Suʻe le version o le DirectX i le Windows 10

O le tele o tagata faʻaaoga Excel o loʻo feagai ma le fesili o le sui o vaitaimi i le matai i le laulau. E masani ona mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o le gagana Peretania o se aganuʻu le vavaeeseina o vaega ninii o le numera mai le numera i se togi, ma o loʻo i ai a matou paʻu. Ae sili atu ona taua, o numera o loo i ai se togi e le o maua i gagana Rusia o Excel o se numera numera. O le mea lea, o lenei taʻiala patino o le sui e matua talafeagai. Sei o tatou mafaufau i le auala e sui ai manatu mo matata i totonu o Microsoft Excel i auala eseese.

Auala e sui ai le mata i se oso

E tele auala faʻamaonia e suia ai le manatu i se paʻu i le polokalama Excel. O nisi o ia mea ua maeʻa ona foia ma le fesoasoani o le faʻatinoga o lenei talosaga, ma o le faʻaaogaina o isi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o polokalame faʻaletolu.

Metotia 1: Saili ma Suia Meafaigaluega

O le auala pito sili ona faigofie e sui ai togitogi ma fusi o le faʻaaogaina lea o avanoa e ofoina mai e le meafaigaluega. "Saili ma sui". Ae, ma ia te ia e tatau ona e amio faʻaeteete. A uma, pe a faʻaaoga sese, o mea uma i luga o le pepa o le a suia, e oʻo lava i na nofoaga e matua manaomia, mo se faʻataʻitaʻiga, i aso. O le mea lea, o lenei auala e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete.

  1. Avea i le tab "Aiga"i se vaega o meafaigaluega Faʻasaga i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Saili ma faailoga". I le lisi autu e aliali mai, kiliki i le mea "Sui".
  2. Tatala matala "Saili ma sui". I totonu o le fanua "Saili" faʻaofi se faailoga sikola (.). I totonu o le fanua "Sui" - faʻailoga moli (,). Kiliki le ki "Filifiliga".
  3. Tatala nisi suʻesuʻega ma sui tulaga. Tetee faʻafeagai "Sui i ..." kiliki i le ki "Faatulaga".
  4. O se faamalama e tatalaina lea e mafai ona vave faatulaga ai le faatulagaga o le cell e sui, po o le a lava le taimi muamua. I la tatou mataupu, o le mea autu o le seti lea o le numera o faʻamaumauga. I le lisi "Numera" i totonu o seti o fuainumera numera filifili se mea "Numera". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  5. Ina ua matou toe foi i le faamalama "Saili ma sui", filifili le aofaʻi atoa o siaki i luga o le pepa, lea e te manaʻomia e fai ai se mea sui e ala i se mimiti. E taua tele lenei mea, aua afai e te le filifilia se avanoa, ona sui ai lea o le sui atoa, lea e le o taimi uma e tatau ai. Ona, kiliki le ki "Sui uma".

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le sui na manuia.

Lesona: sui sui ile Excel

Metotia 2: Faaaoga le SUB galuega

O le isi filifiliga e suitulaga i le mata ma se paʻu o le faʻaaogaina lea o le FIT. Ae peitai, pe a faʻaaoga lenei galuega, o le sui e le tupu i totonu o punavai autu, ae o loʻo faʻaalia i se isi koluma.

  1. Filifili le sela o le a avea ma muamua i le koluma e faʻaalia ai le suiga o faʻamaumauga. Kiliki le ki "Insert function"lea o loʻo tu i le agavale o le nofoaga o le laina o galuega.
  2. Amata le masini galue. I le lisi o loʻo tuʻuina atu i le matala matala, o loʻo matou sailia se galuega SUBMIT. Filifili ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. Ua faʻamalosi le faʻamatalaga o le faʻatalanoaga. I totonu o le fanua "Upu" e manaʻomia lou ulufale i faʻamaumauga o le potu muamua o le koluma o loʻo i ai numera e iai togitogi. E mafai ona faia lenei mea i le filifilia o lenei cell i luga o le pepa ma le kiore. I totonu o le fanua "Star_text" faʻailoga le (.). I totonu o le fanua "New_text" tuʻu se moli (,). Faatoaga "Numera ulufale" leai se mea e tatau ona faʻatumu. O le galuega lava ia o le ai ai le mamanu lenei: "= SUB (tuatusi cell;"; ";", ",") ". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i totonu o le potu fou, o le numera ua leva ona i ai se paʻu nai lo se mea. O le taimi nei e tatau ona tatou faia se gaioiga tutusa mo isi siama i totonu o le koluma. Ioe, e te le manaʻomia le ulufale i se galuega mo numera taʻitasi; o loʻo i ai se auala sili atu ona vave e faia ai le liua. Tatou te i luga o le pito i lalo pito o le cell lea o loʻo i ai faʻamaumauga liliu. O se faʻailoga tumu e aliali mai. Uu le faamaumatau i le itu tauagavale, toso i lalo i le pito i lalo o le nofoaga o loʻo i ai faʻamaumauga e liua.
  5. I le taimi nei, e tatau ona tatou tuʻuina sela i numera numera. Filifili le vaega atoa o faʻamaumauga liliu. I luga o le lipine tab "Aiga" saili mo se poloka o meafaigaluega "Numera". I le lisi pa'ū, matou te suia le faatulagaga i numera.

E maeʻa ai le faʻaliliuga o faʻamaumauga.

Metotia 3: Faaaoga Macro

E mafai foi ona e suia le vaitau ma se mamanu i Excel e ala i le faʻaaogaina o se macro.

