Tagata faʻasolo taavale tifaga sili

Ina ia galue i Microsoft Excel, o le mea muamua e ave i ai le faamuamua o le aoao pe faapefea ona faaofi laina ma koluma i totonu o se laulau. A aunoa ma lenei tomai, e toetoe lava a le mafai ona galue i faʻamaumauga faʻamau. Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona faʻaopoopo se koluma i Excel.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se koluma i le laulau a Microsoft Word

Faʻaofi le koluma

I Excel, e tele auala e faʻaofi ai se koluma i luga o se laupepa. O le tele oi latou e faigofie tele, ae o se tagata faʻapitoa e le mafai ona faʻaaogaina mea uma. E le gata i lea, o loʻo i ai se filifiliga e faʻapipiʻi faʻaopoopo laina i le taumatau o le laulau.

Metotia 1: faʻaofi i totonu ole vaega faʻaopoopo

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e faʻaofiina e ala i le faʻasalalau Excel coordinate panel.

  1. Matou te kiliki i le faasologa faʻasalalauga faʻasalalau i igoa o le koluma i le vaega i le itu tauagavale matou te manaʻomia e faʻaofi ai se koluma. I lenei tulaga, o le koluma ua faʻamafaʻaina atoa. Kiliki le ki o le kata saʻo. I le lisi autu e aliali mai, filifili le mea Pasili.
  2. A maeʻa lena, o le koluma fou e vave faʻaopoopoina i le itu tauagavale o le vaega ua filifilia.

Metotia 2: Faaopopo e ala i le lisi autu o le cell

E mafai ona e faia lenei galuega i se auala e ese le eseese, e ala mai i le lisi autu o le cell.

  1. Kiliki i luga o soʻo se masini o loʻo i totonu o le koluma i le taumatau o le koluma na fuafua e faʻaopopo. Kiliki i luga o le mea lenei ma le ki o le kuki saʻo. I le lisi autu o loʻo i ai, filifili le mea "Pasita ...".
  2. O le taimi nei e le tupu faʻafuaseʻi le faʻaopoopoga. E tatalaina se tamai faamalama lea e te manaʻomia e faʻamautinoa ai le mea o le a faʻaofi e le tagata faʻaoga:
    • Tīvae;
    • Lisi;
    • Sii i lalo le Cell;
    • Ua suia le poloka i le itu taumatau.

    Faʻamuli le ki i le tulaga "Lisi" ma kiliki le ki "Lelei".

  3. A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaopoopo le koluma.

Metotia 3: Tagatusi Laiti

O le faʻaofiina o koluma e mafai ona faia e faʻaaoga ai se faamau faapitoa ile lipine.

  1. Filifili le sela i le itu agavale e te manaʻo e faʻaopopo i ai se koluma. Avea i le tab "Aiga", kiliki i luga o le ata i le foliga o se tafatolu ua leʻo i tafatafa o le faamau Pasili i le poloka o meafaigaluega "Cells" luga o le pepa. I le lisi e tatala, filifili le aitema "Faaofi koluma i se pepa".
  2. A maeʻa lena, o le koluma o le a faʻaopoopo i le itu tauagavale o le mea ua filifilia.

Metotia 4: faʻaaoga fuʻa

E le gata i lea, o le koluma fou e mafai ona faʻaopopoina e faʻaaoga ai sipuni. Ma e lua filifiliga mo le faaopoopo

  1. O se tasi oi latou e talitutusa ma le auala muamua e faʻaofi ai. E tatau ona e kiliki i le vaega i luga o le vaega faʻasalalau faʻasalalau o loʻo i le itu taumatau o le vaega o loʻo faʻatulagaina e fai ma faʻapipiʻi le kulupu autu Ctrl ++.
  2. Mo le faʻaogaina o le filifiliga lona lua, e tatau ona e kiliki i luga o soʻo se masini i totonu o le koluma i le taumatau o le vaega o le faʻaofi. Ona faapipii lea i luga o le komepiuta Ctrl ++. A maeʻa lena, o le a faʻaalia se tamai faamalama i le filifiliga o le ituaiga o mea faʻapipiʻi, lea na faʻamatalaina i le auala lona lua o le faia o le taotoga. O isi gaioiga e tutusa lava: filifili le aitema "Lisi" ma kiliki le ki "Lelei".

Lesona: Maea Ui i Excel

Metotia 5: Faʻasinulu koluma tetele

Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o koluma i le taimi e tasi, ona oʻo lea i Excel e leai se manaʻoga mo le faia o se isi galuega mo elemene taʻitasi, ona o lenei faiga e mafai ona tuʻuina i se tasi o gaioiga.

  1. E tatau ona e filifilia muamua le tele o sene i le faasologa faʻasolosolo poʻo vaega i le vaega faʻasalalau e pei ona e manaʻomia e faʻaopoopo i koluma.
  2. Ona faʻaaoga lea o se tasi o taga e ala i le lisi autu poʻo le faʻaaogaina o ki vevela, ia na faʻamatalaina i auala muamua. O le numera tutusa o koluma o le a faʻaopoopo i le itu tauagavale o le vaega ua filifilia.

Metotia 6: faʻaopoopo se koluma i le pito o le laulau

O metotia uma nei ua talafeagai mo le faaopoopoina o koluma i le amataga ma i le ogatotonu o le laulau. E mafai foi ona faʻaaogaina e faʻapipiʻi koluma i le pito i luga o le laulau, ae i lenei tulaga, e tatau ona e faia le faatulagaga tatau. Ae o loʻo i ai auala e faʻaopoopo ai se koluma i le pito i luga o le laulau ina ia vave ona iloa e le polokalame e pei o lona vaega vave. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia le laulau e taua o le "atamai".

  1. Filifili le laulau laulau tatou te mananao e liliu atu i se laulau "atamai".
  2. Avea i le tab "Aiga", kiliki le ki "Faatulagaina o le laulau"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Ata" luga o le pepa. I le lisi o loʻo amataina, filifili se tasi o lisi tetele o sitaili mo le laulau i lana pule faitalia.
  3. A maeʻa lena, e tatalaina se faamalama lea e faʻaalia ai faʻamaumauga o le nofoaga ua filifilia. Afai na e filifilia se mea sese, o le mea lea i lalo nei e mafai ona e faʻasaʻoina. O le mea autu e tatau ona faia i lenei laasaga o le siaki pe ua seti le siaki. "Laulau ma ulutala". Afai o lau laulau e i ai le ulutala (ma i le tele o mataupu o le), ae le o siakiina lenei mea, ona e manaʻomia lea e faʻapipiʻi. Afai e saʻo uma tulaga, ona kiliki loa lea o le ki. "Lelei".
  4. A maeʻa nei gaioiga, o laina filifilia na faatulagaina e fai ma laulau.
  5. I le taimi nei, ina ia aofia ai se koluma fou i lenei laulau, ua lava lea e faʻatumu ai soʻo se cell i le taumatau o le faʻamatalaga. O le koluma o loʻo tuʻuina ai lenei cellule o le a vave ona avea ma faʻamaumauga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e faʻaopoopo ai koluma fou i se pepa Excel, i le ogatotonu o le laulau ma i le tele o vaʻa. Ina ia faia le faʻaopoopoga e faigofie ma faigofie pe a mafai ai, e sili ona lelei le fatuina o se laulau e taʻua o le atamai. I lenei tulaga, pe a faaopoopo atu faʻamatalaga i le laina i le taumatau o le laulau, o le a otometi lava ona aofia ai i totonu o se koluma fou.