Faʻamatalaga aoga mo le Adobe Photoshop CS6

E manaʻomia se faʻaopoopoga (vailaʻau) faʻapitoa i faʻasalalauga pe a leai se komipiuta faʻapipiʻi ma / poʻo le komipiuta e tatau ona galue saʻo i taaloga mamafa, faʻataʻitaʻi ata ma polokalama faʻapipiʻi vitio.

E tatau ona manatuaina o le kata vitio e tatau ona fetaui lelei ma le pepa lakapi ma le gaosiga o loʻo i ai nei. E le gata i lea, afai e te fuafua e faʻaaogaina se komepiuta mo le mamafa o faʻataʻitaʻiga, ona e mautinoa lea e mafai ona e faʻapipiʻiina se isi faʻafouina o le polokalama mo le vitio vitio i luga o le laupapa.

E uiga i kamupani

E na o ni nai kamupani gaosi oloa o loʻo galulue i le faʻatagaina o kata faʻataʻitaʻi mo le faʻaaogaina e tagata. E taua le maitauina o le gaosia o kata feʻai e faʻavae i luga o NVIDIA, AMD poʻo tekinolosi Faʻamatalaga. O faʻapotopotoga uma e tolu o loʻo galulue i le gaosiga ma le atinaʻeina o kata vitio, tatou te mafaufau ia latou eseesega autu.

  • Nvidia - o le kamupani sili ona lauiloa o loʻo auai i le faʻasaolotoina o ata faʻataʻitaʻi mo le lautele o taumafa. O ana oloa e muamua taulai atu i tagata taaalo ma i latou e galulue faʻataʻitaʻi i vitio ma / poʻo ata. E ui lava i le tau maualuga o oloa, e tele tagata faaaoga (e le o ni mea e sili ona faigata) e sili atu i lenei kamupani faapitoa. O ona faʻaleleia e faʻatuatua, faʻatinoga maualuga ma lelei fesoʻotaʻiga;
  • AMD - O le tagata tauva sili o le NVIDIA, o loʻo atinaʻe kata vitio i lona lava tekinolosi. Faʻatasi ai ma le polokalama AMD, i le mea o loʻo i ai se fetuʻunaʻiga fetuʻunaʻi fesoʻotaʻiga, o oloa "mumu" e maua ai le faʻatinoga sili ona maualuga. AMD adapters e vave televave, latou te faatelevave lelei, ae o loʻo i ai ni o latou faafitauli i le lofituina ma le fesoʻotaʻiga ma tagata faiva Blue processors, ae i le taimi lava e tasi latou te le taugata tele;
  • Intel - Muamua lava, e gaosia ai le gaosiga faʻatasi ma se faʻatautaia fetuʻunaʻi e tusa ai ma ana lava tekonolosi, ae faʻapea foʻi le gaosia o tagata taʻitoʻatasi faʻapipiʻi ata. O kata vitio a le Intel e le iloga i luga o le maualuga, ae latou te taliaina ma o latou uiga lelei ma le mautinoa, o le mea lea ua fetaui lelei mo le "masini ofisa" masani. O le tau mo i latou e maualuga tele;
  • MSI - faia ni kata vitio e tusa ai ma le pateni mai le NVIDIA. Muamua lava, o loʻo i ai se faʻasalalauga i luga o tagata e ona taʻavale taalo ma mea faʻapitoa. O oloa a lenei kamupani e taugata, ae i le taimi lava e tasi e ola ai, maualuga ma lelei e le mafua ai faafitauli fesoʻotaʻi;
  • Gigabyte - O le isi mea gaosi mea komepiuta, lea e faasolosolo malie ona faia se vasega i luga o le vaega o masini taalo. E maua ai le tele o kata vitio NVIDIA, ae o loʻo i ai taumafaiga e fausia faʻataʻitaʻiga o le AMD. O le galuega o fusi teuteu mai lenei kamupanī e le mafua ai ni faitioga ogaoga, ma e sili atu le taugofie nai lo le MSI ma le NVIDIA;
  • ASUS - o le gaosiga sili ona lauiloa o mea komepiuta i le maketi o komepiuta ma vaega mo i latou. Talu ai nei, na amata ai ona ou faia ni kata vitio e tusa ai ma tulaga o NVIDIA ma AMD. I le tele o tulaga, e maua e le kamupani pepa kata mo taʻaloga ma komepiuta faʻapitoa, ae o loʻo i ai foi ni tau e le taugata mo nofoaga autu o falemaʻi.

