Galulue faʻatasi ma ata i PowerPoint

Tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga e leʻi tuulafoaʻiina io latou olaga, manino manino se nofoaga i totonu o le Tusi Ulaula. E le gata i lea, o manaoga faʻaonapo nei o le vaega o aʻoaʻoga e matua maualuga lava e le mamao ma tagata uma e manatua mea uma e manaʻomia. O le mafuaaga lena e toatele ai filifili e alu mo ituaiga uma o togafiti. O se tasi o fofo sili ona lelei i ia tulaga o se pepa tuai pepa tuai, lea, e ui i lea, e faigata tele ona tusitusi lima.

E lelei tele i la matou faʻatonuga se polokalama matagofie e pei o le MS Word, lea e mafai ai ona e faia se mea manaia moni (i totonu o le mea e aofia ai), ae o loʻo faʻamaonia pe sili atu le laititi. O le talanoaga o loʻo i lalo o le a taulimaina pe faʻapefea ona e faia ni mea laiti i totonu o le Upu.

Faʻafefea ona fai ni vaʻavaʻai i le Upu

O la matou galuega, e pei ona taʻua i luga, e fetaui ma le tele o faʻamatalaga i luga o se fasi pepa. I le taimi lava e tasi, e tatau foi ona e motusia le pepa A4 laugatasia, faʻaaogaina i le polokalama e le mafai, i le tele o tamaiti laiti, lea e faigofie ona natia i totonu o lau taga.

Folasaga amata: Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamatalaga mai Wikipedia e uiga i le tala na saunia e Mr. A. Bulgakov "Le Master ma Margarita" o loʻo faʻaaogaina. I lenei tusiga, o le uluai faatulagaga na i luga o le upega tafaʻilagi o loo teuina. I se faaopoopoga, i totonu ma, atonu o le mea e ono tupu, i le tusitusiga o le a e faaaogaina, e tele naua mea e le masani ai, e le talafeagai mo faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi - o faʻaupuga, vaefaamatalaga, sootaga, faʻamatalaga ma faʻamatalaga, ata. O le mea lena o le a tatou mama ma / pe suia.

Matou te momotuina se laupepa i ni koluma

O le pepa faʻatasi ai ma le tusitusiga e te manaʻomia mo pepa faʻataʻitaʻi, e tatau ona e momotu i ni koluma laiti.

1. Tatala le lisi "Tapenaga" i le pito i luga o le komiti puleaina, i se vaega "Itulau Faʻasologa" sue le faamau "Koluma" ma kiliki i luga.

2. I le faʻalauteleina o le lisi, filifili le mea mulimuli. "Isi koluma".

3. O le a e vaʻaia se tamai pusa talatalanoa lea e te manaʻomia e suia ai se mea.

4. Faʻaliliu ma le lima ia faʻataʻitaʻiga nei e pei ona faʻaalia i le screenshot (e ono mafai ona toe fetuutuunai mulimuli ane, faʻateleina, e faʻalagolago i le tusiga).

5. I le faʻaopopo atu i faʻamatalaga numera, e tatau ona faʻaopopo se laina vavae ese, talu ai o loʻo i luga o lea mea e te tipiina mulimuli ane le laupepa lolomiina. Kiliki "Lelei"

6. O le faʻaalia o le tusitusiga i le pepa o le a suia, e pei ona teuteuina e oe.

Suia le faatulagaina o tusitusiga

E pei ona mafai ona e vaʻaia mai le faʻamalamalamaga i luga, o loʻo i ai le tele o igoa i luga o le pito i tua o le pepa i totonu o le koluma e vaevaeina i totonu o poulaupapa, o se faila tele, ma o ata, e foliga mai, e le o manaʻomia foi iina. E ui o le mea mulimuli, ioe, e faalagolago i le autu o loʻo e faia ai pepa faʻataʻitaʻi.

O le laasaga muamua o le suia lea o fanua.

1. Tatala le lisi "Tapenaga" ma maua le faamau "Vaomatua".

2. Kiliki i luga ma luga o le lisi o loʻo i luga, filifili "Vaʻaia Faʻamau".

3. I le pusa talanoa o loʻo aliali mai, matou te fautuaina le setiina o tulaga faatauaina i le tab. "Vaomatua" i totonu o le vaega e tasi 0.2 cm. ma lolomiina "Lelei".

Manatua: E mafai pe a taumafai e faia ni vaʻa i le Word 2010 ma le matutua o lenei polokalama, o le lomitusi o le a tupu se mea sese e uiga i le alu i tala atu o le lolomi, e le amanaia, ona o le tele o tagata lomitusi ua leva ona le amanaiaina nei tuaoi.

O le anotusi ua sili atu le avanoa i luga o le pepa, o loʻo iai le denser. O le tautala tuusaʻo e uiga i a tatou itulau faʻataʻitaʻi, e le o le 33, ae 26, ae o lenei mea e le o mea uma tatou te mafai ma o le a faia i ai.

