Faʻafefea ona maua au faʻamatalaga i le Instagram

O nisi tagata faʻaoga e faʻaaoga polokalame faʻa-tolu mo le faʻaogaina o masini e fesoʻotaʻi ma le komepiuta. O le mea e leaga ai, latou te le lelei taimi uma, e mafai ona mafua ai se faʻaleagaina matuia, aemaise lava pe a fai o le taʻaloga e faia i luga o le polokalama o le HDD PC. Ae ui i lea, i le Windows 7 o loʻo i ai lava lona faʻaaogaina mo le faʻatinoina o nei galuega. E tusa ai ma lona faʻatinoga, e itiiti lava i le mea ua leiloloa i le sili atu ona maualuga le polokalama tʻatolu, ae i le taimi lava e tasi, o lona faʻaaogaina e sili atu le saogalemu. Sei o tatou tilotilo i uiga autu o lenei meafaigaluega.

Vaʻai foi: Puleaina o taʻavale i Windows 8

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o le Disk Management

Faʻaaogaina "Pulega o Disk" e mafai ai ona e faia ni manipasi eseese i luga o le tino ma le fetaui lelei, e galulue ma le aufaasālalau faigata, puʻe flash, CD / DVD-drive, faapea foʻi ma masini komepiuta. Faatasi ai, e mafai ona e faia galuega nei:

  • Vaevae mea faitino i ni vaega;
  • Toe faʻaaogaina vaega;
  • Sui tusi;
  • Fatuga masini komepiuta;
  • Aveese discs;
  • Faʻatulagaina le faʻapipiʻiina.

E le gata i lea, o le a tatou mafaufau i nei mea uma ma isi mea e mafai ona fai i nisi auiliiliga.

Faʻamasinoga faʻaaoga

Aʻo le i faia tuusaʻo i le faʻamatalaga o le gaioiga, seʻi o tatou vaʻai pe faʻapefea ona amata le faʻaaogaina o le polokalama i lalo o suʻesuʻega.

  1. Kiliki "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Tatala i luga "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. Alu i "Pulega".
  4. I le lisi o mea aoga e tatala, filifili le filifiliga "Puleaina o komepiuta".

    E mafai foi ona e tamoe i le meafaigaluega manaomia ile kiliki i luga o le mea. "Amata"ma kiliki i le kiliki (PKM) i luga o le mea "Komipiuta" i le lisi o loʻo faʻaalia. I le isi, i totonu o le lisi, filifili le tulaga "Pulega".

  5. O se meafaigaluega ua taua "Puleaina o komepiuta". I le itu tauagavale o lona atigi, kiliki i luga o le igoa "Pulega o Disk"i totonu o le lisi faasolo.
  6. O le faʻaaogaina o le faamalama lea o le a tuʻuina atu i ai lenei tusiga o le a tatalaina.

Faʻaaogaina "Pulega o Disk" e mafai ona tamomoe i se auala sili atu ona vave, ae itiiti le faʻaogaina. E tatau ona e ulufale i le poloaiga i le faamalama Taumafai.

  1. Talosaga Manumalo + R - o le a amata le atigi Taumafai, lea e tatau ona e faia ai mea nei:

    diskmgmt.msc

    A uma ona e ulufale atu i le faʻamatalaga tuʻufaʻatasi, tataʻi "Lelei".

  2. Mata "Pulega o Disk" o le a faʻalauiloaina. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le pei o le filifiliga muamua o le faʻafouina, o le a tatalaina i se isi atigi, ae le o totonu o le atinaʻe. "Puleaina o komepiuta".

Vaavaai faʻamatalaga e uiga i avetaʻavale

Muamua lava, e tatau ona fai mai, faatasi ai ma le fesoasoani a le meafaigaluega o loʻo tatou suʻesuʻeina, e mafai ona tatou vaʻavaʻai i faʻamatalaga eseese e uiga i ala uma o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma le PC. O nei faʻamatalaga:

  • Le igoa o le volumes;
  • Ituaiga;
  • Faiga faila;
  • Nofoaga;
  • Tulaga;
  • Malosiaga;
  • Tuʻu avanoa avanoa i luga ma le pasene o le malosi atoa;
  • Tupe faʻaalu;
  • Faʻaleagaina le faapalepale.

