E faʻafefea ona fufulu le mata mai le pefu ma stains

Le aso lelei.

E tusa lava po o le a lou mama i totonu o le potu (potu) o loʻo i ai se komepiuta po o se komepiuta, i le aluga o taimi, e ufitia le pefu i le pefu ma teteʻa (mo se faʻataʻitaʻiga, pito o tamatamailima lima). O ia "palapala" e le gata ina afaina ai foliga vaaia o le mata (aemaise lava pe a uma ona tape), ae e faalavelave foi i le matamata i le ata pe a uma.

I le masani ai, o le fesili i le auala e faamama ai le mata o lenei "palapala" e matua lauiloa ma o le a ou fai atu atili - masani, e oo lava i tagata tomai masani, o loo i ai feeseeseaiga i mea e mafai ona faamamaina (ma sili atu ona le aoga). O lea la, o le a ou taumafai e faʻamaoni ...

O lona uiga e le tatau ona e fufulu le mata

1. E tele taimi e mafai ai ona e maua fautuaga mo le faamamaina o le mata ile ava malosi. Masalo o lenei manatu e le leaga, ae ua le aoga (i loʻu manatu).

O le mea moni e faʻapea o laupega faʻaonaponei e aofia ai i le faʻaaogaina (ma isi) 'ofu e "fefe" ai le ava. A faʻaaogaina pe a faʻamamaina le ava malosi, e amata ona ufiufi le paʻu i micro-cracks, ma i le aluga o taimi, e mafai ona e leiloa muamua le foliga mai o le lau (masani, o le a amata ona tuʻuina atu le "paʻepaʻe").

2. E masani lava ona mafai ona ausia fautuaga mo le faamamaina o le faamama: soda, paʻu, acetone, etc. O nei mea uma e matua le fautuaina e faʻaaoga! O le masini poʻo le suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tuʻu faʻamalosi (ma micro-scratches) ile luga, ma atonu e te le matauina i latou i le taimi lava lena. Ae o le tele o latou (tele), o le ae vave matauina le maualuga o le lau.

I se tulaga lautele, e le tatau ona e faʻaaogaina se isi auala e ese mai na fautuaga mo le faamamaina o le mata. O le tuusaunoaga, masalo, o le fasimoli pepe, lea e mafai ona faʻafefe malie le vai na faʻaaogaina mo le soloina (ae o le mea mulimuli mulimuli ane i le tusitusiga).

3. E uiga i le solo: e sili le faʻaaogaina o se solo mai tioata (mo se faʻataʻitaʻiga), poʻo le faʻatau se faʻamalo faapitoa. Afai e le o le tulaga lea, e mafai ona e aveina ni fasi ie fulufulu (tasi e tatau ona faʻaaogaina mo le fufuluina o susu, o le isi mo le matutu).

Mea uma: solo (sei vagana ai lavalava taitasi), sooga (sweaters), solosolo, ma isi. - aua le faʻaaogaina. O loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le a latou tuua ni mea maoaʻe i luga o le lau, faʻapea foʻi ma mea e leʻo ai (o nisi taimi e sili atu le leaga nai lo le efuefu!).

Ou te le fautuaina foi e faaaoga ni upega: o ni oneone oneone faigata e mafai ona ulu atu i totonu o la latou pasefika, ma pe a e fufuluina le eleele i se sipuni, o le a latou tuua ni faailoga i luga!

Faʻafefea ona faʻamamā: o ni nai faatonuga

Faʻamatalaga numera 1: o le filifiliga sili mo le faʻamamāina

Ou te manatu o le toatele o loʻo i ai se komepiuta (komepiuta) i totonu o le fale, o loʻo i ai foi se televise, se PC lona lua ma isi masini ma se pusa. O lona uiga, i lenei tulaga, e talafeagai le faʻatau o se pusa faʻapipiʻi faamama. I le avea ai ma tulafono, e aofia ai le tele o solo ma gel (spray). E faigofie ona faʻaaoga le mega, o le pefu ma stains ua aveeseina e aunoa ma se fua. Na o le pau le tupe toe faafoi o le a tatau ona e totogia se ituaiga seti, ma e toatele tagata ua le amanaiaina (I, i le mataupu faavae foi, Lalo O le a ou tuuina atu le auala saoloto ou te faaaogaina ai aʻu)

O se tasi o nei pusa faamama ma se fasi microfiber.

