Aveesea o lapisi i luga ole laulau


O le faʻatinoga o le ato ma le faʻamaufaʻailoga tutusa i luga o le komepiuta o loʻo i totonu o ituaiga uma o Windows. Ua mamanuina mo le le tumau le teu o faila ua faamatuuina faatasi ma le avanoa e vave vave toe faʻaleleia pe afai e leʻi umi ae filifili le tagata faʻaaoga e le faʻamamaina, pe na faia lenei mea i le mea sese. Ae peitai, e le o tagata uma ua faamalieina i lenei auaunaga. O nisi e le fiafia i le i ai o se isi ata i luga o le komepiuta, o isi e popole e tusa lava pe maeʻa ona aveeseina, o faila le talafeagai e faaauau pea ona ave le avanoa avanoa, ae o isi e iai nisi mafuaaga. Ae o nei tagata uma e faʻasoa le manaʻoga e faʻaumatia a latou pine leaga. E faʻapefea ona faia lenei mea o le a talanoaina atili.

Aveese le pini o le kiliva i ituaiga eseese o Windows

I le Microsoft operating systems, o le Recycle Bin e faasino atu i laupepa o mea. O le mea lea, e le mafai ona e faʻamalo i le auala e tasi e pei o faila masani. Ae o lenei mea e le o lona uiga o le a le aoga lava. O loʻo iai lenei faʻatulagaga, ae i eseesega o OS o loʻo i ai eseesega i le faʻatinoga. O le mea lea, o le masini mo le faʻatinoga o lenei faiga e sili ona vaʻaia faʻapitoa mo lomiga taʻitasi a Windows.

Filifiliga 1: Windows 7, 8

O le kuki i le Windows 7 ma le Windows 8 ua aveeseina faigofie lava. E faia lenei mea i nai laasaga.

  1. I luga o le komepiuta e faʻaaoga ai le PCM, tatala le lisi mataʻutia ma alu i le faʻapitoa.
  2. Filifili se mea "Suia o Ata o Papamaa".
  3. Tatala le atigipusa "Togi".

O lenei algorithm o gaioiga e naʻo le faʻaaogaina o tagata o loʻo i ai le atoatoaga o le Windows. O i latou o loʻo faʻaaogaina lomiga poʻo le Pro e mafai ona ulufale i le faamalama o le faatulagaga mo tulaga faataʻitaʻi tatou te manaʻomia, e faʻaaoga ai le 'au suʻesuʻe. O loʻo i lalo o le lisi "Amata". Faʻamata amata amataina le fuaitau i totonu. "Ata o galuega ..." ma i luga o faʻamatalaga ua faʻaalia, filifili le fesoʻotaʻiga i le vaega tutusa o le laulau faʻalogo.

Ona e tatau lea ona e aveese le faailoga lata i le tusiga "Togi".

O le aveeseina o lenei vaʻa mataʻutia, e tatau ona manatua i le mafaufau e ui lava i lona toesea, ae o le a pauu atu faila i le ato ma faaputuputu iina, ma faʻaavanoa avanoa i luga o le disiki. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faia nisi fetuunaiga. E tatau ona e faia taga nei:

  1. Faʻasani sao i luga o le faʻamalo e tatala ai meatotino. "Pusa".
  2. Tuu se siaki "Aveese faila i le taimi lava e uma ai, e aunoa ma le tuʻu i le ato".

O le taimi nei ia faʻamaonia faila le talafeagai.

Filifiliga 2: Windows 10

I le Windows 10, o le faagasologa o le tapeina o le pini o le toe faʻaaogaina e tupu i se tulaga talitutusa faapena i le Windows 7. Ina ia oʻo i le faamalama lea e faia ai tulaga o tului, e mafai ona e faia laasaga e tolu:

  1. I le faʻaogaina o le kiliki saʻo i luga o se nofoaga avanoa i luga o le komepiuta, alu i le faamalama faʻapitoa.
  2. I le faamalama e aliali, alu i le vaega "Autu".
  3. Saili se vaega i le faamalama o autu. "Taunuuga Fesootai" ma mulimuli i le sootaga "Faʻamatalaga Ata Faʻasalaga Papamaa".

    O lenei vaega o loʻo i lalo ifo i le lisi o faʻasalalauga ma e leʻo vave ona vaaia i le faamalama e tatala. Ina ia maua, e tatau ona e taʻalo i lalo mea o le faamalama e faʻaaoga ai le pusa taʻavale poʻo le uili o le kiona, poʻo le maualuga o le faamalama.

I le faʻataunuʻuina o le manipulations luga, o le tagata ulufale e ulufale atu i le faamalama o le faatulagaga mo ata o le falepiuta, lea e toetoe lava tutusa i le lava faamalama i le Windows 7:

E na o le siakiina o le atigipusa "Togi" ma o le a mou atu mai le laulau.

Fai se mea e faʻaumatia faila, faʻafeiloaʻi le ato, e mafai ona e tutusa i le Windows 7.

Filifiliga 3: Windows XP

E ui lava ua leva ona aveesea le Windows XP mai le lagolago a Microsoft, ae o loo lauiloa pea i se numera tele o tagata faaaoga. Ae e ui lava i le faigofie o lenei faiga ma le maua o tulaga uma, o le taualumaga mo le aveeseina o le kiliva toe faʻaaogaina mai luga o le laulau e sili atu ona faigata iinei nai lo itulau fou o Windows. O le auala sili ona faigofie e fai ai lenei mea:

  1. Faʻaaogāina o le kesi piano "Manumalo + R" tatala le faamalama o le polokalame ma ulufale i aigpedit.msc.
  2. I le itu tauagavale o le faamalama lea e tatala, faasolosolo faasolosolo le vaega e pei ona faaalia i le sikolasipi. I le taumatau o le vaeluaga o le laau saili se vaega "Aveese le faʻailoga" Recycle Bin "mai le laulau" ma tatala i se kiliki faalua.
  3. Faʻatonu lenei mea i le "Faʻamaonia".

Faʻasalaga le aveeseina o faila i totonu o le ato e tutusa ma mataupu muamua.

I le faaputuputuina, ou te fia iloa: e ui i le mea moni e mafai ona e aveese le atigipusa o le fatu mai le nofoaga faigaluega o lau masini e aunoa ma ni faafitauli i soo se ituaiga o Windows, e tatau lava ona e mafaufau loloto pe faapefea ona e taofia lenei uiga. I le uma, e leai se tasi ua inisiua mai le faʻafuasei ona soloina faila talafeagai. O le faʻasologa i luga o le komepiuta e le ofoofogia, ma e mafai ona e fufulu faila ona pasia lea e faʻaaoga ai le autu autu Sete + Vae.