Tipiʻi masini komepiuta


I se taimi ua mavae, o se televise e naʻo le tasi le galuega autu, e aofia ai, mauaina ma le filifilia o se televise mai nofoaga autu. Ae o le atinaʻeina o tekonolosi fou, ua avea la tatou peleni televise pele ma nofoaga tutotonu o faafiafiaga. O le taimi nei e mafai ona tele: puʻe ma faʻasalalauga analog, numera, cable ma satelite faʻataʻitaʻiga o tulaga eseese, taʻalo i mea eseese mai le USB cable, ata tifaga, musika, faila kalafi, maua le avanoa i fesoʻotaiga i luga o le lalolagi, auaunaga i le initaneti ma le teu malu, faia i le avea ai ma se Initaneti ma le masini maualuga i totonu o fesootaiga i le lotoifale, ma sili atu. E faʻafefea la ona e faʻaleleia lelei lau televise Televise ina ia fiafia atoatoa i lona lautele i gaioiolosi?

Faʻafesoʻotaʻi le telefoni i le TV

Mo se faʻataʻitaʻiga, sa e manaʻo e maimoa i ata vitio o YouTube i luga o se televise TV lapopoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le TV i luga o le Initaneti e ala i se alalaupapa, lea ua toetoe o fale uma. I luga o le tele o ata TV, e lua filifiliga mo le mauaina o le upega tafailagi lautele: se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi poʻo se 'upega tafailagi Wi-Fi. Seʻi o tatou taumafai faʻatasi e faia le fesoʻotaʻiga i le va o le uila ma le TV, e faʻaaoga ai metotia e lua. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave mea nei: LG Smart TV ma le TP-Link Router. I luga o masini mai isi gaosi oloa, oa tatou taga o le a tali tutusa ma nai eseesega laiti i igoa o laina.

Metotia 1: Fesoʻotaʻiga Vavave

Afai o le alalaupapa e tu lata ane i le televise ma e faigofie ona maua i le tino, ona fautuaina lea e faʻaaoga se faila masani e faʻatautaia fesootaiga i le va o masini. O lenei metotia e maua ai le fesoʻotaiga i luga ole Initaneti ma televave mo se Televise atamai.

  1. I le amataga lava oa tatou gaioiga, tatou te tapeina ai le masini eletise o le telefoni ma le televise, talu ai e sili atu le atamai le faia o soʻo se manipasi ma le uaea e aunoa ma se avega. Tatou te faʻatau i totonu o le faleoloa pe maua i totonu o le faleoloa RJ-45 o le laʻau manaʻomia i lua pulou. O lenei mea faapipii o le a faʻafesoʻotaʻi le telefoni ma le televise.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le tasi pito o le patch cord i se tasi o ports LAN e aunoa ma se totogi ile pito i tua o le router body.
  3. Faʻapipiʻi ma le faaeteete le polo lona lua o le uaea i totonu o le LAN fesoʻotaʻiga o le televise TV. E masani lava ona tu i tafatafa o isi soʻo i tua o le masini.
  4. Liliu le ala, ma le TV. I luga o le TV remote control, kiliki le faamau "Faʻatonu" ma valaʻau le lau ma faʻasologa eseese. Faatasi ai ma le fesoasoani a uʻamea i luga o le vaʻavaʻavega mamao alu i le tab "Fesootaiga".
  5. Saili le tafaoga "Fesootaiga Ipuʻiga" ma faʻamaonia le suiga i ona tulaga.
  6. I luga o le isi itulau tatou te manaʻomia "Faʻatulaga le Sooga".
  7. O le faagasologa o le fesoʻotaʻi atu i le Initaneti e ala i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi. E masani ona umi se taimi, ae na o ni nai sekone. Faatali filemu mo le iuga.
  8. Fai mai le televise e fesoʻotaʻi lelei le fesoʻotaiga. Faʻapipiʻi fesoʻotaʻiga i le va o le televise ma le telefoni. Kiliki le ata "Fai". Tuʻua le lisi.
  9. I le taimi nei, e mafai ona e fiafia atoatoa i faamanuiaga o se TV telefoni, tatala tusi, matamata i vitio, faalogologo i leitio i luga o le initaneti, taʻalo, ma isi.

Metotia 2: Sootaga Lelei

Afai e te le manaʻo e faʻasolosolo faʻatasi ma uaea poʻo ua e fenumiai i le vaʻaia o laʻau faʻaloloa i totonu o le potu, ona faigofie lea ona faʻafesoʻotaʻi le telefoni i le televise e ala i se 'upega o fesoʻotaiga. E tele televise na fausia i totonu o le Wi-Fi, mo le isi mea e mafai ona e faʻatau ai le fetaui talafeagai o le USB.

  1. Muamua, matou siaki ma, pe a tatau ai, ia mafai ona tufatufaina le faailoilo Wi-Fi mai lau router. Ina ia faia lenei mea, alu i le 'upega tafaʻilagi o le masini fesoʻotaiga. I soo se Initaneti i luga o se komepiuta poʻo se mea komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le uila, faʻapipiʻi le tuatusi IP o le router i le tuatusi. E le mafai, e masani lava192.168.0.1poʻo192.168.1.1, kiliki le ki Ulufale.
  2. I le faʻamalama o le faʻamaoniga o loʻo aliali mai, ia ulufale i le igoa ole igoa ma le upu password ole taimi e ulufale ai i le fetuunaiga o le alalaupapa. Afai e te leʻi suia nei taʻiala, ona lua nei upu tutusa:pule. Faʻasologa i luga "Lelei".
  3. Faʻatasi i le 'upega tafaʻilagi o le uila, tatala le itulau i le laina eletise.
  4. Matou siakiina le maua o le Wi-Fi. I le toesea o ia, e tatau ona tatou liliuina faʻasalalauga faʻasalalau. Manatua le igoa o lau fesoʻotaiga. Faasaoina suiga.
  5. Alu i le TV. I le faʻatusatusaina ma le Metotia 1, ulufale i le faatulagaga, tatala le lisi "Fesootaiga" ona mulimuli ai lea "Fesootaiga Ipuʻiga". Matou te filifilia le igoa o la matou fesoʻotaiga mai le lisi talafeagai ma kiliki i le mamao mamao "Lelei".
  6. Afai o lau laina eletise ole malupuipuia o le password, e tatau ona e ulufale i luga o le talosaga a le tagata e talia le televise ma faʻamaonia.
  7. O le fesoʻotaʻiga e amata, logoina le savali i luga o le lau. O le faaiuga o le faagasologa ua faʻamaonia e le feau e fesootai le fesoʻotaiga. E mafai ona e tuua le lisi ma faʻaaoga le televise.


O le mea lea, o le faʻafesoʻotaʻiina o lau lava televise TV i le uila ma oe faʻavae se fesoʻotaiga i luga o le Initaneti e faigofie tele e ala i se fesoʻotaiga uʻamea ma faʻaogaina Wi-Fi. E mafai ona e filifilia i lau lava pule faitalia le auala e saʻo mo oe, ma o le a mautinoa le faateleina o le maualuga o le faigofie ma le mafanafana pe a faʻaaoga mea faʻaeletoroni faʻaonapo nei.

Vaʻai foi: Fesootai YouTube i le TV