Ubuntu Server Settlement Guide

O le faʻapipiʻiina o le Ubuntu Server e le ese tele mai le faʻapipiʻiina o le laiga o le 'eletise o lenei' auʻaunaga, ae o le tele o tagata faʻalogo e fefefe e faʻapipiʻiina le faʻatulagaina o le OS i luga o le puʻupuʻu. Ole vaega lenei e tauamiotonuina, ae o le faʻatulagaina o le a le mafua ai ni faʻafitauli pe afai e te faʻaaogaina a matou faatonuga.

Faʻatonu le Ubuntu Server

E mafai ona faʻapipiʻi le Ubuntu Server i luga o le tele o komepiuta, talu ai o loʻo lagolagoina e le OS le fausaga sili ona lauiloa o le processor architectures:

  • AMD64;
  • Intel x86;
  • ARM.

E ui o le faʻamaumauga o le OS e manaʻomia ai le itiiti ifo o le mana PC, e le mafai ona misia manaoga o le polokalama:

  • RAM - 128 MB;
  • Taimi o faagasologa - 300 MHz;
  • O le gaogao o le mafaufau e 500 MB ma se faʻavae faʻavae poʻo le 1 GB faʻatasi ma se tasi.

Afai o uiga o lau masini e fetaui ma tulaga manaomia, e mafai ona e tuusao atu i le faʻapipiʻiina o le Ubuntu Server.

Laasaga 1: Download le Ubuntu Server

Muamua lava, o le ae manaomia le utaina o le ata o le Ubuntu lava ia ina ia mafai ai ona susunuina i se taavale afi. E tatau ona faia faʻatasi mai le 'upega tafaʻilagi aloaia a le polokalama faʻaoga, aua o le auala lenei o le ae maua ai se faʻapotopotoga e le faʻamaonia, e aunoa ma ni mea sese ma faʻamatalaga fou.

Faʻamaumau le Ubuntu Server mai le nofoaga aloaia

I luga ole laupepa e mafai ona e siiina mai lomiga e lua o le OS (16.04 ma le 14.04) ma ni loloto loloto (64-bit ma le 32-bit) i le kilikiina o le sootaga tutusa.

Laasaga 2: Fausiaina o se taavale e mafai ona faʻamalosi

A uma ona e siiina se tasi o faʻauʻuga o le Ubuntu Server i lau komepiuta, e tatau ona e fatuina se masini komepiuta USB flash. O lenei faagasologa e itiiti se taimi. Afai e te leʻi tusia muamua se ISO-ata i luga o se kiliva flash USB, ona i luga o la matou upega tafaʻilagi o loʻo i ai se mea e tutusa, o loʻo aofia ai faʻamatalaga auiliili.

Faitau atili: Faʻapefea ona fatuina se masini komepiuta puʻeina faʻasalalau ma se faʻasalalauga Linux

Laasaga 3: Amataina o le PC mai se taavale afi

Aʻo faʻapipiʻi soʻo se faiga faʻaoga, e taua tele le faʻalauiloaina o le komepiuta mai le avega o loʻo faʻapipiʻi ai le ata. O lenei laasaga o nisi taimi o le faʻafitauli sili ona faigata mo se tagata e leai se poto masani, ona o eseesega i le va o ituaiga BIOS eseese. O loʻo i ai a matou mea uma talafeagai i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, faʻatasi ai ma se auiliiliga auiliili o le faagasologa o le amataina o se komipiuta mai se taavale afi.

Faʻamatalaga auiliili:
Auala e faʻavaeina ai ituaiga eseese o le BIOS mo le oso mai i se taavale afi
Faʻafefea ona suʻe le BIOS version

Laasaga 4: Faʻatonu le faigamalaga i le lumanai

I le taimi lava e uma ai le amataina o le komepiuta mai se taavale afi, o le a e vaʻai i se lisi e te manaʻomia e filifili ai le faʻapipiʻi le gagana:

I a tatou faataitaiga, o le a filifilia le gagana Rusia, ae mafai ona e faʻamatalaina se isi mo oe lava.

