Faʻafefea ona iloa uiga o lau komepiuta, komepiuta

Le aso lelei.

Ou te manatu o le toatele o tagata, pe a galulue i se komepiuta po o se komepiuta, sa feagai ma se fesili mama ma le faigofie: "pe faapefea ona sailia ni uiga patino o se komepiuta ...".

Ma e tatau ona ou fai atu ia te oe o lenei fesili e masani lava ona tulai mai, masani lava i mataupu nei:

  • - pe a suʻesuʻe ma faʻafouina avetaavale (
  • - pe a manaʻomia, ia iloa le vevela o le puʻupuʻu poʻo le masini komepiuta;
  • - i toilalo ma tautau o le PC;
  • - afai e tatau ai, ia tuʻuina atu faʻamaufaʻailoga autu o vaega o le PC (pe'ā faʻatau atu mo se faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻaalia o le isi vaega);
  • - pe a faʻatulagaina se polokalama, ma isi.

I luga o le auala, o nisi taimi e tatau ai e le gata ina iloa uiga o se PC, ae ia saʻo foi le fuafuaina o le ata, faʻauiga, ma isi mea faapena. 7, 8 poʻo le faʻaaogaina o 'auʻaunaga faapitoa).

Ma o lea, ia tatou amata ...

O le anotusi

  • E faʻapefea ona e iloa uiga o lau komepiuta i le Windows 7, 8
  • Meafaigaluega mo le matamata i uiga o le komepiuta
    • 1. Upu
    • 2. Everest
    • 3. HWInfo
    • 4. Wizard PC

E faʻapefea ona e iloa uiga o lau komepiuta i le Windows 7, 8

I se tulaga lautele, e tusa lava pe leai se faʻaoga faapitoa. Galuega Faʻatino e tele faʻamatalaga e uiga i le komepiuta e mafai ona mauaina tuusaʻo i Windows. Mafaufau i lalo o ni nai auala ...

Metotia # 1 - Faʻaaogāina o le faʻaaogaina o le Faʻalapotopotoga.

O le auala e galue i le Windows 7 ma le Windows 8.

1) Tatala le tabula "Run" (i le Windows 7 i le "Start" menu) ma ulufale i le poloaiga "msinfo32" (e aunoa ma ni upusii), ia lolomi Enter.

2) O le isi, amata le aoga aoga, o fea e mafai ona e iloa ai uiga autu o le PC: Windows OS version, processor, model computer (PC), ma isi.

I le auala, e mafai foʻi ona e faʻaaoga lenei mea mai le lisi Amata: Polokalame uma -> Faʻamaumauga -> Meafaigaluega Faʻamaumauga -> Faʻamatalaga Faʻatonu.

Numera numera 2 - e ala atu i le komiti e pulea ai (meatotino o le polokalama)

1) Alu i le Potu Pulea Windows ma alu i le vaega o "System and Security", ona tatala lea o le "System" tab.

2) E tatau ona matala se faamalama lea e mafai ai ona e maimoa i faʻamatalaga masani e uiga i le PC: o OS ua faʻapipiʻiina, o le a faʻaogaina le masini, pe o le a le RAM, le igoa o le komepiuta, ma isi.

Mo le tatalaina o lenei laupepa, e mafai ona e faʻaogaina seisi auala: faʻa-kiliki i luga o le "My Computer" icon ma filifili meatotino i le lisi o le matūua.

Fua numera 3 - e ala i le pule o masini

1) Alu i le tuatusi: Faʻamatalaga Pulea / Faʻamaumauga ma le Puipuiga / Pule Faʻatonu (silasila i le ataata i lalo).

2) I le pule o mea masini, e mafai ona e iloa e le gata o vaega uma o le PC, ae o faafitauli foi ma avetaavale: faafesagai ma ia masini e le ogatasi mea uma, o le a susulu se faailoga lanu mumu po o le mumu.

Metotia # 4 - DirectX Diagnostic Tools

O lenei filifiliga e sili atu ona taulai i uiga o leo-ata o le komepiuta.

1) Tatala le "Run" tab ma ulufale i le "dxdiag.exe" poloaiga (i le Windows 7 i le Amata amata). Ona kiliki lea o le Ulufale.

2) I totonu o le window DirectX Diagnostic Tool window, e mafai ona e faamasani i vaega autu o se ata vitio, ata faataitai, numera o le faila o le itulau, lomiga o OS OS, ma isi vaega.

Meafaigaluega mo le matamata i uiga o le komepiuta

O le mea lautele, e tele naua mea e faʻaaogaina: totogi uma ma totogi fua. I lenei tamai iloiloga sa ou taʻua ai i latou e sili ona faigofie ona galulue (i loʻu manatu, o latou sili ia i la latou vaega). I aʻu tusiga ou te faasino atu i le tele o taimi i (ma o le a ou toe faasino i) ...

1. Upu

Sitepu aloaia: //www.piriform.com/speccy/download (i le ala, e tele ituaiga o polokalama e filifili mai)

O se tasi o faletusi sili ona lelei mo aso nei! Muamua, e leai se totogi; lona lua, e lagolagoina le tele o meafaigaluega (upega taʻavale, komepiuta, masini komepiuta o ituaiga eseese ma suiga); tolu, i Rusia.

Ma mulimuli, e mafai ona e mauaina uma faamatalaga faavae e uiga i uiga o le komepiuta: faʻamatalaga e uiga i le gaosiga, faʻaogaina o le masini, RAM, masini leo, vevela vevela ma le HDD, ma isi.

