Cables ma faʻafesoʻotaʻi mo le faʻaogaina o se komepiuta (taʻaloga taʻavale) i se TV poʻo se mataʻitu. Faʻamatalaga Lelei

Talofa

E leʻi leva tele, na talosagaina au e faʻafesoʻotaʻi se tasi o seti vitio i luga o le televise: ma o mea uma lava o le a vave ona vave pe afai ei ai se tasi o fetuunaiga talafeagai i le lima (ae tusa ai ma le tulafono o le uiga leaga ...). I le lautele, a maeʻa ona suʻeina le adapter, i le aso na sosoo ai, ou te fesoʻotaʻi pea ma faʻapipiʻi le prefix (ma i le taimi lava e tasi, faʻaaluina le 20 minute e faʻamatala atu ai i lē e ona le faʻamafanafanaga le eseʻesega i le fesoʻotaʻiga: le auala na ia manaʻo ai, e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi e aunoa ma se faʻaogaina).

O lea, o le mea moni, o le autu o lenei tusiga na fanau mai - Sa ou filifili e tusi ni nai laina e uiga i laʻau sili ona lauiloa ma fesoʻotaʻiga mo le fesoʻotaʻiina o televise masini (mo se faʻataʻitaʻiga, komepiuta, taaloga ma ata vitio, ma isi mea) i se TV (poʻo le mataʻitu). Ma o lea, o le a ou taumafai e alu mai le sili ona lauiloa i le le masani ai o fesoʻotaʻiga ...

O faʻamatalaga e uiga i fesoʻotaʻiga ua tuʻuina atu i le maualuga e manaʻomia e le tagata lautele. O le tusitusiga na faʻaaogaina nisi o mea faʻainisinia e le o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o tagata asiasi.

HDMI (Standart, Mini, Micro)

Le faʻalogo sili ona lauiloa i le taimi nei! Afai o oe o le tagata e ona le tekonolosi fou (o lona uiga, o se komepiuta ma se televise, mo se faataitaiga, e leʻi faatauina oe i se taimi ua leva), o le a faʻapipiʻi uma ia masini ma lenei faʻaoga ma le faʻaogaina o masini fesoʻotaʻi i le tasi ma le isi o le a pasi vave ma leai ni faafitauli.

Fig. 1. Interface HDMI

O se aoga taua o lenei atinaʻe o le ae tuʻuina uma le leo ma le vitio i luga o se tasi lela (maualuga maualuga, i le ala, e oo i le 1920 × 1080 pe ae suʻeina 60Hz). O le uumi o le uila e mafai ona oʻo i le 7-10m. e aunoa ma le faʻaaogaina o isi faʻaupuga faaopoopo. I le faʻamuamua, mo le faʻaaogaina o le fale, ua sili atu lenei mea!

Na ou manao foi e nofo i le mea taua mulimuli e uiga i le HDMI. E tolu ituaiga o fesoʻotaʻiga: Standart, Mini ma Micro (tagaʻi Fig. 2). E ui i le mea moni e faʻapea, o le faʻalapotopotoga sili ona taʻutaʻua i le aso, ia faʻalogo pea i lenei mea pe a filifilia se kela e faʻafesoʻotaʻi.

Fig. 2. Mai le agavale i le taumatau: Standart, Mini ma Micro (o se ituaiga o mea o le HDMI).

Faʻaaliga

O se faʻataʻitaʻiga fou e fuafua e tuʻuina atu le televise ma le leo. I le taimi nei e leʻi mauaina nei faʻaaoga lautele e pei o le HDMI tutusa, ae ui i lea, o le mauaina o le lauiloa.

Fig. 3. DisplayPort

Faamanuiaga autu:

  • video support lagolago 1080p ma le maualuga (iugafono e oo atu i le 2560x1600 faʻaogaina laina faʻaogaina);
  • faigofie faʻatasi ma VGA, DVI ma HDMI fesoʻotaʻiga (o se faʻaoga faigofie e foia le faafitauli o le fesoʻotaiga);
  • uaea le fesoasoani i le 15m. e aunoa ma le faʻaaogaina o ni mea faʻapitoa;
  • felafolafoai le leo ma le ata vitio e ala i se uaea se tasi.

