Faʻasaoina o lipine leo i luga o le initaneti

Tatalo o tagata PC taʻitasi e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le tasi le faafesagaʻi ma le manaʻoga e faasaʻo faila faila. Afai e manaʻomia lenei mea i se tulaga faifai pea, ma o le mea aupito sili ona taua e sili ona taua, o le fofo sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o polokalama faʻapitoa, ae afai o le galuega o se tasi taimi poʻo se mea e seasea ona tupu, e sili ona lelei le liliu i se tasi o le tele o auaunaga i le initaneti.

Galulue faʻatasi i luga o le initaneti

E i ai ni 'upega tafailagi e ofoina atu i le initaneti le faʻataʻitaʻia ma le faʻasaʻo. I le va o latou lava, e ese le eseesega o foliga vaaia, ae faʻapitoa foʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi 'auʻaunaga i luga o le initaneti e mafai ai ona e faia naʻo le teuina po o le gluing, ao isi e toetoe lava a lelei e pei o le mea e faʻaaogaina ai leo ma mea gafatia.

E i ai ni nai tusiga i la tatou 'upega tafaʻilagi i auala e galulue ai ma le leo, fatufatu, faʻamaumau ma faʻasaʻo luga o le initaneti. I lenei tusiga o le a tatou faia se malaga puupuu i luga o nei faatonuga, aoteleina i latou mo le faigofie o le teuina ma saili faamatalaga talafeagai.

Gluing audio

O le manaʻoga e faʻapipiʻi le lua pe sili atu puʻe leo i se tasi e ono tulaʻi mai mo mafuaaga eseese. O filifiliga o le fatufatuina lea o se mea faʻafefiloi poʻo se tuufaatasiga o musika atoatoa mo se mea faʻafiafiaga poʻo se toe foʻi i tua i soo se faʻalapotopotoga. E mafai ona faia lenei mea i luga o se tasi o upega tafaʻilagi, le galuega lea na matou mafaufau i ai i se mea ese.

Faitau atili: Faʻapefea ona kelu musika i luga o le initaneti

Manatua o auaunaga i le initaneti o loʻo aofia i lenei tusiga e eseese i le tele o auala. O nisi oi latou e na o le tuʻufaʻatasia o le faaiuga o le tasi pese faatasi ai ma le amataga o le isi tagata e aunoa ma se fetuutuunaiga muamua ma mulimuli ane ona pulea le faagasologa. O isi e maua ai le avanoa e faʻafefeteina ai (mixing) leo lelei, lea e mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona fatufatuina e le gata i mea faʻafefiloi, ae faʻatasi ai foi ma musika, tuufaatasia o musika ma leo poʻo vaega faʻapitoa.

Trimming ma aveese faʻamavae

E sili atu le tele o taimi, o loʻo faʻafeagai le aufaʻatasi ma le manaʻoga e vaʻai faila faila. O le taualumaga e aofia ai le le gata o le aveesea o le amataga poʻo le faaiuga o le faʻamaumauga, ae o le vavaeina foi o se vaega e le faʻamaonia, e mafai uma ona faʻamalo uma e leai se aoga ma, i se isi itu, laveaʻiina e na o le pau lea o le elemene taua. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi ua uma ona tuʻuina atu faʻamaumauga tuʻufaʻatasia mo le foia o lenei faafitauli i auala eseese.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻapipiʻi faila i luga o le initaneti
E faʻapefea ona tipiina se fasi leo i luga o le initaneti

O le tele o taimi, e manaʻomia e le aufaʻatasi le manaʻoga e fatuina nisi mea faʻalogo faapitoa - leo leo. Mo nei faamoemoega, o punaoa i luga o le upega tafaʻilagi e talafeagai lelei, o loʻo faʻamatalaina i mea o loʻo i luga o le fesoʻotaiga i luga, ae e sili atu le faʻaaogaina o se tasi o faʻamaonia saʻo mo le foia o se galuega patino. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e suʻeina soʻo se musika i totonu o se laupepa puʻe puʻe mo Android poʻo iOS masini.

