Windows 9 - o le a le mea e faʻamoemoe i le polokalama fou faʻaogaina?

Le faʻatagaina o le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o le Windows 9, lea e faʻamoemoe o le pa'ū poʻo le taumalulu muamua (e tusa ai ma isi faʻamaumauga, ia Setema poʻo Oketopa o le tausaga o loʻo i ai nei) e le mamao. O le faʻatagaina aloaia o le OS fou o le a tupu, e tusa ai ma tala, i le vaitaimi mai ia Aperila ia Oketopa 2015 (e eseese faamatalaga i lenei mataupu). Faʻafou: o le a vave Windows 10 - faitau le iloiloga.

O loʻo ou faʻatali mo le faʻasalaga o le Windows 9, ae mo le taimi nei ou te fautua atu ina ia faamasani i mea o loʻo faʻatali mai ia i matou i le lomiga fou o le faiga faʻaoga. O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻavae i luga o faʻamatalaga aloaia aloaia a le Microsoft ma le tele o taotoga ma tala, o lea e le mafai ona tatou vaʻai i se tasi o mea o loʻo i luga i le faʻamalolo mulimuli.

Mo tagata faʻapipiʻi

Muamua, na taʻutino mai e Microsoft o le a avea atili le Malie 9 ma faauo mo tagata e faʻaaogaina komepiuta masani o loʻo pulea e faʻaogaina ai le kiore ma le komepiuta.

I le Windows 8, e tele ni laasaga na faia ina ia faigofie ai le faʻaogaina o le 'eletise faʻafesoʻotaʻi mo tagata taʻutaʻua ma paʻi i le lautele.

Ae peitaʻi, i nisi itu na faia lea mea i le faʻaleagaina o tagata masani PC: o le mataitusi muamua e le talafeagai tele pe a tulaʻi i luga, faʻapipiʻiina elemene elemene i Faʻasinometi, o isi taimi e taofiofia ai tulimanu mamao, o le leai o masani masani i le atunuʻu fou o le uiga lautele o le toatele oi latou e oʻo mai i le mea moni e tatau i le tagata faʻaoga ona faia nisi faʻataʻitaʻiga mo na galuega na faia muamua i le tasi pe lua kiliki ma e aunoa ma le faʻaogaina o le faʻataʻotoga o le kiona i totonu o le laufanua atoa.

I le Windows 8.1 Update 1, o le tele o nei faaletonu ua soloia: o le gafatia e vave utaina i luga o le komepiuta, faʻamaʻaina tulimanu vevela, o loʻo i luga o le komepiuta fou, faʻamalositino faʻamalama i totonu o talosaga ma se atinaʻe fou (tapunia, faʻaitiitia, ma isi), amata polokalame mo le komepiuta (i le leai o se lau paʻu).

Ma o le mea lea, i le Windows 9, ua matou (tagata faʻaoga PC) ua folafola mai e galulue faʻatasi ma le faiga faʻaogaina, sili atu ona faigofie, sei o tatou vaʻai. Mo le taimi nei, o nisi o suiga aupito sili ona fiafia i ai.

Windows 9 Faʻamatalaga Menu

Ioe, i le Windows 9 o se tafaoga masani masani o le a aliali mai, e ui lava o se mea na amata ona toe faʻaleleia, ae e masani lava. Ua fai mai le screenshots o le a foliga pei o lenei, e pei ona mafai ona e vaai i le ata i lalo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le lisi fou amata tatou te maua ai:

  • Suʻe
  • Faletusi (Ata, Ata, e ui lava e le o matauina i lenei ataata)
  • Faʻamaumauga Faʻasalalau
  • Meataitasi "My Computer"
  • Polokalama faʻaaoga masani
  • Ave ese ma toe amata le komepiuta
  • O le vaega saʻo e faʻavae mo le tuʻuina o taʻaloga o talosaga mo le atinaʻe fou - Ou te manatu o le a mafai ona filifili pe o le a tonu le mea e tu ai iina.

E foliga mai ia te aʻu e lelei tele, ae o le a matou vaʻai pe o le a faapefea ona faʻaalia i le faʻatinoga. I le isi itu, e moni, e le o manino atoatoa, e aoga le aveesea o le "Amata" mo le lua tausaga, ina ia mafai ona toe faafoi - pe mafai, i le i ai o ia punaoa e pei o Microsoft, e mafai ai ona fuafua mea uma muamua?

Lautusi komepiuta mama

O le faʻamasinoina e faʻamatalaga o loʻo maua, i le Windows 9 mo le taimi muamua o le a tuʻuina atu ai lautusi komepiuta. Ou te le iloa pe faapefea ona faʻaaoga, ae ou te fiafia i le taimi muamua.

O komepiuta lauiloa o se tasi o na mea e mafai ona sili ona aoga mo i latou o loʻo galulue tonu i le komipiuta: pe o pepa, ata poʻo se isi mea. I le taimi lava e tasi, ua leva ona i ai i le MacOS X ma le tele o siosiomaga kalafa Linux. (O le ata i lalo o se faʻataʻitaʻiga mai le Mac OS)

I luga o Windows, ua mafai nei ona galulue ma nisi lapatops e faʻaaoga polokalame faʻa-tolu, lea na ou tusia e uiga i le tele o taimi. Ae ui i lea, o le amanaia o le galuega o ia polokalame e masani ona faʻaaogaina i auala "faitogafiti", e sili atu le malosi o mea-aoga (e tele taimi o le suʻesuʻega.exe taualumaga ua amataina), pe latou te le galulue atoa. Afai e manaia le autu, e mafai ona e faitau iinei: Polokalame mo le Windows matapiuta mama

O le a ou faatali pe o le a tonu le mea o le a faailoa mai ia i matou e lenei mea: masalo o se tasi lenei o mea sili ona manaia mo aʻu.

O le a se isi mea fou?

E faaopoopo atu i na ua uma ona lisiina, ua faʻamoemoeina i tatou i le tele o suiga i le Windows 9, lea ua uma ona iloa:

  • Faʻalauiloa Metro talosaga i faamalama i luga o le komepiuta (i le taimi nei e mafai ona e faia i polokalama lona tolu).
  • Latou te tusia o le vaega saʻo (Charms Bar) o le a matua mou atu.
  • Windows 9 o le a faʻasalaga naʻo le 64-bit version.
  • Faʻaleleia le puleaina o le pulega - e mafai ona i ai i totonu o le mode faʻamaoni se tulaga faʻavavevave ma le maualalo o le mamafa, ma o se taunuuga - o se mea e sili atu le malie ma le vaivai ma le ola umi o le ola.
  • Faʻamatalaga fou mo tagata Windows 9 i luga o papamaa.
  • Faʻatasia atili faʻatasi ma auaunaga i ao.
  • O se auala fou e faʻagaoioia ai i luga o le faleoloa o le Windows, faʻapea foʻi ma le mafai gafatia le faʻatagaina o le ki i luga o se masini flash flash i le faatulagaga o le ESD-RETAIL.

E foliga mai e leʻi galo ia te au se mea. Afai ei ai se mea - faaopoopo i faʻamatalaga faʻamatalaga na e iloa. E pei ona tusia e nisi lomiga faaeletonika, o lenei pa'ū, Microsoft o le a faʻalauiloa ai lana tau faʻatauga e fesoʻotaʻi ma le Windows 9. O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻatagaina o le faʻasalalauga, o le a avea aʻu ma se tasi o muamua e faʻapipiʻiina ma faʻaali atu i aʻu au faitau.