Opera Browser: toe faʻafou le talafaasolopito

Aʻo galue i faʻasalalau Excel, o nisi taimi e tatau ai ona faʻasaina le faasaʻoina o le cell. E moni lava lenei mea mo pusa o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga, pe o loʻo faʻasinoina e isi siama. A uma, o suiga le saʻo e faia ia i latou e mafai ona faʻaumatia ai le fausaga atoa o faʻatusatusaga. E taua tele le puipuia o faʻamaumauga i luga o le komepiuta taua i luga o se komepiuta lea e mafai ona maua e isi tagata ese nai lo oe. O mea vaivai e faia e se tagata ese e mafai ona faʻaumatia uma fua o lau galuega pe afai o nisi faʻamatalaga e le o puipuia lelei. Seʻio tatou tilotilo saʻo pe mafai faapefea ona faia lenei mea.

Faʻatoʻaina le polokaina o le Cell

I Excel, e leai se meafaigaluega faʻapitoa e faʻamaonia ai siaki taʻitasi, ae mafai ona ausia lenei auala i le puipuia o le pepa atoa.

Metotia 1: Faʻamaonia le loka i totonu o le "File" tab

Mo le puipuia o se televave poʻo se laina, e tatau ona e faia taga o loʻo faʻamatalaina i lalo.

  1. Filifili le pepa atoa e ala i le kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga lea o loʻo i ai i le vaeluaga o paneli faʻasologa o Excel. Kiliki le ki o le kata saʻo. I le lisi autu o loʻo i ai, alu i "Faʻatonu ia sela ...".
  2. O se faamalama mo le suia o le faatulagaga o sel o le a tatalaina. Kiliki le lisi "Puipuiga". Faʻasaʻo le filifiliga "Sosa puipuia". Kiliki le ki "Lelei".
  3. Faʻamalamalama le avanoa e te manaʻo e poloka. Alu i le faamalama "Faʻatonu ia sela ...".
  4. I le lisi "Puipuiga" siaki le pusa "Sosa puipuia". Kiliki le ki "Lelei".

    Ae o le mea moni e faapea, pe a uma lenei, e le i puipuia. O le a na o le taimi lava tatou te faʻapipiʻiina ai le puipuiga. Ae i le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona suia na o na siama pe a tatou setiina atigipusa i le parakalafa tutusa, ma o mea na aveeseina ai siaki siaki o le a tumau pea le talafeagai.

  5. Alu i le lisi "File".
  6. I le vaega "Auiliiliga" kiliki i le ki "Puipui le tusi". I le lisi e aliali, filifili le aitema "Puipui pepa o iai nei".
  7. Faʻamatalaga puipui puipui. E tatau ona i ai se siaki e sosoo ma le parakalafa "Puipui pepa ma mea o loʻo i totonu o sel puipuia". Afai e manaʻomia, e mafai ona e setiina le poloka o nisi o taga e ala i le suia o tulaga i totonu o laina i lalo. Ae, i le tele o tulaga, o tulaga le manuia, fetaui ma manaʻoga o tagata faʻapipiʻi e lakaina avanoa. I totonu o le fanua "Upu e taofia le puipuiga o pepa" E tatau ona e tusia soʻo se faʻaupuga o le a faʻaaogaina e faʻaogaina ai le faʻasologa o foliga. A maeʻa ona faia, kiliki le ki. "Lelei".
  8. O le isi faamalama e amata ai ona toe faia le upu faila. Ua maeʻa lenei mea ina ia faʻaumua le faʻaulufaleina sese o le upu faʻamaonia, o le a le mafai e ia ona taofia le avanoa e faasaʻo ai mo ia lava. A uma ona e ulufale i le ki e te manaʻomia e kiliki "Lelei". Afai e fetaui ia uputusi, e maeʻa le loka. Afai e le fetaui, e tatau ona e toe ulufale mai.

O nei laasaga na matou muai filifilia ma i le faatulagaga o le faatulagaga o le a le mafai ai ona puipuia le latou puipuiga mo le faasaʻoina. I isi eria, e mafai ona e faia soʻo se gaioiga ma faʻasao iuga.

Metotia 2: Faʻamalo le lokaina e ala i le Faʻamatalaga o le Faʻamatalaga

E i ai le isi auala e taofia ai le avanoa mai suiga e le manaʻomia. Ae ui i lea, o lenei filifiliga e ese mai le auala ua na o le faia lea i se isi faʻamau.

  1. Matou te aveese ma seti pusa pusa lata ane i le parakalafa "Puipuia o le cell" i le faamalama o le faatulagaga o laina tutusa i le auala tutusa e pei ona matou faia i le auala muamua.
  2. Alu i le "Toe Iloilo" tab. Kiliki i le "Puipuia le Pepa" button. O lenei faamau o loʻo i totonu o le "Suiga" pusa o meafaigaluega.
  3. A maeʻa lena, o le a tutusa lava le matala o le faʻamatalaga puipui puipuiga, e pei ona i ai muamua. O isi gaioiga uma e tutusa uma lava.

Lesona: Faʻapefea ona tuʻu se faʻaulu i luga o se faila Excel

Tatala le laina

A e kiliki i soʻo se vaega o le lakapi poʻo le taimi e te taumafai ai e suia mea o loʻo i ai, o le a aliali mai se savali e fai mai o le cell ua puipuia mai suiga. Afai e te iloa le upega tafailagi ma e te manaʻo e faʻamaonia faʻamaumauga, ona e manaʻomia lea e fai ni laasaga e tatala ai le loka.

  1. Alu i le lisi "Iloiloga".
  2. I le faapipii i se vaega o meafaigaluega "Suiga" kiliki i le ki "Aveese le puipuiga mai le pepa".
  3. O se faamalama e aliali mai e tatau ona e ulu atu ai i le upu faʻamaufaʻailoga muamua. A uma ona e ulu atu e te manaʻomia le kiliki i le ki "Lelei".

A maeʻa nei gaioiga, o le puipuiga mai sel uma lava o le a aveesea.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i le mea moni o Excel e leai se mea faʻaogaina e puipuia ai se masini patino, ae le o le pepa atoa poʻo le tusi, e mafai ona faia lenei faʻatinoga e ala i nisi suiga faaopoopo e ala i le suiina o le faatulagaga.