Auala e sii ai avetaavale mo Intel HD Graphics 4400 GPU


Situa pe a mafua ona o se masini e leʻi mafaufauina i le fale poʻo le ofisa ua leiloloa faʻamaumauga taua, e masani lava ona tupu. O faʻaogaina o le malosi e le gata ina faʻaumatia ai taunuuga o le tele o itula o galuega, ae e mafua ai foi le le manuia o vaega o komipiuta. I lenei tusiga o le a tatou iloiloina pe faapefea ona filifili se masini faʻapitoa e puipuia ai mai ia faafitauli - o se malosiaga e le faʻalavelaveina.

Filifilia o se UPS

O UPS poʻo UPS - o se eletise e le faʻalavelaveina - o se masini e mafai ona tuʻuina atu le eletise i meafaigaluega e fesoʻotaʻi atu i ai. I la matou tulaga, o se komepiuta patino lea. I totonu o le UPS o maʻa ma elemene eletise mo le puleaina o malosiaga. E tele naua tulaga faʻavae mo le filifilia o ia ituaiga masini, ma lalo o le a matou taʻu atu ia te oe le mea e te sailia pe a faʻatau.

Faʻatauga 1: Mana

O lenei parakalafa o le UPS o le mea pito sili lea ona taua, talu ai e fuafua pe o se puipuiga lelei. Muamua e tatau ona e fuafuaina le aofaʻiga o le mana o le komepiuta ma isi masini o le a tautua e le "bespereboynik". I luga o le fesoʻotaiga, o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻapitoa e fesoasoani e fuafua le tele o watts o lau faʻalapotopotoga e faʻaumatia.

Faitau atili: Le auala e filifili ai se masini eletise mo se komepiuta

O le faʻaaogaina o isi masini e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa, i le pepa o oloa o le initaneti poʻo le tusi faʻaaoga. O le isi mea e te manaʻomia e faʻaopoopo i ai numera e maua ai.

Vaʻai nei i uiga o le UPS. O lona mana e le fuaina i watts (W), ae i volt-amperes (VA). Ina ia iloa ai pe o le a fetaui lelei se masini faapitoa ia i matou, e tatau ona faia nisi o faʻatusatusaga.

Faataitaiga

E i ai la matou komepiuta e gaosia ai le 350 watts, o le polokalama failauga - 70 watts ma se mataʻitu - e tusa ma le 50 watts. Aofaʻi

350 + 70 + 50 = 470 W

O le ata na matou mauaina e taua o le mana galue. Ina ia maua le atoaga, e tatau ona e faʻateleina lenei tulaga taua e le vaega 1.4.

470 * 1.4 = 658 VA

Ina ia faʻateleina le faʻalagolago ma le tumau o le 'eleʻele atoa, e manaʻomia ona tatou faʻaopopo i lenei tau 20 - 30%.

658 * 1.2 = 789.6 VA (+ 20%)

poʻo

658 * 1.3 = 855.4 VA (+ 30%)

Faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o matou manaʻoga e fetaui lelei i se malosiaga e le mafai ona faʻalavelaveina ma se malosi o le itiiti ifo 800 VA.

Faʻatauga 2: O le Battery Life

O le isi lea uiga, e masani ona faʻaalia i le meataitasi o le meataalo ma afaina ai le tau mulimuli. E faʻalagolago i le gafatia ma le lelei o maʻa, o vaega taua ia o le UPS. O iinei e manaʻomia ai ona tatou filifili poʻo a gaioiga o le a tatou faia pe a vavaeeseina le eletise. Afai e te manaʻomia le faʻamaeʻaina o le galuega - faʻasaʻo pepa, tapuni talosaga - 2-3 minute o le a lava. Afai e te fuafua e faʻaauau pea se ituaiga o gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻauma le taamilosaga pe faatalitali mo le gaosiga o faʻamaumauga, ona e tilotilo atu lea i nisi masini atamai.

Faʻatauga 3: Volita ma Puipuiga

O nei tuaoi e vavalalata vavalalata. O le maualalo o volita na maua mai le fesoʻotaʻiga (initaneti) ma le vavaeeseina mai le filifilia o mea ia e aafia ai le lelei ma le taimi o le auaunaga o le UPS. E taua le taulaʻi atu i le tau o le masini e faʻaaoga ai le masini. O le maualalo o le fuainumera ma le maualuga o le suiga, o le itiiti foi o le a aofia i le galuega.

Afai o le eletise eletise i totonu o lou fale poʻo le ofisa e le maluelue, o lona uiga, o le nofo i lalo poʻo le oso o loʻo mataʻituina, ona tatau ai lea ona filifili masini e puipuia lelei. E mafai ai e oe ona faʻaititia le aʻafiaga o luga o le masini ma faʻaititia le tau e manaʻomia mo le galuega, mo le faʻaititia. O loʻo i ai foi i le maketi ni komepiuta e iai le pule malosi, ae o le a tatou talanoa e uiga ia i latou i se taimi mulimuli ane.

Faʻatauga 4: Ituaiga UPS

E tolu ituaiga o UPS, e eseese i le taʻiala o le faʻaaogaina ma isi uiga.

  • Lafoaʻi (offline) poʻo faʻaagaga ia maua le fuafuaga sili ona faigofie - i le mea e tupu ai le vaivai o le malosiaga, o le eletise faaeletonika e faʻaaoga i luga o le eletise mai maʻa. O le le lelei o ia ituaiga masini e lua - o se taimi e matua tuai tele pe a suia ma vaivai le puipuiga mai lalo ifo. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e paʻu le voltage i se mea e itiiti ifo, ona faʻaoga lea o le masini i le masini. Afai e masani ona faʻaleleia le pa'ū, o le a faʻafia ona faʻagaoioi le UPS i luga o le tele o taimi, lea e oʻo atu ai i lona vave faʻavave.

