Suia le "Taskbar" i le Windows 7

E pei ona lauiloa, e lua ituaiga o tautalaga i luga o laulau Excel: e fesoʻotaʻi ma faʻamaoni. I le tulaga muamua, o le sooga e suia i le itu o le kopiina e le tau fesootai o le fesuiaiga, ma i le lona lua, ua faamautu ma tumau pea e le suia i le taimi o le kopiina. Ae ona o se faaletonu, o lauga uma i Excel e matua mausali lava. I le taimi lava e tasi, e masani lava ona i ai se manaʻoga e faʻaaoga le faʻauiga (tumau). Sei o tatou sailia le auala e mafai ai ona fai lenei mea.

Faʻaaogā le faʻasalalauga maʻoti

Atonu tatou te manaʻomia le laugaina atoatoa, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mataupu pe a tatou kopiina se fua faʻatatau, o se tasi o vaega e aofia ai se fesuiaiga o faʻaalia i se faasologa o fuainumera, ma o le lona lua e tumau lona taua. O lona uiga, o lenei fuainumera o loʻo faʻaalia ai le avea o se faʻauiga faifai pea, lea e te manaʻomia e faia ai se galuega faapitoa (faʻaopoopoga, vaevaega, ma isi) i le faasologa atoa o fuainumera fesuiaʻi.

I Excel, e lua auala e faatulaga ai se taulaiga tumau: e ala i le faia o se faʻamaufaʻailogaina ma faʻaaogaina le galuega a le DFSS. Sei o tatou tilotilo lelei i nei metotia taʻitasi.

Metotia 1: faʻamatalaga maumaututu

O le mea moni, o le auala sili ona lauiloa ma faʻaaogaina e fatuina ai le tautalaga atoatoa o le faʻaaogaina lea o sootaga atoatoa. E ese le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga vavalalata, ae faʻapitoa foʻi. O le tuatusi vavalalata o loʻo i ai le faʻasalaga lenei:

= A1

Mo se tuatusi tumau, ua tuʻuina i luma o le faʻasologa faʻasoasoa le tau o le tala:

= $ A $ 1

E mafai ona ulufale faʻatasi ma le lima le faʻailoga. Ina ia faia lenei mea, seti le fetuu ao leʻi i ai muamua le taua o faʻamaumauga o le tuatusi (i luga o le taamilosaga) o loʻo i totonu o se cell poʻo i le faʻasologa o le pa. Ma le isi, i le faʻaogaina o le keyboard keyboard, kiliki le ki "4" maualuga (faatasi ai ma le ki Sue). O iina o loʻo iai le faʻamau. Ona e manaʻomia lea ona faia le faiga lava e tasi ma faʻamaumauga i luga.

E i ai se auala vave. E manaʻomia lou tuʻuina o le pala i totonu o le cell lea o loʻo i ai le tuatusi, ma kiliki i luga o le ki o le F4. A maeʻa lena, o le tala o le tala o le a faʻaalia i le taimi lava e tasi i luma o le faʻasaga ma le faʻasologa o le tuatusi.

O lenei, seʻi o tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona faʻaogaina le tautalaga atoatoa i le faʻatinoga e ala i le faʻaaogaina o sootaga atoatoa.

Ave se laulau e fuafua ai totogi o tagata faigaluega. O le faʻatusatusaga e faia e ala i le faʻateleina o le tau ao latou totogi patino ile fua faʻatulagaina, lea e tutusa mo tagata faigaluega uma. O le siakiina lava ia o loʻo i ai i totonu o se potu eseese o le pepa. Ua tatou feagai ma le galuega o le fuafuaina o totogi o tagata faigaluega uma i le auala sili ona vave.

  1. O lea, i totonu o le potu muamua o le koluma "Totogi" matou faʻalauiloaina le fua faʻatatau mo le faʻateleina o le fua faatatau o le tagata faigaluega tutusa e ala i le aofaʻi. I la tatou mataupu, o lenei faiga o loʻo i ai le faiga lenei:

    = C4 * G3

  2. Ina ia fuafua le iuga ua maeʻa, kiliki i luga Ulufale luga o le komepiuta. O le aofaiga o loʻo faʻaalia i totonu o le cell o loʻo aofia ai le fua faʻatatau.
  3. Na matou fuafuaina le tau aoga mo le tagata faigaluega muamua. Ia e tatau ona tatou faia lenei mea mo isi laina uma. Ioe, e mafai ona tusia le taotoga i potu taitasi o le koluma. "Totogi" ma tuʻuina atu se faʻatusa tutusa, fetuutuunai mo le faʻasalaga, ae o loʻo i ai le matou galuega, i se taimi vave lava e mafai ai ona faia faʻatusatusaga, ma o le a tuʻuina atu le tele o taimi i le tusi tusi. Ioe, ma pe aisea e faʻaalu ai taumafaiga i le tuʻuina atu o tusi, pe afai e mafai ona kopiina le mamanu i isi siama?

