Aveese tulaga le aoga i Microsoft Excel

E toatele tagata o le Excel e le o vaʻaia le eseesega i le va o manatu o le "faʻapipiʻiina" ma le "ituaiga faʻamatalaga". O le mea moni, o nei mea e mamao mai manatu tutusa, e ui lava, ioe, latou te fesootai. Sei o tatou iloa po o le a le ituaiga o faʻamaumauga, o le a le vaevaega ua vaevaeina i latou, ma le auala e mafai ai ona e galulue ma i latou.

Faʻamaumauga o ituaiga faʻamatalaga

O le ituaiga faʻamatalaga o se uiga o le faʻamatalaga o loʻo teuina i le pepa. Faʻavae i luga o lenei uiga, o le polokalame e fuafua pe faapefea ona faʻavae se tau.

E vaevaeina faʻamaumauga o faʻamatalaga i ni vaega tetele se lua: faʻailoga ma fua faʻatatau. O le eseesega i le va o le lua, o le fua faʻatatau e faʻamaonia le taua i le sela, lea e mafai ona fesuisuiaʻi e faʻalagolago i le auala e suia ai finauga i isi siama. O taofiofi o tulaga tumau ia e le suia.

I le isi itu, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se lima:

  • Tusitusiga;
  • Faʻamaumauga numera;
  • Aso ma le taimi;
  • Faʻamatalaga faʻamatalaga;
  • Tulaga le lelei.

Saili pe o le a le uiga o nei ituaiga faʻamaumauga i faʻamatalaga sili atu.

Lesona: Auala e suia ai le telefoni i Excel

Faʻamaumauga tau

O le ituaiga o tusitusiga e aofia ai faʻamaumauga amio ma e le o taʻua Excel e avea o se mea o numera numera. O lenei faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, ae le mo le polokalama. O le anotusi e mafai ona i ai soʻo se tagata, e aofia ai fuainumera, pe'āfai e faʻasalalau lelei. I le DAX, o lenei ituaiga o faʻamatalaga e faatatau i tulaga taua o le maʻa. O le maualuga pito i luga o tusitusiga e 268435456 mataitusi i totonu o le tasi cell.

Ina ia faʻaalia se faʻamatalaga o tagata, filifili le sela o se tusitusiga poʻo se tulaga taatele o le a teuina, ma faʻapipiʻi le tusiga mai le komepiuta. Afai o le umi o le faʻamatalaga o upu e sili atu i tala o ata o le suauʻu, ona sili atu lea i luga o isi, e ui lava e teuina faaletino i totonu o le masini muamua.

Faʻamaumauga numera

Mo faʻatatauga saʻo e faʻaaoga ai faʻamatalaga numera. Faʻatasi ma i latou e mafai e Excel ona faia ni gaioiga eseese o mea tau matematika (faʻaopoopoga, vaevaega, faʻaopoopoga, vaevaega, faʻasalalauga, faʻaaogaina o aʻa, ma isi). O lenei ituaiga o faʻamatalaga ua faʻamoemoeina mo na o numera tusi, ae mafai foi ona aofia ai faʻamaumauga o ausilali (%, $, ma isi). I le fesoʻotaʻi atu i ai e mafai ona e faʻaaogaina le tele o ituaiga o faatulagaga:

  • Ioe numera;
  • Tului o tului;
  • Tupe;
  • Tupe;
  • Faʻasologa;
  • Faʻaauau.

E le gata i lea, o Excel o loʻo i ai le malosi e vaevae numera i totonu o numera, ma fuafua le numera o numera pe a maeʻa le numera (i vaega numera).

O faʻamatalaga numera e tusia i le auala tutusa e pei o faʻamaumauga o upu na matou talanoaina e uiga i luga.

Aso ma le taimi

O le isi ituaiga o faʻamatalaga o le taimi ma le faʻasologa o aso. O le tulaga tonu lava lenei pe a tutusa ia ituaiga faʻamaumauga ma faatulagaga. O loʻo faʻaalia i le mea moni e mafai ona faʻaaogaina e faʻaalia i luga o se laupepa ma faia faʻataʻitaʻiga ma aso ma taimi. E maitauina lava, i taimi o faʻatulagaga, o lenei ituaiga faʻamatalaga e ave ai le aso ile iunite. Ma o lenei mea e le gata naʻo aso, ae o le taimi foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, 12:30 e iloiloina e le polokalame e pei o le 0.52083 aso, ma na o le taimi lava e faʻaalia ai i totonu o se telefoni i se foliga e masani ai le tagata faʻaaogaina.

