Faʻafefea ona poloka se faʻafesoʻotaʻiga i le iPhone

O nisi taimi ao le i faaaogaina e le faʻaaogaina o Excel o se fesili pe faʻafefea ona faʻaopoopo le aofai o tau o nisi koluma? O le galuega e sili atu ona faigata pe afai e le o iai nei koluma i totonu o se laina se tasi, ae ua salalau. Sei o tatou mafaufau i auala e faʻapotopotoina ai i auala eseese.

Faʻasologa o le koluma

O le tuʻufaʻatasiga o koluma i Excel e faʻaalia e tusa ai ma mataupu lautele o faʻamaumauga faʻamau i lenei polokalama. O le mea moni, o lenei faʻatinoga e iai ni mea faʻapitoa, ae na o se vaega o tulafono lautele. E pei lava o isi faʻasalalauga i lenei faʻalapotopotoga faʻapipiʻi, o le faʻaopoopoga o koluma e mafai ona faia e faʻaaoga ai se fua faʻatatau faigofie, e faʻaaoga ai le galuega Excel i totonu SUM po o le tupe a le auto.

Lesona: Faitau faʻasalalau i Excel

Metotia 1: Faʻaaogā le Autu Faʻatasi

Muamua lava, sei o tatou vaʻavaʻai i le faʻapipiʻiina o koluma i Excel ma le fesoasoani a se meafaigaluega e pei o le vaega tupe.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ave le laulau, lea e maua ai tupe maua o oloa e lima i aso e fitu. O faʻamaumauga mo faleoloa taitasi o loʻo i totonu o se isi koluma. O la matou galuega o le sailia lea o le aofaʻiga o tupe maua a nei atunuʻu mo le vaitaimi ua faʻamatalaina i luga. Mo lenei faamoemoe, na o le manaʻomia lava e gagau le koluma.

  1. Ina ia mafai ona maua le aofai o tupe maua mo le 7 aso mo faleoloa taitasi, e faʻaaogaina le vaega tupe. Filifili le pepese i le faamaumatau o le komi i le koluma "Faʻatau 1" mea uma o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga numera. Ma, tumau i le lisi "Aiga", kiliki le ki "Faʻamalo"lea o loʻo i luga o le lipine i totonu o le kulupu Faʻasaga.
  2. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aofaʻi o tupe maua mo le 7 aso i le uluai taʻavale o le a faʻaalia i totonu o le potu i lalo o le laulau.
  3. Matou te faia se faʻataʻitaʻiga faapena, faʻaaoga le aofaʻi o tupe ma mo isi koluma o loʻo i ai faʻamaumauga i luga o tupe maua o faleoloa.

    Afai ei ai le tele o koluma, ona mafai ai lea ona le fuafuaina mo i latou taitoatasi le aofaiga o tupe eseese. Matou te faʻaaoga le mea e faʻatumu ai le pepa e kopi ai le fua faʻatatau o loʻo aofia ai le vaega autū mo le uluaʻi laina ile koluma o loʻo totoe. Filifili le elemene o loʻo i ai le faiga. Faʻaliliu le peʻa i le pito i lalo taumatau. E tatau ona liua i se mea e faʻatumu, e pei o se koluse. Ona matou faia lea o se patipati o le faamaumatau i le itu tauagavale ma toso le lima faatumu e tutusa ma le igoa o le koluma i le pito tonu o le laulau.

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o tulaga taua o tupe maua mo le 7 aso mo vaega taʻitasi e eseese le fuafuaina.
  5. I le taimi nei, e manaʻomia ona tatou faʻaopoopo faatasi le aofaʻiga o fuainumera mo taʻitasi taʻitasi. E mafai ona faia lenei mea e ala i le tau lava o le auto. Fai se filifiliga ma le pulu i le itu taumatau o le kuki o loʻo tuʻuina i lalo laina uma o loʻo maua ai le aofaʻi o tupe maua mo faleoloa taʻitasi, ma i se faʻaopoopoga matou te maua se isi mea totino avanoa i le taumatau oi latou. Ona fai lea o se kiliki i luga o le icoummy ua masani ai i matou i luga o le lipine.
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aofaʻi o tupe maua mo atunuʻu uma mo le 7 aso o le a faʻaalia i totonu o le potu avanoa, lea na tu i le agavale o le laulau.