    Ina ia kopiina le fua faʻatatau, faʻaaoga se meafaigaluega e pei o se mea e faʻatumu. E avea i tatou ma pala i le pito i lalo taumatau o le cell lea o loʻo i ai. I lenei tulaga, e tatau lava ona liua le fetuu lava ia i lenei faailoga faatumuina i le tulaga o se koluse. Uu i lalo le faamaumatau agavale ma toso le palau i lalo o le laulau.

  4. Ae, e pei ona tatou vaʻaia, nai lo le totogiina saʻo o le totogi o totogi mo le aufaigaluega uma, matou te mauaina na o zeros.
  5. Tatou te tilotilo i le mafuaaga mo lenei taunuuga. Ina ia faia lenei mea, filifili le sekone lona lua i le koluma "Totogi". O le faʻasologa o faʻamau e faʻaalia ai foliga e fetaui ma lenei cell. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le mea muamua (C5) e tutusa ma le fua faatatau o le tagata faigaluega, o lona totogi tatou te faʻamoemoeina. O le fesuiaiga o faamaopoopo pe a faatusatusa i le potu na muamua atu ona o le meatotino o le sootaga. Ae ui i lea, i lenei mataupu faapitoa, tatou te manaʻomia. Faʻafetai i lenei, o le fua o le tagata faigaluega matou te manaʻomia o le mea muamua. Ae o le fesuiaiga o faamaopoopoga na tupu i le faalua lona lua. Ma o lenei la o lona tuatusi e le o faasino i le fuataga (1,28), ma i luga o le potu avanoa i lalo ifo.

    O le mafuaʻaga lenei na mafua ai ona le saʻo le totogi o totogi mo tagata faigaluega i luga o le lisi.

  6. Ina ia foia le tulaga, e tatau ona tatou suia le tuatusi o le vaega lona lua e faatatau i le tumau. Ina ia faia lenei mea, toe foʻi i le cell muamua i le koluma. "Totogi"e ala i le faailogaina. Ma le isi, matou te agai atu i le faʻailoga palota, pe o fea le faʻamatalaga matou te manaʻomia e faʻaalia. Filifili le vaega lona lua faatasi ma le fetuu (G3) ma lolomiina le ki o le ki i luga o le komepiuta.
  7. E pei ona tatou vaʻaia, o le tala tala e lata mai i faʻamaumauga o le vaega lona lua, ma o lenei, e pei ona tatou manatuaina, o se uiga o le tautalaga atoatoa. Ina ia faʻaalia le iuga, pāomi le ki Ulufale.
  8. I le taimi nei, pei o muamua, matou te taʻua le lima faʻatumu e ala i le tuʻuina o le fetuu i le pito i lalo taumatau o le elemene muamua elemene. "Totogi". Taofi le faamau i le itu tauagavale ma toso i lalo.
  9. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei tulaga, o le faʻatusatusaga sa faʻatinoina saʻo ma o le aofaʻi o totogi mo tagata faigaluega uma o le atinaʻe ua saʻo le fuafuaina.
  10. Siaki pe faʻapefea ona kopi le faiga. Ina ia faia lenei mea, filifili le elemene lona lua o le koluma "Totogi". Tatou te tilotilo i le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faʻailoga pa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻasalalauga o le mea muamua (C5), lea e fesoʻotaʻi pea, suia le tasi pito i lalo i luga o le laina i luga e faʻatusatusa i le potu muamua. Ae o le mea lona lua ($ G $ 3), o le tuatusi na matou faia, sa tumau pea e le suia.