E taua foi le manatuaina o kata vitio ua vaevaeina i nisi o faasologa autu:

  • Nvidia faʻamalosia. O lenei laina e faʻaaogaina e tagata uma e gaosi oloa o loʻo latou faia kata e tusa ai ma le standard NVIDIA;
  • AMD Radeon. Faʻaaogaina e le AMD lava ia ma tagata gaosiga o loʻo gaosia oloa e tusa ai ma tulaga o le AMD;
  • Intel HD Graphics. E na o le Intel e faʻaaogaina.

Fesoʻotaʻiga kata vitio

O faletalimalo faʻaonaponei uma ei ai se fesoʻotaʻiga faapitoa PCI, lea e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi se pepa faʻailoga faaopoopo ma isi vaega. I le taimi nei ua vaevaeina i ni lomiga autu se lua: PCI ma le PCI-Express.

O le filifiliga muamua ua vave ona le aoga ma e le o le bandwidth sili ona lelei, o lea o le faatauina o se mamanu ata mamana i lalo ifo e le talafeagai, aua o le a galulue na o le afa o lona malosi. Ae na te pule lelei i pepa faʻataʻitaʻiga o le paketi mo "masini ofisa" ma nofoaga faʻapitoa multimedia. E le gata i lea, ia mautinoa ia iloa pe o le kata vitio e lagolagoina lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga. O nisi o fuafuaga faʻaonapo nei (e oo lava i le tala o le paketi) atonu e le lagolagoina lenei fesoʻotaʻiga.

O le filifiliga lona lua e masani ona maua i faletua o ona po nei ma e lagolagoina e le tele o kata vitio, sei vagana ai ata tuai. E sili atu ona lelei le faʻatauina o se mamanu sikolasipi mamana (poʻo ni mea faʻapitoa), talu ai o lana pasi e maua ai le tele o le gaogaiga ma sili atu le fesoʻotaʻiga ma le gaioiga, RAM ma galulue faatasi ma nisi kata vitio. Ae ui i lea, e mafai ona matua taugata tele fale o tina mo lenei fesoʻotaʻiga.

O le poloka PCI e mafai ona vaevaeina i nisi o vaega - 2.0, 2.1 ma le 3.0. O le maualuga o le lomiga, o le sili atu lea o le paʻu uila ma le faʻatinoina o le kata vitio faʻatasi ma isi vaega o le PC. Po o le a lava le faʻamaumauga o le fesoʻotaʻiga i totonu e aunoa ma ni faʻafitauli, e mafai ona e faʻapipiʻi soʻo se mea faʻapipiʻi pe afai e fetaui i lenei fesoʻotaʻiga.

E faʻapea foi luga o matua matua matua e mafai ona e maua nai lo le tulaga masani mo aso nei PCI-fesoʻotaʻiga, o se faʻaologa o le type AGP. O lenei mea o se fesoʻotaʻiga ua le toe tupu ma e toetoe lava a leai ni vaega ua uma ona faʻasaoina mo lea mea, o lea afai ei ai sou matua matua matua, o le a matua faigata lava ona maua se kata vitio fou mo se fesoʻotaʻiga faapena.