  • Laina-fegalegaleaiga. O ia ituaiga masini ua faʻapipiʻiina ma sili atu ona alualu i luma auala o tulafono faatonutonu o voltage ma e mafai ona tetee atu i lalo ifo. O latou taimi e faʻafeiloaʻi ai e sili atu le maualalo nai lo faʻamaumauga.

  • Liliuina faʻaluaina i luga ole initaneti. O nei UPS o loʻo i ai le auala sili ona faigata. O lo latou igoa e tautala mo ia lava - o le AC input input ua faaliliuina i le DC, ma a o lei fafagaina i latou i fesoʻotaʻiga, toe foʻi i AC. O lenei auala e mafai ai ona maua le eletise gaosi oloa e sili ona mautu. O pamu i ia ituaiga masini e masani lava ona aofia ai i le eletise eletise (i luga o le initaneti) ma e le manaʻomia le fesuiaiga pe a le toe i ai le taimi o iai i le pule.

O faila mai le vasega muamua o loʻo i ai le tau maualalo ma e fetaui lelei mo le faʻafesoʻotaʻi o fale ma ofisa komepiuta. Afai o le PC ua faʻapipiʻiina se iunite eletise maualuga i le puipuiga mai le malosi o le malosiaga, o lona uiga e le o se filifiliga leaga le UPS. O faʻamatalaga faʻasalalauga e le sili atu le taugata, ae ia i ai se punaoa maualuga o le galuega ma e le manaʻomia nisi faʻaleleia atili mai le polokalama. UPS i luga o le Initaneti - o masini faʻapolofesa sili ona maualuga, lea e aʻafia ai lo latou tau. Ua mamanuina i fale faigaluega ma tagata faigaluega, ma e mafai ona tamoe i luga o maa mo se taimi umi. Le talafeagai mo le faʻaaogaina o fale ona o le maualuga o le pisa.

Faʻatauga 5: Pusa Faʻapipiʻi

O le isi mea e tatau ona e gauai atu i ai o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga mo fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia. I le tele o tulaga, e manaʻomia e komipiuta ma pipiʻi laasaga masani. EE 7 - "Euro sockets".

E i ai isi tulaga faʻatusa, mo se faʻataʻitaʻiga, IEC 320 C13, i tagata taatele e taʻua o komepiuta. Aua nei faʻaʻoleʻole i lenei mea, talu ai e mafai ona fesoʻotaʻi se komepiuta i ia fesoʻotaʻiga e faʻaaoga ai se uaea faapitoa.

O nisi o malosiaga eletise e le mafai ona faʻalavelaveina e mafai foi ona puipuia laina telefoni ma pusa o fesoʻotaiga o se komepiuta poʻo se alatele mai aʻafiaga le lelei. O ia ituaiga masini e fesootaʻi fesootaʻi: Rj-11 - mo telefoni, Rj-45 - mo fesoʻotaiga fesoʻotaʻi.

O le mea moni, e tatau ona e tausia le numera talafeagai o matafaga e tuʻuina atu ai le malosi i mea uma ua masalomia. Faamolemole ia matau e le o laupepa uma e "aoga tutusa." O nisi atonu o le malosiaga o le pulu (UPS), ao isi e le mafai. O le mea mulimuli i le tele o tulaga e galue e ala i le puipui o loʻo i luga o fale e puipuia ai mai le faʻalavelaveina o le eletise eletise.

Faʻatauga 6: Pamu

Talu ai o pamu faʻaaogaina o le mea pito sili ona mamafa, atonu e ono toilalo pe o latou malosi atonu e le lava e faamautinoa ai le taimi e manaʻomia ai mo masini fesoʻotaʻi uma. Afai e mafai, filifili se UPS ma vaega faʻaopopo ma pama vevela.

Faʻatauga 7: Polokalame

O le polokalama faakomepiuta e sau faʻatasi ma nisi masini, e fesoasoani e mataʻituina le tulaga o maʻa ma le ala o faʻatinoga tuusaʻo mai le mata mata. I nisi tulaga, e mafai foi e le masini komepiuta ona teu iʻuga o galuega ma faʻamaonia le faʻamaeʻaina o le sauniga mo le PC ao faʻaitiitia le tulaga o le tau. E aoga le gauai atu i ia UPS.

Faʻatauga 8: Faʻaalia Ata

O le pupuni i luga o le pito i luma o le masini e mafai ai e oe ona vave suʻesuʻeina ia mea faʻataʻitaʻi ma ia iloa pe i ai se manava malosi.

Faaiuga

I totonu o lenei tusiga ua matou taumafai e iloilo mea taua e sili ona taua mo le filifiliaina o se malosiaga e le mafai ona faʻalavelaveina i le tele e mafai ai. O le mea moni, o loʻo i ai foi foliga vaaia ma le tele, ae o nei mea ua i ai ni mea laiti laiti ma e na o le tulaga lava e filifilia ai ma, atonu, e tusa ai ma le tofo a le tagata. I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai atu mea nei: muamua e tatau ona e gauai atu i le mana ma le numera manaomia o laupepa, ona filifili lea o le ituaiga, e taialaina i le tele o le paketi. Aua e te tulituliloaina mea taugofie, aua e tele lava ina le lelei le lelei ma nai lo le puipuiga e mafai ona latou "fasiotia" lau PC e sili ona e fiafia i ai.