Faʻafefea ona suia le tusi avega i le Windows 7, 8 ma le Windows XP

O le mea moni, ou te le iloa moni pe aisea e ono talafeagai ai le suia o le avega i le Windows, sei vagana ai na mataupu pe afai e le amataina se polokalama ona o le i ai o auala tuusaʻo i faila amata.

Ae ui i lea, afai e te faia oe, ona sui lea o le mataitusi o le disk pe, ae o le puʻepuʻe puʻepuʻe, o le USB flash drive poʻo soʻo se isi lava taavale e lima minute. Lalo o se faʻamatalaga auiliili.

Suʻe se tusi taʻavale poʻo le moliuila taavale i le Pulega o Vaʻaia Windows

E le afaina po o le fea ituaiga polokalama o loʻo e faʻaogaina: o le tusi lesona e talafeagai mo XP ma le Windows 7 - 8.1. O le mea muamua lava e fai o le taufetuli lea o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le pulou o aofia i le OS mo lenei:

  • Faasolo i luga o le Windows (ma le logo) + R i luga o le komepiuta, o le "Run" window o le a aliali mai. E mafai ona e kiliki i le Amata ma filifili le "Faiga" pe a maua i le lisi.
  • Ulufale i le poloaiga diskmgmt.msc ma lolomi Ulufale.

O le iʻuga, o le a amataina le puleaina o le disk ma ina ia suia le mataitusi o soʻo se masini teu oloa, e tumau pea e fai ai nai kiliki. I lenei faʻataʻitaʻiga, o le a ou suia le mataʻitusi o le afi moli mai le D: i le Z:.

O le mea lenei e tatau ona e faia e suia ai le tusi avega:

  • Kiliki i luga o le puʻe manaʻomia poʻo le vaeluagaina i le kulimi taumatau, filifili "Suʻe le ave taavale poʻo le auala vaʻa".
  • I le "Suiga o tusi avetaʻavale po o ala" faʻamatalaga e faʻaalia, kiliki le "Suiga" button.
  • Faʻamatala le tusi manaʻomia A-Z ma kiliki le OK.

O se lapataiga o le a aliali mai o nisi polokalame e faʻaaogaina ai lenei tusi taʻavale e ono le toe faigaluega. O le a le uiga o lenei mea? O lona uiga, pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, ua e faʻapipiʻi polokalame i le D: tietiega, ma ua suia nei lana tusi i le Z :, ona latou le toe tamoe ai lea, aua o latou tulaga o le a tusia ai o faamaumauga talafeagai o loʻo teuina i le D:. Afai e lelei mea uma ma e te iloa mea o loʻo e faia - faʻamaonia le suiga o le tusi.

Avea le tusi faʻasolo

Ua maeʻa lenei mea uma. E faigofie, e pei ona ou fai atu.