  1. Muamua lava, e te manaʻomia le faʻatagaina o macros ma le tab "Faʻapupula"pe afai e le aofia ai.
  2. Alu i le lisi "Faʻapupula".
  3. Matou te taomi le faamau "Visual Basic".
  4. Faʻaofi le siata lenei i totonu o le faamalama o le faatonu:

    Sub Macro_substitution_complete ()
    Selection.Replace O le a: = ".", Suiga: = ","
    Faʻamuta pito i lalo

    Katia le faatonu.

  5. Filifili le vaega o sel i luga o le pepa e te manaʻo e liua. I le lisi "Faʻapupula" kiliki le faamau Macros.
  6. I totonu o le faamalama e amataina, o se lisi o macros. Filifili mai le lisi "Faʻafeiloaʻi e Macro komasisi mo faʻasologa". Matou te taomi le faamau Taumafai.

A maeʻa lena mea, o le a liua ia manatu i fusi i se filifili filifilia o siama.

Faʻalogo! Faʻaaoga lelei lenei metotia. O aʻafiaga o lenei masini e le mafai ona faʻaaogaina, ia filifilia naʻo na olaʻo e te manaʻo e faʻaaoga i ai.

Lesona: auala e fatuina ai se macro i Microsoft Excel

Metotia 4: Faʻaaogā le Tagatusi

O le metotia lenei e aofia ai le kopiina o faʻamatalaga i totonu o le faʻamaufaʻailoga tusitusi o le Windows Notepad, ma suia i latou i lenei polokalama.

  1. Filifili i le Excel le vaega o sulu lea e te manaʻo e sui ai le mata ma se mimiti. Kiliki le ki o le kata saʻo. I le lisi autu, filifili le aitema "Kopi".
  2. Tatala Matala. Fai se kiliki i le ki o le kuki saʻo, ma i le lisi e aliali mai kiliki i le mea Pasili.
  3. Kiliki i le mea autu Faʻamata. I le lisi e aliali, filifili le aitema "Sui". I le isi itu, e mafai ona e taina le autu autu i luga o le komepiuta Ctrl + H.
  4. O le sailiga ma le suia o le faamalama ua matala. I totonu o le fanua "O le a" tuu se mutaaga. I totonu o le fanua "O le a" - mimiti. Matou te taomi le faamau "Sui uma".
  5. Filifili le mea na suia i le Notepad. Kiliki le ki o le kuki saʻo, ma i totonu o le lisi filifili le aitema "Kopi". Po o le kiliki i luga o le gaioiga keyboard Ctrl + C.
  6. Matou te toe foi i Excel. Filifili le tele o sela pe a fai e tatau ona suia ia tau. Tatou kiliki i luga i le ki saʻo. I le lisi o loʻo faʻaalia i le vaega "Filifiliga Faʻatino" kiliki i le ki "Faʻasaʻo na o le 'upu". Po o, lolomi le 'auʻau autu Ctrl + V.
  7. Mo le tele o siaki, faatulaga le numera numera i le auala tutusa e pei ona i ai muamua.

Metotia 5: Suiga Seti Excel

I le avea ai ma se tasi o auala e faaliliu ai vaega i fusi, e mafai ona e faʻaaogaina faatulagaga a le Excel.

  1. Alu i le lisi "File".
  2. Filifili se vaega "Filifiliga".
  3. Alu i le pito "Avanoa".
  4. I le seti vaega "Faʻasalauina o filifiliga" tatala le mea "Faʻaaoga sitaili faʻaaogaina". I totonu o le gaioiga faʻaalia "Separator of the whole and fractional part" tuu se mutaaga. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  5. Ae, o le faamatalaga lava ia o le a le suia. Matou te kopiina i totonu o le Notepad, ona faapipii lea i le nofoaga e tasi i le auala masani.
  6. A maeʻa le taotoga, e fautuaina e toe faʻafoʻi tulaga o le Excel.

Metotia 6: faʻavasegaina faatulagaga o mea

O lenei metotia e talitutusa ma le muamua. Naʻo le taimi lenei, matou te le suia le faatulagaga o le Excel. Ma le faatulagaga o le Windows.

  1. E ala i le lisi "Amata" matou ulufale "Lisi Pulea".
  2. I totonu o le Pasi Pulea, alu i le vaega "Uati, gagana ma le itulagi".
  3. Alu i le vaega "Faʻasalalauga Gagana ma Aganuu".
  4. I le matala tatala i le tab "Formats" kiliki le faamau "Faʻatonu Autu".
  5. I totonu o le fanua "Separator of the whole and fractional part" matou te suia se fomaʻi mo se mea. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  6. Kopi faʻamatalaga e ala i le Notepad i Excel.
  7. Matou te toe faʻafoʻiina uluai fuafuaga a le Windows.

O le pito mulimuli e taua tele. Afai e te le faia, o le a le mafai ona e faʻatinoina faʻasologa masani faʻatasi ma faʻamatalaga liliu mai. E le gata i lea, o isi polokalame e faʻapipiʻi i luga o le komepiuta e mafai foi ona galue le saʻo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e suia ai le taofi atoa ma se paʻu i Microsoft Excel. O le mea moni, o le tele o tagata e mananao e faʻaaoga le mea sili ona faigofie ma sili ona talafeagai mo lenei faiga. "Saili ma sui". Ae, o le mea e leaga ai, i nisi tulaga faʻatasi ai ma lana fesoasoani e le mafai ona faʻaliliu saʻo ia faʻamaumauga. O le taimi lena e mafai ai e isi fofo ona maua le laveai.