O le a le eseesega i le va o vaʻa mageta ma le malo-malo

Toeitiiti lava o tagata uma ua uma ona faʻalogo e uiga i taʻavale-malo, ma o nisi e faʻaaogaina foi. Ae ui i lea, e le toatele tagata na mafaufau pe faʻapefea nei eseesega ese mai le tasi ma le isi ma pe aisea e sili ai le SSD nai lo le HDD. O le asō o le a matou taʻuina atu ia te oe le eseesega ma faia se iloiloga faʻatusatusa laitiiti.

Vaʻaia faʻaalia o taʻavale-malo mai maseta

O le aotelega o taʻavale-malo e faʻalauteleina i tausaga taʻitasi. I le taimi nei SSD e mafai ona maua toetoe lava i soo se mea, mai le komepiuta i faila. O le mafuaʻaga o lenei mea e maualuga le saoasaoa ma le faʻamaoni. Ae seʻi o tatou talanoa e uiga i mea uma i le faasologa, o le mea muamua o le a tatou vaʻavaʻai i le eseesega i le va o le magnetic drive ma se tulaga malo.

I le lautele, o le eseesega autu o loʻo i ai i le auala e teuina ai faʻamaumauga. O le mea lea i totonu o le HDD e faʻaaogaina ai se metotia magnet, o lona uiga, o le faʻamaumauga o loʻo tusia i le disk e ala i le faʻafetaia o ona vaega. I SSD, o faʻamaumauga uma o loʻo faʻamaumauina i se ituaiga o manatua faapitoa, lea o loʻo tuʻuina atu i le faiga o tupe meataalo.

HDD masini eletise

Afai e te tilotilo i le masini maseta (MZD) mai totonu, o se masini e aofia ai le tele o disks, ulu faitau / tusitusi ma se eletise eletise lea e fesuiaʻiina le vaʻa ma faʻamalosi ulu. O lona uiga, MZD e pei lava o se mea manaia. O le vave faitau / tusitusi o nei mea faʻaonapo nei e mafai ona oʻo mai i le 60 i le 100 MB / s (faʻalagolago i le ata ma le gaosiga). Ma o le saoasaoa o le rotation o le disks e eseese, e pei o se tulafono, mai le 5 i le 7 afe taʻiala i le minute, ma i nisi o faataitaiga, o le saoasaoa o le rotation e oo atu i le 10,000 afe. ​​E faavae i luga o le masini faapitoa, e tolu ni taotoga autu ma e na o le lua avanoa e sili atu nai lo SSD.

Cons:

  • O le pisapisao e sau mai le eletise eletise ma le fesuiaiga o pusa;
  • O le saoasaoa o le faitau ma le tusitusi e maualalo, talu ai ona o se taimi faapitoa e faʻaalu i le faʻatulagaina o ulu;
  • Tulaga maualuga o le faaleagaina o masini.

Faʻamatalaga:

  • Tau maualalo maualalo mo le 1 GB;
  • Tele le teuina o faʻamaumauga.

SSD meafaigaluega

O le masini o se avega malo-malo e matua ese lava le ese mai masini eletise. E leai ni vaega feʻaveaʻi, o lona uiga, e leai se eletise eletise, o loʻo faʻauluulu ulu ma faʻasolosolo masini. Ma o nei faafetai uma i se auala fou fou e teu ai faʻamaumauga. I le taimi nei, e tele ituaiga o manatua, lea e faʻaaogaina i le SSD. E lua foi la latou fesoʻotaʻiga komepiuta - SATA ma ePCI. Mo le SATA, o le faitau / tusitusi vave e mafai ona oʻo atu i le 600 MB / s, i le mataupu o le EPCI e mafai ona aofia ai mai le 600 MB / s i le 1 GB / s. O le SSD e manaʻomia i totonu o se komepiuta e patino mo le faitau vave ma le tusiaina o faʻamatalaga mai se masini ma se tua.

Tagai foi: NAND faʻatusatusaina faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga

Faʻafetai i lana masini, SSD e sili atu ona lelei i luga o le MOR, ae e leʻo aunoa ma ona faʻaoga.

Faʻamatalaga:

  • Leai se pisa;
  • Faitau maualuga / tusitusi vave;
  • Le maitauina le faʻaleagaina o masini.

Cons:

  • Tau maualuga i le 1 GB.

O nisi faʻatusatusaga

I le taimi nei ua matou fefaʻatauaʻi ma uiga autu o le vaʻaia, o le a faʻaauau pea la matou suʻesuʻega faʻatusatusa. I fafo atu, o SSD ma MZD e ese foi. Ma le isi, faafetai i ona foliga, o masini eletise e tele atu ma tele (pe afai e te le amanaiaina na mea mo le komepiuta), ae o le SSD e tutusa lava le tele ma faigata mo le komepiuta. E le gata i lea, o masini malo-malo e tele taimi e faʻaitiitia ai le malosi.

O le otootoina o le faʻatusatusaga, o loʻo i lalo o se laulau lea e mafai ai ona e vaʻavaʻai i eseesega i le va o numera.

Faaiuga

E ui lava i le mea moni o le SSD i le toetoe o itu uma e sili atu nai lo le MOR, ei ai foi ni nai toesega. O lona uiga, o le tele ma le tau. Afai tatou te talanoa e uiga i le voluma, i le taimi nei, o le malosi o le taʻavale o le eletise e tele lava le maguma. O faʻamatalaga faʻapitoa e faʻamanuiaina foi i le tau ona e sili atu ona taugofie.

Ia, o le taimi nei ua e iloa le eseesega autu i le va o ituaiga eseese o masini, o lea e tumau ai pea le filifili po o le fea e sili atu ma sili atu le talafeagai i le faʻaaoga - HDD poʻo SSD.

Tagai foi: Filifili SSD mo lau komepiuta