i le toe amataina o le komepiuta.

  6. Faatoa gaoioiina

    A maeʻa nisi faʻamatalaga po o mea sese i totonu o le polokalama, e ono leiloloa e le polokalama faamaumauga e manuia ai le faʻamalosia. Taunuuga tasi - Ua amata ona toe faʻafouina le Ofisa.

    E masani lava ona fofoina le toe faʻafouina i taimi uma, pe a manaʻomia. Afai e le mafai ona e faia lenei mea, e tatau ona toe faʻafoʻatoa le Microsoft Office.

  7. Faʻaleagaina o tulafono faasao

    E faʻapitoa foi i le mea muamua. O nisi taimi e teena e le Ofisa faatuina le faʻasaʻo saʻo o pepa aloaia i soo se auala. E lua mafuaʻaga mo lenei mea - pe o se toilalo na tupu i le taimi o le faʻatulagaga o le polokalama, poʻo se faila faʻapitoa lea e le o maua ai le faʻamaumauga ma le mea e fesoʻotai i ai pe leai foi.

    I le tulaga muamua, o le toe faʻaofiina o Microsoft Office o le a fesoasoani.

    E mafai foi e le lona lua ona fesoasoani, ae e tatau ona e siaki muamua ia faila ile:

    C: Users [Username] AppData Uigaina Microsoft

    O iinei e tatau ona e mautinoa o pepa uma mo polokalama o le pusa (latou te iai igoa talafeagai - "PowerPoint", "Upu" ma isi) ei ai tulaga faʻasaʻo (leai "Natia"leai "Faitau Naʻo" ma isi) Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga i luga oi latou taitoatasi ma filifili le filifiliga meatotino. O iinei e tatau ona e suʻesuʻeina nei tulaga mo le pusa.

    E tatau foi ona e siaki le faʻailoga faʻapitoa, pe a fai o nisi mafuaaga e le o iai i le tuatusi. Ina ia faia lenei mea, mai soʻo se pepa ulufale i totonu o le lisi "File".

    Filifili iinei "Filifiliga".

    I totonu o le faamalama e tatala ai i le vaega "Faasaoina". O iinei tatou te fiafia ai i le mea "Faʻamaumauga faʻamaumauga mo le faʻafouina o le taavale. O lenei vaega o loʻo i ai i le tuatusi ua maeʻa, ae o le isi vaega o faila gafa e tatau ona i ai iina. E tatau ona suʻe ma siaki i latou i le auala ua faʻaalia i luga.

Faaiuga

I le faaiuga, ou te fia fai atu e faʻaitiitia le lamatiaga i le saʻo o pepa, e tatau ona e faʻaaogaina le laisene laisene mai Microsoft. E masani lava ona i ai i taimi uma ni faʻalavelave faʻaletonu o le fausaga, o le malepelepe ma ituaiga uma o faaletonu, e tusa lava pe le o vaaia mai le amataga, e mafai ona latou lagona i le lumanaʻi.