Faʻesea-e tusi i le Microsoft Excel

O se tasi o le tamaoaiga o le tamaoaiga ma mea tau tupe o le gaioiga o soʻo se atinaʻe o le fuafuaina lea o lona vaevaega. O lenei faailoga o loʻo faʻaalia i le a le tele o le gaosiga o le gaioiga a le faʻapotopotoga o le a aoga ma o le a le afaina ai. Excel e tuʻuina atu ai i tagata faaaoga meafaigaluega e matua fesoasoani ai i le faʻamalamalamaga o lenei faailoga ma faʻaali manino le taunuʻuga. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona faʻaaogaina pe a maua le vaeluaga-e oʻo lava i le tusi i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Faʻesea-e oʻo lava i le tusi

O le aano o le vaeluaga-o lona uiga o le sailia lea o le taua o le gaosiga lea o le a leai se aofai o le tupe mama (leiloa). O lona uiga, faatasi ai ma le faateleina o le gaosiga o voluma, o le a amata ona faʻaalia e le kamupani le tupe maua o le gaoioiga, ma faʻaititia - le le mafai ona faʻaaogaina.

Aʻo faʻatulagaina le vaeluaga-e oʻo lava i le mea e te manaʻomia e te malamalama ai o tau uma o le atinaʻe e mafai ona vaeluaina ma fesuiaʻi. O le vaega muamua e le faalagolago i le tele o le gaosiga ma e le suia. E mafai ona aofia ai le aofai o totogi mo tagata faigaluega tau pulega, o le tau o le lisiina o nofoaga, le faaitiitia o meatotino tumau, ma isi. Ae o tau fesuiaʻi e faalagolago tonu i le tele o le gaosiga. Muamua, e tatau ona aofia ai le tau o le faatauina o meafaitino ma le malosi, o le mea lea, o lenei ituaiga o tau e faʻaalia i vaega taʻitasi o galuega faatino.

O le manatu o le malologa-e oo lava i le faasino e fesootai ma le fua o tau tumau ma fesuiaʻi. Seʻi vagana ua ausia se tasi o tusi o gaioiga, o tau faʻatulagaina e aofia ai se aofaiga tele i le aofaʻiga o le tau o le gaosiga, ae faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le maualuga, o la latou sea ua paʻu, ma o lea o le tau o le iunite o oloa gaosia ua pa'ū. I le malologa-e oʻo lava i le tulaga maualuga, o le tau o le gaosiga ma tupe maua mai le faʻatau atu o oloa poʻo auaunaga e tutusa. Faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le gaosiga, o le kamupani ua amata ona faia se tupe mama. O le mafuaaga lena e matua taua ai le fuafuaina o le gaosiga o voluma lea e ausia ai le vaeluaga o le mata.

Faʻesea-e oʻo lava i le faʻatusatusaga

Matou te faʻatusatusa lenei faʻatusa e faʻaaoga ai meafaigaluega o le polokalama Excel, ma fausia foi se kalafi lea o le a matou makaina ai le mea e malolo ai. Mo faʻatulagaga o le a matou faʻaogaina le laulau lea o loʻo faailoa mai ai faʻamatalaga muamua o le gaoioiga a le atinaʻe:

  • Taunuuga tau;
  • Tau eseese i vaega taitasi o le gaosiga;
  • Le tau e faatauina atu i le iunite o mea faigaluega.

O le mea lea, o le a matou fuafuaina le faʻamaumauga, e faʻavae i luga o tau o loʻo faʻaalia i le laulau i le ata oi lalo.

  1. Matou te fausia se laulau fou e faavae i le laulau punavai. O le koluma muamua o le laulau fou o le tele o oloa (poʻo le tele) gaosia e le atinaʻe. O lona uiga, o le numera laina o le a faʻaalia ai le numera o oloa gaosia. I le koluma lona lua o le taua o tau faʻatulagaina. O le a tutusa ma i matou i laina uma. 25000. O le koluma lona tolu o le aofaiga atoa o tau fesuiaʻi. O lenei tau aogā mo laina taʻitasi o le a tutusa ma le oloa o le tele o oloa, o lona uiga, o le mea o loʻo i totonu o le cell e tutusa i le koluma muamua, e 2000 rubles.

