Virus: o laupepa uma i luga o le moliuila taavale ua liliu i ni auala pupuu

E masani lava o se siama masani i aso nei, pe a natia mea uma i luga o se taavale afi, ma nai lo oi latou e pupuu ma igoa e tasi, ae o le saofaga i le faasalalauina o le polokalama leaga, e tele e mafua ai nisi faigata. E le faigata tele ona aveese lenei siama, e sili atu ona faigata le aveeseina o ona taunuuga - e aveese ai le uiga na natia mai i le faletupe, ona o meatotino e le aoga lenei uiga. Sei o tatou tilotilo i le mea e fai pe afai o sea osofaʻiga e pei o nusipepa natia ma mea pupuu nai lo le mea na tupu ia te oe.

Manatua: o le faafitauli, pe a mafua ona o se siama i luga o se taavale eletise, o le a le toe i ai uma pepa (lilo le natia), ma nai lo o auala pupuu e foliga mai, e masani lava. Ina ia mafai ona puipuia mai ia ituaiga faʻamaʻi i le lumanaʻi, ou te fautuaina le gauai atu i le tusiga Puipuia o le pulou USB mai siama.

Togafitiga faʻamaʻi

Afai e le aveeseina e le antivirus lenei siama lava (mo nisi mafuaaga, e le iloa e nisi o le antivirus), ona mafai lea ona e faia le mea lenei: kiliki i luga o le pusa fofo na faia e lenei siama ma vaai i meatotino o loʻo taʻu mai i lenei ala puupuu. I le avea ai o se tulafono, o le ituaiga faila lenei i le extension extension .exe, o loʻo i totonu o le RECYCLER folutusi i le aʻa o la tatou avega eletise. Lagona le saoloto e faʻamalo le faila ma faila pupuu uma. Ioe, ma o le pusa lava ia RECYCLER e mafai foi ona faʻamutaina.

Afai o loʻo iai le pule faataga file file file i luga o le moli, ona faʻamalo loa lea - o lenei faila e mafua ai le moliuila taavale e otometi ona amataina se mea pe a uma ona e faʻaofiina i totonu o le komepiuta.

Ma le isi mea e tasi: i le mea tonu, alu i le faila:
  • Mo le Windows 7 C: users your user name is appdata roaming
  • Mo Windows XP C: Faʻasinomaga ma le Setiina o le Igoa Igoa Igoa Faʻasalalau Faʻamatalaga Faʻamatalaga
Ma afai ei ai ni faila i le extension extension .exe, tape ese - e le tatau ona i ai iina.

I le ala, afai e te le iloa pe faʻapefea ona faʻaali atu le laupepa natia, ona fai lea o le mea e tatau ona e faia: alu i le Paefaʻaluga Pulea (Windows 7 ma le Windows 8), filifili "Filifiliga o Foliga", le "Vaʻai" ma lata i le pito o le lisi o le a e vaʻavaʻai i laupepa na natia ma faʻapuʻupuʻu ia i latou i luga o le moliuila afi seia oʻo i le aso mulimuli. o le a le faʻaumatia.

Aveese le uiga na natia i totonu o laupepa

Uiga amio e natia i le Windows XP folda

Windows 7 natia natia

A maeʻa ona puipuia le siama i le antivirus po o le lima, e tasi le faafitauli e tumau pea: o faʻamau uma i luga o le taavale e tumau pea le natia, ma e le mafai ona faʻaalia i le auala masani - suia le meatotino tutusa e le aoga, aua o le "hidden" e le mafai ona faʻaalia ma faʻaalia i le lanu. I lenei tulaga, e tatau ona e faia se faila faila i mea nei i totonu o le aʻafiaga o le afi e aafia ai:

attrib -s -h -r -a / s / d
O le mea lea e fai ai se faila faila: fai se faila faila i le Notepad, kopi le code luga i luga ma faʻasao le faila i soʻo se igoa ma faila extension .bat

E faʻafefea ona aveese le siama ma fai taga e mafai ona iloa

Maua i luga o avanoa o le fesoʻotaiga se isi auala e foia ai le faʻafitauli na faʻamatalaina. O lenei metotia atonu o le a sili atu ona faigofie, ae o le a le aoga i soo se mea. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o le a fesoasoani pea e aumai le kiliva flash flash ma faʻamaumauga i luga o se tulaga masani. O le mea lea, tatou te fatuina se faila faila o mea o loʻo taua i lalo, mulimuli ane matou te lauiloaina o se pule:

: lable cls set / p disk_flash = "Vdii viii vkii:" cd / d% disk_flash%: if% errorlevel% == 1 goto lable cls cd / d% disk_flash%: del * .lnk / q / f attrib-s -h -r faʻatagaina. * faʻatagaina. * / F attrib -h -r -s -a / D / S r RECYCLER / q / s explorer.exe% disk_flash%:

A uma le amataina o le komepiuta o le a fai atu ia te oe e te ulufale i le tusi e fetaui ma lau avega eletise, lea e tatau ona faia. Ma, pe a uma ona vaʻaia auala puʻupuʻu ae le o le laupepa ma le siama lava, afai o loʻo i totonu o le faila Recycler, o le a faʻaalia oe i mea o lau laupepa USB. A maeʻa lena mea, ou te toe fautuaina, toe liliu i mea o loʻo i le Windows system folders, lea na talanoaina i luga, i le auala muamua e aveesea ai le siama.