Suʻe le lau i luga o le komepiuta


O le faʻaaogaga o le polokalama o se mea faʻapitoa telefoni feaveaʻi, ma i nisi o tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli. Latou te tutupu ona o feteenaiga o talosaga, mea faʻaletonu o meafaigaluega, poʻo isi mafuaaga. I lenei tusiga o le a tatou ufiufi le autu o le mea sese, ma maua le codex 0xc000000f.

Faʻasaʻoina o le sese 0xc000000f

E pei ona matou fai mai i le folasaga, e lua mafuaʻaga o le lalolagi. O se feteenaʻiga e ono tulaʻi mai ma le toilalo i le masini komepiuta, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i le vaega "uʻamea" o le PC. I le tulaga muamua, o loʻo tatou feagai ma avetaʻavale poʻo isi polokalame ua faʻapipiʻi i totonu o le faiga, ma i le tulaga lona lua, o loʻo i ai faafitauli i le aufaasālalau (disk) lea e faʻaoga ai le OS.

Filifiliga 1: BIOS

Tatou amata i le siakiina o le firmware settings o le motherboard, talu ai o lenei filifiliga e le afaina ai ni galuega faigata, ae i le taimi lava lea e mafai ai ona tatou taulimaina le faafitauli. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatou o atu i le lisi autu talafeagai. O le mea moni, o le a tatou maua se taunuuga lelei pe afai o le mafuaʻaga e mafua tonu i le BIOS.

Faitau atili: Faʻafefea ona ulufale i le BIOS i luga o le komepiuta

  1. A maeʻa ona ulufale i totonu, e tatau ona tatou gauai atu i le faʻasologa o taaʻiga (o lona uiga o le sola o disks o lo o taʻavale i le masini). I nisi tulaga, o lenei faasologa atonu e faʻalavelaveina, o le mafuaaga lea e tupu ai se mea sese. O le filifiliga e manaʻomia i le vaega "Papa" pe, o nisi taimi, i totonu "Faamuamua le Faamauina o Meafaigaluega".

  2. O iinei tatou te tuʻuina ai le 'eleʻele o le' eleʻele (lea e faʻapipiʻiina ai Windows) i le mea muamua i totonu o le tili.

    Faasaoina tulaga e ala i le uomi U10.

  3. Afai e le mafai ona maua le disasiga diski manaʻomia i le lisi o ala o faasalalauga, ona tatau lea ona e faasino i seisi vaega. I la tatou faataitaiga, ua valaauina "Vili Faigata Lelei" ma o loʻo iai i le poloka lava e tasi "Papa".

  4. O iinei e tatau ona e tuʻu i le mea muamua (1st drive) la tatou 'auʻaunaga, fai ma faʻamuamua masini.

  5. I le taimi nei, e mafai ona e faʻapipiʻiina le faasea, aua neʻi galo e teu ai suiga e ala i le uu U10.

    Vaʻai foi: Faʻatulaga le BIOS i luga o le komepiuta

Filifiliga 2: Faʻafoʻisia o Polokalama

O le toe faʻafoʻiina o Windows i le setete talu ai o le a fesoasoani pe afai e nafa le avetaavale poʻo isi masini komepiuta i luga o le komipiuta mo le mea sese. O le tele o taimi, o le a tatou iloa e uiga i lea mea i le taimi lava e maeʻa ai le faʻapipiʻi ma toe amata. I se tulaga faapena, e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega-meafaigaluega poʻo isi mea tʻatolu.

Faitau atili: Filifiliga Toe Faʻafouina Windows

Afai e le mafai ona fausiaina le polokalama, e tatau ona e faʻamalosi oe lava i se seti faʻapipiʻi ma le "Windows" faʻapipiʻi i luga o lau PC ma faia se faasologa o taualumaga e aunoa ma le amataina o le polokalama. E tele naua filifiliga ma o latou uma o loʻo faʻamatalaina i le tusiga i le fesoʻotoga i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻatonu le BIOS e tietie ese mai se taavale afi
Toe faʻafoʻiina i le Windows 7

Filifiliga 3: Lelei Ave

O gasegase tuai e tau atu i le le atoatoa, poʻo le "malepelepe" faʻatasi ai ma vaega malepe. Afai i totonu o se vaega lea o faila e manaʻomia e faʻamalosi ai le faiga, ona tupu ai lea o se mea sese. Afai ei ai se masalosaloga o se faaletonu o le vaʻavale, e tatau ona faʻamaonia i le fesoasoani a se faʻaulufaleina i totonu o Windows e le gata ina faʻamaonia ai mea sese i le faila, ae toe faʻapipiʻi foi nisi. O loʻo i ai foi se polokalama faʻapipiʻi lona tolu lea ei ai galuega tutusa.

Faitau atili: Siakiina o le disk mo mea sese i le Windows 7

Talu ai ona o le toilalo na talanoaina i le aso e mafai ona taofia ai le download, e aoga le faʻaitiitia o le metotia o le suʻeina e aunoa ma le amataina o le Windows.

  1. Matou te utaina le komepiuta mai le aufaasālalau (flash drive po o le disk) faatasi ai ma le pusa tufatufaina o Windows i luga (silasila i le tusiga i le sootaga oi luga).
  2. A maeʻa ona faʻaalia e le faʻapipiʻi le matala o le amataga, faʻafesoʻotaʻi le kulupu autu SHIFT + F10e ala i le tamoe "Poloaiga Poloaiga".

  3. Matou te faʻamalamalamaina le uila i le pusa "Windows" (polokalama)

    pala

    A maeʻa ona matou ulufale atu lea i le tusi taʻavale ma se kolone, mo se faʻataʻitaʻiga, "faatasi ai ma:" ma kiliki UI.

    dir c:

    Atonu e tatau ona e faia ni nai mataitusi, ao tuʻuina atu e le failautusi mataitusi i luga o latou lava masini.

  4. Le isi, faʻatonu le poloaiga

    chkdsk E: / F / R

    Iinei chkdsk - siaki siaki, E: - le avetaavale, lea na matou faailoaina i le parakalafa 3, / F ma / R - Taʻaloga e mafai ai ona toe faʻaleleia vaega ma faʻasaʻo nisi mea sese.

    Toto UI ma faatalitali mo le faamaeaina o le faagasologa. Faamolemole ia maitauina o le taimi o le vave e faalagolago i le tele o le disk ma lona tulaga, i nisi tulaga e ono tele ni itula.

Filifiliga 4: kopi Pirate o Windows

O faʻasalalauga e leʻi laiseneina a Windows e ono aofia ai faila faila, avetaavale, ma isi mea leaga. Afai e matauina le mea sese i le taimi lava e uma ai ona faʻapipiʻi le "Windows", e manaʻomia le faʻaaogaina o le isi, o le mea sili, o le laisene laisene.

Faaiuga

Na matou tuʻuina atu avanoa e fa mo le faʻaumatia le sese 0xc000000f. I le tele o tulaga, o loʻo taʻu mai ai ia i tatou ni faafitauli matuiā i le faʻaogaina o masini komepiuta poʻo le masini (disability). O le faia o le taualumaga mo le faasaʻoga e tatau ona iai i le faasologa lea o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga. Afai e leʻi galue fautuaga, o le mea lea, o le mea e faanoanoa ai, o le ae toe faʻaofiina le Windows, pe, i ni tulaga ogaoga, toe suia le pulou.