Faʻaipoʻa le NVIDIA GeForce

O tausaga taʻitasi e sili atu ma sili atu le faigata o taʻaloga e sau ma e le o mea uma e foliga mai e faigata i lau kata vitio. O le mea moni, e mafai ona e maua se ata fou fou, ae aiseā e faaopoopo ai tau, pe afai ei ai se avanoa e faʻamalo ai le mea o iai?

NVIDIA GeForce kata faʻailoga e sili ona faʻalagolago i le maketi ma e masani ona le galue i le atoatoa. E mafai ona siitia o latou uiga e ala i le faʻaaogaina o le auala.

Faʻafefea ona ufiufi le kata vitio NVIDIA GeForce

O le faʻafefe o le vaʻaia o le faʻapipiʻiina o se komepiuta e ala i le faʻaateleina o le tele o taimi o lona faagaioiga nai lo auala masani, lea e tatau ona faʻaleleia ai lona faʻatinoga. I la matou mataupu, o lenei vaega o le pepa vitio.

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le saoasaoa o le ata vili? Faʻafeiloaʻi ma le lima le fuataga o le autu, manatua ma vaega o le kata vitio e tatau ona faia ma le mafaufau, o lea e tatau ai i le tagata faʻaoga ona iloa mataupu faavae o le overclocking:

  1. Ina ia faateleina le faʻavaa o foliga, o le a faʻaopopoina le voltage o microcircuits. O le mea lea, o le uta i luga o le eletise o le a faateleina, o le a foliga mai o le a faʻaalu. Atonu o se mea e seasea tupu, ae e ono mafai ona tape le komepiuta. Galuega Faʻatino: faʻatau mai se afi eletise sili atu ona mamana.
  2. I le taimi o le faateleina o le gafatia o le gaosiga o se kata vitio, o le a faʻapupulaina foi lona faʻamalolo. Mo le mafanafana, e le lava se tagata e toʻatasi e faʻamafanafana ma atonu e te mafaufau e uiga i le faʻamamaina o le tino malulu. Atonu o le faʻapipiʻiina lea o se tagata fou poʻo le faʻamafanafana.
  3. O le faateleina o le taimi e tatau ona faia malie. O se laʻasaga e 12% o le tau o le fale gaosi oloa e lava lea e malamalama ai i le auala e tali atu ai le komepiuta i suiga. Taumafai e tamoe i le taaloga mo le itula ma matamata i faailoilo (aemaise lava le vevela) e ala i se faʻaaogaina faapitoa. Ia mautinoa o mea uma lava e masani, e mafai ona e taumafai e faʻatele le laasaga.

Faʻalogo! Faatasi ai ma se auala le mafaufau e ufiufi se kata vitio, e mafai ona e maua se faʻafeagai faʻafeagai i le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o komepiuta.

O lenei galuega e faia i ni auala se lua:

  • faʻaolaina le kalama vitio BIOS;
  • faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa.

O le a tatou iloiloina le filifiliga lona lua, e pei ona fautuaina i le muamua e na o tagata tomai faʻapitoa e faʻaaoga, ma o le tagata amata e mafai ona faʻatautaia le polokalama.

Mo o tatou faʻamoemoega, e tatau ona tatou faʻapipiʻi ni mea faʻaaoga. O le a latou fesoasoani e le gata ina suia suiga o le tagata fai ata, ae ia vaʻaia foi lona faatinoga i le taimi atoa, atoa ai ma le iloiloga o le alualu i luma mulimuli.

O lea, vave ona download ma faʻapipiʻi polokalama nei:

  • GPU-Z;
  • NVIDIA Inspector;
  • Mamalu;
  • 3DMark (filifiliga);
  • SpeedFan.

Manatua: faʻaleagaina i le taimi o taumafaiga e faʻamalo se kata vitio e leʻo se tusi faʻamaonia.

Laasaga 1: Faʻasalalau Faʻailoga

Faʻasaʻo le fesoasoani a SpeedFan. E faʻaalia ai le tulaga vevela o vaega autu o le komepiuta, e aofia ai le faʻatalanoaga vitiō.

