Faʻafefea ona siaki le saoasaoa o SSD

Afai, a maeʻa le faʻatauina o se taʻavale malo, e te fia iloa le vave ona vave, e mafai ona e faia i polokalama faigofie faigofie e mafai ai ona e siaki le saoasaoa o se drive SSD. O lenei tusiga e faatatau i mea aoga mo le siakiina o le saoasaoa o SSDs, pe o le a le uiga o numera numera i fua o suʻega ma faʻamatalaga faaopoopo e ono aoga.

E ui i le mea moni o loʻo i ai polokalame eseese mo le iloiloina o le faʻatinoga o le masini, i le tele o taimi pe a oʻo mai i le saoasaoa SSD, muamua lava latou te faʻaaogaina CrystalDiskMark, o se faʻaoga saoloto, faigofie ma faigofie i le gagana Rusia. O le mea lea, muamua lava o le a ou taulai atu i lenei meafaigaluega mo le fuaina o le saoasaoa o le tusitusi / faitau, ona ou paʻi atu lea i isi avanoa avanoa. E mafai foi ona aoga: O fea SSD e sili atu - MLC, TLC poʻo QLC, Faʻatulaga se SSD mo le Windows 10, Checking SSDs mo faʻamaoni.

  • Iloilo le saoasaoa o SSD i CrystalDiskMark
    • Polokalame polokalame
    • Tests ma suʻesuʻega vave
    • Download CrystalDiskMark, polokalama faʻatulagaina
  • Isi SSD Speed ​​Assessment Software

Iloilo le saoasaoa o le SSD drive i CrystalDiskMark

E masani lava, pe ae oʻo i se toe iloiloga o se SSD, o se faʻamalamalamaga mai CrystalDiskMark o loʻo faʻaalia i le faʻamatalaga e uiga i lona saoasaoa - e ui i lona faigofie, o lenei faʻaaogaina saoloto o se ituaiga "tulaga" mo ia suʻega. I le tele o tulaga (aofia ai i iloiloga faʻamalosia) o le suʻega o le suʻega i le CDM e pei:

  1. Faʻasolo le aoga, filifili le 'avega ina ia tofotofoina i le pito i luga taumatau. Aʻo leʻi faia le laasaga lona lua, e manaʻomia le tapunia o polokalama uma e mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina ma le avanoa i faʻamatalaga.
  2. Oomi i luga le "All" button e taʻe uma ai suʻega. Afai e talafeagai le siakiina o le faatinoga o le masini i nisi o tusi faitau-tusitusi, ua lava lea e taomi ai le lanu meamata lanu meamata (o le a faamatalaina o latou tulaga mulimuli ane).
  3. Faʻatali mo le iʻuga o le suʻega ma maua mai iʻuga o le iloiloga o le vave SSD mo galuega eseese

Mo se suʻega masani, o isi faʻasologa o suʻega e masani lava e le suia. Ae ui i lea, atonu e aoga le iloa o le a le mea e mafai ona faʻatulagaina i le polokalama, ma pe o le a tonu le numera numera o lona uiga i le saoasaoa o siaki siaki.

Faʻasologa

I totonu o le tioata autu o CrystalDiskMark, e mafai ona e faʻatulagaina (pe afai o oe o se tagata fou, atonu e te le manaʻomia le suia o se mea):

  • Le numera o siaki (o le taunuuga e faʻatatau). E leai se totogi - 5. O nisi taimi, e vave faʻavave le suʻega e faʻaititia i le 3.
  • Le tele o le faila o le a faia ai faʻatinoga i le taimi o le suʻega (e ala i le lē mafai - 1 GB). O le polokalame o loo faailoa mai ai le 1GiB, ae le o le 1Gb, talu ai o loo tatou talanoa e uiga i gigabytes i le numera numera numera (1024 MB), ae le o le numera masani (1000 MB).
  • E pei ona uma ona faʻamatala, e mafai ona e filifili po o le fea o mata faapitoa o le a siakiina. E le tatau ona avea ma SSD, i le polokalama e tasi e mafai ona e iloa le saoasaoa o se ave taavale afi, kata cardina po o se kesi faifai pea. O le suʻega o le suʻega i le faʻamalamalamaga i lalo sa maua mo se disasua RAM.

I le vaega o le "Seti" menu e mafai ona e suia ai isi faʻaopoopoga, ae, toe: O le a ou tuua e pei ona i ai, ma o le a sili atu foi ona faigofie le faatusatusaina o lau saoasaoa o le saoasaoa faatasi ai ma taunuuga o isi suega, talu ai latou te faʻaaoga ia taʻavale le talafeagai.

Taunuʻu o taunuʻuga o le faʻatusatusa vave

Mo suʻega taʻitasi e faia, CrystalDiskMark faʻaalia ai faʻamatalaga uma i megabytes mo le lua ma i faʻatonuga i le lua (IOPS). Ina ia maua le numera lona lua, taofi le pointer pointer i luga o le iuga o soʻo se tasi o suʻega, o IOPS faʻamaumauga o le a aliali mai i se osofaʻi pop-up.

I le le mafai, o le lomiga aupito lata mai o le polokalama (muamua sa i ai se isi seti) e faia suega nei:

  • Seq Q32T1 - Faʻasalalauga tusitusi / faitau faʻatasi ma se sailiga fesili loloto o le siʻomaga o le 32 (Q), i le 1 (T) vaitafe. I lenei suega, o le saoasaoa e masani lava o le maualuga, talu ona tusia le faila i le vaega sosoo vavae o laina laina. O lenei taunuuga e le o atagia atoa ai le saoasaoa moni o le SSD pe a faʻaaoga i tulaga moni, ae masani lava ona faʻatusatusaina.
  • 4KiB Q8T8 - Faʻasologa tusitusi / faitau i vaega faʻapitoa o le 4 Kb, 8 - talosaga ole laupepa, 8 vaitafe.
  • Ole suega lona tolu ma le 4 e tutusa ma le muamua, ae o se numera ese o filo ma le loloto ole laina talosaga.

