Windows 10 matua pule

Afai e te manaʻomia le pulea o le galuega a le tamaititi i luga o le komipiuta, faʻasaina asiasiga i nisi nofoaga, lafoaʻi talosaga ma fuafua le taimi e faʻaaogaina ai le PC po o le komepiuta, e mafai ona e faia lenei mea e faʻaaoga ai le taofiofi a le Windows 10 matua i le fatuina o se tamaititi ma le faʻatulagaina o tulafono talafeagai. . Le auala e faia ai lenei mea o le a talanoaina i lenei tusi lesona.

I loʻu manatu, pule a matua (saogalemu faaleaiga) O le Windows 10 o loʻo faʻatinoina i se auala e itiiti ifo le faigofie nai lo le lomiga muamua o le OS. O le tapulaa autu na aliali mai o le manaomia lea ona faʻaaoga faʻamatalaga a Microsoft ma fesoʻotaiga Initaneti, ae i le 8-ke, o le mataʻituina ma le sailia o galuega i avanoa tuusaʻo. Ae o loʻu manatu taua lenei. Vaʻai foi: faatulaga ni tapulaa mo le komepiuta i le Windows 10. O isi mea e lua: Windows 10 kiosk mode (faʻasaʻo se tagata faʻaaoga i le naʻo le tasi le talosaga), Faʻamatalaga faʻamatalaga i le Windows 10, Faʻapefea ona poloka Windows 10 pe a taumafai e mate se motalala.

Fausia se tala a le tamaititi e aunoa ma le faʻaaogaina o matua

Laasaga muamua i le faatulagaina o pule faamatua i le Windows 10 o le fatuina lea o le tala a lau tama. E mafai ona e faia lenei mea i le vaega "Taamilosaga" (e mafai ona e taʻua i le Win + I) - "Tala" - "Aiga ma isi tagata faaaoga" - "Faaopopo le tagata o le aiga".

I le isi laasaga, filifili "Faʻaopoopo le tamaititi" ma faʻamaonia lana tuatusi imeli. Afai e leai, kiliki le "E leai se tuatusi imeli" mea (o le a faamalosia oe e fatuina i le isi laasaga).

O le isi laasaga o le faʻamaonia o le igoa ma le igoa, mafaufau i se tuatusi meli (pe a le setiina), faʻamaonia se upu fai, atunuu ma aso fanau mai o le tamaititi. Faamolemole ia matau: afai o lau tama e itiiti ifo ma le 8 tausaga le matua, o le a vave lava ona aofia ai ana puipuiga mo lana teugatupe. Afai ua matua, e tatau ona fetuunaʻi ma le lima lima ia tafaoga manaomia (peitai e mafai ona faia i itu uma e lua, e pei ona faamatalaina mulimuli ane).

I le laasaga e sosoo ai, o le a talosagaina oe e ulufale i se telefoni poʻo se tuatusi imeli i le tulaga e te manaʻomia e toe faʻafoi ai lau faʻamatalaga - o lau faʻamatalaga lea, pe o lau fanau e mafai ona i ai i lau faitalia. I le faʻasalaga mulimuli, o le a talosagaina oe e aofia ai faʻatagaga mo auaunaga faʻalauiloa a Microsoft. E masani lava ona ou tapeina na mea, ou te le iloa se aoga faapitoa mai ia te aʻu lava poo le tamaititi o lena faamatalaga e faaaoga e faaali ai le faasalalauga.

Ua faia. O lea ua iai se tala fou i luga o lau komepiuta, lea e mafai ai e se tamaititi ona ulufale i totonu, ae afai, o oe o se matua ma faʻatautaia le puleaina matua matua 10, ou te fautuaina oe e te ulufale muamua (Start - click on the username) (i le maualuga o le Windows 10 lava, e le fesootai i le matua), faʻatasi ai ma le taimi muamua e te ulufale ai, o se faʻamatalaga e aliali mai "O tagata matutua o le aiga e mafai ona vaʻavaʻai lipoti i au gaioiga."

I le isi itu, o tapulaa mo le teugatupe a le tamaititi e pulea i luga o le initaneti e ala i le teu mai le tala a le matua i le account.microsoft.com/family (e mafai foi ona vave alu i lenei itulau mai Windows e ala i Seti - Tala - Aiga ma isi tagata faaaoga - Puleaina aiga e ala i le Initaneti).

Faʻamatalaga o le Tamaititi

A maeʻa ona e ulu atu i le pulega a le Windows 10 i Microsoft, o le ae iloa se lisi o tala a lou aiga. Filifili le tamaititi na fatuina le teugatupe.

I luga o le itulau autu o le a e vaʻai i tulaga nei:

  • Lipoti o Gaioiga - e mafai ona le mafai, e mafai foi ona mafai le mamanu imeli.
  • InPetavate Browsing - itulau matamata i le Incognito mode e aunoa ma le mauaina o faʻamatalaga e uiga i nofoaga e te asia. Mo tamaiti laiti ifo i le 8 tausaga le matua ua poloka i le le mafai.