E tele ituaiga taimi faatulagaina:

  • h: mm: ss;
  • h: mm;
  • h: mm: ss AM / PM;
  • h: mm AM / PM, ma isi.

O le tulaga e tutusa ma aso:

  • TALAFAASOLOPITO;
  • DD.MMM
  • MMM.GG ma isi.

E i ai foi tuʻufaʻatasia aso ma taimi faatulagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, DD: MM: TAIMI H: mm.

E tatau foi ona e mafaufau o le polokalama e faʻaalia e na o tau amata mai le 01/01/1900.

Lesona: Faʻafefea ona liua itula i minute i Excel

Faʻamaumauga saʻo

E manaia tele le ituaiga o faʻamatalaga talafeagai. E naʻo le lua mea e faʻaaogaina: "TATALO" ma "SESE". Afai e te faʻateleina, o lona uiga "ua oʻo mai le mea na tupu" ma "o le mea na tupu na leʻi oʻo mai." Galuega tauave, faʻasologa o mea i totonu o sela e aofia ai faʻamatalaga saʻo, ia mautinoa faʻamaonia.

Tulaga le lelei

O le eseesega o le faʻamaumauga o faʻamaumauga sese. I le tele o tulaga, e aliali mai pe a faia se taotoga le saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o na gaoioiga le saʻo e aofia ai le vaevaeina e zero poʻo le faʻaofiina o se galuega e aunoa ma le mulimuli i lona faʻailoga. Faʻatasi ai ma mea sese o tulaga nei:

  • #VALUE! - faʻaaogaina le ituaiga sese o finauga mo le galuega;
  • # LEL / O! - vaevaega e 0;
  • # NUMBER! - faʻamaumauga numera sese;
  • # N / A - leai se tau na ulufale mai;
  • # NAME? - igoa sese i le faiga;
  • # NULL! - faʻamatalaga le saʻo o tuatusi avanoa;
  • # LINK! - e tupu pe a faʻaumatia siama i le faʻasologa o le fomu na taʻua muamua.

Faatulagaga

O se vaega tele o faʻamaumauga o faʻamaumauga o fua faʻatatau. E le pei o mau, latou te masani ai, e le o vaaia i totonu o sela, ae na o le taunuʻuga o le taunuʻuga, lea e mafai ona fesuisuiaʻi, e fuafua i suiga o finauga. Aemaise lava, o fua faʻatatau o loʻo faʻaaogaina mo numera eseese o le matematika. O le fua lava ia lava ia e mafai ona vaaia i totonu o le faʻailoga paʻu, faʻapipiʻiina le sela o loʻo i ai.

O se mea e manaʻomia muamua mo le polokalame e iloa ai se faʻaaliga o se faʻataʻitaʻiga o le i ai o se faʻailoga i luma o le polokalama (=).

O fua faʻatatau e ono aofia ai faʻamaumauga i isi siama, ae e le o se mea e manaʻomia muamua.

O le tuʻueseese faʻatusa o galuega. O nei mea masani o loʻo i ai se faʻavae o finauga ma faʻatautaia e tusa ai ma se algorithm patino. O galuega e mafai ona ulu faʻatasi i totonu o se sela e ala i le muaʻi faʻapipiʻi "="pe e mafai ona e faʻaaogaina se atigi kalafi faapitoa mo lenei faʻamoemoe. Wizard Function, lea o loʻo i ai le lisi atoa o tagata o loʻo maua i le polokalame, vaevaeina i ni vaega.

Faatasi ai ma le fesoasoani a Pule sili E mafai ona e faia le fesuiaiga i le faitioga o faʻamatalaga a se tagata faʻapitoa. Faʻamaumauga poʻo fesoʻotaʻiga i sulu o loʻo i ai nei faʻamatalaga o loʻo i totonu o ona fanua. A maeʻa le kilikiina o le ki "Lelei" o loʻo faʻatinoina le faʻatonuga.

Lesona: Galulue faʻatasi ma fua faʻatatau i Excel

Lesona: Excel Function Wizard

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i Excel e lua vaega autū o faʻamatalaga faʻamaumauga: mau ma fua. O i latou, i le isi itu, ua vaevaeina i le tele o isi meaola. O faʻamaumauga taʻitasi e iai ona lava meatotino, e tusa ai ma le polokalama e faʻaaogaina ai. Faʻataʻitaʻiina le mafai gafatia e iloa ma galue saʻo i ituaiga eseese o faʻamatalaga, o le galuega muamua lea a soo se tagata faʻaaoga e fia iloa pe faapefea ona faʻaaoga lelei le Excel i lona faʻamoemoega.