Metotia 2: Faaaoga se mamanu faigofie faigofie

O lenei, seʻio tatou vaai pe faʻapefea ona tauaofai ia koluma o le laulau, faʻaoga mo nei faʻamoemoe e naʻo se mamanu faigofie faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a matou faʻaaoga le laulau e tasi na faʻaaogaina e faʻamatala ai le auala muamua.

  1. E pei o le taimi mulimuli, muamua lava, e tatau ona tatou fuafuaina le aofaiga o tupe maua mo le 7 aso mo faleoloa taitasi. Ae o le a tatou faia lenei mea i se auala e ese lava. Filifili muamua le suauu avanoa i lalo o le koluma. "Faʻatau 1"ma faapipii le faʻailoga iina "=". Le isi, kiliki i le vaega muamua o lenei koluma. E pei ona mafai ona e vaʻai, o lona tuatusi e vave ona faʻaalia i totonu o le cell mo le aofaiga. A uma lena, matou te tuʻuina se faailoga "+" mai le komepiuta. Ma le isi, kiliki le isi cell i le koluma lava e tasi. O lea la, o isi faʻamatalaga i elemene o se laupepa ma le faʻailoga "+", matou te gaosia uma sela o se koluma.

    I la matou mataupu patino, matou te maua ai le faiga lenei:

    = B2 + B3 + B4 + B5 + B6 + B7 + B8

    O le mea moni, i tulaga taʻitasi atonu e eseese e faʻatatau i le nofoaga o le laulau i luga o le pepa ma le numera o siama i le koluma.

  2. A maeʻa ona tuʻuina atu tuatusi o elemene uma o le koluma, e faʻaalia le iuga o le tuʻuina atu o tupe maua mo le 7 aso i le uluai taʻavale, kiliki i luga o le ki Ulufale.
  3. Ona mafai lea ona e faia le mea lava e tasi mo isi faleoloa e fa, ae o le a sili atu ona faigofie ma televave le aoteleina o faamatalaga i isi koluma e faʻaaoga ai le meaʻai faʻatumu i le auala tutusa e pei ona tatou faia i le auala muamua.
  4. Ua i ai nei mo i matou e maua le aofaiga atoa o koluma. Ina ia faia lenei mea, filifili soʻo se elemene avanoa i luga o le pepa, lea matou te fuafua ai e faʻaalia le iuga, ma tuʻu i ai le faʻailoga "=". Ona tatou faaopoopoina lea o sela lea o loo i ai ia aofaiga o koluma, lea na tatou fuafuaina muamua.

    Ua ia i matou le faʻatulagaga lenei:

    = B9 + C9 + D9 + E9 + F9

    Ae o lenei faiga e patino foi mo tagata taitasi.

  5. Ina ia maua le aotelega o le faʻaopoopoga o koluma, kiliki i luga le ki. Ulufale luga o le komepiuta.

E le mafai ona maitauina o lenei metotia e tele se taimi e manaʻomia ai ma e manaʻomia ai le tele o taumafaiga nai lo le taimi muamua, talu ai e talitonu e mafai ona faʻapipiʻiina le aofaiga atoa o tupe maua, e tatau ai ona toe faʻafesoʻotaʻi ma le lima ia potu taʻitasi e tatau ona faʻaopopo. Afai ei ai le tele o laina i luga o le laulau, ona mafai lea ona faʻapitoa lenei faiga. I le taimi lava e tasi, o lenei metotia e tasi le avanoa e le mafai ona faʻaaogaina: o le taunuuga e mafai ona gaosia i soʻo se masini avanoa i luga o le pepa e filifilia e le tagata faʻaaoga. A faʻaaoga le tupe a le auto, e leai se avanoa.

I le faʻatinoga, o nei auala e lua e mafai ona tuʻufaʻatasia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi saʻo totoa i koluma taitasi i le faʻaaogaina o se vaega tupe, ma maua ai le tau aogā e ala i le faʻaaogaina o se fua faʻatatau i totonu o le cell i luga o le pepa e filifilia e le tagata.

Metotia 3: Faaaoga le galuega SUM

O le le lelei o auala muamua e lua e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le galuega Excel ua fausia SUM. O le faʻamoemoe o lenei kamupanī o le tonu lea o le tuufaatasiga o fuainumera. E aʻafia i le gaioiga o matāʻupu o le matematika ma o loʻo i ai le faʻamaopoopo faigofie faigofie:

= SUM (number1; number2; ...)

O finauga, o le fuainumera e mafai ona oʻo atu i le 255, o numera faʻapitoa poʻo tuatusi o le cell, i mea o loʻo i ai.