    I le koluma lona fa o le aofaiga atoa lea o tupe alu. O le aofaʻi o sela o laina tutusa o le koluma lona lua ma le tolu. I le koluma lima o le aofaiga atoa lea o tupe maua. E fuafua i le faʻateleina o le tau o le iunite (4500 r.) i luga o la latou numera faʻatupulaia, lea o loʻo faʻaalia i le faasologa tutusa o le koluma muamua. O le koluma lona ono o loʻo i ai le faʻamaumauga o tupe mama. E fuafua e ala i le toesea mai le aofaʻiga o tupe maua (koluma 5) le tau o tau (koluma 4).

    O lona uiga, i laina na ei ai le tau le lelei i sosoʻo tutusa o le koluma mulimuli, o loʻo i ai le leiloa o le kamupani, i totonu o nofoaga o le a faʻaalia ai le faailoga. 0 - o le vaeluaga-e oʻo lava i le mea na faʻamaonia ai, ma i totonu o nofoaga o le a lelei - o le tupe maua i le gaoioiga a le faʻalapotopotoga ua maitauina.

    Mo le manino, faʻatumu 16 laina. O le koluma muamua o le numera o oloa (poʻo le tele) mai 1 agai i luga 16. O isi koluma mulimuli ane ua faʻatumu e tusa ai ma le algorithm na faʻamaonia i luga.

  2. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le vaeluaga-e oʻo lava ile mataʻitusi e oʻo i le 10 oloa. O le taimi lena o le aofaiga atoa o tupe maua (45,000 rubles) e tutusa ma tupe faʻaalu uma, ma o le tupe maua mama e tutusa ma 0. Talu mai le faʻatagaina o le sefulutasi oloa, ua faʻaalia e le kamupani se gaioiga lelei. O le mea lea, i la tatou tulaga, o le malologa-e oʻo lava i le faasino i le numera faʻatusa o 10 iunite, ma tupe - 45,000 rubles.

Fausia se taimi

A maeʻa ona faia se laulau lea e fuafua ai le vaeluaga o le pasese, e mafai ona e faia se kalafi pe a faʻaalia le mamanu lenei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona matou fausia se ata ma ni laina se lua e atagia ai tau ma tupe maua a le atinaʻe. I le vaeluaga o nei laina e lua o le a avea ma mea e malolo ai. Faatasi ai ma le itu X o lenei siata o le numera o iunite o oloa, ma luga o le pito Y tinoitupe.

  1. Alu i le lisi "Faaofi". Kiliki le ata "Silasila"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Siata". E i ai a matou filifiliga o ni ituaiga kalafi. Ina ia foia lo tatou faafitauli, o le ituaiga e talafeagai. "Faʻapaʻu i paʻu lamolemole ma maka maka"kiliki i luga o lenei mea i totonu o le lisi. E ui lava, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaaoga isi ituaiga o ata.
  2. O loʻo avanoa se siata avanoa mo i tatou. E tatau ona faatumuina i faʻamatalaga. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le vaega. I le lisi o mea e fai, filifili le tulaga "Filifili data ...".
  3. O le faʻamatalaga filifilia o punaoa o faamatalaga e amata. E i ai se poloka i lona itu tauagavale "Elemene o le tala (laina)". Matou te taomi le faamau "Faaopoopo"lea o loʻo i totonu o le poloka ua faʻamaonia.
  4. A o leʻi amataina le tatalaina o se faamalama "Suiga laina". I totonu, e tatau ona tatou faʻaalia le faʻamaopoopo o le tufatufa atu o faʻamatalaga, i luga o le faavae o le a fausia ai se tasi o kalafi. O le amataina o le a matou fausia le taimi o le a faʻaalia ai tupe faʻaalu lautele. O le mea lea, i totonu o le fanua "Igoa o le Row" ulufale i le komepiuta ulufale "Aofaiga o Tau".