Faʻaaliga: pe a faʻapipiʻi le OS, o gaioiga uma e faia faapitoa mai le piano, o le mea lea, e fegalegaleai ai ma elemene atinaʻe, faʻaoga i ai ki: arrow, TAB ma Ulufale.

A maeʻa le filifilia o le gagana, o le a faʻaalia le lisi o mea e teu ai oe, lea e te manaʻomia e kiliki ai "Faʻatulaga le Ubuntu Server".

Mai lenei taimi i luga, o le a amataina le muaʻi faʻafouina o le lumanaʻi, i le taimi o le a e fuafuaina ai laina faʻavae ma ulufale uma i faʻamatalaga talafeagai.

  1. I le faamalama muamua o le a talosagaina oe e faamaoti mai le atunuu o le nofo ai. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le faiga e otometi le setiina o le taimi i luga o le komepiuta, faʻapea foʻi ma le faʻatusa talafeagai. Afai e le i ai lau atunuu i le lisi, kiliki le ki. "isi" - o le ae iloa se lisi o atunuu i le lalolagi.
  2. O le isi laasaga o le filifiliga lea o le mamanu o le laupepa. E fautuaina e fuafua le faʻaleleiina i le lima e ala i le kiliki "Leai" ma filifili mai le lisi.
  3. Ma le isi, e tatau ona e fuafuaina le tuufaatasiga autu, pe a uma le kiliki o le a suia ai le faatulagaga o le piano. I le faataitaiga, o le tuufaatasiga o le a filifilia. "Alt + Shift", e mafai ona e filifilia se isi.
  4. A maeʻa le filifiliga, o le a mulimuli mai le tele o faʻamatalaga, o le a faʻaaogaina ai nisi vaega faaopoopo:

    O meafaigaluega i luga o fesoʻotaiga e faʻamalamalamaina

    ma oe fesootai i le Initaneti:

  5. I totonu o le faʻamaumauga o faʻamaumauga, ulufale i le igoa o le tagata fou faʻaaoga. Afai e te fuafua e faʻaaoga le tūmau i le fale, e mafai ona e ulufale i se igoa faʻamaonia, pe afai o loʻo e faʻapipiʻi i totonu o se faʻapotopotoga, feutagai ma le pule.
  6. O lea e tatau ona e ulufale i se igoa o le tala ma seti se upu faila. Mo le igoa, faʻaaoga laʻititi pito i lalo, ma o le upu sili e sili ona lelei e faʻaaogaina faʻaaoga faapitoa.
  7. I le isi siata, kiliki "Ioe"pe a fai o le faʻamoemoe e fuafua e faʻaaogaina mo fuafuaga faapisinisi, afai e leai ni popolega e uiga i le saʻo o faʻamaumauga uma, ona kiliki "Leai".
  8. O le laasaga mulimuli i le seti o le fuafuaina lea o le taimi (toe). Ae sili atu, o le faiga o le a taumafai e aunoa ma le fuafuaina o lou taimi, ae e masani lava ona suia lelei mo ia, o le mea lea i totonu o le kiliki muamua kiliki "Leai", ma i le lona lua, filifili lou lava nuʻu.

A maeʻa laasaga uma, o le a faʻavasegaina lau komepiuta mo masini ma, pe a talafeagai ai, sii mai vaega talafeagai mo ia, ona utaina lea o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le laupepa.

Laasaga 5: Vavaega o Disk

I lenei laasaga, e mafai ona e alu i auala e lua: faʻaaoga le otometi o disks pe fai mea uma i le lima. O lea la, afai o loʻo e faʻapipiʻi le Ubuntu Server i luga o se avanoa avanoa pe e te le popole e uiga i le faʻamatalaga oi ai, e mafai ona e filifilia ma le saogalemu "Faʻaaogaina - faʻaaoga uma le disk". Afai ei ai faʻamatalaga taua i luga o le 'ea poʻo se isi faʻaoga faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, Windows, e sili atu le filifili "Tusi".

Faʻapipiʻiina le puʻupuʻu aunoa

Ina ia otometi le vavaeina o le disk, e te manaʻomia:

  1. Filifili se metotia faʻailoga "Faʻaaogaina - faʻaaoga uma le disk".
  2. Iloiloina le faila o le a faʻaogaina ai le polokalama faʻaoga.