I luga o le afifi, i le ala, e masani lava ona tuʻuina atu faatonuga ile auala e lelei ai le mamanu ma le faasologa. O le mea lea, i totonu o le faʻavae o lenei filifiliga, sili atu, o le a ou le tautala i se mea (sili atu, o le a ou fautuaina se meafaigaluega e sili atu ona leaga / leaga :))

Filifiliga 2: o se auala saoloto e fufulu ai le mata

Mata mata: pefu, stains, villi

O lenei filifiliga e fetaui lelei i le tele o mataupu mo tagata uma (sei vagana ai i totonu o tulaga eleelea atoatoa e lelei tele le faʻaogaina o mea faʻapitoa)! Ma i tulaga o le pefu ma le teteʻa mai tamatamailima - o le auala e taulima lelei ai.

Laasaga 1

Muamua e tatau ona e kukaina ni nai mea:

  1. se pea o ie poʻo ni solo (o mea e mafai ona faʻaaoga, tuʻuina atu fautuaga i luga);
  2. se pusa vai (faʻafefe lelei le vai, pe a leai - e mafai ona faʻaaoga masani, sina susu i le fasimoli pepe).

Laasaga 2

Taofi le komepiuta ma vavae ese atoa. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le mataituina o le CRT (o nei siaki sa lauiloa i le 15 tausaga talu ai, e ui o loʻo faʻaaoga nei i se liʻo vaapiapi o galuega) - faʻatali mo le itiiti ifo ma le itula pe a uma ona taʻe.

Ou te fautuaina foi le aveeseina o mama mai tamatamailima - a le o lea, o se tasi o mea le saʻo e mafai ona faaleagaina ai le lau.

Laasaga 3

Faʻamuʻu susu i se ie (ina ia na o le susu, o lona uiga, e leai se mea e tatau ona paʻu pe taʻe mai ai, e tusa lava pe a paʻu), solo le pito o le mata. E tatau ona fufulu e aunoa ma le faʻauluina o se solo, e sili atu ona solo le tele o taimi nai lo le toe malosi i le taimi e tasi.

I le ala, gauai atu i tulimanu: e fiafia e faaputuputu le pefu ma e le foliga mai i le taimi e tasi ...

Laasaga 4

A maeʻa lena, ave se 'ie mago (afu) ma solo le eleele. I luga o le auala, i luga o le mataʻituina, o foliga o stains, pefu, ma isi mea e manino lava ona iloa. Afai oi ai nofoaga o loʻo totoe ai, o le toe fufulu ese lea o le palapala ma se mea susu ma faʻagogo.

Laasaga 5

A maeʻa maeʻa le lau, e mafai ona e toe faʻafoʻi le mataʻitusi ma fiafia i le ata susulu ma le fiafia!

O le a le mea e fai (ma le a le mea e le) o le mataʻituina na tautua mo se taimi umi

1. O le mea muamua, muamua, e tatau ona lelei ma faʻamamā le siaki. O loʻo faʻamatalaina i luga.

2. O se faafitauli e taatele: e toʻatele tagata latou te tuʻuina pepa i tua o le mata (pe i ai), lea e tapunia ai le pu. O le iʻuga, e faʻafeololo le faʻavelaina (aemaise i le vevela vevela o le tau). O lenei, o le fautuaga e faigofie: leai se mea e tatau ona tapunia ai pu o le faʻaleleia ...

3. Fugalaau i luga aʻe o le mata: e na o latou lava e le afaina ai o ia, ae e manaomia ona faʻafeinu (a itiiti mai mai lea taimi i lea taimi :)). Ma o le vai, e masani lava, amata ona tafe (tafe) i lalo, tuusao i luga o le mata. O se mea tiga lenei i ofisa eseese ...

Fautuaga talafeagai: afai na tupu moni lava ma tuu se fugalaau i luga atu o le mata, ona toe faʻafoʻi lea o le mata i tua aʻo leʻi faʻafeinu, ina neʻi oʻo i le vai, e le pa'ū.

4. Leai se mea e tatau ona tuʻu ai le mataʻitū e lata ile maa poʻo faʻavevela. E le gata i lea, afai e feagai lau faamalama i le itu i saute i le itu i saute, e mafai e le mataʻitaʻitaʻi ona faʻaalu pe afai e tatau ona galue lelei i le la mo le tele o le aso.

O le faafitauli e fofoina foi: pe tuu le mataʻituina i se isi nofoaga, pe na ona tautau se pupuni.

5. Ma le mea mulimuli: taumafai e aua nei faʻafefeteina se tamatamailima (ma mea uma lava) i le mata, aemaise lava le taʻavale i luga.

O le mea lea, o le matauina o nai tulafono faigofie, o le a auauna atu ma le faamaoni lau mata i le sili atu ma le tasi le tausaga! Ma i luga o lenei mea o loʻo ia te aʻu mea uma, ata matagofie uma ma lelei. Le manuia!