Seʻi o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaaogaina lenei Excel i le faʻatinoga e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le laulau e tasi o tupe maua mo le lima i fafo i le 7 aso.

  1. Matou te faailogaina se elemene i luga o se laupepa o le a faʻaalia ai le aofaiga o tupe maua i le koluma muamua. Kiliki le ata "Insert function"lea o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Faatoagaina mai ua faatinoina Pule sili. O le i ai i le vaega "Matematika"saili mo se igoa "SUMM"fai lana filifiliga ma kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o lenei faamalama.
  3. Faʻatoagaina mai o le matala o le faʻatonuga o galuega. E mafai ona oʻo atu i le 255 vaʻaia ma le igoa "Numera". O nei faʻalapotopotoga e aofia ai le finauga. Ae mo la tatou mataupu, o le a lava le avanoa e tasi.

    I totonu o le fanua "Numera 1" e te manaʻo e tuʻu faʻamaopoopo o le laina lea o loʻo aofia ai sela o koluma "Faʻatau 1". E matua faigofie lava lenei mea. Tuu le fetuu i totonu o le fanua o le faitotoʻa fefinauai. Ma le isi, e ala i le patipatiina o le faamaumatau agavale, filifili laina uma i le koluma. "Faʻatau 1"ia e iai faʻamaonia numera. O le tuatusi na vave ona faaalia i totonu o le pusa o faʻasalalauga e pei o faʻasalalauga o le faʻalapotopotoga o loʻo faʻatulagaina. Kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

  4. O le tau o tupe maua mai aso e fitu mo le faleoloa muamua o le a faʻaalia vave i totonu o le cell lea o loʻo aofia ai le galuega.
  5. Ona mafai lea ona e faia ia gaioiga tutusa ma le galuega SUM ma mo koluma o loʻo totoe o le laulau, faʻatusatusa i ai le aofaiga o tupe maua mo le 7 aso mo faleoloa eseese. O le algorithm o faʻatonuga o le a tutusa lelei lava e pei ona faamatalaina i luga.

    Ae o loʻo i ai se filifiliga e matua faafaigofie ai le galuega. Ina ia faia lenei mea, matou te faʻaaogaina lea lava faailoga e tasi. Filifili le sela ua uma ona iai le galuega. SUM, ma faʻalautele le faailoga e tutusa ma ulutala o koluma i le pito o le laulau. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei tulaga, le galuega SUM kopiina i le auala lava lea e tasi pei ona matou kopi muamuaina se faiga faigofie numera.

  6. A maeʻa lena, filifili le suauʻu gaogao i luga o le pepa, lea matou te manatu e faʻaalia ai le taunuuga atoa o le faʻatusatusa mo faleoloa uma. E pei ona i ai i le metotia muamua, e mafai ona avea ma se mea e leai se totogi. A uma lena, i se tulaga lauiloa, matou te valaau Wizard Function ma agai atu i le faʻatalanoaga o le faʻatalanoaga SUM. E tatau ona tatou faʻatumu le fanua "Numera 1". E pei ona i ai i le mataupu talu ai, matou te setiina le pala i le fanua, ae o le taimi lenei i le faamaumatau o le kusi i luga, filifili le laina atoa o totoa o tupe maua mo faleoloa taitasi. A maeʻa ona tuʻuina atu le tuatusi o lenei manoa e pei o se laina tuʻufaʻatasia i totonu o le fanua o le faitioga o le finauga, kiliki le ki. "Lelei".
  7. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le aofaiga atoa o tupe maua mo faleoloa uma ona o le galuega SUM Na faaalia i totonu o se laupepa na muai filifilia.

Ae o nisi taimi ei ai mataupu pe ae manaʻomia le faʻaalia o le taunuuga atoa mo atunuʻu uma e aunoa ma le faʻaputuina o vaega laiti mo fale taʻitasi. E pei ona aliali mai, o le tagata faʻafoe SUM ma e mafai, ma o le tali i lenei faafitauli e sili atu ona faigofie nai lo le faʻaaogaina o le lomiga muamua o lenei metotia.