Aemaise lava, i le koluma "Tulaga" E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le soifua maloloina o le masini masini. O loʻo faʻaalia ai foʻi faʻamatalaga e uiga i le fea vaega o loʻo i totonu o le OS, o le faʻanatinatiina o le mafaufau, faila o le faila, ma isi.

Sui le vaega tusi

Mo le agai saʻo atu i galuega a le mea faigaluega i lalo o le suʻesuʻega, muamua, o le a tatou mafaufau i le auala e mafai ona faʻaaoga e suia ai le avega o le avetaavale.

  1. Kiliki PKM i le igoa o le vaega lea e tatau ona toe faaigoa. I le lisi e tatala, filifili "Suʻe le ave taavale ...".
  2. Ua matala se mataitusi suiga o le faamalama. Faʻamalamalama le igoa o le vaega ma le lomitusi "Suiga ...".
  3. I le isi siata, toe kiliki i le elemene ma le tusi o loʻo i ai nei o le vaega ua filifilia.
  4. E amataina le lisi o le mataʻitusi, ma faʻaalia se lisi o tusi saoloto uma e le o iai i igoa o isi vaega poʻo ni disks.
  5. A maeʻa ona e filifilia le filifiliga e manaʻomia, kiliki "Lelei".
  6. Ma le isi, o se faʻatalatalanoaga e faʻaalia ma se lapataiga e faapea o nisi polokalama e fesoʻotaʻi i le fesuiaiga o le mataitusi o le vaega e mafai ona taofia le galue. Ae afai e te naunau e sui le igoa, ona fai lea i le tulaga lea, ia lolomi "Ioe".
  7. Ona toe amata lea o le komepiuta. A maeʻa ona toe faʻamalosia, o le igoa o le a suia i le mataʻitusi filifilia.

Lesona: Suiga o le tusi o se vavaega i le Windows 7

Fatu se faila virtual

O nisi taimi, e manaʻomia le puʻeina o se komepiuta (VHD) i totonu o se taʻavale faaletino poʻo lona vaeluaina. O le meafaigaluega tatou te suesueina e mafai ai ona tatou faia lenei mea e aunoa ma ni faʻafitauli.

  1. I le faamalama matala, kiliki i le mea autu "Gaioiga". I le lisi e aliali, filifili se tulaga "Fausia se faila virtual ...".
  2. O le matapiuta foafoa polokalama matala. Muamua lava, o lea e tatau ona e faʻamaʻoti mai po o le a le mea e mafai ona maua, pe o le a le mea o le a maua ai, ma o fea le tusi. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki. "Iloilo ...".
  3. Ua matala se tagata faila faila. Faʻafesoʻotaʻi i le lisi o soʻo se 'auʻaunaga fesoʻotaʻi lea e te manaʻo e fatu ai se VHD. Tulaga e manaʻomia: o le maualuga o le a faʻatulagaina ai e le tatau ona faʻapipiʻiina poʻo faʻanofoina. Le isi i le fanua "Igoa ole igoa" Ia mautinoa e atofa se igoa i le mea na faia. A uma lena kiliki i le mea "Faasaoina".
  4. Ona sosoo mai ai lea o se toe foi atu i le matapiuta autu o le foafoaga autu. O le auala i le faila VHD ua uma ona uma ona faamauina i totonu o le fanua tutusa. O lea e tatau ona e faʻamaoti lona tele. E lua filifiliga mo le faʻamalamalamaina o le voluma: "Faalauteleina o le Siʻitia" ma "Luga Faʻamau". A e filifilia le mea muamua, o le a faʻalauteleina le masini komepiuta pe a faʻatumuina faʻamaumauga i luga o le numera o tuaoi. Pe a faʻaumatia faʻamatalaga, o le a faʻapipiʻi e le aofaʻi talafeagai. Ina ia filifili lenei filifiliga, seti le ki i "Faalauteleina o le Siʻitia"i le fanua "Lisi Faila Matagofie" taʻu lona malosi i tulaga tutusa (megabytes, gigabytes or terabytes) ma kiliki "Lelei".