E uiga i kiriata vitio

O se vitiō vitiō o se masini faʻapipiʻiina lea e faʻapipiʻi i le mamanu o se kata vitio. O le mana o le fusi ata ma, i se vaega, o lona fetaui ma isi vaega o le komepiuta (faʻapitoa i le PPU ma le kaseti motherboard) e faalagolago i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ata AMD ma le Intel o loʻo i ai ni kiriata vitio e maua ai le fesoʻotaʻiga sili ona talafeagai ma le gaosiga a le gaosiga, a leai o loʻo e matua leiloa i le faʻatinoga ma le lelei o le galuega.

O le faatinoga o ata tifaga, pe a faatusatusa atu i le masini komepiuta, e le fuaina i le tele ma taimi masani, ae i totonu o poloka (computational) blocks. O le mea moni, o se mea e talitutusa ma le tele-cores o le gaioiga tutotonu, naʻo totonu o kata vitio le numera o ia ituaiga e mafai ona oʻo atu i le faitau afe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o kata pepa a le paketi e tusa ma le 400-600 poloka, pe tusa ma le 600-1000, o le maualuga o le 1000-2800.

Faʻalogo lelei i le gaosiga o le gaosiga. O loʻo faʻaalia i nanometers (nm) ma e tatau ona ese mai le 14 i le 65 nm i kata vitio o aso nei. O le faʻaaogaina o le kata ma lona faʻaauau ona faʻalagolago i le tele o lenei tau ao laʻititi. E fautuaina e faʻatau faʻataʻitaʻiga i le tulaga sili ona maualalo o le tau, talu mai latou te sili atu le faʻatautaia, faʻaitiitia le malosi ma e sili atu ona taua - faʻaitiitia le faʻaitiitia.

O le aafiaga o le vitio i luga o le faatinoga

E iai se mea e tutusa ma le faʻaogaina o le ata vitio, ae o eseesega autu o loʻo galue laʻititi e tusa ai ma isi tulaga faʻataʻatitia ma o loʻo i ai se taimi e sili atu ona faʻaauau. E ui lava i lea, e taua tele le manatuaina o le vitio e talafeagai ma le RAM, processor ma le motherboard, talu ai E lagolagoina e le motherboard se tele o le tele o vitio, taimi, ma le ituaiga.

O le maketi ua faʻaalia nei ata vitio i le tele o GDDR3, GDDR5, GDDR5X ma HBM. O le tulaga mulimuli lenei o le AMD, lea e na o le faʻaaogaina e lenei gaosiga, o meafaigaluega na faia e tusa ai ma le tulaga AMD e mafai ona i ai ni faafitauli matuia i le galulue faatasi ma vaega mai isi tagata gaosia (kata vitio, faila). I tulaga o faʻatinoga, o HBM o loʻo iai i le va o GDDR5 ma GDDR5X.

GDDR3 e faʻaaogaina i kata vitio maualalo ma se puʻe vaivai, talu mai Manaomia eletise maualuga e manaomia le faagasologa o se vaitafe tele o faamaumauga. O lenei ituaiga o manatua ei ai le taimi maualalo i le maketi - i le va o le 1600 MHz i le 2000 MHz. E le o fautuaina e faʻatau se faʻailoga faʻataʻitaʻiga o lona manatua e laʻititi ifo nai lo le 1600 MHz, talu ai i lenei tulaga e oo lava i taaloga vaivai o le a aoga tele.

O le ituaiga o manatua sili ona lauiloa o le GDDR5, lea e faʻaaogaina i le tau o tau o le tau ma e oʻo lava i nisi o faʻatupega o le paketi. O le tele o le tele o lenei ituaiga manatua e tusa o le 2000-3600 MHz. E faʻaaogaina e le aufaʻatagata taugofie se ituaiga o mafaufauga - GDDR5X, lea e maua ai le maualuga o fesoʻotaiga o fesoʻotaʻiga, faʻapea foʻi le i ai o le telefoni e oo atu i le 5000 MHz.