DVI (DVI-A, DVI-I, DVI-D)

O se taʻiala sili ona lauiloa, e masani ona faʻaaoga e fesoʻotaʻi ai siaki i se PC. E tele ituaiga eseese:

  • DVI-A - e na o se faailoga analog e auina atu. E tupu, i aso nei, e seasea ona tupu;
  • DVI-I - e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu faʻamaumauga analog ma numera. Le faʻafeiloaʻiga lautele i luga o siaki ma televise.
  • DVI-D - Faʻatagaina naʻo se faʻamaonia numera.

E taua! DVI-A kata vitio e le lagolagoina DVI-D mataitu. Kata vitio ma le DVI-I lagolago e mafai ona faʻapipiʻiina i le vete DVI-D (faila i le lua DVI-D-plug).

O le tele o fesoʻotaʻiga ma a latou faʻatulagaga e tutusa ma fetaui (o le eseʻesega e na o totonu lava o loʻo aafia ai).

Fig. 4. Fesootaiga DVI

I le taʻua o le fesootaiga DVI, e tatau ona e fai atu ni nai upu e uiga i auala. E tasi le lua ma le lua faʻasologa o faʻasologa. E masani lava, faʻavae se lua: Dual Link DVI-I (mo se faʻataʻitaʻiga).

Nofoaga nofofua (tulaga nofofua) - o lenei faiga e maua ai le gafatia e faʻafeiloaʻi atu 24 pits i pika. O le maualuga maualuga o le faaiuga o le 1920 × 1200 (60 Hz) poʻo le 1920 × 1080 (75 Hz).

Lua sootaga (lua laina) - o lenei faiga e toetoe lava a faaluaina le bandwidth ma faafetai ai i lenei mea, e mafai ona maua le 2560 × 1600 ma le 2048 × 1536. Mo lenei mafuaaga, i luga o siaki tetele (sili atu ma le 30 inisi), e manaomia se kata vitio talafeagai i luga o se PC: faatasi ma le DVI- D Dual-Link fafo.

Fetuunaiga.

I le aso, i le ala, e mafai ona e mauaina se tele o mea eseese faʻafesoʻotaʻi e mafai ai e oe ona maua mai le DVI mai se VGA faʻamaoniga mai lau komepiuta (o le a aoga pe a faʻapipiʻi se PC i nisi o ata TV, mo se faʻataʻitaʻiga).

Fig. 5. VGA i le vili DVI

VGA (D-Sub)

O le a ou fai atu i le taimi lava lena o le tele o tagata latou te valaʻau ese lenei fesoʻotaʻiga: o le tasi o le VGA, o isi o le D-Subs (ma o lenei "le mautonu" atonu o loʻo i luga o le afifiina o lau masini ...).

VGA o se tasi lea o fesoʻotaʻiga taatele i lona taimi. I le taimi nei, o loʻo "ola" i lona taimi - i luga o le tele o siaki faʻaonaponei e le mafai ona maua ...

Fig. 6. VGA avanoa

O le mea e le mafai e lenei atinaʻe ona maua le vitio aupito maualuga (maualuga 1280 × 1024 pika.) I le ala, o lenei taimi e matua manifinifi lava - afai ei ai sau tagata liliu mai i totonu o le masini - o le faaiuga atonu o le 1920 × 1200 pika). E le gata i lea, afai e te faʻafesoʻotaʻi le masini e ala i lenei uaea i le TV - naʻo le ata o le a faʻasalalau, e tatau ona fesoʻotaʻi le leo e ala i se isi uaea (o le fusi o uʻu e le faʻaopopo i le lauiloa o lenei atinaʻe).

Naʻo le faʻatasi (i loʻu manatu) mo lenei atinaʻe o lona agavaʻa. Le tele o tekonolosi e galue ma lagolagoina lenei atinaʻe. E iai foʻi isi tagata faʻapipiʻi, e pei o: VGA-DVI, VGA-HDMI, ma isi.

RCA (composite, phono connector, CINCH / AV fesoʻotaʻiga, "tulip", "logo", AV-fesoʻotaʻiga)

Tino, masani masani i le faʻaogaina o leo ma vitio. E maua i luga o le tele o faʻasalalauga taʻavale, vitiva vitiō (vitiō ma le DVD), televise, ma isi. E tele igoa, o le taatele i totonu o lo tatou atunuu o mea nei: RCA, tulip, faitotoʻa ulufale (tagai i le Ata 7).