    I le tulaga lona lua, e mafai ona e setiina se fua manino manino. I lenei tulaga, o le avanoa atofaina o le a faʻaagaga i luga o le HDD, pe faʻatumu i faʻamaumauga pe leai foi. E manaʻomia lou tuʻuina o le leitio i le tulaga "Luga Faʻamau" ma taʻu mai le gafatia. A maeʻa uma tulaga o loʻo i luga, kiliki "Lelei".

  5. Ona amata loa lea o le faiga mo le faia o se VHD, o lona malosi e mafai ona matauina e faʻaaoga ai le faailo ile pito i lalo ole faamalama "Pulega o Disk".
  6. A maeʻa lenei faʻatinoga, o le a maua se puʻe fou i le faʻamalama faʻatasi ma le tulaga "E leʻi amata".

Lesona: Fausia o se faila virtual i le Windows 7

Faʻavae amata

I le isi, o le a tatou vaʻavaʻai i le amataina o le faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o se VHD na faia muamua, ae faʻaaogaina lea lava algorithm e mafai ona faia mo soʻo se isi lava taavale.

  1. Kiliki i le igoa o le aufaasālalau PKM ma filifili mai le lisi "Uluai faʻaletisi".
  2. I le isi pusa, ia kiliki le ki "Lelei".
  3. A maeʻa lena, o le tulaga o le mea o loʻo faʻatinoina o le a suia i "Initaneti". O lea, o le a amataina.

Lesona: Faʻasalaina o le puʻupuʻu

Foafoaga o le Tusi

Matou te liliu nei i le faʻatinoga mo le fatuina o se voluma e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o le televise faʻamatalaga masani.

  1. Kiliki i luga le poloka ma le faʻamaumauga "E le Tufaina" i le taumatau o le igoa taavale. I le lisi e amata, filifili "Fausia se voluma faigofie".
  2. Amata Failautusi o le Foafoaga o le Tusi. I le faamalama amata, kiliki "Lisi".
  3. I le isi folasia e tatau ona e faʻamaonia lona tele. Afai e te le fuafua e vaelua le pulou i ni volumes, ona tuu lea o le tau le aoga. Afai o loʻo e fuafua pea se gau, faʻaitiitia i le numera manaʻomia o megabytes, ona kiliki lea "Lisi".
  4. I le faamalama e aliali mai, e tatau ona e atofa atu se tusi i lenei vaega. E faia lenei mea i le auala lava lea e pei ona tatou muai mafaufau i ai pe a suia le igoa. Filifili soʻo se faailoga e maua mai le lisi pa'ū ma le lomitusi "Lisi".
  5. Ona tatalaina lea o le faamalama o le numera. Matou te fautuaina le faʻasologaina pe afai e leai se mafuaaga lelei e te le faia ai lenei mea. Seti le ki i "Faatulaga le Pusa". I totonu o le fanua "Faasologa Taua" E mafai ona e faʻamaonia le igoa o le vaega, e pei ona aliali mai i le matalama komepiuta. A maeʻa le faʻaaogaina o le manipisi tatau ona kiliki "Lisi".
  6. I le faamalama mulimuli o le "Masini" e faamaea ai le fausiaina o le kiliki numera "Fai".
  7. O se voluma faigofie o le a faia.

Totoina le VHD

I nisi o tulaga, e tatau ai ona vavae ese le masini kiliva.

  1. I le pito i lalo o le faamalama, kiliki PKM e ala i le taavale solofanua ma filifili "Faʻasese le Disiki Faigofie Lelei".
  2. I totonu o le pusa talanoa e tatala, faʻamaonia au taga i le kilikiina "OK ".
  3. O le a filifilia le mea faitino.

VHD fesoʻotaʻiga

Afai na e vaʻaia muamua le VHD, atonu e manaʻomia le toe faʻapipiʻi. E le gata i lea, o sea manaoga e tulai mai pe a uma le toe faʻafouina o se komepiuta poʻo le taimi lava e uma ai ona faia se masini komepiuta, pe a le faapipiiina.