E faʻaaogaina foi e le Excel le faʻaogaina o le lauga faʻafefiloi. I lenei tulaga, o le tuatusi o le elemene o loʻo faʻatulagaina i se koluma poʻo se laina. E maua lenei mea i se auala e na o luma o se tasi o faʻasalalauga o le tuatusi o le faailoga tala. O se faʻataʻitaʻiga lenei o se sootaga faʻafefiloi masani:

= A $ 1

O lenei tuatusi ua manatu foi ua fefiloi:

= $ A1

O lona uiga, o le tautalaga tuusaʻo i le faʻafefiloi o faʻamatalaga e faʻaaogaina mo na o le tasi o tulaga faʻamaopoopo o le lua.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaaogaina lenei sootaga fefiloi e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le totogi totogi tutusa mo tagata faigaluega a le kamupani.

  1. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, muamua na matou faia ina ia faʻatautaia ai faʻamaopoopo uma o le vaega lona lua o le lauga. Ae seʻi o tatou vaai pe i lenei tulaga e tatau ona faʻamautu uma ia tulaga taua? E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a fai e kopiina, o le suiga e tupu i luga, ma le tumau o faʻasalalauga e tumau pea e le suia. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina le naʻo le faʻauigaina o le laina, ma o faʻamaopoopoga o le koluma o loʻo tumau pea pe a le mafai - faʻafesoʻotaʻi.

    Filifili le mea muamua i le koluma. "Totogi" ma i le faʻatulagaga palota faʻaalia le faʻaogaina luga. Matou te maua le faʻasologa lenei:

    = C4 * G $ 3

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻapipiʻiina o le faʻamaumauga i le faʻasalalau lona lua e faʻaaogaina na o le faʻafefe i faʻamaopoopo o le manoa. Ina ia faʻaalia le iuga i totonu o le cell, kiliki i luga le ki. Ulufale.

  2. A maeʻa lena, faʻaaoga le fusi faʻatumu, kopi lenei faʻatusa i le tele o siaki o loʻo i lalo. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le totogi salalau mo tagata faigaluega uma e saʻo lelei ona faia.
  3. Tatou te tilotilo pe faʻapefea ona faʻaalia le faʻatulagaga kopi i totonu o le potu lona lua o le koluma na matou faia ai le togafiti. E pei ona mafai ona e vaʻaia i le faʻasologa o le pa, i le maea ai o le filifilia o lenei elemene o le pepa, e ui o le vaega lona lua na i ai lava le faʻamautuina o faʻamaumauga o le laina, o le faʻamaumauga o koluma e leʻi suia. E mafua mai i le mea moni na matou le kopiina i luga o le taamilosaga, ae saʻo. Afai o le a matou kopiina i luga, ona i ai lea i se tulaga faapena, i se isi itu, e tatau ona matou faia se taulaiga tumau o faamaopoopo o koluma, ma mo laina o le a filifili lenei faiga.

Lesona: Fesoʻotaʻiga lelei ma fesoʻotaʻi i Excel

Metotia 2: galuega a le FLOSS

O le auala lona lua e faʻapitoa ai le lauga i totonu o le laulau Excel o le faʻaaogaina lea o le tagata faʻapitoa FUA. O le galuega faʻatino e patino i le vaega o loʻo faʻatulagaina fale. "Sootaga ma ata". O lana galuega o le fausia lea o se sootaga i le telefoni faʻamaonia ma le mea e maua ai le taunuʻuga i le elemene o le pepa lea o loʻo i ai le tagata lava ia. I lenei tulaga, o le fesoʻotaʻiga o loʻo tuʻuina atu i faʻamaumauga sili atu le malolosi nai lo le faʻaaogaina o se tala tala. O le mea lea, o nisi taimi e taliaina e valaʻauina sootaga e faʻaaoga FUA "sili-atoatoa". O lenei faʻamatalaga o loʻo i ai le upusii lenei:

= FLOSS (fesoʻotaʻi i le cell; [a1])

O le galuega e lua ni finauga, o le muamua o loʻo i ai se tulaga faʻamalosia, ma le lona lua e le.

Feteenaʻiga Cell Link o se fesoʻotaʻiga i se elemene o se pepa Excel i le pepa. O lona uiga, o se fesoʻotaʻiga masani lea, ae o loʻo aofia ai i upusii. O le mea tonu lava lenei e mafai ai ona tuʻuina atu faʻamaumauga faʻamaonia tumau.