Ulugausiga o sailiga fesili - le numera o talosaga faitau-tusiga lea e auina atu i le taimi e tasi i le pule o le taavale; vaitafe i lenei tulaga (e le o ni lomiga muamua o le polokalama) - le numera o faila e tusi ai vaitafe na amataina e le polokalama. O le tele o mea i totonu o suʻega e 3 mulimuli na mafai ai ona tatou iloiloina pe faapefea ona "faʻafefe" e le faila puʻe le faitau ma le tusiaina o faʻamaumauga i tulaga eseese ma pulea le tufatufaina o punaoa, e le na o lona saoasaoa i le MB / sec, ae o le IOPS foi, lea e taua tele iinei. i le parakalafa.

E masani lava, o taunuuga e mafai ona suia ma le maitauina pe a faʻaleleia le firmware SSD. E tatau foi ona manatua i le i ai o ia suega, e le gata o lo o utaina le disk, ae o le PPU, o lona uiga. e mafai ona faalagolago i luga ona uiga. E sili atu le maualuga, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e mauaina ni auiliiliga auiliili o le faia o masini i luga o le loloto o le laupepa talosaga i luga o le Initaneti.

Download CrystalDiskMark ma faʻalauiloa faʻamatalaga

E mafai ona e sii mai le lomiga lata mai o CrystalDiskMark mai le ofisa aloaia //crystalmark.info/en/software/crystaldiskmark/ (E fetaui ma le Windows 10, 8.1, Windows 7 ma le XP. O le polokalama e iai le Rusia e tusa lava pe oi ai le site i le Igilisi). I luga o le itulau, o le avanoa e avanoa uma e avea o se faʻapipiʻi ma o se zip archive, lea e le manaʻomia ai le faʻatutuina i luga o se komepiuta.

Manatua pe a faʻaaogaina le telefoni feaveaʻi, e mafai ona fai se pusa ma le faʻaaliga o le atigilisi. Afai e te mauaina, tatala ia meatotino mai le CrystalDiskMark, siaki le pusa o le "Tatala" i luga o le "General" tab, faʻaaoga tulaga ma na ona togiina le archive. O le auala lona lua o le faʻatautaia lea o le file FixUI.bat mai le faila faatasi ai ma le fale teu.

Isi Polokalame Iloiloga a le SSD

CrystalDiskMark e le na o le pau lea o le aoga e mafai ai ona e sailia le saoasaoa o SSD i tulaga eseese. O loʻo i ai isi meafaigaluega faʻavaitaimi saoloto:

  • HD Tune ma le AS SSD Benchmark e ono avea ma polokalame sili ona lauiloa a SSD e siaki ai. Faʻaaofia i le auala e faʻataʻitaʻi ai iloiloga i le notebookcheck.net faʻaopoopo i le CDM. Nofoaga tuai: //www.hdtune.com/download.html (o le 'upega tafaʻilagi e maua o se faʻataʻitaʻiga ma Pro o le polokalama) ma le http://www.alex-is.de/, i le faasologa.
  • DiskSpd o se laina aoga laina mo le iloiloga o le faʻatinoina o le taavale. O le mea moni, o le faavae o CrystalDiskMark. O faʻamatalaga ma faʻalauiloa e maua i luga o Microsoft TechNet - //aka.ms/diskspd
  • PassMark o se polokalama mo le suʻeina o le faatinoga o vaega eseese komipiuta, e aofia ai faʻamatalaga. Taoloto mo le 30 aso. Faʻatagaina oe e faʻatusatusa le taunuʻuga ma isi SSDs, faʻapea foʻi le saoasaoa o lau taavale pe a faatusatusa i le mea lava e tasi, suʻeina e isi tagata faʻaoga. O suʻega i se masani masani e mafai ona amata mai i le lisi o le Advanced - Disk - Drive Performance program.
  • O le Faʻamaumauga a le Faʻatonu o se faʻaaogaina saoloto lea e vave ona suʻeina vaega eseese o komepiuta ma faʻaalia iuga i luga o se itulau web, e aofia ai faʻamaoniga o le saoasaoa o SSD ua faʻapipiʻiina ma o latou faʻatusatusaga ma iuga o suʻega a isi tagata faʻaoga.
  • O faʻaaogaina o nisi o SSD o loʻo aofia ai foi meafaigaluega o suʻega o faʻatinoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Samsung Magician e mafai ona e mauaina i totonu o le Vaega o Galuega Benchmark. I totonu o lenei suʻega, o le faasologa o le faitau ma tusitusi e tutusa le tutusa ma mea na maua i CrystalDiskMark.

I le faaiuga, ou te maitauina pe a faʻaaogaina le SSD ma faʻamalosia le "faʻavavevave" e pei o le Rapid Mode, e te le maua ai se taunuuga faʻamoemoe i le suʻega, talu ai ona amata ona faia e tekinolosi faʻaaogaina le mea - o se natia i le RAM (lea e mafai ona sili atu nai lo aofaiga o faʻamatalaga faʻaaogaina mo suʻega) ma isi. O le mea lea, pe a siaki ou te fautuaina e faʻamaʻaina.