  1. Kiliki le mea i totonu o le lisi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o taavale. "Gaioiga". Filifili se filifiliga "Faapipii se faila malosi virtual".
  2. Ua tatalaina le faamalama o le afifi. Kiliki i luga i le meataitasi "Iloilo ...".
  3. Ma le isi, e amata le faila faila. Faʻasaga i le faʻailoga pe o fea o loʻo i ai le komepiuta komepiuta ma le extension .vhd e te manaʻo e faʻapipiʻi. Filifili ma kiliki "Tatala".
  4. A maeʻa lena, o le tuatusi i le mea o le a faʻaalia i le faamalama o le faʻamau. O iinei e tatau ona e kiliki "Lelei".
  5. O le polokalama komepiuta o le a faʻapipiʻiina i le komepiuta.

Aveese faʻasalalauga faʻavalea

O nisi taimi e tatau ai ona vaʻavave atoa le 'aufaasālalau komepiuta ina ia mafai ai ona avanoa le avanoa i le HDD faaletino mo isi galuega.

  1. Amata le faigamalo taʻavale e pei ona faamatalaina i luga. A tatala le faamalama o le vavae, siaki le pusa i autafa "Aveese le Disk Matagi" ma kiliki "Lelei".
  2. O le a faʻaumatia le kiliva puʻe virtual. Ae e taua le maitauina o lena, e le pei o le faʻasesega, o faʻamatalaga uma o loʻo teuina i luga o le a le toe faʻaaogaina.

Faʻasalalauga o faʻasalalauga pu

O nisi taimi e tatau ai ona faia se faʻatinoga mo le faatulagaina o se vaeluaga (faʻamaʻapeʻa atoa le faʻamatalaga o loʻo i ai) poʻo le suia o le faila faila. O lenei galuega e faia foi e le aoga o loʻo tatou suʻesuʻeina.

  1. Kiliki PKM i le igoa o le vaega e te manaʻo e faʻamatalaina. I le lisi e amata, filifili "Format ...".
  2. O le a tatalaina le faamalama o le faatulagaga. Afai e te manaʻo e sui le ituaiga faila faila, ona kiliki lea i le lisi o le faʻavaivai tutusa.
  3. O le a oʻo mai se lisi pa'ū, pe mafai ona e filifilia se tasi o faila faila faila e tolu e filifilia mai:
    • FAT32;
    • FAT;
    • NTFS.
  4. I le lisi pa'ū ifo o loʻo i lalo, e mafai ona e filifilia le tele o le fuataga pe'ā tatau ai, ae i le tele o tulaga, ua lava le tuua o le tau "Aunoa".
  5. Lalo e ala i le setiina o le atigipusa, e mafai ona e faʻamalo pe faʻafaivaina le faʻatulagaina vave (mafai ona le mafai). Pe a faʻagaoioia, o le faʻasalalauga e vave, ae itiiti le loloto. E ala i le siakiina o le pusa, e mafai ona e faʻaogaina le faila ma faila pusa. A maeʻa uma faatulagaga o le faatulagaga, kiliki "Lelei".
  6. O se lautusi talatalanoaga e tatalaina i se lapataiga e faapea o le faatulagaga o le faatulagaga o le a faaleagaina ai faamatalaga uma o loo i totonu o le vaega ua filifilia. Ina ia malilie ma faʻaauau le taotoga, kiliki "Lelei".
  7. A maeʻa lena, o le faʻatulagaina o taualumaga o le vaega na filifilia o le a faʻatinoina.

Lesona: Faʻaliliuina o le HDD

Vaevaeina se pu

E masani ona i ai se manaʻoga e vaevaeina le HDD faaletino i ni vaega. E talafeagai lelei lenei mea ina ia mafai ona vavae faʻasalalauga o le tuʻuina atu OS ma le teuina o faʻamaumauga i voluma eseese. O le mea lea, e oʻo lava i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a faʻaolaina faʻamatalaga o tagata e faʻaaoga. E mafai ona e faia se vaeluaga e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le polokalama.