    I lenei tulaga e na o le tasi lava le 'ie.

  3. Faatali seiloga ua maeʻa le faagasologa ma faʻamaonia le faʻatulagaga o le masini fuafuaina i le kiliki i luga "Faauma le faailogaina ma tusi suiga i le disk".

Faamolemole ia maitauina o le molilaina otometi e ofoina atu e na o le lua ni vaega e fai ai: o le aʻa ma le vaeluaga o le vaeluaina. Afai e le fetaui nei tulaga ia te oe, ona kiliki lea "Aveese Suiga Vaega" ma faʻaaoga le metotia lenei.

Lisi o le faila o le tusi lesona

E ala i le makaina o le avanoa i le lima, e mafai ona e fatuina ni vaega se tele o le a faia ai nisi galuega. O lenei tusiga o le a ofoina atu le pito sili ona lelei mo le Ubuntu Server, o lona uiga o le maualuga o le saogalemu o le polokalama.

I le auala o filifiliga filifiliga, e tatau ona e kiliki "Tusi". Ma le isi, o le faamalama o le a faʻaalia ai lisi uma o masini faʻapipiʻiina i totonu o le komepiuta ma a latou vaega. I lenei faʻataʻitaʻiga, o le disk e nofofua ma e leai ni vaega i totonu, talu ai ua leai se mea. O le mea lea, filifili ma kiliki Ulufale.

A maeʻa lena, o le fesili pe oe manaʻo e faia se laulau fou o vaeluaga e taliina "Ioe".

Faʻaaliga: afai e te vaeluaina se disk i ni vaega ua uma ona i ai, ona leai lea o lenei faamalama.

O le taimi nei i lalo o le igoa o le diskette "NOFOAGA LELEI". O ia o le a matou galulue. Muamua e tatau ona e fatuina se faasologa o aʻa:

  1. Kiliki Ulufale i le itu "NOFOAGA LELEI".
  2. Filifili "Fausia se vaega fou".
  3. Faʻamatala mai le aofaʻi o avanoa vaeluaina mo le vaeluaga o aʻa. Manatua o le tapulaa maualalo - 500 MB. A uma ona e ulufale i totonu "Faaauau".
  4. O lea e tatau ona e filifili le ituaiga o vaega fou. E faʻalagolago i le tele o lau fuafuaga e fatuina. O le mea moni e faapea o le numera aupito i maualuga e fa, ae o lenei tapulaa e mafai ona faʻasalalau e ala i le faia o se vaega saʻo, ae le o mea muamua. O le mea lea, afai e te fuafua e faʻapipiʻi se tasi Ubuntu Server i luga o lau disiki malo, filifili "Peraimeri" (4 vaega o le a lava lea), pe afai ua faʻapipiʻiina se isi faʻaoga faʻapitoa lata ane - "Faʻatonu".
  5. A filifilia se nofoaga, ia taʻitaʻia e ou manaʻoga, aemaise lava e le afaina ai se mea.
  6. I le vaega faaiu o le foafoaga, e tatau ona e faʻamaonia vaega taua e sili ona taua: faila faila, faʻafefe mauga, faʻafeiloaʻiga, ma isi filifiliga. Pe a fatuina le aʻa o le aʻa, e fautuaina e faʻaaoga faʻafanua o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.
  7. A uma ona e ulufale atu i fesuiaiga uma, kiliki "O le setiina o le vaeluaga ua maeʻa".

O lenei la e tatau ona pei lou avanoa vaʻaia:

Ae e le lava lenei mea, ina ia lelei le faiga o le tino, e tatau foi ona e faia se vaeluaga o le swap. E naʻo le mea lenei:

  1. Amata le fatuina o se vaega fou e ala i le faia o mea muamua e lua i le lisi muamua.
  2. Iloilo le aofaiga o le vaeluaga o avanoa avanoa e tutusa ma le aofai o lau RAM, ma kiliki "Faaauau".
  3. Filifili le ituaiga o vaega fou.
  4. Faʻamanino lona nofoaga.
  5. Le isi, kiliki le mea "Faaaoga e pei"

    ... ma filifili "vaeluaga o le vaeluaga".