Feteenaʻiga "a1" - faʻafesoʻotaʻi ma faʻaaogaina i ni tulaga e le masani ai. Faʻaaogaina na o le taimi lava e filifilia ai e le tagata filifilia se isi filifiliga e fai ai lauga, nai lo le masani ona faʻaogaina faʻatasi faʻatasi "A1" (o koluma ei ai le igoa o le igoa, ma laina o numera). O le isi mea e faʻaalia ai le faʻaaogaina o le faiga "R1C1"lea o koluma, e pei o laina, o loo taʻuina i fuainumera. Suʻe i lenei faiga o le faʻatinoga e mafai ona faia e ala i le matala o avanoa o Excel. Ona, faʻaaogaina lea o le kamupanī FUA, o se finauga "a1" e tatau ona faʻaalia le tau "SESE". Afai o loʻo e galue i le masani masani o le faʻaalia o fesoʻotaʻiga, pei o le tele o isi tagata faʻaoga, ona avea lea o se finauga "a1" mafai ona faʻamaonia le taua "TATALO". Ae ui i lea, o lenei tau aogā e mafua mai i le le mafai, o lea o le finauga i lenei mataupu e sili atu ona faigofie i le tulaga lautele i lenei tulaga. "a1" aua le faamaoti.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona aoga le lauga, faʻamautuina ma le faʻatinoga FUA, e ala i le faʻataʻitaʻiga o la matou laulau totogi.

  1. Filifili le mea muamua i le koluma. "Totogi". Matou te tuʻuina se faʻailoga "=". E pei ona e manatuaina, o le muamua faʻaopoopoga i le fuainumera faʻamaonia mo le faʻatulagaina o le totogi e tatau ona fai ma sui o se tuatusi vavalalata. O le mea lea, faigofie lava ona kiliki i luga o le cell o loʻo aofia ai le tau faʻatusatusa tutusa (C4). I le mulimuli pe faʻapefea ona faʻaalia lona tuatusi i totonu o le aitema e faʻaalia le iuga, kiliki le ki faʻatele (*) luga o le komepiuta. Ona tatau lea ona matou siitia atu i le faʻaaogaina o le tagata faʻatautaia FUA. Kiliki le ata. "Insert function".
  2. I le faamalama e tatala Pule sili alu i le vaega "Sootaga ma ata". Faatasi ai ma le lisi o lisi o igoa filifilia le igoa "DVSSYL". Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  3. Faʻasagaga faʻamatalaga faʻamatalaga matagaluega FUA. E lua vaega e tutusa ma finauga o lenei galuega.

    Tuu le fetai i le fanua Cell Link. Naʻo le kiliki i le elemene o le pepa, o fea o le aofaʻiga mo le fuafuaina o totogi (G3). O le tuatusi o le a vave ona aliali mai i le pusa o finauga. Afai o matou feagai ma se galuega masani, ona mafai loa lea ona manatu le folasaga o le tuatusi e maeʻa, ae matou te faʻaaogaina le galuega FUA. E pei ona tatou manatua, o lauga i totonu e tatau ona i ai i le tulaga o tusitusiga. O le mea lea, matou te afifiina faʻamaumauga, o loʻo i totonu o le fanua o le faamalama, i upusii.

    Talu ai tatou te galulue i le tulaga faʻasalalau faʻasologa faʻataʻitaʻiga, o le fanua "A1" tuu avanoa. Kiliki le ki "Lelei".

  4. O le talosaga e faia le faʻatusatusaga ma faʻaalia le iuga i le pepa o loʻo i ai le fua faʻatatau.
  5. O lenei matou te kopiina lenei faʻatatau i isi isi sela o le koluma. "Totogi" e ala i le fuʻa faʻatumu, e pei ona matou faia muamua. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o faʻamaumauga uma na saʻo lelei.
  6. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaalia le fua faʻatatau i se tasi o sela na kopiina ai. Filifili le elemene lona lua o le koluma ma vaʻai i le faʻailoga palota. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le mea muamua, o se fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi, na suia ai ona faʻasalalauga. I le taimi lava e tasi, o le finauga o le vaega lona lua, lea o loʻo faʻatusalia e le galuega FUA, na tumau pea e le suia. I lenei tulaga, na faʻaaogaina se metotia faʻatalanoa tumau.

Lesona: Faʻatonu DVSE i Excel

O faʻasalalauga atoatoa i totonu o faʻasalalau Excel e mafai ona ausia i ni auala se lua: faʻaaogaina o le FLESS function ma faʻaaoga sootaga maʻoti. I lenei tulaga, o le galuega e tuʻuina atu ai se faʻamaumauga sili atu ona mautu i le tuatusi. E mafai foi ona faʻaaogāina le faʻamautuina o le faʻamatalaga tuusaʻo pe a faʻaaoga sootaga fefiloi