I le taimi nei, e tatau ona tatou suia le tele ma le ituaiga o le vai papatiso, aʻo lei filifilia le anotusi atoa o le pepa (Ctrl + A).

1. Filifili se vai papatiso "Arial" - o loʻo lelei ona faitau pe a faʻatusatusa i le tulaga masani.

2. Faʻamau 6 tele faʻamau - o lenei mea e tatau ona lava mo se pepa siaki. E tatau ona e iloa e ala i le faʻalauteleina o le lisi tele, o le ae le maua numera iina 6o lea e tatau ona e ulu i ai ma le lima.

3. O le anotusi i luga o le pepa o le a matua laitiiti lava, ae i le pepa lolomi, e mafai lava ona e faitau i ai. Afai o le tusitusiga e foliga mai e laitiiti tele ia te oe, e mafai ona e setiina saogalemu 7 poʻo 8 mamā tele.

Manatua: Afai o le anotusi e te liliu i totonu o se pepa siama e aofia ai le tele o ulutala e te fia vaʻaia, e sili atu le suia o le faʻailoga i se isi auala. I le vaega "Font"i totonu o le lisi "Aiga", kiliki i luga o le "Faʻaitiitia le tele o le paʻu" i le mea e manaʻomia, talafeagai.

I le auala, o itulau i totonu o la matou pepa patino e le o toe 26, ae na o le 9, ae o le a matou le taofia i lenei mea, matou te agai i luma.

O le laasaga e sosoo ai o le suia o ala i le va o laina.

1. Filifili mea uma ma le faʻailoga "Aiga"i se vaega "Parakalafa" sue le faamau "Taaloga".

2. I le faʻalauteleina o le lisi, filifili le tau 1.

Ae o le tusitusiga ua avea ma mea sili atu ona faʻatusatusa, ae peitai, i la tatou tulaga, e le afaina ai le numera o itulau.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e aveesea lisi mai le tusiga, ae naʻo pe afai e te le manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

1. Faʻamalamalama mea uma e ala i le kiliki "Ctrl + A".

2. I se vaega "Parakalafa"lea o loʻo i le lisi "Aiga", faalua-kiliki ia ata taitasi e tolu e nafa ma le fatuina o le lisi. Kiliki i luga mo le taimi muamua, e te faia se lisi i le pepa atoa, kiliki i le lona lua - aveese atoa.

3. I la matou mataupu, e le o faʻamaonia atili le tusitusiga, ae, i le isi itu, faʻaopoopo 2 itulau i ai. I lau lava, atonu, o le a ese.

4. Kiliki le ki. "Faʻaitiitia le faʻagasolo"tu i autafa o faailoga o maka. O lenei mea o le a suia ai le tusitusiga i le taumatau.

O le mea mulimuli e mafai ona tatou faia e faʻamautinoa ai le sili ona faʻamaonia o le tape ese lea o ata. E moni, faʻatasi ma i latou, o mea uma lava e tutusa ma ulutala poʻo faailoga o le lisi - afai e te manaʻomia ata o loʻo i totonu o le tusitusiga o le pepa tifaga, e tatau ona e tuua. Afai e leai, saili i latou ma tape faʻamalosi.

1. Kiliki i luga o se ata i le tusitusiga e filifili ai.

2. Kiliki le ki "MUAMUA" luga o le komepiuta.

3. Toe fai le laasaga 1-2 mo ata taitasi.

O la matou pepa fefaʻatauaʻiga i le Upu ua oʻo ina laʻititi - o lea ua na o le 7 itulau le tusitusiga, ma o lea e mafai ona auina atu ma le saogalemu e lolomi. Pau lava le mea e te manaʻomia e fai, o le tipiina lea o laupepa ma seleulu, naifi pepa poʻo le naifi faʻauʻu i le vaeluaina, faʻamau ma / pe gagau e pei ona e manatu ai.

Faʻasalalau faʻataʻitaʻi i le fua 1 i le 1 (faʻaaogaina)

Faaiuga mulimuli: Aua e te faanatinati e lolomi le potu atoa i se tulaga atoa, muamua taumafai e lafo e lolomi na o le tasi le itulau. Masalo, ona o le laitiiti tele o se vai papatiso, o le lomitusi o le a maua mai ai ni mea e le mafai ona malamalama i ai nai lo tusitusiga. I lenei tulaga, e tatau ona e faateleina le tele o le mamafa i se tasi o pito ma toe auina atu le suʻega mo le lolomiina.

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e faia ai ni mea laiti laiti, ae sili ona malamalama i le Upu. Matou te moomoo maimau pe a lelei lau aʻoga ma e naʻo maualuga, ma e tatau ona togi.