Error 0x000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL i Windows

O se tasi o fesuiaiga masani o lauulu lanumoana o le oti (BSoD) o le sese 0x000000d1, lea e tupu i tagata e faaaogaina le Windows 10, 8, Windows 7 ma le XP. I totonu o le Windows 10 ma le 8, o le lanu lanumoana e foliga laitiiti lava - e leai se faʻailoga sese, na o le DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ma faʻamatalaga e uiga i le faila na mafua ai. O le mea sese lava ia e fai mai o soʻo se avetaʻavale o le komepiuta na liliu atu i se itulau e le o iai se mafaufauga, lea na mafua ai se faʻalavelave.

I faʻamatalaga o loʻo i lalo, o loʻo iai auala e faʻaleleia ai le screen STOP 0x000000D1, faʻamalamalamaina se avetaʻavale faafitauli poʻo isi mafuaʻaga e mafua ai se mea sese, ma toe faafoi atu le Windows i le masani. I le vaega muamua, o le talanoaga o le a taulimaina le Windows 10 - 7, i le fofo lua mo le XP (ae o metotia mai le vaega muamua o le tusiga e talafeagai foi mo XP). O le vaega mulimuli o loʻo lisiina ai nisi, o nisi taimi e mafua ai mafuaʻaga o lenei mea sese i totonu o faiga faʻaoga.

Faʻafefea ona faaleleia le lanu lanumoana 0x000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL i Windows 10, 8 ma le Windows 7

Muamua, e uiga i fesuiaiga sili ona faigofie ma sili ona taatele o le 0x000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL i le Windows 10, 8 ma le 7 e le manaʻomia ai le iloiloga ma le suʻesuʻeina o le mafuaaga.

Afai, pe a aliali mai se mea sese i luga o se lanu lanumoana, e te vaʻai i le igoa o soʻo se faila i le faʻaopoopoga .sys, o lenei faila avetaavale na mafua ai le mea sese. Ma o le tele o taimi nei o avetaavale nei:

  • nv1ddmkm.sys, nvlddmkm.sys (ma isi faila o igoa e amata ile nv) - NVIDIA video card failure failure. O le fofo o le aveese atoa lea o avetaavale kata o vitio, faʻapipiʻi le ofisa aloaia mai le upega tafaʻilagi a le NVIDIA mo lau faʻataʻitaʻiga. I nisi tulaga (mo ponapoti feaveai) e foia le faafitauli e ala i le faʻapipiʻiina o avetaavale aloaia mai le nofoaga o le komepiuta komepiuta.
  • atikmdag.sys (ma isi e amatalia i le) - AMD faʻatalama taʻavale avetaʻavale (ATI). O le fofo o le aveeseina atoa lea o avetaavale uma o le vitio (silasila i le fesoʻotaʻiga i luga), faʻapipiʻi mea aloaia mo lau faʻataʻitaʻiga.
  • rt86winsys, rt64win7.sys (ma isi rt) - Na faʻaumatia taavale taʻavale Realtek Audio. O le fofo o le faʻapipiʻiina o avetaʻavale mai le upega tafaʻilagi a le gaosiga o le meli a le komepiuta poʻo le 'upega tafaʻilagi o le tusitala a lau api mo lau faʻataʻitaʻiga (ae le mai le upega tafaʻilagi a Realtek).
  • ndis.sys e fesoʻotaʻi ma le avetaʻavale o le keli kesi o le komepiuta. Taumafai foi e faʻapipiʻi avetaavale aloaia (mai le upega tafaʻilagi a le gaosi oloa o le tinaboard po o le komepiuta mo lau faʻataʻitaʻi, ae le o le "Faʻafou" i le masini masini). I lenei tulaga: o nisi taimi e tupu ai le faafitauli e tupu mai i le ndis.sys antivirus talu ai nei.

I se mea sese, i se mea sese STOP 0x000000D1 ndis.sys - i nisi o tulaga, e faʻapipiʻi se avetaʻavale kiliva fou ma se foliga lanu lanumoana e faʻaalia i taimi uma, e tatau ona e alu i se tulaga saogalemu (e aunoa ma le fesoʻotaiga) ma faia mea nei:

  1. I le masini masini, tatala ia meatotino a le mea e faʻaogaina ai fesoʻotaiga, le 'Avetaʻavale'.
  2. Kiliki "Faʻafou", filifili "Suʻe le sailiga i luga o lenei komepiuta" - "Filifili mai le lisi o avetaʻavale ua uma ona faʻatonu."
  3. O le isi faʻamalama o le a foliga mai o faʻaalia le 2 pe sili atu avetaʻavale talafeagai. Filifili se tasi oi latou, o le kamupanī e le o Microsoft, ae o le kamupanī o le mea e pulea ai fesoʻotaʻiga (Atheros, Broadcomm, etc.).

