Faʻatuina o le ClearType i le Windows

ClearType o se faʻamalositino faʻasolosolo i le faiga o le faʻaogaina o Windows, ua mamanuina e fai ai tusitusiga i luga o mataʻitipi LCD faʻaonapo nei (TFT, IPS, OLED, ma isi) sili atu ona mafai ona mafai. O le faʻaaogaina o lenei tekonolosi i luga o masini tuai CRT (faʻatasi ai ma se kesi cathode ray) e leʻi manaʻomia (e pei o se faʻataʻitaʻiga, i Vista Vista na faʻaaogaina ona o ituaiga uma o siaki, lea e foliga mai e le lelei i luga o VTT tuai).

O lenei faʻamatalaga faʻamatalaga pe faapefea ona seti le ClearType i le Windows 10, 8 ma le Windows 7. Ma faʻapuupuu foi pe faapefea ona seti le ClearType i Windows XP ma Vista ma pe a manaʻomia lenei mea. E mafai foi ona aoga: Faʻafefea ona faʻapipiʻi fonuka uʻamea i le Windows 10.

Faʻafefea ona mafai pe faʻamaonia ma faʻapipiʻi ClearType i le Windows 10 - 7

O le a se mea e ono manaʻomia ai se Taʻupuʻupu Taʻupuʻu? I nisi o tulaga, ma mo nisi o siaki (ma, atonu foi, faalagolago i le manatu o le tagata faaaoga), o le manino manino o le faaaogaina e Windows atonu e le mafai ona faitauina, ae i le itu faafeagai - e foliga mai o le mea e foliga mai e le masani ai.

Suia le faʻaalia o fonuka (pe a faʻapea o loo i totonu o le ClearType, ae le o le le lelei o le siakiina o mata, silasila i le auala e suia ai le iuga o mata).

  1. Faʻasolo le mea e faʻapipiʻi ai le ClearType - e sili ona faigofie le faia o lea mea e ala i le amataina e kosi ClearType i le sailiga i luga o le galuega a le Windows 10 poʻo le lisi o le Windows 7 start.
  2. I le faʻamalama Setupype setup, e mafai ona e tapeina le ata (e le mafai ona faʻaleleia LCD). Afai e manaʻomia le fetuutuunaiga, aua e te tape, ae kiliki "Next."
  3. Afai ei ai le tele o siaki i luga o lau komepiuta, o le a talosagaina oe e filifili se tasi oi latou pe filifili faalua i le taimi lava e tasi (sili atu ona fai eseese). Afai o le tasi - o le ae vave alu i le Laasaga 4.
  4. O le a siaki ai le seti o le mataʻituina i le saʻo (faʻafitauli faaletino).
  5. A maeʻa, i le tele o laasaga, o le a talosagaina oe e filifili le filifiliga o faʻamatalaga e foliga mai ia te oe sili atu nai lo isi. Kiliki "Next" i le maea ai o nei laasaga taitasi.
  6. I le faaiuga o le faagasologa, o le ae vaaia ai se feau o taʻu mai ai "O le faatulagaina o le faʻaaliga o tusiga i luga o le mataʻitu ua maeʻa." Kiliki "Faauma" (tusi: ia faʻaaoga tulaga e te manaʻomia ai aia tatau a le Pule i le komepiuta).

Faia, i lenei tulaga o le a maeʻa. Afai e te manaʻo ai, afai e te le fiafia i le iuga, i soo se taimi e mafai ona toe fai pe tape le ClearType.

ClearPype i Windows XP ma Vista

O le faʻamalamalamaina o le screen ClearType o loʻo i ai foi i Windows XP ma Vista - i le mataupu muamua ua tapeina e ala i le faaletonu, ma i le mataupu lona lua o loʻo i ai. Ma i totonu o faiga faʻaogaina uma, e leai ni meafaigaluega e fausia mo le faʻapipiʻiina o le ClearType, e pei o le vaega muamua - naʻo le mafai ona liliu ma le faʻamalosi le galuega.

O le liliuina ma le tapeina o le ClearType i nei faiga o loo i totonu o faatulagaga o le mata - mamanu - aafiaga.

Ma mo le faʻatuina, o loʻo i ai se mea e faʻaoga i luga o le initaneti ClearType mo le Windows XP ma se polokalama eseese Microsoft ClearType PowerToy mo XP (lea e galue ai i le Windows Vista). E mafai ona e siiina mai le ofisa aloaia //www.microsoft.com/typography/ClearTypePowerToy.mspx (note: ese, i le taimi o lenei tusitusiga, e le sau le polokalama mai le ofisa aloaia, e ui lava na ou faaaogaina talu ai nei. Atonu o le mea ou te taumafai ai download mai le pusa 10).

A maeʻa ona faʻapipiʻiina le polokalama, o le a faʻaalia le mea faʻapipiʻi ClearType i le vaega o le faʻalogo, e ala i le faʻalauiloaina o le mea e mafai ona e faia e ala i le faʻapipiʻi manino o le Setupype e pei lava i le Windows 10 ma le 7 (ma e iai foi nisi tulaga maualuga, e pei o le eseesega ma le lanu elemene i luga o le matamata mata i luga "i le ClearType Tuner).

Na ia folafola mai e taʻu mai pe aisea e ono manaʻomia ai lenei mea:

  • Afai o loʻo e galue faʻatasi ma se masini komepiuta Windows XP poʻo le i ai i luga o se mataʻitipi LCD fou, aua neʻi galo e faʻatagaina le ClearType, talu ai ua vaivai le momotuina o le momoli ona ua le mafai, ma mo le XP e sili ona aoga i aso nei ma o le a faateleina ai le faʻaaogaina.
  • Afai e te taʻavale Windows Vista i luga o se PC tuai ma se masini CRT, ou te fautuaina le tapeina o le ClearType pe afai e te galue i lenei masini.

E maeʻa lenei mea, ma afai e le galue se mea e pei ona faʻamoemoeina, pe afai ei ai isi faafitauli pe a setiina Setupype i Windows, ia tatou iloa i faʻamatalaga - O le a ou taumafai e fesoasoani.