Le GIMP 2.10.0

Fausia se masini komepiuta, pe a manaʻomia, e mafai e tagata taʻitasi ona faʻaoga. Ae a pe afai e te le toe manaʻomia? E tusa pe faapefea ona saʻo le aveeseina o se taʻavale i le Windows 10, o le a matou faʻamatala atili.

Faʻasalalau Auala Vaʻaia Mataʻutia

I le aofaʻiga, e sili atu le taua o auala e lua o le a mafai ai e oe ona saʻo le aveeseina o le avega. E tatau ona e filifilia se tasi oi latou, e fetaui ma le faiga muamua o le fatuina o se komepiuta mama. I le faʻatinoga, o mea uma e le foliga foliga faigata e pei ona foliga mai na tepa muamua.

Metotia 1: "Pulega o Disk"

O lenei metotia e fetaui lelei mo oe pe a fai na faia le komepiuta komepiuta e ala i le meafaigaluega faʻapitoa.

Manatua ao leʻi faia laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo, e tatau ona e kopi uma faʻamatalaga talafeagai mai le disk ina ia faʻaumatia, talu mai le faʻauiga mulimuli e te le mafai ona toe faʻafoʻisia.

Ina ia aveesea le 'ie, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Kiliki le ki "Amata" kiliki-saʻo (RMB), ona filifili lea mai le lisi autu o le koluma "Pulega o Disk".
  2. I le faamalama e aliali mai, e manaʻomia ona e maua le masini vili e manaʻomia. Faamolemole ia matau e tatau ona faia lenei mea i le pito i lalo, ae le o le lisi pito i luga. A maeʻa ona e mauaina le taʻavale, kiliki i lona igoa RMB (o le vaega manaʻomia o loʻo faʻaalia i le screenshot i lalo) ma i le lisi o faʻamatalaga autu i luga o le laina "Faʻasese le Disiki Faigofie Lelei".
  3. A mavae lena, o le a faʻaalia se tamai faamalama. O le a aofia ai le ala i le faila faila. Manatua lenei ala, e pei ona manaʻomia i le lumanaʻi. E sili atu pe a le faʻasaʻo. Tau lava oomi le ki "Lelei".
  4. O le a e vaʻaia ua mou atu le lelea mai le lisi o ala o faasalalauga. E totoe na o le tapeina o le faila o loʻo teuina faʻamatalaga uma. Ina ia faia lenei mea, alu i le pusa, o le auala na manatua muamua. O le faila manaʻomia o se faʻaopoopoga "VHD". Saili ma tape i se auala faigofie (e ala i le ki "Del" poʻo le lisi autu).
  5. Mulimuli ane e mafai ona e faʻamaonia "Kata", e faʻavave avanoa i luga o le auala autu.

Ua maeʻa lenei metotia.

Metotia 2: "Poloaiga Tulafono"

Afai na e faia se masini komepiuta e ala i "Laina o poloaiga", ona aoga lea ona faʻaaoga le metotia o loʻo faamatalaina i lalo. E tatau ona e faia galuega nei:

  1. Tatala le faamalama o le Windows. Ina ia faia lenei mea, ia na o le faʻaaogaina o le manoa i luga o le galuega poʻo le kiliki i luga o le ki ma foliga o se tioata tetele. Ona ulufale lea i le poloaiga i le fanua suʻesuʻe "cmd". O le iuga o le fesili o loʻo i luga o le mata. Kiliki i luga lona igoa i le kuki saʻo, ma filifili le filifiliga mai le lisi autu "Faʻamasino e avea ma pule".
  2. Afai ua e faʻaaogaina "Pulea o Tupe", ona faʻamalosi ai lea oe e le matala e amata le failaʻau pule. Faasolo le faamau "Ioe".
  3. Ia i ai nei i totonu o le poloaiga "ia suia upu"ona kiliki lea "Ulufale mai". O lenei mea o le a faʻaalia ai se lisi o mea uma na faia i le taimi muamua, ma faʻataʻitaʻi ai le auala.
  4. Manatua le tusi o loʻo faʻaalia ai le avega manaʻomia. I le faʻamalamalamaga pito i luga, o ia mataitusi e "X" ma "V". Ina ia aveese le diski, ia tusia le poloaiga lenei ma kiliki "Ulufale mai":

    sui X: / D

    Nai lo o se tusi "X" e tatau ona tuʻu le mea lea e faʻaalia ai le masini mataʻutia e manaʻomia. O se taunuuga, o le a le mafai ona e vaai i nisi faʻamalama i luga o le mata ma le alualu i luma. O mea uma o le a faia i le taimi lava lena. Ina ia siaki, e mafai ona e toe ulufale i le poloaiga "ia suia upu" ma ia mautinoa ua aveese le diski mai le lisi.

  5. A uma lenei faamalama "Poloaiga Poloaiga" e mafai ona tapunia ona ua maeʻa le faʻaaogaina o le faagasologa.

O le faʻaaogaina i se tasi o metotia ua faʻamatalaina i luga, e mafai ona e aveeseina ma le le faʻamalosi se faila malosi. Manatua o nei gaioiga e le mafai ai oe ona faʻamalo solo vaega o le malo. Ina ia faia lenei mea, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o metotia, lea na matou faamatalaina muamua i se lesona ese.

Faitau atili: Auala e vaʻavaʻai ai vaega o le disk