I le auala, o le upega tafaʻilagi a le gaosi oloa o loʻo i ai le tele o polokalama o polokalame: e aofia ai le feaveaʻi (e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina).

Ioe, Speccy e galue i lomiga taʻutaʻua uma a Windows: XP, Vista, 7, 8 (32 ma le 64 bits).

2. Everest

Sitepu aloaia: //www.lavalys.com/support/downloads/

O se tasi o polokalame sili ona lauiloa o lona ituaiga i le taimi. O le mea moni, o lona lauiloa ua leva ona moe, ae peitai ...

I lenei aoga, o le a le gata ina mafai ona e iloa uiga o le komepiuta, ae o se tuufaatasiga foi o faamatalaga talafeagai ma le le talafeagai. Ae maise lava le fiafia, le lagolago atoatoa a le gagana Rusia, i le tele o polokalame e le masani ona vaaia. O nisi o vaega pito sili ona taua o le polokalama (e leai se lagona faapitoa e lisi ai mea uma):

1) Malosiaga e matamata i le vevela o le gaosiga. I le auala, o lenei mea ua uma ona tuʻuina atu:

2) Faʻataʻitaʻia polokalame e mafai ona faʻaaogaina e le aunoa. O le tele lava o taimi, e amata ona faʻagesegese le komepiuta ona o le mea moni o le tele o mea aoga e tusiaina e faʻanofo, o le tele o tagata e le manaʻomia i galuega i aso uma mo PC! E uiga i le auala e saoasaoa ai i luga o Windows, sa i ai se isi pou.

3) O se vaeluaga ma mea faʻaoga uma. Faʻafetai, e mafai ona e filifilia le faʻataʻitaʻiga o le masini fesoʻotaʻi, ona maua ai lea o le avetaavale e manaʻomia! I le auala, o le polokalama e oʻo lava ina faʻamalosiina se fesoʻotaʻiga e mafai ona e sii mai ma faʻafou le avetaʻavale. E faigofie lava, aemaise lava talu ai o avetaʻavale e tele lava ina tuʻuaʻia le PC e le maluelue.

3. HWInfo

Sitepu aloaia: //www.hwinfo.com/

O se mea itiiti ae sili ona mamana. E mafai ona ia tuʻuina atu faʻamatalaga e le itiiti ifo nai lo Everest, naʻo le toesea o le gagana Rusia o le faʻavaivai.

I le auala, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tilotilo i le eletise i le vevela, ona faʻaopopo atu lea i faailoilo o loʻo i ai nei, o le polokalama o le a faʻaalia ai le maualuga e mafai ona faʻatagaina mo au masini. Afai o tikeri oi ai nei e latalata i le maualuga - ei ai le mafuaaga e mafaufau ai ...

O le aoga e galue vave, o faamatalaga e aoina saʻo i luga o le lele. O loʻo i ai le lagolagosua mo le tele o faiga faʻapitoa: XP, Vista, 7.

E faigofie, i le auala, e faʻafouina le avetaavale, o le faʻaaogaina i lalo o lo o faʻasalalau se sootaga i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa, faʻaolaina oe taimi.

I le auala, o le faʻamalama i le agavale o loʻo faʻaalia ai le aotelega o faʻamatalaga e uiga i le PC, lea e faʻaalia i le maeʻa ona faʻalauiloaina o le faʻaaoga.

4. Wizard PC

Faʻafanua aloaia: //www.cpuid.com/softwares/pc-wizard.html (faʻafesoʻotaʻi le itulau ma le polokalama)

Malosiaga manaia e matamata ai i le tele o laina ma uiga o le PC. O iinei e mafai ona e maua ai le faʻatulagaina o le polokalame, faʻamatalaga e uiga i masini, ma faʻataʻitaʻi foʻi nisi masini: mo se faʻataʻitaʻiga, o se polokalama. I le auala, e tatau ona e iloa o le Wizard PC, pe afai e te le manaʻomia, e vave faʻaitiitia i le faletusi, e masani ona pipiʻi ma faʻamatalaga logo.

E i ai foi mea e le lelei ... E umi se taimi e ave ai pe a amata muamua (se mea e uiga i ni nai minute). Ma le isi, o nisi taimi e faʻagesegese ai le polokalama, e faʻaalia ai uiga o le komepiuta ma se tuai. Ma le faamaoni, e faigata ona faʻatali mo le 10-20 sekone, pe a uma ona e kiliki i luga o soʻo se mea mai le vaega o faʻamaumauga. O le totoe o se faʻaaoga masani. Afai e seasea lava ona maua uiga - ona mafai lea ona e faʻaaogaina!

PS

I le auala, e mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i le komipiuta i le BIOS: mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga o le komipiuta, puʻe vaʻaia, ata laʻititi, ma isi mea faʻataʻitaʻi.

Acer ASPIRE komepiuta. Faamatalaga e uiga i le komipiuta i le BIOS.

Ou te manatu o le a aoga tele le fesoʻotaʻi atu i se tusiga i luga o le ala e ulufale ai i le BIOS (mo le eseese o gaosiga - kulupu tuʻufaʻatasia eseese!):

I le auala, oa mea aoga e matamata ai i uiga o le PC?

Ma o loʻo i ai aʻu mea uma i luga o nei aso. Le manuia tele i tagata uma!