SpeedFan e tatau ona tamoe i le faagasologa atoa. Pe a faia ni suiga i le faʻatulagaga o le faʻatusa ata, e tatau ona e siaki suiga o le vevela.

O le faʻaleleia o le vevela i le 65-70 tikeri e talia pea, pe a maualuga (pe a leai ni totogi faʻapitoa) - e sili atu le toe foʻi i tua.

Laasaga 2: Siaki le vevela i lalo o mamafa mamafa

E taua le fuafua pe faʻapefea ona tali atu le faʻailoa i luga o le mamafa i taimi nei. Matou te le fiafia i le tele o ana faatinoga, e pei o suiga i faailoga o le vevela. O le auala sili ona faigofie e fua ai lenei mea o loʻo i ai i le polokalame FurMark. Ina ia faia lenei mea, ia faia lenei mea:

  1. I le faamalama FurMark, kiliki "Suega faigata o GPU".
  2. O le isi faʻamalama o se lapataiga lea e mafai ona faʻafeoloolo ona o le faʻatauina o se kata vitio. Kiliki "Alu".
  3. O se faamalama o le a aliaʻe mai ma se ata vali ata. Lalo o se siata o le vevela. I le taimi muamua o le a amata ona tupu, ae o le a oʻo lava i le taimi. Faatali seʻi oʻo ina tupu ma matauina se faʻaaliga o le vevela o le 5-10 minute.
  4. Faʻalogo! Afai i le taimi o lenei suʻega o le vevela e oʻo atu i le 90 tikeri ma le maualuga, ona lelei lea ona taofi.

  5. Ina ia faamaea le siakiina, ia tapuni le faamalama.
  6. Afai e le maualuga le vevela i luga atu o le 70 tikeri, o le a mafai pea ona gafatia, a le o lea e ono lamatia le faia o le vevela e aunoa ma le faʻaleleia o le malulu.

Laasaga 3: Uluaʻi iloiloga o le faatinoga o le kata vitio

O se laasaga lenei, ae o le a aoga le faʻatusatusaina o le faʻatinoina o le ata faʻataʻitaʻi "Muamua ma le maeʻa". Mo lenei matou te faʻaaogaina le FurMark lava lea.

  1. Kiliki se tasi o ki i le poloka. "Faʻailoga GPU".
  2. O se suʻega masani o le a amata mo se minute, ma o le a faʻaalia se faamalama i le faaiuga ma se faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoina o le ata. Tusi i lalo pe tauloto le numera o vaega na sikoa.

O se suʻega sili atu o loʻo faia ai le polokalame 3DMark, ma, o le mea lea, ua tuʻuina atu ai se faʻamatalaga saʻo. Mo se suiga, e mafai ona e faʻaaogaina, ae pe afai e te manaʻo e sii le 3 GB faʻapipiʻiina.

Laasaga 4: Fua Fua muamua

O lenei o le a tatou vaʻavaʻai atu i mea o le a tatou galulue ai. Vaʻai faamatalaga e te manaʻomia ile GPU-Z. A faʻalauiloaina, e faʻaalia uma ituaiga faʻamatalaga e uiga i le NVIDIA GeForce video card.

  1. Matou te fiafia i tulaga faatauaina "Faatoa Faatumu" ("fua faʻatusa o pika"), "Fuga o Fua" ("fuainumera o fua faatumu") ma "Paʻu uila" ("bandwidth memory").

    O le mea moni, o nei faailo e iloa ai le faʻatinoga o pepa faʻataʻitaʻi ma e faalagolago ia i latou le lelei o le taʻaloga.
  2. O le taimi nei tatou te maualalo sina maualalo "UPU o le GPU", "Manatua" ma "Shader". O faʻamaumauga tonu ia o le tele o faʻasologa autu o le manatua ma vaega o le kata vitio o le a suia oe.


A maeʻa le faʻateleina o nei faʻamatalaga, o le a faʻapupulaina foi faailoga o faʻatinoga.

Laasaga 5: Suia le taimi o le kata vitio

O le mea sili lea ona taua ma o le vave faʻanatinati e leai se mea - e sili atu le umi o le umi o le umi nai lo le faaleagaina o meafaigaluega a le komepiuta. O le a matou faʻaaoga le polokalama NVIDIA Inspector.