Faitau atili: Faʻatuina o mama i le initaneti

Luga maualuga

O i latou e masani ona faʻapipiʻiina faila leo mai le Initaneti, masalo e faʻaauau ona oʻo mai i le pueina o lipine ma le le lava ma le maualalo o le maualuga o le maualuga. O le faafitauli e faapitoa lava le uiga o faila faigata, e mafai ona avea ma musika mai nofoaga taʻavale, poʻo ni tusitusi na faia i tulivae. E matua faigata lava ona faʻalogologo i mea e aofia ai, aemaise lava pe a fai e taʻalo faatasi ma faʻalogo leo masani. Nai lo le fetuʻutuʻutuʻuina pea o le kenekiti puʻupuʻu poʻo le tioata, e mafai ona e faʻatupulaʻia ma faʻasalalau i le initaneti faʻaaogaina aʻoaʻoga na matou saunia.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻalauteleina le tele o leo i le initaneti

Sui le ki

O musika ua maeʻa e masani ona leo e pei ona faamoemoeina e tusitala ma le au fai leo. Ae e le o tagata uma e faʻaogaina le faamalieina i le iuga, ma o nisi oi latou e taumafai i latou lava i lenei vaega, ma faia a latou lava galuega faatino. O le mea lea, i le faagasologa o le tusiaina o musika po o faʻamatalaga o ona vaega taʻitasi, faʻapea foi pe a galulue ma vaega o mea fai musika ma leo, atonu e manaʻomia lou suia o le leo. O le faʻatuina poʻo le faʻavaivaia i se auala e le suia ai le saoasaoa o le taʻavale e le faigofie tele. Ae peitai, faatasi ai ma le fesoasoani o auaunaga faʻainitaneti faʻapitoa, o lenei faafitauli ua uma ona foia - ia mulimuli i le sootaga o loʻo i lalo ma faitau le taʻiala faʻasologa taʻitasi.

Faitau atili: Faʻafefea ona suia le leo o le leo

Suiga Tempo

Faʻainitaneti, e mafai ona e faia se galuega faigofie - e suia ai le paolo, o lona uiga, le saoasaoa o le toe faafoi o le faila leo. Ma afai e tatau ona faatelegese pe faatelevave le musika i na o mataupu e le masani ai, o tusiga, pusa, polokalame leitio ma isi talatalanoaga o le a le gata ina leiloa se mea i sea gaioiga, ae mafai foi ona faia se tautalaga vave, pe ese foi, ia lava le taimi e faalogo ai. . O auaunaga faʻapitoa i le initaneti e faʻatagaina oe e faʻagesegese pe vave faʻaosooso soʻo se faila leo i faʻamalamalamaga faʻamaonia, ma o nisi oi latou e le faʻaseseina le leo i luga o le faamaumauga.

Faitau atili: Faʻafefea ona suia le leoloa o le leo i luga o le initaneti

Aveese le vocals

O le fatuina o se pese lagolago mai se pese ua maeʻa, o se galuega faigata tele, ae le o faila uma faʻalogo mo le PC ua saunia e faʻafetaui i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aveeseina o se vaega leo i Adobe Audition, lelei, e ese mai i le auala lava ia, e tatau ona i ai sau cappella i ou lima. I mataupu e leai se leo leo, e mafai ona e liliu atu i se tasi o auaunaga i le initaneti e mafai ona "taofia" le leo o le pese, ma tuu ai na o lana musika vaega. Faatasi ai ma le maelega ma le faʻaeteete, e mafai ona e mauaina se tulaga sili ona maualuga. Le auala e ausia ai o loʻo faʻamatalaina i le isi mataupu.

Faitau atili: Faʻafefea ona aveese le leo mai se pese i luga o le initaneti

Aveese musika mai le vitio

O nisi taimi i vitio eseese, ata tifaga ma ata vitio e mafai ona e lagona pese e le o iloa poʻo mea e le mafai ona maua ile Initaneti. Nai lo le iloa o le a le ituaiga o siaki, ona e suʻe ai lea ma ave i luga o se komepiuta, e mafai ona e suʻeina uma le leo pe faʻapolopolo se isi fasi vaega mai le vitio o loʻo i ai nei. O lenei, e pei o faafitauli uma o loʻo talanoaina i lenei tusiga, e mafai foi ona faia i le initaneti faigofie.

Faitau atili: Faʻapefea ona aveese mai le leo mai le vitio

Faaopoopo musika i vitio

E tupu foi e tatau ona e faia le fesuiaiga o le musika o loʻo i luga - faaopoopo poʻo se isi lava leo i le ata ua maeʻa. I lenei auala, e mafai ona e fatuina se ata vitio amateur, se faʻataʻitaʻiga faʻagaloina poʻo se ata tifaga faigofie. O tautua i le initaneti na talanoaina i le mea o loʻo i lalo o le fesoʻotaʻiga i lalo e le gata ina faʻapipiʻi ai le leo ma le vitio, ae ia fetuunai foʻi le tasi i le isi e ala i le faʻamatalaina o le taimi ole toe foʻi e ala i le toe faia pe, i se isi itu,

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaopoopo musika i le vitio

Leo leo

Mo le pueina o tomai ma gaioiga lelei i luga o se komepiuta, e sili atu le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faamaumauina se leo mai se masini faaleotele leo poʻo seisi leo leo, ma o lona uiga mulimuli e le o se vaega muamua, e mafai ona e faia i luga o le initaneti e ala i le faʻaaogaina o se tasi o 'upega tafaʻilagi ua uma ona matou tusia.