I le faaopoopo i le ituaiga o manatua, ia gauai atu i lona aofaiga. I le tala faʻatatau o tupe, e tusa ma le 1 GB o le vitio, i le ogatotonu ole tau o le tau, e mafai lava ona maua ni faʻataʻitaʻiga e 2 GB le manatua. I le sili atu le taugofie o kata vitio vitio ma le 6 GB manatua e mafai ona maua. O le mea e lelei ai, mo le masani ai o le tele o taaloga i ona po nei, o tagata teuteu faʻataʻitaʻiga ma le 2 GB o le ata vitio e lava. Ae afai e te manaʻomia se komepiuta taʻavale e mafai ona tosoina ni gaioiga manuia ma i le 2-3 tausaga, ona faʻatauina lea o le ata vitio ma le sili ona manatua. E le gata i lea, aua nei galo e sili ona lelei le tuʻufaʻatasia o le ituaiga GDDR5 ma ona suiga, i lenei tulaga e le tatau ona e tuliloaina ni voluma tetele. E sili atu le faʻatau o se kata e 2 GB GDDR5 nai lo le 4 GB GDDR3.

Faʻalogo foʻi i le lautele o le pasi o faʻamaumauga. E le tatau ona itiiti ifo i le 128 bits, a leai, o le a leai sou lelei i le toetoe o polokalama uma. O le lautele o le pasi lelei e eseese i le va o le 128-384 pauna.

Malosiaga Faʻataʻitaʻi Faʻataʻitaʻi Faʻataʻitaʻi

O nisi o katisi ma le mana e le mafai ona lagolago i le mana manaʻomia ma / poʻo le leai o ni fesoʻotaʻiga faapitoa mo le puleaina o le pepa vitio mamafa, ia e teu i lou mafaufau. Afai e le fetaui le fetuunai ata ona o le tele o le eletise eletise, ona mafai lea ona e faʻapipiʻi (pe afai e talafeagai isi tulaga), ae o le ae le maua le maualuga.

O le faʻaaogaina o kata vitio o vasega eseese e pei ona taua i lalo:

  • Uluaʻi vasega - e le silia le 70 watts. O se kata o lenei vasega o le a galue e aunoa ma se faʻafitauli i soo se faʻaipoʻa tina ma le eletise;
  • O le vasega ogatotonu - i le va o le 70-150 watts. E le o vaega uma e talafeagai mo lenei mea;
  • Kata o le maualuga-i le itulagi mai le 150 i le 300 watts. I lenei tulaga, o le ae manaʻomia se masini faʻapitoa faapitoa ma le motherboard, lea e faʻafetaui i manaoga o masini taʻavale.

Ata tioata vitio

Afai e amata ona faʻaalu le sosoʻo ata, ona mafai ai lea, e pei o le gaioiga, e le gata ina faʻaaogaina, ae faʻaleagaina foi le amio saʻo o le tinaboard, lea o le a mulimuli ane oʻo atu ai i se faʻaoga matuia. O le mea lea, o kata vitio e maua ai le fale malulu, o loʻo vaevaeina foi i ni ituaiga:

  • Faʻasalaga - i lenei tulaga, pe leai se mea e faʻapipiʻiina i le kata mo le faʻamafanafanaina, pe na o se radiator e auai i le faagasologa, lea e le sili atu ona lelei. O lea ituaiga mea e fai ma tulafono e le maua ai le maualuga o le faatinoga, o le mea lea e manaʻomia ai le sili atu le maluluina e aunoa ma le;
  • Gaioiga - o loʻo i ai nei se mea e faʻamalieina atoa - faʻatasi ai ma se vaʻaia, o se meaola ma o nisi taimi faʻatasi ai ma paipa paʻu kesi. E mafai ona faʻaaoga i soo se ituaiga kata vitio. O se tasi o filifiliga lelei sili ona lelei;
  • Turbine - i le tele o auala e talitutusa ma le gaioiga galue. A sili atu le tele o mataupu i luga o le kata, o loʻo i ai se vavalaʻau faapitoa e toso i luga le ea i le maualuga ma faʻamalosiina e ala i se uila ma faʻapitoa faapitoa. Ona o lona telē e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o kata tetele ma mamana.