  1. E pei lava o taimi uma, filifili le sela i le pepa o le a faʻaalia ai le iuga mulimuli. Valaau Wizard Function kiliki le ata "Insert function".
  2. Tatala Wizard Function. E mafai ona e alu i le vaega "Matematika"ae pe afai na e faʻaaogaina talu ai nei le tagata faʻatautaia SUMe pei ona matou faia, ona mafai lea ona e tumau i le vaega "10 Faʻaaoga talu ai nei" ma filifili le igoa o loʻo manaʻomia. E tatau ona i ai iina. Kiliki le ki "Lelei".
  3. Ua amata toe amata le matala. Tuu le fetai i le fanua "Numera 1". Ae o le taimi lenei tatou te tuʻuina i lalo le faʻamau i le itu tauagavale ma filifili uma le lisi o le lisi, lea e aofia ai tupe maua mo atunuʻu uma lava. O le mea lea, e tatau ona maua e le fanua le tuatusi o le lautele o le laulau. I la tatou mataupu, o loʻo i ai le faiga lenei:

    B2: F8

    Ae, ioe, i tulaga taitasi o le a ese le tuatusi. Pau lava le masani o le faʻasalalauga o le pito i luga tauagavale o le lisi o le a muamua i lenei tuatusi, ma o le pito i lalo o le elemene o le ai ai le mulimuli. O nei faʻamaumauga o le a vaeluaina e se kolisi (:).

    A maeʻa ona tuʻu le tuatusi o le lauga, kiliki le ki "Lelei".

  4. A maeʻa nei gaioiga, o le iʻuga o le faʻaopoopoga o faʻamaumauga o le a faʻaalia i se isi potu.

Afai tatou te mafaufau i lenei metotia mai se manatu faʻapitoa o le manatu, tatou te le o tuʻuina i lalo o koluma, ae o le vaega atoa. Ae o le taunuuga na foliga mai e tutusa lava, e peiseai o koluma taʻitasi e faʻapipiʻi faʻatasi.

Ae ei ai tulaga e te manaʻomia e faʻaopoopoina ai koluma uma o le laulau, ae na o nisi mea. O le galuega e sili atu ona faigata pe afai latou te le vaʻaia e le tasi le isi. Seʻi tatou tilotilo pe faʻapefea ona faia lenei ituaiga faʻaopoopoga e faʻaaoga ai le SUM operator e ala i le faʻataʻitaʻiga o le laulau e tasi. Faʻapea ua na ona tatou manaʻomia le faʻaopopoina o tau o koluma "Faʻatau 1", "Faleʻoloa 3" ma "Faatau 5". O lenei mea e manaʻomia ai le faʻatulagaga e aunoa ma le aveʻeseina o subtotals e koluma.

  1. Seti le fetuu i totonu o le potu lea o le a faʻaalia ai le iuga. Valaau le mataʻitusi o le faitalia o le galuega SUM tutusa lava auala na faia muamua.

    I le faamalama matala i le fanua "Numera 1" ulufale i le tuatusi o le telefoni i le koluma "Faʻatau 1". Matou te faia i le auala tutusa e pei ona i ai muamua: seti le fetuu i le fanua ma filifili le laina talafeagai o le laulau. I le fanua "Numera2" ma "Numera3" i le faasologa, tatou te ulufale i tuatusi o faʻamaumauga o faʻamatalaga i koluma "Faleʻoloa 3" ma "Faatau 5". I la matou mataupu, o le faʻasalaga o loʻo aofia ai:

    B2: B8
    D2: D8
    F2: F8

    Ma, pei o taimi uma, kiliki le ki. "Lelei".

  2. A maeʻa nei faʻatinoga, o le taunuuga o le faʻaopoopoga o le aofaʻi o le tau o oloa e tolu mai le lima o le a faʻaalia i le vaega autu.

Lesona: O le faʻaaogaina o le Faʻasologa Mataga i totonu o Microsoft Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tolu auala taua e faʻaopoopo ai koluma i Excel: faʻaaoga le tupe a le auto, numera o le matematika ma le galuega SUM. O le filifiliga sili ona faigofie ma sili ona vave o le faʻaaoga lea o le tupe a le auto. Ae o le mea sili ona faigofie ma e le galue i mataupu uma. O le filifiliga aupito sili ona fetuutuunai o le faʻaaogaina lea o mamanu, ma e le tau faʻaaogaina ma i nisi tulaga, faʻatasi ai ma se tele o faʻamaumauga, o lona faʻatinoga i le faʻatinoga e mafai ona umi se taimi. Faaaoga le galuega SUM e mafai ona taʻua o le "auro" i le va o nei auala e lua. O lenei filifiliga e faigofie tele ma vave.