O fea PC motherboard e sili atu: Asus poʻo Gigabyte

O le elemene autu o le PC o le motherboard, lea e nafa ma fegalegaleaiga saʻo ma le eletise o isi vaega uma faʻapipiʻi (komipiuta, kata vitio, RAM, masini). O tagata PC e masani ona feagai ma le fesili o le a sili atu: Asus poʻo Gigabyte.

E faapefea ona ese Asus mai Gigabyte

E tusa ai ma le faʻaaogaina e le au faʻaaogaina, o laasaga o le ASUS e sili ona aoga, ae o Gigabyte e sili atu ona mausali i le faʻatinoga.

I tulaga o galuega tauave, e leai lava se eseesega i le va o vaʻavaʻa eseese o loʻo fausia i luga o se kesi e tasi. Latou te lagolagoina le mea e tasi, o mea e fai ai ata vitio, fasi pepa RAM. O le mea autu e aʻafia ai filifiliga a tagata o loʻo faʻaaogaina o le tau ma le faʻamaoni.

Afai e te talitonu i fuainumera o faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi, o le tele o tagata faatau e sili ona fiafia i oloa Asus, faʻamatalaina la latou filifiliga ma le faʻamaoni o vaega.

Nofoaga Faʻatonu e faʻamaonia lenei faʻamatalaga E tusa ai ma a latou faʻamaumauga, o asiasiga uma a Asus, e na o le 6% o tagata faʻatauvaʻa na faʻalavelaveina i le mavae ai o le 5 tausaga o loʻo faʻaaogaina, ao Gigabyte e tusa ma le 14%.

I le motherboard ASUS, e sili atu le mafanafana o le kesi nai lo Gigabyte

Laulau: Asus ma le Gigabyte faʻamatalaga

ParakalafaAsus MotherboardsGigabyte Motherboards
TauTau maualalo, le tau - o le averesiO le tau e maualalo, o le tele o faʻataʻitaʻiga o tala faʻatatau mo soʻo se laupepa ma le kaseti
TausigaMaualuluga, faʻapipiʻi faʻapipiʻi tele i luga o le eletise eletise, kesiFaʻataʻitaʻiga, e masani ona lavea e le kamupanī i le maualuga o le condensers, faʻamafanafana faʻamafana
FaʻamasinogaE mulimulitaʻia atoatoa le tulaga o le komiuniti, e pulea e ala i se kalafesa lautele UEFIE fetaui i tulaga faʻapisinisi, e le faigofie le EUFI i totonu o le vaʻai a Asus
Faʻasologa o le gafatiaO mea mataʻina, o faʻataʻitaʻiga a tinaboard o loʻo manaʻomia i nisi o tagata poto masaniOle laʻititi, e masani ona maua ai le maualuga o le faʻatinoina o le faatinoga, e le lava le malulu o le kesi po o laina eletise mo le gaosiga
Tuuina atu o le setiE aofia ai i taimi uma se vaʻa avetaavale, nisi o laʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, mo le fesoʻotaʻiina o taʻavale malosi)I tala faʻatatau o tupe i totonu o le afifi, e na o le laupapa lava ia, faʻapea foi ma se pulou teuteu i tua o le fale, o avetaavale e le masani ona faaopoopo (i luga o le afifi latou te faʻaalia ai se fesoʻotaʻiga e sii ai le masini komepiuta)

Mo le tele o itu, o tamaʻitaʻi e maua mai Asus, e ui lava e tusa ma le 20-30% sili atu le tau (faʻatasi ai ma galuega faʻapitoa, tupe, socket). E manaʻomia foi e tagata taaalo vaega mai vaega o lenei gaosiga. Ae o Gigabyte o le taʻitaʻi i le au faipisinisi o lana sini o le fausia lea o se PC faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fale i le maualuga.