Faitau atili: Faʻapefea ona faamaumauina leo i luga o le initaneti

Faia o musika

Laititi atu ma auaunaga i le initaneti lea e maua ai le tomai e galue ai ma le leo, e tutusa ma polokalama uma mo le PC. I le taimi nei, o nisi oi latou e mafai ona faʻaaoga e aofia ai le fatuina o musika. O le mea moni, e le mafai ona ausia le lelei o le initaneti i lenei auala, ae e mafai ona vave tusia se auala pe "faaleleia" le manatu mo lona atinaʻe mulimuli ane. O nofoaga na iloiloina i mea nei e sili ona fetaui lelei mo le fatuina o musika faʻavae eletise.

Faitau atili: Faʻapefea ona fatu musika i luga o le initaneti

Faia o pese

E tele tele galuega faʻatino i luga o le initaneti e mafai ai e oe e le gata ona "togi i lalo" lau fati, ae ia faʻaitiitia foi ma fai, ona faamaumauina lea ma faaopoopo se vaega leo. E le gata i lea, e le aoga le miti e uiga i le lelei o le studio, ae e mafai lava ona faia se faigamalo faigofie i lenei auala. I le i ai o se ata faataitai o se musika i le lima, o le a le faigata ona toe tusia ma aumai i lou mafaufau i se falefesa po o se fale. O le faʻatinoina o le manatu lava lea e tasi e mafai ona maua i le initaneti.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona fatuina se pese i luga o le initaneti
Faʻafefea ona tusia lau pese i le initaneti

Vili leo

I le faaopoopo atu i le pueina o leo, lea ua uma ona matou tusia e uiga i luga, e mafai foi ona e suia le lipine puʻeina o lou leo ​​i luga o le initaneti pe faʻagasolo foi i ai i aʻafiaga i le taimi moni. O mea faigaluega ma galuega o loʻo maua i totonu o le faʻamaumauga o fesoʻotaiga i luga o le 'upega tafaʻilagi e maua ai le tele o avanoa e faʻafiafia ai (mo se faʻataʻitaʻiga, taaalo i uo) ma le faia o galuega sili atu ona mamafa (faʻaopoopo, suia le leo o mea lagolago i le fatuina ma le tusiaina o oe lava pese). E mafai ona e faamasani ma i latou i le sootaga lenei.

Faitau atili: Faʻafefea ona suia le leo i le initaneti

Liua

Failautusi MP3 o le ituaiga taatele o leo - o le tele oi latou uma i totonu o faletusi faʻamaumauga faʻamaumauga ma le Initaneti. I mataupu lava e tasi, pe a oʻo mai faila i se isi faʻaopoopoga, e mafai ma e tatau ona liua. O lenei galuega e faigofie foi ona foia i luga o le initaneti, aemaise lava pe afai oe faʻaaogaina a matou faatonuga. O tala o loʻo i lalo e na o le lua faʻataʻitaʻiga talafeagai, o loʻo vaʻavaʻai i latou i isi faʻalapotopotoga faʻalogo, faatasi ma i latou itu eseese o le liua.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona liliu mai le mp4 i luga o le initaneti
Faʻafefea ona liua CDA i le MP3 i luga o le initaneti

Faaiuga

E ala i le faʻaliliuina o leo, o tagata taʻitasi e faʻaaogaina se mea e ese. Mo nisi, o lenei teuteuga o le banal pe faʻafefiloi, ma mo se tasi - o le faʻamaumauga, faʻasologa o galuega, teuteuga (faʻafefiloi), ma isi. E toetoe lava o nei mea uma e mafai ona faia i luga o le initaneti, e pei ona molimauina e tusiga na matou tusia ma tautua i luga ole laiga na talanoaina. Na o le filifilia o lau galuega, faʻasino i mea o loʻo i ai, ma faamasani oe lava i tali talafeagai. Matou te faʻamoemoe o lenei mea, po o le, o mea uma o loʻo lisiina i lalo, sa fesoasoani ia te oe.

Vaʻai foi: Polokalama mo le faʻasaʻoina o leo