  6. Kiliki "O le setiina o le vaeluaga ua maeʻa".

O le vaaiga lautele o le faʻatulagaina o le vaaiga o le a pei o lenei:

E totoe na o le vaevaeina avanoa uma i lalo o le vaega ole fale:

  1. Mulimuli i laasaga muamua e lua e fatu ai se vavaega.
  2. I totonu o le faamalama mo le fuafuaina o le tele o le vaeluaga, faʻamaonia le maualuga e mafai ma kiliki "Faaauau".

    Manatua: o le isi vaega avanoa e mafai ona maua i le laina muamua o le faamalama tutusa.

  3. Iloilo le ituaiga o vaeluaga.
  4. Faʻatulaga mea uma o loʻo totoe e tusa ai ma le ata o loʻo i lalo.
  5. Kiliki "O le setiina o le vaeluaga ua maeʻa".

O lea la o foliga uma o le disk e pei o lenei:

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se avanoa avanoa avanoa, ae e le mafai ona e faʻaaoga uma le avanoa ina ia mafai ai ona faʻaopoopoina se isi masini faʻaogaina i tafatafa o le Ubuntu Server.

Afai o mea uma sa e faia sa saʻo ma ua e faʻamalieina i le iuga, ona e lolomiina lea "Faauma le faailogaina ma tusi suiga i le disk".

Aʻo le i amata le faagasologa, o le a tuʻuina atu se lipoti lisi uma suiga o le a tusia i le disk. Toe fai, afai e fetaui lelei mea uma ia te oe, oomi "Ioe".

I lenei laasaga, o le faatulagaina o le disk e mafai ona mafaufauina atoa.

Laasaga 6: Faauma le faʻatulagaga

A maeʻa le vaeluaina o le disk, e tatau ona e faia ni nai faʻaopoopoga e faia ai se faʻapipiʻiga atoatoa o le polokalama o le Ubuntu Server.

  1. I le faamalama "Faatuina o se pule o pusa" faʻamaonia le faʻamaumau sui ma kiliki "Faaauau". Afai e leai sau sapalai, ona kiliki lea "Faaauau", tuʻu le avanoa avanoa.
  2. Faatali mo le OS faufale e sii mai ma faʻapipiʻi pusa talafeagai mai le upega tafailagi.
  3. Filifili le auala e faaleleia ai le Ubuntu Server.

    Faʻaaliga: ina ia faʻateleina le malupuipuia o le faiga, e taua le matauina o faʻamaumauga faʻapitoa, ma faia lenei taʻavale ma le lima.

  4. Mai le lisi, filifili polokalame o le a muamua faʻapipiʻiina i le polokalama, ma kiliki "Faaauau".

    Mai le lisi atoa e fautuaina e tusi "tulaga aloaia o meafaitino masani" ma "OpenSSH server", ae i soʻo se tulaga e mafai ona faʻapipiʻiina i le maea ai o le faʻatulagaina o le OS.

  5. Faatali mo le faagasologa o le download ma le faapipiiina o le polokalama ua filifilia muamua.
  6. Faʻamau le uta uta Grub. Manatua pe a e faʻapipiʻi le Ubuntu Server i luga o se avanoa avanoa, o le a uunaia oe e faʻapipiʻi i totonu o le masini puʻe puʻe. I lenei tulaga, filifili "Ioe".

    Afai o loʻo i luga o le puʻupuʻu le faiga lona lua, ma o lenei faamalama e aliali, filifili "Leai" ma fuafua le faʻamau lava oe.

  7. I le taimi mulimuli i le faamalama "Faaumaina o le faʻapipiʻiina", e tatau ona e aveese le avega moli lea na faʻatinoina ai le masini ma taomi le ki "Faaauau".

Faaiuga

I le mulimuli ai i le faatonuga, o le a toe amataina le komipiuta ma o le lisi autu o le polokalama o le Ubuntu Server o loʻo faʻaogaina le polokalama o le a faʻaalia i luga o le lau, lea e te manaʻomia ai le ulufale i totonu o le initaneti ma le upu faʻamaonia i le taimi o faʻatulagaga. Faamolemole ia matauina e le o faailoaina le upu fai pe ae ulufale.