Afai e leai se lisi o lenei lisi e fetaui ma lou tulaga, ae o le faila ole igoa na mafua ai le mea sese i luga o le lanu lanumoana i le faamatalaga sese, taumafai e saili le Initaneti lea e avea le avetaavale masini ma faila ma taumafai foi e faapipii le lomiga aloaia o lenei avetaavale, pe afai ei ai sea avanoa - toe faʻasolo i le pule o le masini (pe a fai e le tupu muamua le mea sese).

Afai e le faʻaalia le faila, e mafai ona e faʻaogaina le polokalama BlueScreenView e faʻapipiʻi ai le manatuaina o le mafaufau (o le a faʻaalia igoa o faila na mafua ai le faʻalavelave), pe a mafai ona e faʻatagaina le lafoina o le mafaufau (masani ona mafai ona le mafai, pe a fai e le lelei, vaai i le auala e mafai ai faʻanatinati le fatuina o le faʻamalologa o le mafaufau pe a paʻu Windows).

Ina ia mafai ai ona laveaʻi le manatua, alu i le "Panel Control" - "System" - "Setete Setete Faʻatonu". I luga o le "Advanced" tab i le vaega o "Load and Restore", kiliki "Filifiliga" ma liliu i luga o le faamaumauina o mea na tupu i le tulaga o se faaletonu o le polokalama.

E le gata i lea: mo le Windows 7 SP1 ma mea sese na mafua mai i faila tcpip.sys, netio.sys, fwpkclnt.sys o loo i ai se tulaga aloaia faʻapitoa o loʻo maua iinei: //support.microsoft.com/ru-ru/kb/2851149 (kiliki "Faʻamau Paʻita o loʻo maua mo le download ").

Error 0x000000D1 i Windows XP

Muamua, afai i Windows XP le matala lanumoana o le oti e tupu pe a faʻafesoʻotaʻi oe i le Initaneti poʻo isi gaioiga i le fesoʻotaʻiga, ou te fautuaina le faʻapipiʻiina o le patch aloaia mai le upega tafaʻilagi a Microsoft, atonu ua uma ona fesoasoani: //support.microsoft.com/ru-ru/kb / 916595 (fuafua mo mea sese na mafua mai http.sys, ae o nisi taimi e fesoasoani i isi tulaga). Faʻamatalaga: mo nisi mafuaaga e le toe galue le tiketi i luga o lenei itulau, ua na o se faʻamatalaga o le sese.

I se tulaga faʻaeseese, e mafai ona e faʻamalamalamaina mea sese kbdclass.sys ma usbohci.sys i Windows XP - e mafai ona fesoʻotaʻi atu i masini komepiuta ma kesi ma le kusivale mai le gaosi oloa. A leai, o auala e faasaʻo ai mea sese e tutusa ma le vaega muamua.

Faamatalaga faaopoopo

O mafuaaga o le DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL sese i nisi tulaga e mafai foi ona avea ma mea nei:

  • Polokalama e faʻapipiʻi ai avetaavale masini komepiuta (pe sili atu, o nei avetaʻavale), aemaise i latou na vaʻaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, polokalame mo le faʻapipiʻiina o ata pue.
  • O nisi o antiviruses (toe, aemaise pe a faʻaaoga le laisene).
  • Firewalls, e aofia ai i latou na fausia i totonu o viruses (aemaise i mataupu o ndis.sys sese).

Ia, o isi mafuaʻaga e lua e mafua mai i nei mafuaaga o le failaina o faila faila a le Windows poo faafitauli i le RAM o se komepiuta poʻo se komepiuta. E le gata i lea, afai o le faʻafitauli e foliga mai pe a uma ona tuʻuina atu soʻo se masini, siaki pe oi ai i luga o lau komepiuta mea e toe faʻaleleia ai Windows o le a mafai ai e oe vave ona foia le faafitauli.