Fig. 7. Faʻatonuina le RCA

Faʻafesoʻotaʻi soʻo se atigipusa vitio i luga o le TV e ala i le faʻalapotopotoga a le RCA: e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ia "tulip" uma e tolu (samasama o le ata vitio, paʻepaʻe ma le mūmū) o le seti luga i luga o le TV (i le auala, o fesoʻotaʻiga uma i luga o le televise ma le seti top box) pei o le uaea lava: e le mafai ona fenumiai).

Mai uma fesoʻotaʻiga o loʻo lisiina atu i luga i le tusiga - e maua mai ai le sili ona leaga o le ata (e le leaga le ata, ae o le eseesega e le o se mataʻitua tele i le va o le HDMI ma le RCA - e le o se tagata tomai faapitoa o le a maitauina).

I le taimi lava e tasi, talu ai ona o le faʻaogaina ma le faigofie o le fesoʻotaʻiga, o le a lauiloa le atinaʻe mo se taimi umi lava ma mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi uma mea tuai ma masini fou (ma le tele o tagata faʻapipiʻi e lagolagoina le RCA, e matua faigofie lava).

I le auala, e tele fesoʻotaʻiga tuai (taʻaloga uma ma ata vitio) e mafai ona fesoʻotaʻi i se televise faʻaonapo nei e aunoa ma le RCA - e masani lava ona faigata (pe le mafai!).

YceFr/ YpePr (vaega)

O lenei atinaʻe e talitutusa lava ma le muamua, ae e ese mai ai (e ui o le "tulips" tutusa, e ui lava i se lanu ese: lanu meamata, lanu mumu ma le lanu moana, tagaʻi i le fig 8).

Fig. 8. Faʻatonu ata vitio RCA

O lenei atinaʻe sili ona talafeagai mo le faʻaogaina o se pusa seti DVD i luga o se TV (o le ata vitio e maualuga atu nai lo le mataupu o le RCA muamua). I le faatusatusa atu i le tuufaatasiga ma le S-Video, o le a mafai ai e oe ona maua se malamalama sili atu ma leai se pisa i luga o le TV.

SCART (Peritel, Euro Connector, Euro-AV)

SCART o se fesoʻotaiga Europa mo le fesoʻotaʻiina o televise masini komepiuta: televise, masini vitiō, seti, ma isi. E iai foʻi lenei atinaʻe: Peritel, Euro Euro, AV-Euro.

Fig. 9. Lisi SCART

O lea ituaiga, i le mea moni, e le taatele ma e maua i mea masani faʻaonaponei mo fale (ma luga o se komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava e le talafeagai ona faʻafetaui!). Masalo o le mafuaaga lea e tele ai suiga eseese e mafai ai e oe ona galue i lenei atinaʻe (mo i latou o loʻo i ai): SCARt-DVI, SCART-HDMI, ma isi.

S-Vitio (Separate Video)

Na faʻaaogaina le televise analog interface (ma e toatele o loʻo faʻaaogaina) e faʻafesoʻotaʻi mea eseese vitio i le TV (i luga o le televise o le TV e le mafai ona e toe vaʻaia lenei sootaga).

Fig. 10. S-Video interface

Le maualuga o le ata lafoina e le maualuga, e tutusa lelei ma le RCA. E le gata i lea, pe a faʻafesoʻotaʻi e ala i le S-Video, o le a manaʻomia le faʻasalalauina ese o le leo i luga o se isi uaea.

E tatau ona maitauina e mafai ona maua se tele o faʻatautaia ma le S-Video i luga o le faʻatau, o meafaigaluega e mafai ona fesoʻotaʻi ai lenei atinaʻe i se TV fou (poʻo ni masini fou i se TV tuai).

Fig. 11. S-Vitio i le adapter CA

Fesoʻotaʻiga Jack

I le avea ai o se vaega o lenei tusiga, e le mafai ona ou taʻua na o fesootaiga a Jack, lea e maua i soo se: komepiuta, mea taalo, TV, ma isi masini. E faʻaaogaina e momoli ai le leo leo. Ina ia le toe faia iinei, o le a ou tuuina atu se sootaga i laʻu mataupu ua mavae.

Ituaiga o fesootaiga a Jack, auala e faʻaoga ai lipine, masini masini ma isi masini i PC / TV:

PS

I luga o lenei tusiga ua maeʻa. Ata lelei uma pe a matamata i se vitio