Lalo (ma le agavale) o se lisi o tulaga taʻitasi ma auiliiliga (faʻamatalaga e faʻaalia pe a uma ona faʻaaogaina le teugatupe) e uiga i mea nei:

  • Suʻe le 'upega tafaʻilagi i le upega tafailagi Ona o le le mafai, o nofoaga e le manaʻomia e otometi ona poloka, vagana ai ole saogalemu saogalemu e mafai. E mafai foi ona e taofia poloka ia nofoaga na e faʻamaonia. E taua: faʻasalalau faʻamatalaga mo na o tagata suʻesuʻe Microsoft Edge ma Internet Explorer, o poloka o nofoaga e poloka foi mo nei suʻesuʻega. O lona uiga, afai e te manaʻo e seti ni tapulaa i nofoaga asiasi, o le ae manaomia foi le poloka o isi suʻesuʻega mo le tamaititi.
  • Talosaga ma taaloga. O loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i polokalama na faʻaaogaina, e aofia ai talosaga a le Windows 10 ma polokalame masani ma taʻaloga mo le ofisa, e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le taimi na faʻaaogaina ai. E te maua foi le avanoa e poloka ai le faʻalauiloaina o nisi polokalama, ae naʻo le maeʻa ona latou i totonu o le lisi (e pei o, ua uma ona faʻalauiloaina i le teugatupe a le tamaititi) pe i le matua (naʻo le anotusi mai le faleoloa o le Windows 10).
  • Galuega faʻatino ma le komepiuta. Faʻaalia le faʻamatalaga e uiga i le taimi ma le a le tele o le tamaititi o loʻo nofo i le komepiuta ma mafai ai ona e fetuunai le taimi, taimi e mafai ona ia faia, ma pe a le mafai ona ulufale le faitotoa.
  • Faʻatau ma faʻaalu. O iinei e mafai ai ona e siakiina le faatauina mai e le tamaititi i totonu o le Windows 10 faleoloa poʻo i totonu o talosaga, faʻapea foi ma le "teuina" tupe ia te ia e ala i le teugatupe e aunoa ma le avanoa i lana pepa faletupe.
  • Suʻesuʻega o tamaititi - faʻaaogaina e suʻe le nofoaga o le tamaititi aʻo faʻaaogaina masini feaveaʻi i luga o le Windows 10 faʻatasi ai ma galuega faʻatulagaina (smartphone, tablet, some models computer).

O le mea lautele, o faʻataʻitaʻiga ma tulaga o le pule a matua e faigofie ona malamalama, na o le pau lava le faafitauli e mafai ona tulai mai o le le mafai ona poloka ia talosaga ae leʻi uma ona faʻaaogaina i le teugatupe a le tamaititi (o lona uiga, aʻo leʻi oʻo i le lisi o taga).

E le gata i lea, i le taimi o laʻu lava faʻamaoniga o galuega faʻatonutonu a matua, sa ou feagai ma le mea moni o le faʻamatalaga e uiga i le puleaina o le aiga e faʻafouina ma le tuai (O le a ou paʻi i lenei mea mulimuli ane).

Le galuega o matua i le Windows 10

Ina ua uma ona faatulaga le teugatupe a le tamaititi, sa ou filifili loa e faʻaaogaina mo se taimi e suʻe ai le taʻaloga o le tele o galuega faʻatonutonu a matua. O nisi nei o faʻamatalaga na faia:

  1. O nofoaga faʻatasi ma matua matutua o loʻo poloka lelei i Edge ma Internet Explorer. I le Google Chrome tatala. Pe a polokaina e mafai ona e lafo se talosaga a le tagata matua mo se faʻatagaga e maua ai.
  2. O faʻamatalaga e uiga i polokalama faʻaoga ma taimi faʻaaogaina komepiuta i le puleaina o pule faamatua e aliali mai ma se tuai. I lau siakiina latou te lei oʻo mai e tusa lava pe lua itula i le maea ai o le galuega i lalo o le faʻalogo a se tamaititi ma le tuʻuina atu o le teugatupe. O le aso na sosoo ai, na faʻaalia ai le faʻamatalaga (ma, e tusa ai ma lea, na mafai ai ona taofia le faʻalauiloaina o polokalama).
  3. O faʻamatalaga e uiga i nofoaga asiasi na leʻi faʻaalia. Ou te le iloa mafuaʻaga - o soʻo se galuega o le suʻega a le Windows 10 e le faʻavaivaia, sa asiasi mai i luga o uepisaite e ala i le browser a Edge. I le avea ai ma se masalosaloga - ua na o na nofoaga o loʻo faʻaalia i luga o le sili atu nai lo le tele o le taimi na faʻaaluina (ma ou te leʻi nofo i se mea mo le sili atu ma le 2 minute).
  4. O faʻamatalaga e uiga i le free talosaga faʻapipiʻiina mai le Faleoloa e leʻi i ai i le faʻatauina (e ui lava o lenei mea o se faʻatauga), naʻo le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o talosaga.

Ia, o le mea pito i sili ona taua o le tamaititi, e aunoa ma le avanoa i le teugatupe a matua, e faigofie ona tape uma nei tapulaa i le pule a matua e aunoa ma le faia i soo se togafiti faapitoa. E moni, e le mafai ona faia ma le le mautonu. Ou te le iloa pe tusi iinei pe faapefea ona fai. Faʻamatalaga: tusia faʻamatalaga i le tusiga e uiga i tapulaa i luga o faʻamatalaga i le lotoifale, o loʻo taua i le amataga o lenei faʻatonuga.