  1. Faitau ma le faaeteete faamatalaga i le faamalama autu o le polokalama. O iinei e mafai ona e vaʻavaʻai i laina uma (Uati), le vevela o loʻo i ai nei o le vitio vitio, volita ma le saoasaoa o le suiga o le tagata mālūlū (Fan) e avea o se pasene.
  2. Faasolo le faamau "Faaali atu Overclocking".
  3. Ua tatala le faʻailoga suiga. Amata i le faateleina o le tau. "Uati Uati" pe a ma le 10% e ala i le tosoina o le sikuea agai i le taumatau.
  4. Faʻateleina faʻaatele ma "UPU o le GPU". Ina ia faasaoina suiga kiliki "Faaaoga le Uika ma le Puipuiga".
  5. O lea e tatau ona e siaki le auala e galue ai le kata vitio ma le faʻafouina o le faʻatulagaga. Ina ia faia lenei mea, toe tamoe i le suega mamafa i luga o FurMark ma toe matamata i lona alualu i luma mo le 10 minute. E le tatau ona i ai ni mea taua i luga o le ata, ma o le mea e sili ona taua - o le vevela e tatau ona iai i le lautele o le 85-90 tikeri. A leai, e tatau ona e faʻaitiitia le taimi ma toe tamomoʻe le suʻega, ma faasolosolo pea seia oʻo ina filifilia le tau e sili ona lelei.
  6. Toe foi i le NVIDIA Inspector ma faʻalautele foi "Time Clock"e aunoa ma le faʻagaloina e taomi "Faaaoga le Uika ma le Puipuiga". Ona fai lea o se suʻega faʻafitauli, ma, pe a manaʻomia, faʻaitiitia le taimi ole taimi.

    Manatua: e mafai ona vave toe faafoi mai uluaʻi faʻatauaina e ala i le kiliki "Faaaoga Talosaga".

  7. Afai e te vaʻaia o le vevela e le gata o le kata vitio, ae o isi vaega foi, o loʻo teuina i totonu o le tulaga masani, ona mafai lea ona e faʻaosoosoina faʻaopoopo laina. O le mea autu o le faia lea o mea uma e aunoa ma se faʻailoga ma taofi i le taimi.
  8. I le faaiuga o le a tumau pea le tasi vaevaega e faateleina "Voltage" (faʻafefe) ma aua nei galo e faʻaaoga le suiga.

Laasaga 6: Faʻasaʻo Taʻo Fou

Pātene "Faaaoga le Uika ma le Puipuiga" naʻo le faʻaaogaina o nofoaga maoti, ma e mafai ona e faʻasaoina i latou i le kiliki "Foafoaga Fuʻu Filifili".

O le iʻuga, o le a tulaʻi se ala pupuʻu i luga o lau laulau, pe a faʻataʻapeʻa, o le a amata le Tagata Asiasi NVIDIA i lenei faʻatulagaga.

Mo le faigofie, e mafai ona faaopoopoina lenei faila i le faila "Amata", ina ia oʻo i le taimi e te faʻaoga ai i le polokalama, e amata faʻafuaseʻi le polokalama. O le pusa e manaʻomia o loʻo i totonu o le lisi. "Amata".

Laasaga 7: Siaki mo Suiga

I le taimi nei, e mafai ona e vaʻai i suiga o faʻamatalaga i le GPU-Z, faʻapea foʻi ma le faia o suʻega fou i FurMark ma 3DMark. I le faʻatusatusaina o taunuʻuga muamua ma le lua, e faigofie lava ona faʻatusatusa le pasene o le faʻatupulaia o galuega. E masani lava o lenei faailoilo e lata i le tikeri o le faateleina i taimi masani.

Ole fuʻaina o le NVIDIA GeForce GTX 650 poʻo se isi lava kata vitio o se mea e sili ona mamafa ma e manaʻomia ai suʻesuʻega faifaipea e fuafua ai laina sili ona lelei. I le auala sao, e mafai ona e faʻatupulaia le faʻatinoina o le ata faʻataʻitaʻi i le 20%, ma faʻateleina lona gafatia i le maualuga o mea sili atu taugata.