O le faʻaogaina o le mafaufau i totonu o le masini e pei o le tele o le teuina ma le toe faʻaleleia o faamatalaga

O le toe maua mai o faʻamatalaga, o ata ua maeʻa ma vitio, pepa ma isi elemene mai le mafaufau loloto o telefoni feaveai ma teleponi ua avea ma se galuega faigata, talu ai ona o le teuina i totonu e fesoʻotaʻi i le protocole MTP ma e le o le Mas Storage (e pei o le USB flash drive) ma polokalama masani o le toe faʻaleleia o polokalama e le mafai ona maua ma toe maua mai faila i lenei faiga.

Polokalame faʻapitoa o le toe faʻaleleia o faʻamaumauga i luga o le Android (silasila i le toe maua mai o faʻamatalaga i luga o le Android) taumafai e faʻataʻamilo i lenei mea: ia maua vave le aʻa (pe tuu le tagata e faia), ona faʻatautaia lea o le avanoa i le teuina o le masini, ae e le aoga mo tagata uma masini.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala e faʻafeiloaʻi ai lima (faʻafesoʻotaʻi) le Android i totonu o le teuina o se masini telefoni masini USB e faʻaaoga ai le ADB poloaiga, ona faʻaaogaina lea o soʻo se polokalama e toe faʻaleleia ai polokalama, e pei o le PhotoRec poʻo le R-Studio . O le fesoʻotaiga o le teuina i totonu o le Mass Mass mode ma le toe faʻaleleia o faʻamaumauga mai le mafaufau i totonu o le Android, e aofia ai ma le toe faʻatuina i le fale gaosi oloa (toe faʻamautu), o le a talanoaina i lenei tusi lesona.

Lapataiga: O le auala ua faʻamatalaina e le mo le amataga. Afai e te mafaufau ia te oe lava ia i latou, o nisi vaega atonu e le mafaamatalaina, ma o le taunuuga o gaioiga o le a le faamoemoeina (e masani lava, e mafai ona sili atu le leaga). Faʻaaoga le mea o loʻo i luga i lalo o lau matafaioi ma le sauniuni o le ai ai se mea o le a sese, ma o lau komepiuta Android o le a le faʻaalia (ae afai e te faia mea uma, malamalama i le faagasologa ma aunoa ma ni mea sese, e le tatau ona tupu lenei mea).

Saunia e faʻafesoʻotaʻi le teuina i totonu

O laasaga uma o loʻo faʻamatalaina i lalo e mafai ona faia i luga o Windows, Mac OS ma Linux. I loʻu tulaga, na ou faʻaogaina le Windows 10 ma le komipiuta Windows mo Linux faʻapipiʻiina i totonu ma le Ubuntu Shell mai le faleoloa mea. O le faʻaaogaina o vaega o le Linux e le talafeagai, o mea uma e mafai ona faia i le laina o le tulafono (ma o le a le eseese), ae ou te fiafia i lenei filifiliga, aua a faʻaaoga le ADB Shell i luga o le laina o le poloaiga, e i ai faafitauli i le faʻaalia o faʻamatalaga faapitoa e le afaina ai le faʻaogaina o le metotia, e fai ma sui o le faʻalavelave.

Ae e te leʻi amata faʻafesoʻotaʻi le mafaufau loloto o le Android i le avea ai o le USB flash drive i Windows, mulimuli i laasaga nei:

  1. Tikia ma sii mai le Android SDK Platform Tools i se pusa i lau komepiuta. O loʻo maua le download i luga o le laiga aloaia //developer.android.com/studio/releases/platform-tools.html
  2. Tatala le numera o suiga o le siosiomaga (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala ile amataina o "suiga" i le sailiga a Windows, ona kiliki ai lea o le "Variables o le Siosiomaga" i le faamalama o meatotino. Filifili ").
  3. Filifili le fesuiaiga o le PATH (e tusa lava po o le a le polokalama poʻo le tagata faʻaaoga) ma kiliki "Faʻasaʻo."
  4. I le isi laasaga, kiliki "Foafoaga" ma faʻamautinoa le ala i le pusa ma le Platform Tools mai le laasaga muamua ma faʻaoga suiga.

