Aveese se ata mai se pepa Microsoft Excel

Msmpeng.exe o se tasi o faiga e mafai ona faʻaaogaina o le Defender Defender - o se faʻatautaia masani-anti-virus (o le faagasologa e mafai foi ona taua o le Antimalware Service Executable). O lenei faagasologa e masani ona sili atu i se puʻupuʻu o se komepiuta, e masani lava o se faagasologa poʻo vaega uma e lua. O le faʻaaliga sili ona mataʻina na aʻafia i le Windows 8, 8.1 ma le 10.

Faamatalaga lautele

Talu mai Talu ai ona o lenei faagasologa e nafa ma le siakiina o le polokalama mo siama i tua, e mafai ona tape, e ui e le fautuaina e Microsoft.

Afai e te le manaʻo e toe amata le faagasologa, e mafai ona e tapeina atoa le Defender Defender, ae fautuaina e te faʻatulagaina se isi polokalama anti-virus. I le Windows 10, i le maea ai ona tuʻuina atu se pusa-faʻasaga-tolu, o lenei faagasologa e otometi lava le le atoatoa.

Ma o le faagasologa e le ogatasi ai le polokalama i le lumanaʻi, ae e le tatau ona tapunia, pe toe fetuunai le taimi e teu ai le taimi vave mo se isi taimi (e le mafai, e 2-3 itula i le taeao), pe tuu le siaki Windows i lena taimi (ia tuu i luga komepiuta i le po).

E leai se tulaga e le mafai ona faʻamaloina lenei faiga e faʻaaoga ai polokalama faʻa-tolu, aua e masani ona faʻamaʻi ma mafai ona faʻalavelaveina le tino.

Metotia 1: Faʻasalaga e ala i le Faletusi o Task Scheduler

O faʻasaga taʻitasi i lea laasaga o loʻo mulimuli mai (sili ona talafeagai i le Windows 8, 8.1):

  1. Alu i "Lisi Pulea". Ina ia faia lenei mea, na o le kiliki lava o le kiliki i luga o le kata i luga o le ata "Amata" ma filifili mai le lisi o le pa'ū "Lisi Pulea".
  2. Mo le faʻaogagofie, e fautuaina e sui i le vaaiga o mata. "Ata Matagofie" poʻo "Category". Sue se mea "Pulega".
  3. Saili Task Scheduler ma tamoe. I lenei faamalama, e tatau ona e taofi le tusi o le auaunaga. Faʻamatalaga Mataʻutia o Auaunaga. Afai o lenei metotia e le mafai ona e faia, e tatau ona e faʻaaogaina se pau.
  4. I totonu "Faʻatulagaga o Task" mulimuli i le ala lenei:

    Task Scheduler Library - Microsoft - Windows - Defender Windows

  5. A maeʻa lena, o le a faʻaalia se faamalama faapitoa, o fea e mafai ai ona e vaʻai i se lisi o faila uma e nafa ma le faʻalauiloa ma le amio o lenei faagasologa. Alu i "Meatotino" soʻo se faila.
  6. Ona alu lea i le lisi "Auaunaga" (e mafai foi ona valaauina "Tulaga") ma le siaki mea uma o maua.
  7. Toe faia laasaga 5 ma le 6 ma isi faila mai Tagata e puipuia le Windows.

Metotia 2: faʻaagaga

O lenei metotia e sili atu le faigofie nai lo le muamua, ae e le tau faʻatuatuaina (mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o le a toilalo ma o le a toe galue le msmpeng.exe i le tulaga masani):

  1. Alu i le tusiga Faʻamatalaga Mataʻutia o Auaunaga faatasi ai ma le fesoasoani a Task Scheduler. E mafai ona faia lenei mea e ala i le mulimuli i le vaega 1 ma le 2 mai faatonuga o le metotia muamua.
  2. Ia mulimuli nei i lenei ala:

    Galuega Faʻatino - Faʻataʻitaʻiga Galuega - Faʻamatalaga o le Faletusi - Microsoft - Microsoft Antimalware.

  3. I le faamalama e tatala, saili le galuega "Microsoft Antimalware Scheduled Scan". Tatala.
  4. O se faamalama faapitoa o le a tatala e faia ai tulaga. I totonu, i le pito i luga e tatau ona e sailia ma alu i le vaega. "Faʻateleina". O i ai, kiliki-lua i le kata agavale i luga o se tasi o vaega o loʻo maua, o loʻo tu i le ogatotonu o le faamalama.
  5. I totonu o le faʻamaufaʻailoga o loʻo tatalaina, e mafai ona e faʻamaonia le taimi faʻatulagaina mo le faʻatinoga o le tusitusiga. Ma o lenei faagasologa o le a le toe faalavelave ia te oe, i le "Parakalafa faaopoopo" siaki le pusa "Faʻateʻa i le (faʻatuai faʻatonu)" ma mai le lisi o le pa'ū ifo, filifili le tau maualuga e maua pe faʻamaonia se tau faʻatau.
  6. Afai i totonu o le vaega "Faʻateleina" Afai e tele ni vaega o loʻo maua, fai le faiga tutusa ma i latou taʻitasi mai le numera 4 ma le 5.

E masani lava ona mafai ona fai le polokalama msmpeng.exe, ae ia mautinoa e faʻapipiʻi se polokalama faakomepiuta (e mafai ona saoloto), talu ai pe a uma le tapunia, o le komepiuta o le a sili ona faigofie ona maua i siama mai fafo.