  1. Kiliki PKM e ala i le igoa igoa. I le lisi autu, filifili "Squeeze tom ...".
  2. Ua tatalaina le faamalama o le faamalosi leotele. Mai i luga o le voluma o loʻo i ai nei o le a faʻaalia, i lalo ifo - o le maualuga o le avanoa mo le faʻamalosi. I le isi nofoaga, e mafai ona e faʻamaonia le tele o le avanoa faʻamalosi, ae e le tatau ona sili atu i le aofaiga o loʻo maua mo le faʻamalosi. Faʻalagolago i faʻamaumauga, o le a faʻaalia e lenei fanua le laupepa fou pe a uma le faʻamalosi. A maeʻa ona e faʻamaonia le aofaʻi o avanoa faʻapitoa, kiliki "Lelei".
  3. O le a faʻaaogaina le faiga faʻapitoa. O le tele o le uluaʻi vaega o le a faʻapipiʻi e le tau o loʻo faʻasinoina i le taimi muamua. I le taimi lava e tasi, o le isi vaega e leʻi faʻaaogaina e faʻapipiʻi i luga o le pu, lea o le a aofia ai le avanoa avanoa.
  4. Kiliki i luga o lenei fasi vaega e leʻi faʻaaogaina. PKM ma filifili se filifiliga "Fausia se voluma faigofie ...". O le a amata Failautusi o le Foafoaga o le Tusi. O isi gaoioiga uma, e aofia ai le tuʻufaʻatasia o se tusi i le tusi, ua uma ona faʻamatalaina i luga i se isi vaega.
  5. A maeʻa le galuega i "Wizard Creation Wizard" o le a faia se vaega o loʻo tuʻuina atu i ai se isi tusi o le alafapeta Latina.

Faʻatasi fusuaga

E i ai foi le tulaga fesuiaʻi pe ae manaʻomia le faʻaopoopoina se lua pe sili atu vaega o le aufaasālalau i le tasi le voluma. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o le meafaigaluega mo le faafoeina o masini.

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa, faʻamolemole matau uma faʻamatalaga i luga o le vaega o loʻo auai o le a faʻamutaina.

  1. Kiliki PKM i le igoa o le voluma e te manaʻo e faʻapipiʻi i seisi vaega. Mai le lisi autu, filifili "Avea le Volume ...".
  2. O se faamalama o le a tatala ai lapataiga e uiga i le tapeina o faamatalaga. Kiliki "Ioe".
  3. A maeʻa lena, o le a vaʻai le vaeluaga.
  4. Alu i le pito i lalo o le faamalama. Kiliki i le vaega totoe. PKM. I le lisi autu, filifili "Faʻaopoopo le ...".
  5. O le mata amata amata. Faʻasalalau Faʻalauteleina o le Volumelea e te manaʻomia e kiliki ai "Lisi".
  6. I le faamalama matala i le fanua "Filifili se tele ..." faʻamaʻoti le numera lava e tasi e faʻafeagai ma le faʻafefe "Avanoa avanoa maualuga"ona toe lolomiina lea "Lisi".
  7. I le faamalama mulimuli "Masters" na o le taomi "Fai".
  8. A maeʻa lenei mea, o le a faʻalauteleina le vaeluaina i le numera ua uma ona aveese.

Liua i le HDD malosi

I le le mafai ona fai, o le faigata o PC e le mautonu, o lona uiga, o le tele oa latou palota e matua tapulaa lava e ala i fasi pepa. Ae e mafai ona e faia le faʻagasologa o le liuaina o le aufaasālalau i se tulaga faʻalelei. I lenei tulaga, o le vavaega o le a otometi ona suia pe a manaʻomia.

  1. Kiliki PKM i le igoa o le taavale. Mai le lisi, filifili "Liliu mai i se fatu malosi ...".
  2. I le faamalama e tatala, kiliki "Lelei".
  3. I le isi atigi, kiliki le ki "Liliu mai".
  4. O le liua o le aufaasālalau faʻapitoa i le malosi o le a faia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻaaogaina o le polokalama "Pulega o Disk" O se mea mamana ma tele meafaigaluega mo le faʻaogaina o manua ma masini komepiuta e teu ai faʻamaumauga i luga o komepiuta. E mafai ona ia faia toetoe lava o mea uma e faʻaalia ai polokalame faʻa-tolu-tolu, ae i le taimi lava e tasi e mautinoa ai le maualuga o le saogalemu. O le mea lea, ao lei tuʻuina atu le polokalama tʻatolu mo gaioiga i luga o disks, siaki pe mafai e le meafaigaluega i totonu o le Windows 7 ona taulimaina le galuega.