Afai e te faia nei gaioiga i Linux poʻo MacOS, ona e suʻeina lea o le Initaneti pe faapefea ona faʻapipiʻi le pusa i le Android Platform Tools i le PATH i nei OSs.

Fesoʻotaʻiga o le mafaufau i totonu o le masini o le Mass Mass Storage

O lenei ua matou agai atu i le vaega autu o lenei tusi lesona - fesootai saʻo le mafaufau loloto o le Android e pei o se avega eletise i se komepiuta.

  1. Toe amata lau telefoni po o lau papa i le Faʻaleleia o le mode. E masani lava, e tatau ona e tape le telefoni, ona taofi lea i lalo o le mana ma le "volumine" mo sina taimi (5-6) sekone, ma a uma le faʻapipiʻi o le fastboot, filifili le Faʻaaoga Toe Faʻaaoga e faʻaaoga ai le kuluma ma faʻamalosi ai i totonu, faʻamaonia le filifilia ma se pati puupuu pule o le mana. Mo nisi masini, e ono eseese le metotia, ae faigofie ona maua i luga o le Initaneti e ala i le talosaga: "faiga toe faʻaleleia auala faataitai"
  2. Faʻafesoʻotaʻi le masini i le komipiuta e ala i USB ma faʻatali mo se taimi seia maeʻa ona faʻatulagaina. Afai a maeʻa le faatulagaga i le Windows Manager Manager, faʻaalia le masini i se mea sese, maua ma faʻapipiʻi le ADB Driver mo lau mamanu.
  3. Taumafai o le Ubuntu Shell (i laʻu faʻataʻitaʻiga, o Ubuntu i lalo o le Windows 10 o loʻo faʻaaogaina), le laina o le laina poʻo le Mac ma faʻamau faʻapipiʻi masini (Manatua: Ou te faʻaaoga adb mo Windows mai lalo o Ubuntu i le Windows 10. E mafai ona ou faʻapipiʻi adb mo Linux, ae o le a ia le "vaai" i masini fesootai - faatapulaa galuega a le komiti Windows mo Linux).
  4. Afai o se taunuuga o le faʻatonuina o le poloaiga ua e vaʻai i se masini fesoʻotaʻi i le lisi, e mafai ona e faʻaauau. A leai, ulu i le poloaiga fastboot.exe masini
  5. Afai i lenei tulaga ua faʻaalia le masini, ona fetaui tonu lea o mea uma, ae o le toe faʻaleleia e le faatagaina ai le faʻaaogaina o tulafono a le ADB. Atonu e tatau ona e toe faʻaleleia le aganuʻu (Ou te fautuaina le mauaina o le TWRP mo lau ata telefoni). Faitau atili: Faʻatuina o le toe faʻaleleia aganuʻu i le Android.
  6. A maea ona toe faʻaleleia le aganuʻu, alu i totonu ma toe fai le faʻatonuga o le masini o le adb.exe - pe'āfai e iloa le masini, e mafai ona e faʻaauau.
  7. Ulufale i le poloaiga poli adb.exe ma lolomi Ulufale.

I le ADB Shell, tatou te faia nei poloaiga i le faasologa saʻo.

mauga | grep / data

O le iʻuga, matou te maua le igoa o le poloka masini, lea o le a faʻaaogaina atili (aua le galo, manatua).

O le isi poloaiga o le a faʻaaogaina le vaega faʻamatalaga i luga o le telefoni ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi o le Mass Storage.

umount / data

I le isi, saili le lisi LUN o le palota manaomia e fetaui ma le Mass Mass Storage.

maua / sys -name lun *

E tele laina o le a faʻaalia, matou te fiafia ia i latou o loʻo i luga o le ala. f_mass_storageae tatou te le o iloa po o le fea (e masani lava ona muta i le naʻo le aoauli po o le masina i le taeao)

I le isi poloaiga matou te faʻaaoga le igoa ole masini mai le laasaga muamua ma se tasi o auala i le f_mass_storage (o le tasi oi latou e fetaui ma le mafaufau i totonu). Afai e ulufale mai le ua sese, o le ae mauaina se feau sese, ona e taumafai lea i le isi.