Faʻalogo lelei i le a le mea e faia e le tagata o loʻo i ai ma le puipui radiator. Afai o avega mamafa o loʻo tuʻuina i luga o le kata, e sili atu le tuʻuina atu o faʻataʻitaʻiga faʻasalalau faʻasalalau ma mafaufau i le filifiliga i alumini. Le susulu sili - o paʻu uʻamea poʻo uʻamea. E le gata i lea, mo kata feʻaveaʻi "vevela", o tagata paʻi faʻamaʻi, nai lo le palasitini, e sili ona talafeagai. latou mafai ona liusuavai.

Faʻasologa o kata vitio

Afai o ia oe se tina laitiiti ma / pe taugofie lau motherboard, ona e taumafai lea e filifili ni mea teuteu ata tetele, talu mai lapoa tele e mafai ona punou se tina moli vaivai pe faigofie foi ona le fetaui i ai pe afai e laʻititi tele.

Faʻasesega tuʻufaʻatasia, pei o lea, leai. O nisi kata e mafai ona laiti, ae o nei tulaga e masani lava e le lelei tele, e aunoa ma se faʻaogaina o le tino, pe faʻatasi foi ma se tamaʻi moli. O fuainumera saʻo e sili atu le faʻamaoti i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa poʻo le faleoloa pe'ā faʻatau.

O le lautele o le kata vitio e mafai ona faalagolago i luga o numera o fesoʻotaʻiga luga. I kopi taugofie e masani ona tasi le laina o fesoʻotaʻiga (2 vaega i le laina).

Video Card Connectors

O le lisi o galuega faatino fafo e aofia ai:

  • DVI - faatasi ai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi atu i siaki faʻaonaponei, o lea o loʻo i ai lenei fesoʻotaʻi i le toetoe lava o kata vitio uma. Ua vaevaeina i ni vaega se lua - DVI-D ma le DVI-I. I le tulaga muamua, e na o se fesoʻotaiga numera, i le lona lua o loʻo i ai foi se faailo analog;
  • HDMI - e mafai ona faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi televise i le komepiuta. O lenei fesoʻotaʻiga e naʻo luga o kata o le tau ogatotonu ma maualuga;
  • VGA - manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi le tele o siaki ma tagata fai ata;
  • Faʻaaliga - e na o se numera itiiti o ata kata vitio, faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi ai se lisi laiti o siaki faapitoa.

Ia mautinoa foi ia gauai atu i le auai o se fesootaiga faapitoa mo le faaopoopoina o malosiaga i luga o kata vitio eletise (e le o se mea talafeagai mo faataitaiga mo "masini ofisa" ma nofoaga autu). E vaevaeina i le 6 ma le 8-pin. Ina ia lelei le galuega, e tatau ona lagolago e lou faletua ma le eletise malosiaga nei fesoʻotaʻiga ma a latou numera o fesoʻotaʻiga.

Tele pepa fesoasoani vitiō

O kata tina o laʻititi ma tele lapoa e tele avanoa mo le faʻaogaina o kata vitio. E masani lava o le numera e le sili atu i le 4 fasi vaega, ae i totonu o komepiuta faʻapitoa e ono i ai sina mea itiiti. I le faaopoopo atu i le maua o ni fesoʻotaʻiga saoloto, e taua le faʻamautinoa e mafai ona galulue faatasi kata vitio ma isi. Ina ia faia lenei mea, mafaufau i nai tulafono:

  • E tatau i le motherboard ona lagolagoina le tele o kata vitio i le taimi. O nisi taimi e tupu ai le fesoʻotaʻiga talafeagai, ae o le motherboard e lagolagoina le galuega a na o le tasi le paʻifaga fetuʻunaʻi, ae o le "faʻaopoopoga" le fesoʻotaʻiga e faʻaaogaina ai se gaioiga faʻapitoa;
  • O kata vitio uma e tatau ona faia e tusa ai ma faʻamaumauga e tasi - NVIDIA poʻo AMD. A le o lea, o le a le mafai ona latou fegalegaleai ma isi ma o le a feeseeseai, lea e mafai foi ona taitai atu ai i se faiga e paʻu ai;
  • I luga o kata fai ata, e tatau foi ona i ai ni fesoʻotaʻiga faapitoa mo le fesoʻotaʻi atu i isi mea faʻapipiʻi ma i latou, a leai o le a le lelei lau galuega. Afai e na o le tasi lava le fesoʻotaʻiga i luga o kata, e naʻo le tasi le faila e mafai ona fesoʻotaʻi, pe afai e lua ni meafaigaluega, ona oʻo lea i le numera aupito maualuga o kata vitio faaopoopo i le 3, faʻatasi ai ma le autu.

O loʻo i ai se isi tulafono taua e faatatau i le laupapa - e tatau ona i ai le lagolago mo se tasi o tekonolosi fusifusia pepa pepa - SLI poʻo CrossFire. Muamua o le faʻamalosia o le NVIDIA, o lona lua o le AMD. I le avea ai ma tulafono, i luga o le tele o masi, aemaise lava le paketi ma le ogatotonu o le paketi, o loʻo i ai le lagolago mo naʻo le tasi. O le mea lea, afai ei ai sau faʻapipiʻi NVIDIA, ma e te manaʻo e faʻatau se isi kata mai le gaosiga e tasi, ae o le motherboard na te lagolagoina le tekinolosi fesoʻotaʻiga AMD, e tatau ona sui le pepa faʻailoga autu ma se analog mai AMD ma faʻatau se isi mea mai le mea e tasi.

E le afaina po o fea le tekonolosi a tinaboard e tuʻuina atu e le tinaboard - o se kata vitio mai soo se gaosioloa o le a lelei (pe afai o loʻo ogatasi pea ma le gaioiga tutotonu), ae afai e te manaʻo e faʻapipiʻi ni kata se lua, atonu o iai ni faʻafitauli i lenei taimi.

Seʻio tatou mafaufau i le lelei o nisi kata vitio o loʻo galulue faʻatasi:

  • Faʻateleina le faʻatupulaia;
  • O nisi taimi e sili atu ona lelei le faʻatau o se kata vitio faaopoopo (e tusa ai ma le fua faʻatatau o le tau) nai lo le tuʻuina atu o se mea fou, sili atu le mamana;
  • Afai e le manuia se tasi o kata, o le a tumau pea le faʻatinoga o le komepiuta ma o le a mafai ona toso ni taaloga mamafa, e ui lava ile tulaga maualalo.

E i ai foʻi faʻafitauli:

  • Faʻasalaga mataupu. O nisi taimi, pe a faʻapipiʻi ni kata vitiō se lua, o le a sili atu le leaga o le faatinoga;
  • Mo le faʻamausali, e te manaʻomia se mana malosi malosi ma lelei le mafanafana, aua puleaina o le eletise ma le vevela o le tele o kata vitio ua faʻapipiʻi lata ane e faʻatupulaʻia tele;
  • E mafai ona latou maua le pisa tele mo mafuaʻaga mai le pito i luma.

A e faʻatau se ata vitio, ia mautinoa e faʻatusatusa uiga uma o le laupapa, komipiuta ma le PPU ma fautuaga mo lenei ata. E le gata i lea, ia faʻamautinoa e faʻatau faʻataʻitaʻiga pe o fea e tuʻuina atu ai le faʻamaoniga sili, talu mai lena taimi O lenei vaega o le komepiuta e tuʻuina atu i avega mamafa ma e mafai ona toilalo i soo se taimi. O le vaitaimi o le tusi poloaiga e eseese mai le 12-24 masina, ae sili atu.