Faailoga o le kiliva pepa o ata vitio


E faʻaaogaina e tagata faʻapitoa i komepiuta PC ma komipiuta i le fuaitau "faʻasolo pepa kili." O le asō o le a tatou taumafai e faʻamatalaina le uiga o nei upu, faʻapea foʻi ma le faamatalaina o uiga o lenei faafitauli.

O le a le mea e maua ai le pu

E amata i le tatou faʻamatalaina le uiga o le upu "lafoai". O le faʻamatalaga sili ona faigofie o le faʻamaoni o le soliina o se tioata tioata i le sui poʻo luga o le fogaeleele ua solia. Mo se faʻamatalaga manino, ia tilotilo i le ata oi lalo. O le nofoaga e vaʻaia ai le fesoʻotaʻiga o le vaʻa ma le meaʻai ua faʻamaonia e le numera 1, o le solia o le sui ma le laupapa ua faailogaina i le numera 2.

E tupu lenei mea mo mafuaʻaga autu e tolu: maualuga le vevela, faʻaleagaina faʻainisinia poʻo le gaʻo mea tau fale. O le kata vitio o se ituaiga o tina mimiti ma se gaioiga ma le mafaufau na teu ai, ma e manaʻomia ai foi le mafanafana lelei e ala i se tuufaatasiga o faʻasalalaʻau ma tagata e faʻaleleia, ma o nisi taimi e afaina ai le vevela. Mai i le maualuga o le vevela (sili atu ma le 80 tikeri Celsius) e faʻamausua ai polo e faʻamautinoa le faʻafesoʻotaʻi, pe faʻaumatia le faʻapipiʻi o le kelu, o loʻo taofia le tioata i le sui.

Faʻaleagaina o mea faʻaleagaina e le tupu na o se taunuuga o faʻalavelave ma faʻalavelave - mo se faʻataʻitaʻiga, o le fesoʻotaʻiga i le va o le pu ma le meaʻai e mafai ona faʻamaʻiina e ala i le faʻapipiʻiina o matala e faʻamautuina ai le tino maluluina pe a uma ona faʻalavelaveina le kata mo le tausiga. E i ai foi ni mataupu pe a paʻu le pu i lalo ona o le sagging - kata vitio i poloka faʻaonapo nei o le ATX faʻasolosolo ua faʻapipiʻiina i le itu, ma tautau mai le laupapa, o nisi taimi e tau atu i faafitauli.

O le mataupu o se faaipoipoga faletalimalo e le o vavaeeseina foi - faʻaalia, e tupu lenei mea e oʻo lava i tagata lauiloa e pei o le ASUS poʻo le MSI, ma o le tele o taimi i ituaiga o le B e pei o Palit.

E faʻapefea ona iloa le lau o le pu

O le faʻaaogaina saʻo o le pulou e mafai ona iloa i faʻamaoniga nei.

Faailoga 1: Faʻafitauli i faʻaoga ma taʻaloga

Afai ei ai faafitauli i le faʻalauiloaina o taaloga (sese, faʻalavelave, toe faʻaleleia) poʻo le polokalama e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina ata (faʻataʻitaʻiga ma ata vitio, ata faʻatinoina o ata), o ia mea e mafai ona mafaufauina o le uluaʻi valaau mo se faʻaletonu. Ina ia sili atu ona faʻamaonia le mafuaʻaga o le toilalo, matou te fautuaina le faʻafouina o avetaavale ma le faʻamamaina o le faiga o mea faʻapala.

Faʻamatalaga auiliili:
Matou te faafouina avetaavale i luga o le kata vitio
Faʻamamaina faila funk mai Windows

Faailoga 2: Faʻamatalaga 43 i le "Pule Faʻatonu"

O le isi faʻailoga o le tupu mai o le sese "Ua taofia lenei masini (numera 43)". O le tele o taimi, o ona foliga vaaia e fesoʻotaʻi ma mea faʻaletonu o meafaigaluega, e sili ona lauiloa o le pu.

Vaʻai foʻi: Faʻailoga "Ua taofi lenei masini (numera 43)" i Windows

Faailoga 3: Faʻatagata Ata

O le mea sili ona mautinoa ma mautinoa o lenei faafitauli o le faʻaalia lea o mea taua i luga o le faʻasolosolo ma le faʻasolosolo, o se mea e pei o ni pika i nisi vaega o le faʻaaliga i le tulaga o sikuea poʻo le "uila." O mea na faʻaalia ona o le le saʻo o le faʻaaogaina o le faailo e pasia i le va o le mataʻituina ma le kata, lea e faʻaalia tonu ona o le lafoina o le ata puʻe.

Faʻasalalau

E na o le lua lava fofo i lenei faafitauli - pe o se sui atoa o le kata vitio poʻo se sui o le siketi sikola.

Faʻalogo! I luga o le Initaneti, e tele faatonuga mo le "faʻamafanafanaina" le pu i le fale e ala i se ogaumu, uʻamea po o isi auala faʻaleleia. O nei metotia e le o se fofo, ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faigaluega faʻapitoa!

Afai o le suia o oe lava i se kata vitio e le o se mea tele, ona toe faaleleia lea i le fale e toetoe lava a le mafai ona fai: o se polo poʻa (sui palota palota) o le a manaʻomia ai mea taugata faʻapitoa, o le mea lea o le a sili atu le taugofie ma sili atu ona faʻatuatuaina e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu.

Faʻafefea ona aloese mai le faʻatuina

Ina ia puipuia le faafitauli mai le toe faʻaauau, ia maitauina le tele o tuʻutuʻuga:

  1. Maua ni kata vitio fou mai tagata faʻalagolago i faʻamaonia. Taumafai e aua le faʻamaʻavale ma kata faʻaaogaina, e pei ona faʻaaogaina e le toatele o tagata sikola ma masini, faʻamafanafanaina i latou mo se vaifofo puupuu, ma faʻatau atu e pei o galuega uma.
  2. Faʻaauau le teuina o le vitio vitio: suia le gaʻo faʻavave, siaki le tulaga o le susulu ma tagata e faʻaleleia meaʻai, fufulu le komepiuta mai le pefu faaputuputu.
  3. Afai na e toe faʻafeiloaʻi, mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻatinoina o le voltage ma le faʻaaogaina o le eletise (TDP) - o le maualuga tele o le GPU o le a faʻafefe, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le polo ma pupuʻu mulimuli ane.
  4. Afai e ausia nei tulaga, o le tulaga e tupu mai ai le faafitauli ua faʻamatalaina ua matua faʻaititia.

Faaiuga

O faʻafitauli o se faʻaletonu o meafaigaluega i le foliga o le lamepa o le GPU e faigofie lava ona iloa, ae o lona faʻamaʻaloga e mafai ona taugata tele e tusa ai ma tupe ma taumafaiga faʻaalu.