echo / dev / block / mmcblk0p42> / sys / devices / virtual / android_usb / android0 / f_mass_storage / lun / file

O le isi laasaga o le fatuina lea o se tusitusiga e fesoʻotaʻi ai le mea e teu i totonu i le tino (mea uma o loʻo i lalo o le laina umi e tasi).

echo "echo 0> / sys / devices / virtual / android_usb / android0 / enable &&chock " mass_storage, adb  "/ sys / devices / virtu / android_usb / android0 / functions & echo 1> / sys / devices / virtual / android_usb / android0 / enable "> enable_mass_storage_android.sh

Ave le tusiga

sh enable_mass_storage_android.sh

I le taimi nei, o le ADB Shell session o le a tapunia, ma o se puʻe fou ("flash drive"), o le mafaufauga i totonu o le lotoifale, o le a fesootai atu i le polokalama.

I lenei tulaga, i le tulaga o le Windows, e ono talosagaina oe e faʻamatalaina le avega - aua e te faia lenei mea (E le iloa e Windows le auala e galue ai i le ext3 / 4 faila, ae tele polokalama o le toe faʻaleleia o faʻamatalaga).

Toe maua mai faʻamaumauga mai le fesoʻotaiga faʻapitoa a Amerika

I le taimi nei, o le mafaufau i totonu e fesoʻotaʻi e pei o se taʻavale faifai pea, e mafai ona matou faʻaaogaina soʻo se polokalama e toe faʻaleleia ai faʻamatalaga e mafai ona galulue faatasi ma vaega o Linux, mo se faataitaiga, freeRo Studio (avanoa mo faʻaaogaina masani) poʻo le R-Studio.

Ou te taumafai e fai taga ma PhotoRec:

  1. Talia ma tatala le PhotoRec mai le ofisa aloaia //www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
  2. Faʻasaʻo le polokalama mo Windows ma faʻalauiloa le polokalama i le faiga faʻataʻitaʻi, taʻalo le faila qphotorec_win.exe (faʻaopoopo: toe maua mai o data i PhotoRec).
  3. I le faamalama autu o le polokalama i le pito i luga, filifili le masini Linux (le puʻe fou matou te fesootai). I lalo ifo, tatou te faʻaalia le faʻailoga mo le toe faʻaleleia o faʻamatalaga, ma filifili foi le ituaiga o le ext2 / ext3 / ext file system. Afai e naʻo oe e manaʻomia faila o se ituaiga, ou te fautuaina e faʻapipiʻiina ma le lima (le "File Formats" button), o lea o le faagasologa o le a vave tele.
  4. Toe fai foi, ia mautinoa ua filifilia le faila faila saʻo (o nisi taimi e sui ai).
  5. Amata le sailiga o le faila (latou te amata i le pasi lona lua, o le muamua o le a suʻeina ulutala faila). A maua, o le a otometi lava ona toe faʻaleleia i le pusa na e faʻamaonia.

I laʻu suesuega, mai le 30 ata na tapeina mai le mafaufau i totonu o le mafaufau i tulaga atoatoa, 10 na toefuataiina (sili atu nai lo le leai), mo isi - na o viliva, na maua foi screenshots na faia ao le i toe faamautu. R-Studio na faʻaalia le tali tutusa.

Ae, o le mea lea, e le o se faafitauli i le ala e galue ai, ae o le faafitauli o le toe faʻaleleia o faʻamaumauga e pei ona iai i nisi o faʻaaliga. Ou te maitauina foi o le DiskDigger Recovery Photo (i le lanu loloto ma le aʻa) ma le Wondershare Dr. O le tele mo le Android na faʻaalia ai le leaga o taunuuga i luga o le masini tutusa. Ioe, e mafai ona e taumafai i isi meafaigaluega e mafai ai e oe ona toe faʻaleleia faila mai le vaʻavaʻaʻiga ma le polokalama faila o Linux.

A maeʻa le toe faʻaleleia o le faagasologa, aveese le masini fesoʻotaʻiga USB (faʻaaogaina auala talafeagai o lau masini faʻaogaina).

Ona mafai lea ona e toe amataina le telefoni i le filifilia o mea talafeagai i le lisi o le toe faʻaleleia.