    I totonu o le fanua X Tulaga Faatauaina faamaʻoti faʻamaopoopo o faʻamaumauga o loʻo i totonu o le koluma "Aofaiga o oloa". Ina ia faia lenei mea, ona seti lea o le fetuu i lenei vaega, ona sosoo ai lea ma le patipati o le faamaumatau agavale, filifili le koluma tutusa o le laulau i luga o le pepa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaalia ona faʻasalalauga i le laina faʻasaʻo faʻamau.

    I le isi nofoaga "Ua ou faatauaina" e tatau ona faʻaali le tuatusi o le koluma "Aofaiga o Tau"lea o loʻo i ai faʻamaumauga matou te manaʻomia. Matou te galulue e tusa ai ma le algorithm o loʻo i luga: tuu le fetuu i totonu o le fanua ma filifili laina o le koluma manaʻomia i le faʻamau i le itu taumatau oomi. O faʻamatalaga o le a faʻaalia i totonu o le fanua.

    A maeʻa ona faʻaaogaina luga, kiliki le ki. "Lelei"tuʻu i le pito i lalo o le faamalama.

  5. A maeʻa lena, e otometi lava ona toe foʻi mai i le faʻamaumauga o punaoa o faamatalaga. E tatau foi ona taomi le ki "Lelei".
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa, o le pepa o le a faʻaalia ai le kalafi o le aofaʻiga o tau o le atinaʻe.
  7. I le taimi nei, e tatau ona matou fausia se laina o tupe maua atoa o le atinaʻe. Mo nei faʻamoemoega, kiliki i luga o le vaega o le siata, lea ua i ai se laina o le aofaʻiga o tau o le faʻatulagaga. I le lisi autu, filifili le tulaga "Filifili data ...".
  8. O le faʻamatalaga filifilia o punaoa o faʻamatalaga e toe amata, lea e te manaʻomia toe kiliki le ki. "Faaopoopo".
  9. O se laina laitiiti e suia le faamalama matala. I totonu o le fanua "Igoa o le Row" o le taimi lenei tatou te tusitusi ai "Tupe maua atoa".

    I totonu o le fanua X Tulaga Faatauaina e tatau ona ulufale i faʻamaumauga o le koluma "Aofaiga o oloa". Matou te faia lenei mea i le auala lava e tasi na matou mafaufau ai pe a fausia le aofaʻiga o le tau.

    I totonu o le fanua "Ua ou faatauaina"I le auala lava lea e tasi, matou te faʻamaoti ai faʻamaumauga o le koluma. "Tupe maua atoa".

    A maeʻa ona faia nei taga, kiliki le ki "Lelei".

  10. O le faʻamatalaga filifilia o punaoa o faamatalaga ua tapunia e ala i le kiliki o le ki. "Lelei".
  11. A maeʻa lena, o le laina o le aofai o tupe maua o le a faʻaalia i luga o le vaalele. O le tulaga o le vaeluaina o laina o le aofai atoa o tupe maua ma le aofaʻiga o tau o le a avea ma mea e malolo ai.

O lea, ua tatou ausia sini o le fatuina o lenei taimi.

Lesona: Faʻafefea ona fai se ata i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le vaeluaga o le mea e faʻavae i luga o le faʻatulagaga o le tele o galuega faatino, lea o le aofaʻiga o tau o le a tutusa ma tupe maua. O le ata, o lenei ata o loʻo atagia i le fausiaina o laina o tau ma tupe maua, ma i le sailia o le pito o le latou vaʻavavega, lea o le a avea ma mea e vaelua ai. O le taitaia o ia fuafuaga o le faavae i le faatulagaina ma le fuafuaina o gaoioiga a soʻo se atinaʻe.